Ανεργια

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

roukoun

Member
Απ: Ανεργια

για εξωτερικο μην το σκεφτεσαι..για να σε προσλαβουν πλεον ζηταν τα κερατα τους απο απαιτησεις...ο μονος τροπος για να πας εξω ειναι να πας να μεινεις στο σπιτι καποιου συγγενη σου κ μετα να αρχισεις να ψαχνεις...αν δεν εχεις αυτην την βαση Γ....ΑΤΑ!η μονη διεξοδος ειναι πλεον τα πραματακια και πισω στο χωριο...διαφορετικα αν θες ακομα εξωτερικο πιο πολλες ςλπιδες εχεις ΤΟΥΡΚΙΑ παρα ευρωπη..
 

max_os

New Member
Απ: Ανεργια

mojo είπε:
Την περίπτωση του εξωτερικού την έχεις σκεφτεί καθόλου? Εργάζομαι ανασφάλιστος με τον βασικό μισθό και μετά το στρατιωτικό σκέφτομαι σοβαρά να ψαχτώ για έξω.
Για κάποια εποχική δουλειά στον κλάδο του τουρισμού για την φετινή σεζόν έχεις κοιτάξει?
Κουράγιο (θα το έχεις ξανακούσει αλλά δεν ξέρω τι άλλο να πω)
sorry αλλά το να πας στο εξωτερικό νομίζω ότι κάνεις σαν τον λαγό.
Πιστευω ότι καλύτερα θα είναι η επιστροφή σε τρόπους ζωής περισσότερο κοντά στη φύση. Οχι με την έννοια της αγροτικής παραγωγής για να βγάλεις χρήμα αλλά της ζωής στη φύση για να την επιβίωση. Απομακρυνθήκαμε από αυτό .
 

Toppikistis

New Member
Απ: Ανεργια

Κάπου διάβασα,ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν επιστρέψει στο "χωριό" περισσότεροι από 60.000 Έλληνες και ασχολούνται με την γεωργία.Μπορεί να μην κάνουν όλοι τους μεγάλη επιτυχία, όμως θα είναι αυτάρκεις τουλάχιστον σε πάρα πολλά βασικά αγαθά.Από κει και πέρα, όποιος έχει όρεξη,όραμα και αποκτάει συνεχώς νέες γνώσεις (αντί να ασχολείται με την "ομάδα" όλη μέρα) θα πάει μπροστά και θα βγάλει τον εαυτό του και την οικογένεια του απ' αυτήν την πολυδιάστατη κρίση που μας περιβάλει...

Για το εξωτερικό παιδιά η άποψη μου είναι ουδέτερη.Πιστεύω ότι είτε κάτσεις Ελλάδα είτε πας έξω είναι "μια η άλλη" και θα το εξηγήσω.
Φυσικά τα επιχειρήματα που θα παραθέσω προϋποθέτουν και στις 2 περιπτώσεις όρεξη για δουλειά.
Λοιπόν:
1.Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοκρατία εν αντιθέσει με το εξωτερικό όπου υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό.
2.Στο Εξωτερικό ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας είναι πολύ υψηλός εν αντιθέσει με την Ελλάδα όπου είναι χαμηλότερος.

Επομένως, όντας Έλληνας δυστυχώς έχεις πέσει θύμα της αναξιοκρατίας της χώρας σου και επίσης σου έχει δοθεί λιγότερη παιδεία απ'το κράτος.Άρα το να πας στο εξωτερικό δεν είναι λύση γιατί ναι μεν υπάρχει αξιοκρατία,αλλά λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου των εκεί εργαζομένων θα βρεις ταβάνι παρόλο που θα προσπαθήσεις σκληρά.Ενώ αν κάτσεις στην Ελλάδα, μπορεί να μην υπάρχει τόση αξιοκρατία όμως αν προσπαθήσεις σκληρά μπορείς να προσπεράσεις σε επίπεδο τους ανταγωνιστές σου.
Σε γενικές γραμμές κάτι τέτοιο ισχύει κατ' εμέ ..βέβαια το θέμα μπορεί να σηκώσει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση αλλά αυτό θα το αφήσουμε γι άλλη φορά!
 

max_os

New Member
Απ: Ανεργια

Toppikistis είπε:
......Επομένως, όντας Έλληνας δυστυχώς έχεις πέσει θύμα της αναξιοκρατίας της χώρας σου και επίσης σου έχει δοθεί λιγότερη παιδεία απ'το κράτος.Άρα το να πας στο εξωτερικό δεν είναι λύση γιατί ναι μεν υπάρχει αξιοκρατία,αλλά λόγω του πολύ υψηλού επιπέδου των εκεί εργαζομένων θα βρεις ταβάνι παρόλο που θα προσπαθήσεις σκληρά.Ενώ αν κάτσεις στην Ελλάδα, μπορεί να μην υπάρχει τόση αξιοκρατία όμως αν προσπαθήσεις σκληρά μπορείς να προσπεράσεις σε επίπεδο τους ανταγωνιστές σου.
Σε γενικές γραμμές κάτι τέτοιο ισχύει κατ' εμέ ..βέβαια το θέμα μπορεί να σηκώσει πολύ μεγαλύτερη ανάλυση αλλά αυτό θα το αφήσουμε γι άλλη φορά!
έχει πέσει θύμα της διαπλοκής, του καιροσκοπισμού, της πονηριάς του και της επιφανειακής μόρφωσής του ή μπορεί να το θέτω και λάθος εννοώ της στείρας μόρφωσης.
Τι μπορείς να περιμένεις από έναν λαό - απο μία ολόκληρη γενιά, που μεγάλωσε με μοναδικό σκοπό και όνειρο να "εργαστεί" στο δημόσιο?

Συμφωνώ μαζί σου σκεπτικιστή αλλά πιστευω ο τι ο "καλός" Ελλήνας αν βρεθεί στο εξωτερικό για να εργαστεί θα επιβιώσει και θα τα καταφέρει ενώ το "λαμόγιο" Ελληνας θα παρασείρει και τους υπόλοιπους.
 

takis7

New Member
Απ: Ανεργια

@Toppikistis ακομα περοσορεροι απο αυτους που επεστρψαν στο ''χωριο'' ειναι αυτοι που εγγραφηκαν σαν αγροτες στον ΟΓΑ λογο του οτι εμειναν χωρις ασφαλια και ο ογα εχει σχετικα χαμηλες εισφορες.

@μαχος απ οτι ακουμε οι Ελληνες του εξωτερικου ''διαπρέπουν'' και μαλλον ειναι οι ιδιοι που χαρακτηριζονται απο καποιον ευτραφή κύριο
ως ''κοπριτες''
 

cicano

New Member
Απ: Ανεργια

danceworld_2001 είπε:
Ευτυχώς είχα πολλά στην άκρη, πήρα και αποζημίωση καλή και άραξα όλο το καλοκαίρι με μπανάκια, βόλτες, ταμείο ανεργείας κτλ και παράλληλα έψαχνα με χαλαρούς ρυθμούς.
Εδώ είπες όλη την αλήθεια μεγάλε. Φράγκα υπάρχουν πολλά, αφού κλέβουμε από το κράτος, η νοοτροπία μας είναι να πάρουμε ταμείο ανεργίας και να κάνουμε μπανάκια χωρίς να δουλεύουμε και όχι να αναζητήσουμε πραγματική εργασία. EDIT ...//////////

@cicano παρακαλώ, είναι δημόσιο φόρουμ, μίλα πιο κόσμια και σεβάσου τους άλλους χρήστες όπως περιμένεις να σε σεβαστούν και αυτοί. Fenimore.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα