Έρευνα για μ.μ.

Cloud

Member
Καλησπέρα σε όλους,

ήρθε η ώρα να επικληθώ τη δύναμη του forum. Είμαι 35 χρονών, nw 4 και σκέφτομαι μμ. Βάζω μίνοξ εδώ και 2 μήνες, 1 φορά την ημέρα. Εδώ και 3 μήνες παρακολουθώ στενά το forum και σας ευχαριστώ πολύ όλους για όσα μου μάθατε!

Ξεκίνησα να κινούμαι αργά, στέλνοντας φωτογραφίες για online consultation στο εξωτερικό, στον J.Lo, τον B. Fer/ni και τον K.Er. Όπως έγραψα και σε εκείνους, δεν έχω κάποιο κοντινό πρόγονο με καράφλα, ίσως η μια γιαγιά που είχε κάπως αραιά μαλλιά. Οι απαντήσεις ήταν οι εξής (περιληπτικά):
  1. J.Lo: ζητάει χρήση φίνας για σταθεροποίηση και μετά συνάντηση από κοντά. Εκτιμά ότι χρειάζομαι ~4000 grafts (μόνο fue) για πλήρη κάλυψη. Θέτει όμως τη φίνα σαν προϋπόθεση για να προχωρήσουμε διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα προχωρήσει η αραίωση. Αυτό, γράφει, στους περισσότερους ανθρώπους μπορεί να διαπιστωθεί στα 45 τους.

2. B. Fer/ni: εδώ δεν είχα έντονη σύσταση φίνας (αναφέρεται μόνο, μαζί με τη μίνοξ, σε κάποια φυλλάδια που έστειλε με γενικές οδηγίες). Η εκτίμηση είναι κοντά στου J.Lo. Προτείνει 2 συνεδρίες, μια με 2500-3500 grafts (θα το διαπιστώσει από κοντά πόσα χρειάζονται), για όλα εκτός από crown, και μια ακόμα με 1000-2000 για το crown. Αυτός θέτει το όριο ηλικίας (ώστε να ξέρουμε πού θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο crown), στα 35. Επίσης, του έγραψα να μου πεί ποιά μέθοδο προτείνει και απάντησε κατηγορηματικά fue.

3. K.Er.: 5000 grafts με τη μια. Η φίνα είναι must για τις τελογενείς τρίχες που βρίσκονται πάνω.
Τώρα έχω βάλει στο μάτι την HDC και θα έχω consultation και από εκεί. Νομίζω η επόμενη κίνηση (αν δεν το παρατήσω τελείως το θέμα) θα είναι να πάρω μια πιο συγκεκριμένη γνώμη, δηλαδή με αριθμούς, τί έχω να δώσω, να βάλω κλπ. Η στρατηγική που έχω στο μυαλό μου είναι συντηρητική hairline, γέμισμα όσο γίνεται και reserves για το μέλλον. Ποιά είναι η γνώμη σας; Μπορεί να γίνει κάποιο αξιόλογο γέμισμα;

Back.JPG Back_Right.JPG Front.JPG Side.JPG Top_Crown.JPG Top_Front.JPG

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gkast

Active Member
Μην δίνεις τόση πολύ βάση σχετικά με την φίνα απο τις κλινικές που σου το θέτουν ως όρο γιατί τις περισσότερες φορές είναι copy paste οι απαντήσεις τους.....κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια σε ποια ηλικία θα σταματήσει η τριχόπτωση....
Τώρα απο δότρια τουλάχιστον με το μάτι είσαι πολύ καλός και δεν έχεις να φοβηθείς ένα νούμερο των 3500-4000grafts να βάλεις .
Το θέμα είναι η hairline απο την στιγμή που υπάρχει μαλλί μπροστά δεν μπορείς να οριοθετήσεις μια συντηρητική hairline προς τα πίσω ...γιατί θα φανεί άσχημο .....
Καλή επιτυχία σε οτι διαλέξεις νομίζω πως με τις κλινικές που βλέπεις θα πας πολύ καλά......σε οτι επιλέξεις ..

piros75

Well-Known Member
Πάντως από ότι βλέπω στις φωτογραφίες φαίνεται ότι όλη η περιοχή από τη Β ζώνη μέχρι την κορυφή ενδέχεται να αδειάσει, άρα τα 4.000 grafts που σου πρότειναν πιθανά προτάθηκαν για να καλύψουν και τη μελλοντική αραίωση που έρχεται. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αναφέρεις ότι δεν έχεις κανέναν συγγενή με αα (ούτε από το σόι της μάνας;). Αν αυτό ισχύει, τότε ίσως θα έπρεπε πριν διαλέξεις κλινική, να πας κάπου για μια εκτίμηση της αλωπεκίας σου και εφόσον είναι όντως ανδρογενετικού τύπου, να κάνεις σχέδια για μεταμόσχευση. Συμφωνώ επίσης ότι θα μπορούσες πριν αποφασίσεις να κάνεις και κάποιες μετρήσεις. Αφού κάνεις τα παραπάνω όποιον και να διαλέξεις πιστεύω ότι θα τα πας μια χαρά.

Cloud

Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Τώρα απο δότρια τουλάχιστον με το μάτι είσαι πολύ καλός και δεν έχεις να φοβηθείς ένα νούμερο των 3500-4000grafts να βάλεις .

καλό αυτό τουλάχιστον..
Το θέμα είναι η hairline απο την στιγμή που υπάρχει μαλλί μπροστά δεν μπορείς να οριοθετήσεις μια συντηρητική hairline προς τα πίσω ...γιατί θα φανεί άσχημο .....

ναι μάλλον, θα δώ τί θα πουν και από κοντά.. Τουλάχιστον να ισοφαρίσουν τους κροτάφους γιατί ο δεξιός είναι μεγαλύτερος, όπως φαίνεται στις φώτο, λές και τον σχεδίασε ο.. ξέρετε ποιός!! (πού είναι ο John;; )
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αναφέρεις ότι δεν έχεις κανέναν συγγενή με αα (ούτε από το σόι της μάνας;).

ναι ρε γαμ*το, από σόι μάνας δεν υπάρχει ίχνος αα, είναι/ήταν όλοι κριάρια. Από πατέρα έχουμε αυτό που έγραψα, δηλαδή από γιαγιά μεριά και μετά πάμε στα ξαδέλφια του πατέρα όπου έχουμε γκάμα από nw, από 0 μέχρι 5. Τουλάχιστον ό,τι είναι να χάσω να το χάσω αλλά να μην αρχίσει να ανοίγει.. Μέχρι τώρα η περιοχή της αραίωσης είναι σταθερά η ίδια... τώρα αν του τη βαρέσει να ανοίξει αργότερα δεν ξέρω..

gkast

Active Member
Απο την στιγμή που η (κολόνες ) είναι σταθερές χτίζεις άνετα μην κολάς με την hairline ... ξεκινάς απο μπροστά 50grafts /cm2 δίνεις βάση και στο σημείο β που για μένα είναι πολύ σημαντικό για να αναδείξεις το μπροστά και οτι μείνει σε grafts το βάζεις στο crown σου...
Αυτή είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσεις ...λίγο μπακαλίστικα μεν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα ..

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Για χαρα cloud.
Καλη ηλικια εισαι.
Φενεται αδειαζεις πολυ σταθερα και αργα.Με θυμιζεις και εμενα απο πανω με αυτην την διαχυτη αραιωση.
Θελεις προσεχτικη δουλεια παντως.

Cloud

Member
Για χαρα cloud.
Καλη ηλικια εισαι.
Φενεται αδειαζεις πολυ σταθερα και αργα.Με θυμιζεις και εμενα απο πανω με αυτην την διαχυτη αραιωση.
Θελεις προσεχτικη δουλεια παντως.

Ναί, όντως μοιάζει η κατάσταση. Μακάρι να έχω και το ίδιο αποτέλεσμα. Έδωσες λίγο και στο crown στη μμ σου ε, ή λάθος βλέπω;

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Οχι crown δεν εχω βαλει τιποτα.Μονο hairline και πισω α,β ζωνη.
Αν εχεις μια επιτυχιμενη μεταμοσχευση με 3500-4000 grafts που σε λενε θα εχεις πολυ πιο καλυτερο αποτελεσμα απο μενα εχεις περισσοτερα μαμακια και hairline.
Απλα θελει λιγο προσεχτικη δουλεια γιατι δεν εχει τελειως φαλακρες περιοχες εκτος τα κροταφακια.

Stripar

Established Member
Επειδή η πτέρυγες , Temples αλλά και το τσουλούφι είναι ακρετά πυκνό...
Για να "δέσει" το αποτέλεσμα και να επιτύχει αληθoφανή ομοιογένεια θα πρέπει να ρίξει αρκετά grafts/cm2
στην hairline + κροτάφους + forelock & Middle A.

Θα συμφωνήσω με @gkast το τσουλούφι τον δεσμέυει ,
Aναγκαστικά η hairline θα πρέπει να οριοθετηθεί πάνω στο ύψος αυτό.
Middle B + Crown μπορεί να παίξει πιό συντηρητικά...

Για ένα ιδανικό αποτέλεσμα:

(και δεδομένου ότι μοιάζει πολύ με ένα μέλος του forum που έκανε μτχ τα Χριστούγεννα στον Erdogan)

3500 grafts Hairline/Κροτάφους/Forelock/Middle A
2000 Middle/Crown
Σε δύο Sessions

H δότρια φαίνεται να μπορεί να το στηρίζει , και η ηλικία είναι σωστή
Ιδανικά θα ξεμπλέξει ο cloud μέχρι τα 45 και θα έχει και μια καλή κάβα για να "παίξει" μετά τα 45

Καλή επιτυχία...

Cloud

Member
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ενημερωτικά, η λύση (2) από αυτές που έγραψα στο πρώτο μήνυμα απορρίπτεται γιατί η τιμή της είναι τραβηγμένη (19Κ euro για 3.500 graft, συμπερ. 21% ΦΠΑ). Βέβαια ο τύπος είναι φοβερός αλλά, όπως λέει και ο @CVIAL, όχι για αυτούς που θέλουν value for money (όσο γίνεται)...
(και δεδομένου ότι μοιάζει πολύ με ένα μέλος του forum που έκανε μτχ τα Χριστούγεννα στον Erdogan)

Έκανε Erdogan και δεν ανέβασε; Κρίμα... θα ήταν χρήσιμο ένα τέτοιο νήμα.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Νικολας νικ

Well-Known Member
Διαβάζοντας τις απαντήσεις των γιατρών. θα ταχθώ υπέρ της 'άποψης του Fer/ni , τόσο επειδή λαμβάνει υπόψιν την ηλικία του cloud αλλά και και από τον αριθμό των απαιτούμενων grafts που προτείνει, όπως και επίσης για την κάλυψη μόνο της μπροστινής περιοχής αρχικά. Άποψη μου είναι ότι θα χρειαστεί περίπου 3000 grafts για ένα πολυ καλό αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία στην επιλογή σου cloud!

Cloud

Member
Διαβάζοντας τις απαντήσεις των γιατρών. θα ταχθώ υπέρ της 'άποψης του Fer/ni , τόσο επειδή λαμβάνει υπόψιν την ηλικία του cloud αλλά και και από τον αριθμό των απαιτούμενων grafts που προτείνει, όπως και επίσης για την κάλυψη μόνο της μπροστινής περιοχής αρχικά. Άποψη μου είναι ότι θα χρειαστεί περίπου 3000 grafts για ένα πολυ καλό αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία στην επιλογή σου cloud!
Ευχαριστώ! Έχεις δίκιο. Βέβαια με τρώει λίγο ο κ*λος μου να ρίξω λίγα πίσω....
Δέν είναι ο μόνος , πλέον αριθμούμαι ΔΥΟ (2) μέλη !
Και έπεται άλλος ένας...
Ε τώρα τί είναι αυτό;; Εδώ υπάρχει κρυφό δίκτυο.. σε λίγο θα μάθουμε ότι σκάφτηκε τούνελ μέχρι την asmed :). Αμαρτία.

calchas

Member
Θα σου πρότεινα να δουλέψεις το big-3 για ένα εξάμηνο τουλάχιστον πριν αποφασίσεις να προβείς σε μεταμόσχευση.
Άν δουλέψει και έχεις μια βελτίωση της τάξης του 20% ,θα χρειαστείς λιγότερη δουλειά και άρα κάποια χιλιάδες ευρώ λιγότερα.

Cloud

Member
Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.

Στο μεταξύ, απάντησε και ο K.Er. (το έβαλα στο πρώτο μου post για πληρότητα). 5000 grafts. Δε με σόκαρε, ευτυχώς έχουμε καλή ενημέρωση και από τον @CVIAL, οπότε φαντάζομαι αυτό είναι το αντίστοιχο των 4000-4500 grafts των υπολοίπων. Η τιμή είναι η γνωστή (@Stripar είναι αλήθεια ότι τα 2.5euro/graft ισχύουν μόνο αν τα σκάσεις στο χέρι; )

Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι η επούλωση της δότριας. Παρόλο που κάνει φίνα δουλειά στην εξαγωγή, μήπως:
1) το γίγα-session και
2) ο μεγαλύτερος αριθμός grafts για να πάρεις τον ίδιο αριθμό τριχών, με splitting, έστω και σε ξεχωριστά session
στην τελική επιβαρύνουν τη δότρια περισσότερο ως προς την εμφάνιση και το πόση κάβα θα μείνει; Εμφάνιση εννοώ το κατά πόσο μένουν ουλές, δε μιλάω για τα κενά, τα κενά υποτίθεται τα βελτιστοποιεί με το splitting.

Παραθέτω και το σχεδιάκι που μου έστειλε:

tempFileForShare_2016-04-07-10-01-41.jpg

Τελευταία επεξεργασία:

Stripar

Established Member
Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.

Στο μεταξύ, απάντησε και ο K.Er. (το έβαλα στο πρώτο μου post για πληρότητα). 5000 grafts.

5000 grafts είναι το ιδανικό νούμερο (για μένα) , ούτε λίγα , ούτε πολλά!

Όπως είχα γράψει παραπάνω εκεί σε υπολόγιζα και εγώ (5500)
Περίμενα ότι θα σου έλεγε παραπάνω ο Erdogan , αλλά μάλλον έπιασε το "κωλόχαιρο" που έφαγε πρόσφατα στο δικό μου evaluation...

Stripar

Established Member
Stripar είναι αλήθεια ότι τα 2.5euro/graft ισχύουν μόνο αν τα σκάσεις στο χέρι;

Ισχύει!
Διαφορετικά άν πληρώσεις μέσω τραπέζης - εμβάζματος επιβαρύνεσαι τον Φ.Π.Α ,
όπως ισχύει ανάλογα σε ΟΛΕΣ τις κλινκές του εξωτερικού!

Η διαφορά είναι ότι ο Koray σου δίνει την δυνατότητα αυτή ,
(να πληρώσεις μαύρα-βάση της διαφθοράς και φοροδιαφυγής στην Τουρκία)
άλλες κλινκές ούτε δια ροπάλου...
μάλιστα σε κάποιες απο αυτές πρέπει να έχεις εξοφλήση ΠΛΗΡΩΣ την μτχ 15-40 ημέρες ΠΡΙΝ το χειρουγείο.

Ενώ ο Φ.Π.Α σε περίπτωση που κάποιος θέλει να πληρώσει μέσω εμβάζματος είναι αρκετά ώς πολύ χαμηλότερος στην Τουρκία
απο ότι σε άλλες κλινκές που εδρεύουν σε Βέλγιο , Ελβετία , Ισπανία , Αμερική , Καναδά...

5000 grafts. Δε με σόκαρε,οπότε φαντάζομαι αυτό είναι το αντίστοιχο των 4000-4500 grafts των υπολοίπων
Ναί όντως έτσι είναι...
Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι η επούλωση της δότριας
1) το γίγα-session
2) ο μεγαλύτερος αριθμός grafts για να πάρεις τον ίδιο αριθμό τριχών, με splitting, έστω και σε ξεχωριστά session

1) Τα giga sessions , στα χέρια ενός καλού γιατρού και μιάς καλής κλινκής είναι ΠΛΕΟΝ ρουτίνα.
Προσωπικά προτιμώ τα μικρότερα sessions , ή το σπάσιμο ενός μεγάλου session σε δύο , δεδομένου ότι κατά αυτον τον τρόπο,
σου δίνεται η δυνατότητα να επανέλθεις και να κάνεις ένα touch-up και μικροβελτιώσεις όπου και ΑΝ απαιτείται ,
κάτι που στο μία και έξω δέν μπορείς να το κάνεις.

Συνεπώς πιό Fine Tuning-Detail δουλειά...

2) To θέμα του Splitting είναι τεράστιο , και θέλει πολύ ανάλυση...

Χοντρικά :
Όπως το βλέπει ο μέσος όρος χρηστών του Forum , όπου σάν κύριο γνώμονα έχουν
το λιγότερο δυνατό κόστος , με το μεγαλύτερο δυνατό λόγο ( πολύτριχα) τριχών , συνεπώς μεγαλύτερη πυκνότητα με λιγότερα grafts...ΔΕΝ αξίζει!.

Αν όμως κάποιος βλέπει τα πράγματα με ένα "τρίτο" μάτι και "In long term" δέν είναι κακό.

Δεδομένου ότι κατα αυτόν τον τρόπο , έχεις σαφέστατο λιγότερο Scarring στην δότρια.
(μικρότερη-λιγότερη εξαγωγή πολύτριχων = μικρότερα-λιγότερα white dots)
Ενώ μπορεί τεχνικά να επιδιωχτεί το ίδιο coverage και πυκνότητα με σαφέστατα λίγο μεγαλύτερο κόστος.
Σε περιπτώσεις δέ με περιορισμένη δότρια επιβάλεται!.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε ζήσει ένα "διαγωνισμό" απο τα μέλη που έκαναν μτχ στου Β.
ποιός είχε τί και πόσο λόγο Grafts/τρίχες...σκέφτοντας μόνο το σήμερα και αδιαφορόντας για το "αύριο"...

Προσωπικά ΑΝ είχα την δυνατότητα να επιλέξω :

α) μία μτχ 3500 grafts με λόγο 2.8
β )και μία μτχ 5000 grafts με λόγο 2.0

Θα επέλεγα το (β) δεδομένου ότι κατα αυτόν τον τρόπο θα είχα ίδιο coverage & πυκνότητα ΟΜΩΣ με το λιγότερο και μικρότερο scaring (white dots)
συνεπώς θα μπορούσα να κούρευα τα μαλλιά μου ΚΑΙ κοντά , χωρίς να έχω τους αντίστοιχους περιορισμούς !!!

Βέβαια είναι δεδομένο...
ότι δέν σκέφτονται όλοι έτσι και κατά αυτόν τον τρόπο
(ειδικά στα σημερινά οικονομικά δεδομένα) , αλλά λίγο μονόφθαλμα πολλές φορές.
Η μτχ είναι μία επέμβαση που μπορεί να σου ανανεώση και ξαναφτιάξει την ζωή , μπορεί να στην καταστρέψει κιόλας.

Είναι πανάκριβες επεμβάσεις ,
αλλά καλύτερα να περιμένει κάποιος και να κάνει την σωστή κίνηση , παρά να κάνει την επιπόλαια , μοιραία και λάθος ίσως...

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα