Έρευνα για μ.μ.

billaros

Active Member
stripar στην ελλαδα πως πληρωνεις?ολα την μερα της επεμβασης?αν ζητησουμε χωρις φπα γινεται?δινουν καποιο εγγραφο ως εγγυηση ?αποδειξη?η τιποτα?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stripar

Established Member
Δέν ασχολούμαι ΚΑΝ με την Ελλάδα billaros...είναι δύσκολο ώς αδύνατο να καλύψουν τις προσδοκίες μου!

Σίγουρα θα μπορούν να σε ενημερώσουν άλλα μέλη για τα του "οίκου" μας.

Αν και κάτι μου λέει ότι εδώ η τιμή είναι De facto χωρίς Φ.Π.Α...και την εγγύηση τί να την κάνεις?
Τα graft ΔΕΝ γυρνάνε πίσω και για την ώρα τοτλάχιστον ΔΕΝ κλωνοποιούνται...

Cloud

Member
Άρα μου λές ότι καλύτερα περισσότερα graft με όσο το δυνατόν μικρότερη διάμετρο λεπίδας (0.7-0.8mm), σε σημείο που να κάνεις splitting και να μη βγάζεις ατόφια πολύτριχα, παρά λιγότερα grafts με μεγαλύτερη λεπίδα (π.χ. 0.9mm). Σωστά;

Δε μου ακούγεται παράλογο, αλλά ποιός είναι ο αντίλογος σε αυτό; Π.χ. ο J.Lo γιατί δεν το κάνει σε τέτοια έκταση;

Stripar

Established Member
O Erdogan το κάνει :

a) για το επιπλέον χρήμα
β) για το λιγότερο scaring
γ) για την ομοιογενποίηση της δότριας όπως το ονομάζει

O Lorezzo ΔΕΝ το κάνει:

a) γιατί η αμοιβή του μέχρι τα πρώτα 1000 grafts είναι απο τις μεγαλύτερες παγκοσμίως
Συνεπώς ξέρει ότι όπως και να έχει , όποια περίπτωση και να μπεί στην κλινική του , ακόμα και η μικρότερη θα βγάλει χρήμα
β) θεωρεί ότι είναι "ανήθικο" μέχρι ενός σημείου
γ) και για άλλους λόγους που δέν ξέρω , αλλά πιθανολογώ ότι υπάρχουν , γιατί τα πάντα στην ζωή έχουν δύο όψεις...
Ισως όταν θα πάει ο @CVIAL για consultation & για την 2ή μτχ του να μπορεί να του κάνει κάποιες ερωτήσεις για λογαριασμό του Forum

Πάντως ολοένα γιατροί παγκοσμίως υιοθετούν το spliting , πρόσφατο παράδειγμα Del Reys Βέλγιο...

Y.Γ:Με το spliting μεγιστοποιείται και μεγαλώνει η δότρια κατά 20% !!!

Cloud

Member
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για όλες αυτές τις πληροφορίες! Όντως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άλλη πλευρά του splitting. Άρα η χρυσή τομή είναι κάποιος που να χρησιμοποιεί μια γκάμα από λεπίδες για την εξαγωγή μονότριχων, δίτριχων κλπ... (και να μην τα παίρνει όλα σβάρνα με τη μεγαλύτερη λεπίδα), σύν splitting σε κάποιο ποσοστό.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που το μέγεθος του session δεν παίζει ρόλο στα white dots.
Οπωσδήποτε όμως καθοριστικό ρόλο πρέπει να παίζει το δέρμα του καθενός, σωστά;

Stripar

Established Member
Ακόμα και το σωστό Punch (το μικρότερο δυνατό) να χρησιμοποιεί κάποιος για να κάνει extract
ένα τρίτριχο , τετράτριχο , πολύτριχο , πάλι η εξαγωγή του τετράτριχου-πολύτριχου αφήνει μεγαλύτερο dot
σε σύγκριση με το μονότριχο-δίτριχο δεδομένου του caliber του πολύτριχου.

Αντίθετα εάν πάρει απο δύο τετράτριχα , δύο δίτριχα , τα dot-scaring
είναι μικρότερα και λιγότερα αντιληπτά δεδομένου της διασποράς και της μικρής διαμέτρου του Dot
ενώ το αποτέλεσμα 2δίτριχων πλάι-πλάι σε σύγκρριση με ένα τετράτριχο είναι ακριβώς το ίδιο και δεδομένου της τοπολογίας που μπαίινει το πολύτριχο
δηλ.Middle A,B,Crown όπου και χάνεται και η παραμικρή διαφοροποίηση...

Κάτι αντίστοιχα που συμβαίνει με την Strip Vs FUE , στην πρώτη το scaring είναι συγκεντρωμένο σε ένα μεγάλο σημείο και κάνει μπαμ ,
σε αντίθεση που με την Fue η διασπορά του Scaring-Dot την κάνει λιγότερα αντιληπτή!.

Άν δέ ο γιατρος χρησιμοποεί +20% μεγαλύτερο Punch για την εξαγωγή των grafts (όπως γίνεται συχνά) ,
λόγου του φόβου τραυματισμού των Grafts κατά την εξαγωγή , το Scaring στα πολύτριχα ειδικά δέν είναι καθόλου αμελητέο...

Stripar

Established Member
Τρομερό ενδιαφέρον θα είχε:
Άν οι γιατροί που κάνουν το Spliting χρεώνανε σε τρίχες και όχι σε grafts και σε προσαρμοσμένη τιμή σε τρίχες !!!

Τότε κανένας θεωρώ δέν θα ήθελε να του "σκάψουν" το κεφάλι για να του πάρουν τα πολύτριχα...

;)

gkast

Active Member
Άρα μου λές ότι καλύτερα περισσότερα graft με όσο το δυνατόν μικρότερη διάμετρο λεπίδας (0.7-0.8mm), σε σημείο που να κάνεις splitting και να μη βγάζεις ατόφια πολύτριχα, παρά λιγότερα grafts με μεγαλύτερη λεπίδα (π.χ. 0.9mm). Σωστά;

Δε μου ακούγεται παράλογο, αλλά ποιός είναι ο αντίλογος σε αυτό; Π.χ. ο J.Lo γιατί δεν το κάνει σε τέτοια έκταση;
Το splitting σε μια παρθένα δότρια που έχει ένα μέσο όρο 8000grafts και εσύ έχεις ανάγκη για 4000grafts σε πρώτη φάση δεν θα στο κάνει και εάν στο κάνει θα είναι ένα 10με 20% εάν όμως θα πρέπει να ξαναπάς για να βαλλεις πχ στο crown εκεί αναγκαστικά θα αυξηθεί το splitting .....σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Σίγουρα η ομογενοποίηση της δοτριας είναι μια τεχνική που που έχει εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια η μικρότερη διάμετρο των punch σημάνει και μικρότερος τραυματισμός της δότριας άρα γρηγορότερη επούλωση ..
Όσα περνάει ο καιρός τόσο και περισσότερες κλινικές αυξάνουν τα grafts έχουμε φτάσει να βγάζουμε 4000-5000grafts δεν είναι μόνο ο koray που το κάνει αυτό το κάνει και ο Ferudine που παλιά για να βάλεις ένα μεγάλο αριθμό μοσχευμάτων πήγαινες σε στριπ ....Δεν είναι τυχαιό που πλέον και οι Κορεάτες Hasson Wong αρχίζουν και κάνουν mega fue .....
Παλιά για nw 5 ήθελες τουλάχιστον 3συνεδριες αντιλάμαβάνεσαι πως είναι μια 3ετία δύσκολη .....δεν νομίζω πως είναι και το ποιο εύκολο πράγμα στον κόσμο

Cloud

Member
Και έχουν καταφέρει να κρατάνε τα transections σε χαμηλά επίπεδα; Καλή φάση!

@CVIAL πές κάτι! Κάτι ξέρεις για αντίλογο στο splitting.. (ή στο over-splitting)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κάτι ξέρεις για αντίλογο στο splitting.. (ή στο over-splitting)

Θα έλεγα ότι το εν λόγω θέμα το ανέδειξα στο φόρουμ ;). Το spliting όταν γίνεται επαγγελματικά (Koray) δεν είναι απαραίτητα κακό ως προς την βιωσιμότητα των graft (transection). Κακό είναι όταν γίνεται για κερδοσκοπία, και δεν χρειάζεται να επεκταθώ όλοι ξέρουμε τι εννοώ, το έχω υπεραναλύσει στο νήμα μου. To splitting συνήθως γίνεται από πολλούς γιατρούς όταν ζητούνται 1τριχα και 2τριχα και δεν υπάρχουν, οπότε "κλαδεύονται" κατάλληλα 3τριχα και 4τριχα. Σε επίπεδο κάλυψης δεν προσφέρει και πολλά αφού σημασία έχει ο συνολικός αριθμός τριχών και όχι τα graft. Σίγουρα όμως δίνει λύσεις όταν υπάρχει ανάγκη.

Τέλος να πω ότι το splitting επιβαρύνει την δότρια όταν μιλάμε για ίδιο αριθμό τριχών και όχι graft.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gkast

Active Member
Θα έλεγα ότι το εν λόγω θέμα το ανέδειξα στο φόρουμ ;). Το spliting όταν γίνεται επαγγελματικά (Koray) δεν είναι απαραίτητα κακό ως προς την βιωσιμότητα των graft (transection). Κακό είναι όταν γίνεται για κερδοσκοπία, και δεν χρειάζεται να επεκταθώ όλοι ξέρουμε τι εννοώ, το έχω υπεραναλύσει στο νήμα μου. To splitting συνήθως γίνεται από πολλούς γιατρούς όταν ζητούνται 1τριχα και 2τριχα και δεν υπάρχουν, οπότε "κλαδεύονται" κατάλληλα 3τριχα και 4τριχα. Σε επίπεδο κάλυψης δεν προσφέρει και πολλά αφού σημασία έχει ο συνολικός αριθμός τριχών και όχι τα graft. Σίγουρα όμως δίνει λύσεις όταν υπάρχει ανάγκη.

Τέλος να πω ότι το splitting επιβαρύνει την δότρια όταν μιλάμε για ίδιο αριθμό τριχών και όχι graft.
Ναι είναι αλήθεια οτι εσύ το ανέδειξες και αν δεν είχες κάνει αναφορές σχετικά με τον λόγο των μοσχευμάτων και πως παίζεται απο τους γιατρούς ακόμα θα κοιμόμασταν .....στο marketing ....

Cloud

Member
Σωστά, και μάλιστα μου είχες εξηγήσει κι εμένα αρκετά πράγματα. Απλά δεν έχω καταλάβει εάν το splitting είναι κάτι που απλά πρέπει να έχει ένας γιατρός στη φαρέτρα του για ώρα ανάγκης ή αν είναι καλό να γίνεται σε μεγάλη κλίμακα (εκεί που πιστεύει ότι μπορεί να αποφύγει το transection) ώστε να μην μένουν κενά στη δότρια. Προσπαθώ να καταλάβω (ίσως είμαι λίγο υπερβολικός) που είναι η χρυσή τομή, αν υπάρχει.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σωστά, και μάλιστα μου είχες εξηγήσει κι εμένα αρκετά πράγματα. Απλά δεν έχω καταλάβει εάν το splitting είναι κάτι που απλά πρέπει να έχει ένας γιατρός στη φαρέτρα του για ώρα ανάγκης ή αν είναι καλό να γίνεται σε μεγάλη κλίμακα ώστε να μην μένουν κενά στη δότρια. Προσπαθώ να καταλάβω (ίσως είμαι λίγο υπερβολικός) που είναι η χρυσή τομή;

Το σωστό είναι μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Θα δώσω και ένα παράδειγμα ως προς την επιβάρυνση της δότριας για να το καταλάβουμε: Αν βγάλεις ένα 3τριχο με 0.9mm punch ή 3 1τριχα με 0,6mm punch στην πρώτη περίπτωση έχεις εμβαδόν οπής 1x3,141x(0,45)^2=0,64mm2, ενώ στην δεύτερη 3x3,141x(0,3)^2=0,85mm2, άρα μεγαλύτερη επιβάρυνση. Βέβαια έχει σημασία και η μέγιστη οπή αφού ως γνωστόν οι μεγάλες οπές μπορεί να αφήσουν ευκολότερα σημάδι. Η σωστή πρακτική είναι να χρησιμοποιείς punch κάτω ή ίσο με 1mm, αφού αποδεδειγμένα εκεί έχεις πολύ καλό healing. Άρα παίζει τεράστιο ρόλο η ικανότητα στην εξαγωγή πολύτριχων με σχετικά μικρά punch και αυτό είναι προνόμιο των καλών κλινικών, όπως επίσης και η εξαγωγή χωρίς εμφανές pattern, κάτι που στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε σχεδόν καθόλου. Τέλος να προσθέσω ότι το σωστό είναι αν βάλεις 5000graft και δεν έχεις θέμα 1τριχων να μην γίνει splitting, τα 3000 μπροστά να μπουν με σχετικά μικρό λόγο (π.χ 2,0) και τα 2000 πίσω να μπουν με μεγαλύτερο λόγο (π.χ 2,5) σε δεύτερη συνεδρία μετά από 12 μήνες. Έτσι θα έχεις μια ωραία κατανομή και την βέλτιστη επιβάρυνση δότριας.

Cloud

Member
Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε το θέμα της δότριας, της φύτρωσης, της κατανομής των graft όπου γίνεται του κουτρούλη, τη hairline που είναι σαν το πέταλο του μαλιακού. Από κάπου θα έρθει η διαφορά δε μπορεί...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για να είμαστε δίκαιοι, στο θέμα της φύτρωσης έχουμε αρχίσει και βλέπουμε καλά σημάδια στην Ελλάδα, αν και με μικρές πυκνότητες βέβαια που βοηθούν σε αυτό. Σε όλα τα άλλα υστερούμε σημαντικά ακόμα.

Cloud

Member
@John_John1 πάτησα "μέλη" και έβγαλε ότι είχες γεννέθλια. Βλέπω το forum να γίνεται το νέο facebook :D! Χρόνια πολλά! Και μαλλιά πολλά!

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα