Anastasakis Hair Clinic, FUE 2778 τριχοθυλάκια (20/1/2026)

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Φαίνεται ότι "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα". Σας προειδοποίησα να είσθε αποστειρωμένος. Μέχρι την δεύτερη παράγραφο καλά το πηγαίνατε. Στην τρίτη αρχίσατε πάλι με το "κυνήγι μαγισσων". Αντιμετωπίζετε τους πάντες σαν να έχουν πρόθεση να σας βλάψουν. Η οποιαδήποτε κριτική για σας είναι κακόβουλη και κατευθυνόμενη. Οκ, αφού δεν μπορείτε παρά την προειδοποιηση μου πρέπει να σας μπαναρω. Θα ήθελα να συνεχίσω τον διάλογο με αντεπιχειρήματα αλλά δεν οδηγεί πουθενά, όπως έχετε κάνει και στο παρελθόν, εκτρέπεσθε συνεχώς. Ως εκ τουτου ban για 7 ήμερες, effective από αύριο. Κάθε νέα υποτροπή θα διπλασιάζει την προηγούμενη ποινή. Τέλος, για να καταλάβετε πόσο λάθος είσθε δεν έχω ποστάρει εδώ από την αρχή του νήματος. Ο @MG με προσωπικό μύνημα με παρακάλεσε να πω την γνώμη του. Αντιληπτο;
ΟΚ, δικό σου είναι το μαγαζί· μπορείς να κάνεις ό,τι ban θέλεις.

Μιας και από αύριο δεν θα μπορώ να γράψω κάτι για μια βδομάδα, όπως αποφάσισες, αν έχεις την καλοσύνη, απάντησε στις παραπάνω ερωτήσεις που σου έθεσα.

1. Ασθενής με λεπτή τρίχα, που παίρνει finasteride και έρχεται με συγκεκριμένο budget για μία μεταμόσχευση. Απάντησέ μου, σε παρακαλώ, αν, με άριστα το εκατό και με τα δεδομένα που είχα την ημέρα του χειρουργείου, πόσο βαθμολογείς τη στρατηγική τοποθέτησης; Εσυ θα τα εβαζες αλλου τα μοσχευματα με κινδυνο το shock loss???
2. Με τα δεδομένα που είχα την ημέρα του χειρουργείου, πες μου τι διαφορετικό θα έκανε ο φίλος σου ο Lorenzo, που είναι το gold standard στο μυαλό σου. Σε παρακαλώ, μην είσαι συγκεντρωμένος στο θέμα του budget. Μην ξεχνάς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στην Ελλάδα δεν έχει το προφίλ των ασθενών του Λορέντζο, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι και ικανοί να κάνουν 3 και 4 χειρουργεία.
3. Με άριστα το 100 και με βάση τα δεδομένα που είχα την ημέρα της επέμβασης, βαθμολόγησέ μου το αποτέλεσμα όσον αφορά την επιβίωση, την πυκνότητα και τη φυσικότητα του αποτελέσματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος επικοινωνιας. Έτσι γίνεται διάλογος.

Μιας και από αύριο δεν θα μπορώ να γράψω κάτι για μια βδομάδα, όπως αποφάσισες, αν έχεις την καλοσύνη, απάντησε στις παραπάνω ερωτήσεις που σου έθεσα.

1. Ασθενής με λεπτή τρίχα, που παίρνει finasteride και έρχεται με συγκεκριμένο budget για μία μεταμόσχευση. Απάντησέ μου, σε παρακαλώ, αν, με άριστα το εκατό και με τα δεδομένα που είχα την ημέρα του χειρουργείου, πόσο βαθμολογείς τη στρατηγική τοποθέτησης; Εσυ θα τα εβαζες αλλου τα μοσχευματα με κινδυνο το shock loss???
Ο ασθενής έπαιρνε στο παρελθόν αλλά κατά το χειρουργείο δεν έπαιρνε (έτσι μου είπε). Εγώ θα τον είχα συμβουλεύσει να έρθει στο χειρουργείο με φίνα έστω και αν το ανέβαλα για 2-3 μήνες γιατί έπρεπε να μπείτε στο forelock. Η στρατηγική τοποθέτησης παίρνει χαμηλό βαθμό. Με 8500 τρίχες και αυτά που είχε έπρεπε να καλυφθεί όλη η hairline, A,B και να μείνει μόνο crown. Θα είχε τελειώσει όλη η μόστρα και δεν θα χρειάζόταν να ξαναεπέμβει. Επίσης θα του έδινα και όραλ μινο.

Το θέμα δεν είναι τι θέλει ο ασθενής αλλά το τι πρέπει. Κανονικά έπρεπε να του εξηγηθεί ότι με αυτό τον τρόπο θα έχει hairline αλλά πολύ σύντομα θα θέλει και 2η και 3η μεταμόσχευση γιατι πάνω θα είναι άδειος. Έτσι θα έπαιρνε (ή δεν θα έπαιρνε) την σωστή απόφαση.

Ο οικονομικός παράγοντας είναι αδιάφορος για την σωστή διάγνωση. Ο γιατρός πρέπει να λέει τι πραγματικά χρειάζεται ο ασθενης για να πάρει ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο. Τώρα αναγκαστικά θα τα δώσει τα χρήματα γιατί βλέπει ότι πάνω είναι κενός. Άρα προς τι η διαπραγμάτευση επέμβασης με βάση το budget. Καταλαβαίνω ότι εκεί κινδυνέυεις να χάσεις τον πελάτη αλλά το σωστό είναι να τον χάσεις και να του πεις το σωστό. Μακροπρόθεσμα (κατά τη γνώμη μου) θα τον κερδίσεις και θα κερδίσεις και άλλους.

2. Με τα δεδομένα που είχα την ημέρα του χειρουργείου, πες μου τι διαφορετικό θα έκανε ο φίλος σου ο Lorenzo, που είναι το gold standard στο μυαλό σου. Σε παρακαλώ, μην είσαι συγκεντρωμένος στο θέμα του budget. Μην ξεχνάς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών στην Ελλάδα δεν έχει το προφίλ των ασθενών του Λορέντζο, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι και ικανοί να κάνουν 3 και 4 χειρουργεία.
Ο Λορένζο σίγουρα θα πύκνωνε και το forelock, το κάνει πάντα ακόμα και σε πυκνά forelock με χαμηλή πυκνότητα και υψηλότατο λόγο (3/4h) και υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα εδώ χωρίς κανένα πρόβλημα shockloss. Ένα από αυτά (2 φώτο πριν/μετά) το έχω ποστάρει στο προηγούμενο ποστ μου. Είναι σχεδόν ίδια περίπτωση. Είναι κλασσικό λάθος. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι λίγο ταμπου εν Ελλάδι αλλά είναι αναγκαίο.

Αυτό θεωρώ είναι το Νο.1 λάθος της μμ. Όσον αφορά το shockloss έγραψα ότι υπάρχει μια πιθανότητα με την αναισθησία. Μου αναλύσατε την αναισθησία, άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σε αυτή την περίπτωση τότε είναι καθαρά θέμα illusion. Η αντίθεση χοντρών, υγιών τριχών από την δότρια με τις αδύνατες του forelock το κάνει να φαίνεται πιο άδειο. Είναι must να εμφυτευθεί το forelock για να υπάρχει μια συνέχεια. Μικρότερη πυκνότητα, όλα πολυτριχα.

3. Με άριστα το 100 και με βάση τα δεδομένα που είχα την ημέρα της επέμβασης, βαθμολόγησέ μου το αποτέλεσμα όσον αφορά την επιβίωση, την πυκνότητα και τη φυσικότητα του αποτελέσματος.
Η επιβίωση όσον αφορά αριθμό g, φαίνεται πολύ υψηλή - 95%, σε αριθμό τριχών (αφού ξέρουμε τον λόγο και την κενη επιφάνεια) θα προκύψει από δειγματοληπτικές μετρήσεις όταν θα έρθει τον Νοέμβριο. Έχω δει πολλά αποτελέσματα που ο λόγος στην λήπτρια ήταν μικρότερος από τον λόγο εξαγωγής. Δεν το λέω αρνητικά αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Επιφυλάσομαι τον Νοεμβριο να επανέθω. Το θέλει και το μέλος.
Πυκνότητα όσον αφορά hairline 95%. Φυσικότητα 95%. Όλα αυτά τα είχα γράψει και στο προηγούμενο ποστ μου αλλά όταν ο άλλος είναι ευγενής μπορώ και να τα επαναλάβω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παρακαλώ.

Τελευταία επεξεργασία:

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού

Ο ασθενής έπαιρνε στο παρελθόν αλλά κατά το χειρουργείο δεν έπαιρνε (έτσι μου είπε). Εγώ θα τον είχα συμβουλεύσει να έρθει στο χειρουργείο με φίνα έστω και αν το ανέβαλα για 2-3 μήνες γιατί έπρεπε να μπείτε στο forelock. Η στρατηγική τοποθέτησης παίρνει χαμηλό βαθμό. Με 8500 τρίχες και αυτά που είχε έπρεπε να καλυφθεί όλη η hairline, A,B και να μείνει μόνο crown. Θα είχε τελειώσει όλη η μόστρα και δεν θα χρειάζόταν να ξαναεπέμβει. Επίσης θα του έδινα και όραλ μινο.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΑΛΛΙΑ σε ενα ασθενή αυτης της ηλικιας "για να τελειωνει η μόστρα" και να με παραδεχθει το φορουμ.
Η στρατηγικη σου ειναι ανηθικη και παιρνει ΜΗΔΕΝ για εμενα για ηθικούς λόγους
Αν η πηγη σου ειναι ο Λορετζο δεν απορω.
Επειδη ομως υπαρχει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΚΤΟΣ Λορετζο, που συμφωνει ΜΕ ΕΜΕΝΑ στο δεοντολογικό κομματι, ειναι καιρος να δεις και την άλλη αποψη.
ΔΕΝ μεταμοσχευουμε σε νεαρο ασθενή ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ περιοχή ΜΕ ικανα μαλλια.
Θες βιβλιογραφια?

Επισης, εδωσα οραλ μινο

Το θέμα δεν είναι τι θέλει ο ασθενής αλλά το τι πρέπει.
Οχι.
Επειδη ΔΕΝ εισαι ιατρός, και δεν εχεις μεγαλωσει μεσα σε ιατρους και νοσοκομεια, εχεις ΕΝΑ input τεκμηριωσης ΚΛΙΝΙΚΗΣ ιατρικής : ΤΟΝ ΛΟΡΕΤΖΟ.
Το εχεις θεοποιησει και οτι λεει το εχεις ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Και το πρόβλημα είναι ότι το παρουσιάζεις και σαν οικουμενικό ευαγγέλιο, και όλοι οι πιο άσχετοι από εσένα εδώ μέσα σε ακούνε λες και τους μιλάει ο προφήτης.

Παμε τωρα να σου πως ποια ειναι η πραγματικότητα ΚΑΙ εδω ΚΑΙ γενικα στην Ιατρική
Που εγω ειμαι Ιατρός 27 χρόνια. Και με εχουν δασκαλεψει ανθρωποι που ειναι 60 χρόνια ιατροι

Επί της αρχής, λοιπόν, όντως αυτό που πρέπει να κάνει ο ασθενής (και ειναι δουλεια μου να τον πεισω) είναι σημαντικότερο από αυτό που θέλει.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ομως, η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται.
ΔΕΝ υπαρχει ΕΝΑΣ κανονας οπως απλοικα το παρουσιαζεις.
ΠΡΕΠΕΙ να εισαι ετοιμος γαι το κακο σεναριο.
Και να μη βασίζεις τη στρατηγική σου σε πράγματα που εξαρτώνται απο ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Στον ΙΔΙΟ ασθενή:
Υπάρχουν στρατηγικές ΜΕ φιναστερίδη,
υπάρχουν στρατηγικές ΧΩΡΙΣ φιναστερίδη και,
για ένα απειροελάχιστο ποσοστό ασθενών, χωρίς φιναστερίδη ΔΕΝ υπάρχει χειρουργείο. (Εσύ έχεις κάνει το τραγικό λάθος να νομίζεις ότι σε αυτή την απειροελάχιστα μικρή κατηγορία ανήκουν ΟΛΟΙ, επειδή αυτό κάνει ο Lorenzo.)

Στην πραγματικότητα, φίλε @CVIAL η στρατηγική του «χειρουργώ κάποιους ή τους περισσότερους μόνο αν πάρουν φιναστερίδη» είναι ΤΕΜΠΕΛΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.
ΚΑΚΗ ιατρική

Εγώ, λοιπόν, από τα 900 βιντεο που σου έχω ανεβασμένα, τα 880 είναι χωρίς φιναστερίδη.
και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

ΑΦΟΥ βγαλουν μαλλια, οι ιδιοι 880 που δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για φιναστερίδη, οι οχτακόσιοι το συζητάνε πλέον και τελικά οι τετρακόσιοι θα την πάρουνε.

ΟΛΟΙ εχουν μαλλια εντωμεταξυ, ε? με αποδειξεις.

Και αυτή είναι μία από τις δεκάδες λεπτομέρειες της πραγματικής κλινικής ιατρικής.
Εσύ έχεις δει ΕΝΑΝ γιατρό.
Έχεις ακούσει ΜΙΑ θεωρία, η οποία είτε επηρέασε είτε έτυχε να ταιριάξει με τη δική σου κοσμοθεωρία, και έχεις φτιάξει ένα κρεβάτι του Προκρούστη για ένα επάγγελμα για το οποίο, εξ αντανακλάσεως, έχεις μόνο άποψη.
Και όποιος δεν έχει το μέγεθος του κρεβατιού σου, αυτομάτως είτε τον πετσοκόβεις είτε τον ακυρώνεις.

Καλό θα είναι να δεις, βάσει αποδείξεων, ότι υπάρχουν και άλλα σενάρια που δουλεύουν και όχι μόνο η θεωρία και το σενάριο του φίλου σου, του Lorenzo.

Κανονικά έπρεπε να του εξηγηθεί ότι με αυτό τον τρόπο θα έχει hairline αλλά πολύ σύντομα θα θέλει και 2η και 3η μεταμόσχευση γιατι πάνω θα είναι άδειος. Έτσι θα έπαιρνε (ή δεν θα έπαιρνε) την σωστή απόφαση.
θα χρειαστει ANYWAY περισσοτερα χειρουργεια.
με την κλινικη ΜΟΥ εμπειρια και ποιες λιγες ΧΙΛΙΑΔΕΣ περιστατικα, εκρινα ΑΥΤΗ την τοποθετηση.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΑΛΛΙΑ σε ενα ασθενή αυτης της ηλικιας "για να τελειωνει η μόστρα"
να το θυμισω.

Μπορεί ο φίλος ο Lorenzo να κάνει κάτι άλλο.
Σεβαστή η άποψή του.
Και, απ’ ό,τι φαίνεται, πολύ αγαπητή εδώ μέσα.
Αλλά, στα δικά μου μάτια και στα μάτια χιλιάδων γιατρών παγκοσμίως, ανήθικη.
Φυσικά, πού να ξέρουμε εμείς;

Ο οικονομικός παράγοντας είναι αδιάφορος για την σωστή διάγνωση.
Γι ατην διαγνωση ναι.
Για την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΟΧΙ.
Η γενικότητα ομως περί διάγνωσης δεν καταλαβαίνω πού κολλάει.

Ο γιατρός πρέπει να λέει τι πραγματικά χρειάζεται ο ασθενης για να πάρει ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο.
Γενικά, ναι. Όσον αφορά τη διάρκεια στον χρόνο, ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε κανένας δεν έχει κρυστάλλινη σφαίρα για να δει το μέλλον.
Επίσης, κανένας γιατρός δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στον ασθενή του, ως προς το αν θα συνεχίσει να κάνει αυτά που ο ασθενής του υποσχέθηκε ότι θα κάνει.
Αντίθετα με τη δουλειά σου, εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με σίδερα και τσιμέντα, των οποίων τη συμπεριφορά μπορείς να προβλέψεις σχεδόν απόλυτα.

Τώρα αναγκαστικά θα τα δώσει τα χρήματα γιατί βλέπει ότι πάνω είναι κενός.
Όχι, αυτό που λες είναι εξαρχής λάθος.
Δεν ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ.
Εβαλε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΠΕΛΕΞΕ να κοψει την φιναστεριδη
και ένα επιπλέον χειρουργείο, που θα έκανε ούτως ή άλλως στο μέλλον εξαιτίας των αποφάσεών του, θα έρθει νωρίτερα.
Κατάλαβες γιατί σε κατηγορώ ότι είσαι "λαοπλάνος" και εμπαθης;
αντί να δεις ότι η κατάστασή του προϋποθέτει συγκεκριμένο αριθμό χειρουργείων a priori, το κάνεις να φαίνεται σαν να φταίω εγώ γι’ αυτό.

Άρα προς τι η διαπραγμάτευση επέμβασης με βάση το budget.
Ο ασθενής μου ήρθε έχοντας συγκεκριμένο budget και ζητώντας να του κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με αυτόν τον αριθμό μοσχευμάτων.
Αυτο εκανα.
Αν ειχα αλλα 1000 ή 1500, θα ειχα προτεινει και το forelock αλλα ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ γιατι παλι θα ηταν ανηθικο!
Αν επεμενε, και αν η δοτρια το αντεχε και η τσεπη το αντεχε, θα το σκεφτομουν.
Καταλαβαίνω ότι εκεί κινδυνέυεις να χάσεις τον πελάτη αλλά το σωστό είναι να τον χάσεις και να του πεις το σωστό. Μακροπρόθεσμα (κατά τη γνώμη μου) θα τον κερδίσεις και θα κερδίσεις και άλλους.
Χ@ΣΤ@ΚΑ αδερφε να χασω τον πελατη.
ΕΣΥ αφηνεις αυτα τα υπονούμενα και δυστυχως σε παιρνουν σοβαρα και άλλοι.
Εσυ ξερεις αν εχω αναγκη το 1 χειρουργειο παραπανω ή αν ποτε , αλλα ΠΟΤΕ, έχω κάνει την παραμικρή ηθική έκπτωση για οτιδηποτε, ποσο μαλλον μεριακ ψωροευρω.
Εδώ πέρα τόσα χρόνια δε μασάω να κοντράρομαι ευθέως με ανώνυμους χούλιγκαν που κρύβουν την ταυτότητά τους.
Ντροπης υπονούμενο αυτο

Ο Λορένζο σίγουρα θα πύκνωνε και το forelock, το κάνει πάντα ακόμα και σε πυκνά forelock με χαμηλή πυκνότητα και υψηλότατο λόγο (3/4h) και υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα εδώ χωρίς κανένα πρόβλημα shockloss. Ένα από αυτά (2 φώτο πριν/μετά) το έχω ποστάρει στο προηγούμενο ποστ μου. Είναι σχεδόν ίδια περίπτωση. Είναι κλασσικό λάθος. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι λίγο ταμπου εν Ελλάδι αλλά είναι αναγκαίο.
Ταμπού δεν ειναι.
ΕΓΩ δεν το κανω
Ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ ιατρικα.
Αλλά, αν είναι παιδιά να με αποδεχτείτε εδώ πέρα στην παρέα σας, να το σκεφτώ σοβαρά να παρακάμψω τις ηθικές μου αναστολές....
Μπορεί να αλλάξουμε και την άποψη άλλων χειρουργών, αν είναι να τους παραδεχτεί το forum.

Αυτό θεωρώ είναι το Νο.1 λάθος της μμ. Όσον αφορά το shockloss έγραψα ότι υπάρχει μια πιθανότητα με την αναισθησία. Μου αναλύσατε την αναισθησία, άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σε αυτή την περίπτωση τότε είναι καθαρά θέμα illusion. Η αντίθεση χοντρών, υγιών τριχών από την δότρια με τις αδύνατες του forelock το κάνει να φαίνεται πιο άδειο. Είναι must να εμφυτευθεί το forelock για να υπάρχει μια συνέχεια. Μικρότερη πυκνότητα, όλα πολυτριχα.
Τώρα, για πρώτη φορά, είσαι εύστοχος.
Η επιβίωση όσον αφορά αριθμό g, φαίνεται πολύ υψηλή - 95%, σε αριθμό τριχών (αφού ξέρουμε τον λόγο και την κενη επιφάνεια) θα προκύψει από δειγματοληπτικές μετρήσεις όταν θα έρθει τον Νοέμβριο. Έχω δει πολλά αποτελέσματα που ο λόγος στην λήπτρια ήταν μικρότερος από τον λόγο εξαγωγής. Δεν το λέω αρνητικά αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Επιφυλάσομαι τον Νοεμβριο να επανέθω. Το θέλει και το μέλος.
Πυκνότητα όσον αφορά hairline 95%. Φυσικότητα 95%. Όλα αυτά τα είχα γράψει και στο προηγούμενο ποστ μου αλλά όταν ο άλλος είναι ευγενής μπορώ και να τα επαναλάβω.
Ωραία. Δοκίμασε, ίσως, την επόμενη φορά να ξεκινάς με τα θετικά. Να τους δίνεις την έμφαση και τον χώρο που τους αντιστοιχεί βάσει ποσοστού. Δηλαδή, το 95% του κειμένου να αφορά τα θετικά και το 5% τα αρνητικά.
Ομως οοοοοοολως τυχαίως, συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο. Και συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο μόνο στα δικά μου περιστατικά εδώ και χρόνια.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΑΛΛΙΑ σε ενα ασθενή αυτης της ηλικιας "για να τελειωνει η μόστρα" και να με παραδεχθει το φορουμ.
Η στρατηγικη σου ειναι ανηθικη και παιρνει ΜΗΔΕΝ για εμενα για ηθικούς λόγους
Αν η πηγη σου ειναι ο Λορετζο δεν απορω.
Επειδη ομως υπαρχει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΚΤΟΣ Λορετζο, που συμφωνει ΜΕ ΕΜΕΝΑ στο δεοντολογικό κομματι, ειναι καιρος να δεις και την άλλη αποψη.
ΔΕΝ μεταμοσχευουμε σε νεαρο ασθενή ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ περιοχή ΜΕ ικανα μαλλια.
Θες βιβλιογραφια?

Επισης, εδωσα οραλ μινο

Αυτό απλά λέγεται: "όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Ποιός σας είπε ότι καταστρέφονται τα αδύναμα μαλλία; Αντιλαμβάνομαι ότι θέλει skills, απλά θα μπορούσατε να πείτε εγώ δεν ξέρω να το κάνω με επιτυχία.

Το θέμα δεν είναι τι θέλει ο ασθενής αλλά το τι πρέπει.
Οχι.
Επειδη ΔΕΝ εισαι ιατρός, και δεν εχεις μεγαλωσει μεσα σε ιατρους και νοσοκομεια, εχεις ΕΝΑ input τεκμηριωσης ΚΛΙΝΙΚΗΣ ιατρικής : ΤΟΝ ΛΟΡΕΤΖΟ.
Το εχεις θεοποιησει και οτι λεει το εχεις ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Και το πρόβλημα είναι ότι το παρουσιάζεις και σαν οικουμενικό ευαγγέλιο, και όλοι οι πιο άσχετοι από εσένα εδώ μέσα σε ακούνε λες και τους μιλάει ο προφήτης.

Παμε τωρα να σου πως ποια ειναι η πραγματικότητα ΚΑΙ εδω ΚΑΙ γενικα στην Ιατρική
Που εγω ειμαι Ιατρός 27 χρόνια. Και με εχουν δασκαλεψει ανθρωποι που ειναι 60 χρόνια ιατροι

Επί της αρχής, λοιπόν, όντως αυτό που πρέπει να κάνει ο ασθενής (και ειναι δουλεια μου να τον πεισω) είναι σημαντικότερο από αυτό που θέλει.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ομως, η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται.
ΔΕΝ υπαρχει ΕΝΑΣ κανονας οπως απλοικα το παρουσιαζεις.
ΠΡΕΠΕΙ να εισαι ετοιμος γαι το κακο σεναριο.
Και να μη βασίζεις τη στρατηγική σου σε πράγματα που εξαρτώνται απο ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Στον ΙΔΙΟ ασθενή:
Υπάρχουν στρατηγικές ΜΕ φιναστερίδη,
υπάρχουν στρατηγικές ΧΩΡΙΣ φιναστερίδη και,
για ένα απειροελάχιστο ποσοστό ασθενών, χωρίς φιναστερίδη ΔΕΝ υπάρχει χειρουργείο. (Εσύ έχεις κάνει το τραγικό λάθος να νομίζεις ότι σε αυτή την απειροελάχιστα μικρή κατηγορία ανήκουν ΟΛΟΙ, επειδή αυτό κάνει ο Lorenzo.)

Στην πραγματικότητα, φίλε @CVIAL η στρατηγική του «χειρουργώ κάποιους ή τους περισσότερους μόνο αν πάρουν φιναστερίδη» είναι ΤΕΜΠΕΛΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.
ΚΑΚΗ ιατρική

Εγώ, λοιπόν, από τα 900 βιντεο που σου έχω ανεβασμένα, τα 880 είναι χωρίς φιναστερίδη.
και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ; ΤΗΝ ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ" ΚΑΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΦΟΥ βγαλουν μαλλια, οι ιδιοι 880 που δεν ήθελαν ούτε να ακούσουν για φιναστερίδη, οι οχτακόσιοι το συζητάνε πλέον και τελικά οι τετρακόσιοι θα την πάρουνε.

ΟΛΟΙ εχουν μαλλια εντωμεταξυ, ε? με αποδειξεις.

Και αυτή είναι μία από τις δεκάδες λεπτομέρειες της πραγματικής κλινικής ιατρικής.
Εσύ έχεις δει ΕΝΑΝ γιατρό.
Έχεις ακούσει ΜΙΑ θεωρία, η οποία είτε επηρέασε είτε έτυχε να ταιριάξει με τη δική σου κοσμοθεωρία, και έχεις φτιάξει ένα κρεβάτι του Προκρούστη για ένα επάγγελμα για το οποίο, εξ αντανακλάσεως, έχεις μόνο άποψη.
Και όποιος δεν έχει το μέγεθος του κρεβατιού σου, αυτομάτως είτε τον πετσοκόβεις είτε τον ακυρώνεις.

Καλό θα είναι να δεις, βάσει αποδείξεων, ότι υπάρχουν και άλλα σενάρια που δουλεύουν και όχι μόνο η θεωρία και το σενάριο του φίλου σου, του Lorenzo.

Δεν έχω ακούσει έναν γιατρό, έχω ακούσει πολλούς και έχω αξιολογήσει την άποψη τους με κριτική σκέψη. Δεν είναι rocket science. Αυτό που περιγράφετε δεν έχει καμμία λογική. Πρώτα πείθεις τον ασθενή και δίνεις φιναστερίδη ή (και) oral mino για να κλείσεις ότι μπορείς και μετά κάνεις μμ σε αυτό που υπολείπεται. Έτσι μεγιστοποιείς το αποτέλεσμα με τον μικρότερο αριθμό g. Είναι στοιχειώδες. Αυτό που περιγράφετε εσείς δεν έχει καμμία λογική. Και αν δεν πάρουν φινα στην πορεία? Καλή τύχη? Αυτό δεν είναι planning, αλλά όπου κάτσει. Για δείτε εδώ τι έκανε ο Βεκρής με άλλον ασθενή. Σε αυτό του βγάζω το καπέλο.

Κανονικά έπρεπε να του εξηγηθεί ότι με αυτό τον τρόπο θα έχει hairline αλλά πολύ σύντομα θα θέλει και 2η και 3η μεταμόσχευση γιατι πάνω θα είναι άδειος. Έτσι θα έπαιρνε (ή δεν θα έπαιρνε) την σωστή απόφαση.
θα χρειαστει ANYWAY περισσοτερα χειρουργεια.
με την κλινικη ΜΟΥ εμπειρια και ποιες λιγες ΧΙΛΙΑΔΕΣ περιστατικα, εκρινα ΑΥΤΗ την τοποθετηση.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΑΛΛΙΑ σε ενα ασθενή αυτης της ηλικιας "για να τελειωνει η μόστρα"
να το θυμισω.

Μπορεί ο φίλος ο Lorenzo να κάνει κάτι άλλο.
Σεβαστή η άποψή του.
Και, απ’ ό,τι φαίνεται, πολύ αγαπητή εδώ μέσα.
Αλλά, στα δικά μου μάτια και στα μάτια χιλιάδων γιατρών παγκοσμίως, ανήθικη.
Φυσικά, πού να ξέρουμε εμείς;

Κάποιοι πολύ καλοί δεν καταστρέφουν, απλά δεν ξέρετε πως να το κάνετε.

Ο οικονομικός παράγοντας είναι αδιάφορος για την σωστή διάγνωση.
Γι ατην διαγνωση ναι.
Για την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΟΧΙ.
Η γενικότητα ομως περί διάγνωσης δεν καταλαβαίνω πού κολλάει.

Ο γιατρός πρέπει να λέει τι πραγματικά χρειάζεται ο ασθενης για να πάρει ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο.
Γενικά, ναι. Όσον αφορά τη διάρκεια στον χρόνο, ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε κανένας δεν έχει κρυστάλλινη σφαίρα για να δει το μέλλον.
Επίσης, κανένας γιατρός δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στον ασθενή του, ως προς το αν θα συνεχίσει να κάνει αυτά που ο ασθενής του υποσχέθηκε ότι θα κάνει.
Αντίθετα με τη δουλειά σου, εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με σίδερα και τσιμέντα, των οποίων τη συμπεριφορά μπορείς να προβλέψεις σχεδόν απόλυτα.

Αν ο ασθενής δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε να κάνει είναι προβλημα του. Είναι θεμελιώδες και σε αυτό δεν έχει ευθύνη ο γιατρός.

Τώρα αναγκαστικά θα τα δώσει τα χρήματα γιατί βλέπει ότι πάνω είναι κενός.
Όχι, αυτό που λες είναι εξαρχής λάθος.
Δεν ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ.
Εβαλε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
ΕΠΕΛΕΞΕ να κοψει την φιναστεριδη
και ένα επιπλέον χειρουργείο, που θα έκανε ούτως ή άλλως στο μέλλον εξαιτίας των αποφάσεών του, θα έρθει νωρίτερα.
Κατάλαβες γιατί σε κατηγορώ ότι είσαι "λαοπλάνος" και εμπαθης;

αντί να δεις ότι η κατάστασή του προϋποθέτει συγκεκριμένο αριθμό χειρουργείων a priori, το κάνεις να φαίνεται σαν να φταίω εγώ γι’ αυτό.

Ξέρω τι έπρεπε να κάνει, μου το είπε.

Άρα προς τι η διαπραγμάτευση επέμβασης με βάση το budget.
Ο ασθενής μου ήρθε έχοντας συγκεκριμένο budget και ζητώντας να του κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με αυτόν τον αριθμό μοσχευμάτων.
Αυτο εκανα.
Αν ειχα αλλα 1000 ή 1500, θα ειχα προτεινει και το forelock αλλα ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ γιατι παλι θα ηταν ανηθικο!
Αν επεμενε, και αν η δοτρια το αντεχε και η τσεπη το αντεχε, θα το σκεφτομουν.
Καταλαβαίνω ότι εκεί κινδυνέυεις να χάσεις τον πελάτη αλλά το σωστό είναι να τον χάσεις και να του πεις το σωστό. Μακροπρόθεσμα (κατά τη γνώμη μου) θα τον κερδίσεις και θα κερδίσεις και άλλους.
Χ@ΣΤ@ΚΑ αδερφε να χασω τον πελατη.
ΕΣΥ αφηνεις αυτα τα υπονούμενα και δυστυχως σε παιρνουν σοβαρα και άλλοι.
Εσυ ξερεις αν εχω αναγκη το 1 χειρουργειο παραπανω ή αν ποτε , αλλα ΠΟΤΕ, έχω κάνει την παραμικρή ηθική έκπτωση για οτιδηποτε, ποσο μαλλον μεριακ ψωροευρω.
Εδώ πέρα τόσα χρόνια δε μασάω να κοντράρομαι ευθέως με ανώνυμους χούλιγκαν που κρύβουν την ταυτότητά τους.
Ντροπης υπονούμενο αυτο

Όλοι όσοι έχουν επιχείρηση ενδιαφέρονται για τον πελάτη. Είναι κοινή λογική. Για αυτό διαφημίζεστε, για αυτό κάνετε τόσο ντόρο. Εφόσον όμως είσθε υπεράνω να το δεχτώ.
Ταμπού δεν ειναι.
ΕΓΩ δεν το κανω
Ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ ιατρικα.
Αλλά, αν είναι παιδιά να με αποδεχτείτε εδώ πέρα στην παρέα σας, να το σκεφτώ σοβαρά να παρακάμψω τις ηθικές μου αναστολές....
Μπορεί να αλλάξουμε και την άποψη άλλων χειρουργών, αν είναι να τους παραδεχτεί το forum.

Εμείς πιστεύουμε ότι έχουν δει τα ματάκια μας. Είπαμε δεν είναι όλοι για όλα.

Τώρα, για πρώτη φορά, είσαι εύστοχος.
Ωραία. Δοκίμασε, ίσως, την επόμενη φορά να ξεκινάς με τα θετικά. Να τους δίνεις την έμφαση και τον χώρο που τους αντιστοιχεί βάσει ποσοστού. Δηλαδή, το 95% του κειμένου να αφορά τα θετικά και το 5% τα αρνητικά.
Ομως οοοοοοολως τυχαίως, συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο. Και συμβαίνει το ακριβώς αντίστροφο μόνο στα δικά μου περιστατικά εδώ και χρόνια.

Αυτό είναι το στυλ μου, τα προφανή τα βλέπουν όλοι. Επικεντρώνομαι στα μη προφανή γιατί κανείς δεν τα βγάζει στην επιφάνεια. Αν δεν είχα ζητήσει πανοραμική τώρα απλά θα χτυπάγαμε μόνο παλαμάκια. Το 5% δεν αφορά τα αρνητικά αλλό αυτό που υπολειπεται από το 95% των θετικών. Υπάρχει διαφορά.

Παρόλο που δεν χρησιμοποιησα τέτοιου είδους φρασεολογία, εσείς επιμένετε. Αντί να γράψετε και να πείτε την γνώμη σας αποστειρωμένα όπως σας ζήτησα, συνεχίζετε με χαρακτηρισμούς, που εν πάσει περιπτώση δεν με πειράζουν, ο καθένας που σας διαβάζει βγάζει τα συμπερασματα του, απλά παρακάλεσα όχι εδώ. Επειδή λοιπόν με γράφετε συστηματικά τα ξαναλέμε σε μια εβδομάδα. Και για να μην ξεχνιόμαστε. Η υποτροπή διπλασιάζει την αρχική ποινη.

Τελευταία επεξεργασία:

MG86

Active Member
Επιτρέψατέ μου να κανω μια διόρθωση σε κατι που εγραψε ο γιατρος.

Δεν εγινε καμια συζήτηση περι budget. Ποτέ. Μαλιστα, στο σχετικό ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσα πριν δω τον ίδιο, στο ερωτημα "ποσο σημαντικό ειναι το κόστος για εσας;" έβαλα 5 στα 10. Και ήξερα πολυ καλα τι έλεγα.

Αργοτερα, στον ιδιο ειπα πως το μόνο που με νοιάζει ειναι το τελικό αποτελεσμα και η καλύτερη δυνατή μακροπροθεσμη στρατηγική. Το άφησα εντελως πανω του. Ισως με μπερδεύει με κάποιον άλλον, μπορει να συμβεί, δεν το θεωρώ τόσο μεμπτον. Ειναι και λιγο αστειο, πάντως, διοτι αν μου ελεγε πως πρέπει πχ να κανω μια διήμερη επεμβαση, με 3500 τριχοθυλακια πχ, με πολυ μεγαλύτερο κόστος, θα συμφωνούσα, και θα πλήρωνα κατα τον ιδιο τροπο που πληρωσα: χωρις δόσεις, "νταν", που λενε, γιατι, απλα, μπορω. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες διοτι γραφω και με τα πλήρη στοιχεία μου. Αρα εκει ισως με "μετρησε" λαθος.

Αυτά απο εμενα. Θα συνεχίσω να ανεβάζω κανονικα φωτογραφίες κατα το επόμενο διάστημα, και ο,τι γινει/ειπωθεί στον επανέλεγχο στην κλινικη ή και στον έλεγχο απο τον CVIAL, θα το δημοσιεύσω χωρις πολλα-πολλα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε ευχαριστώ για την ειλικρινεία σου @MG86. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει μπερδευτεί ο γιατρός με άλλο περιστατικό, αλλά δεν πειράζει, σημασία έχει να ξέρουμε τα δεδομένα. Αυτή είναι και η αξία των ανεξάρτητων, έχουμε πρόσβαση και στην "πηγη" και όχι μόνο στην μονοπαντη ενημέρωση.

MG86

Active Member
Αν δεν είχα ζητήσει πανοραμική τώρα απλά θα χτυπάγαμε μόνο παλαμάκια.
Πριν ζητηθεί, ομως, ειχα ηδη ανεβασει φωτο με κατεβασμένο κεφαλι στην οποιαν φαινόταν το προβλημα. Μαλιστα, εγω ο ιδιος το εντόπισα σε σχολιο ακριβως μετα την φωτογραφία (σελιδα 3 του νήματος, αν θυμάμαι καλα). Μπορουν να δουν ολοι πως κανω ο,τι μπορω προκειμένου να δείξω όσο πιο καθαρα γινεται την επέμβασή μου και την γενικότερη κατάσταση.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν κατηγόρησα εσένα @MG86. Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω να γράψω σε νήματα του Αναστασάκη γιατί κινδυνεύουμε, αν κάνουμε κάποια κριτική, να αρχίσουμε τα σεντόνια και τους χαρακτηρισμούς. Αν δεν μου το είχες ζητήσει εσύ δεν θα ασχολιόμουν.

MG86

Active Member
Δεν κατηγόρησα εσένα @MG86.

Εννοειται, απλως έσπευσα να το γράψω γιατί απο την αρχη με κατηγορούν άλλοι πως ειμαι "βαλτός" κτλ.

Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω να γράψω σε νήματα του Αναστασάκη γιατί κινδυνεύουμε, αν κάνουμε κάποια κριτική, να αρχίσουμε τα σεντόνια και τους χαρακτηρισμούς. Αν δεν μου το είχες ζητήσει εσύ δεν θα ασχολιόμουν.

Ενταξει, ανεβαίνουν λιγο τα αίματα αλλα οκ, θεωρω πως και παλι βγαίνουν συμπεράσματα χρήσιμα.

Σε ευχαριστώ και παλι που ασχοληθηκες.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ δεν σε θεωρώ βαλτό. Όπου χρειάστηκες είπες την αλήθεια. Ένας βαλτός θα απέκρυπτε πράγματα. Από εσένα δεν βλέπω τέτοια διάθεση. Η τελευταία σου τοποθέτηση περί budget ρίχνει ένα φώς στον προηγούμενο σχολιασμό μεταξύ εμού και του γιατρού γιατί είναι κομβικής σημασίας. Αυτό που ισχυρίζεται ο γιατρός περί budget απλά δεν ισχύει. Από την στιγμή επίσης που έπαιρνες και θα συνεχίζες φίνα στο μέλλον, ούτε θέμα μακροπρόθεσμης στρατηγικής υπήρχε. Όραλ μίνο πρότεινε?

Μπλουζα