Προβολή συνημμένου 74159
Άνοιξα το contrast στο photoshop για να δούμε καλύτερα την πανοραμική. Το κριτήριο είναι το χρωμσ του δέρματος στο κεφάλι να προσομοιάζει στο πρόσωπο όπως στην πιο πάνω.
1. Όσον αφορά την hairline από πλευράς φύτρωσης φαίνεται ότι πέτυχε, δεν υπάρχει εμφανες κενό. Κατά την αποψή μου είναι και φυσική.
2. Υπάρχει χοντρό πρόβλημα στην κάλυψη όσον αφορά την πανοραμική και στο κέντρο πίσω από την hairline αλλά και σε όλο το κεφάλι.
Ναι διοτι δεν μπηκαν μοσχευματα εκει.
Ειναι ενας ασθενής με κανονική πυκνοτητα στο forelock , ειναι ΑΝΗΘΙΚΟ να καταστρεψεις τα αδυνατισμένα τριχοθυλάκια της περιοχής για να βαλεις μοσχευματα.
Από την μμ φαίνεται ότι δεν έγινε καμμιά ενίσχυση στο forelock με συνέπεια να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Δηλαδή ένα κεφάλι που έχει μια καλή (και χαμηλή) hairline αλλά πάνω είναι ψιλοκαμπριο και οι γέφυρες χαμηλώνουν. Λέει ότι έκοψε την φίνα για 8 μήνες αλλά τέτοια αραίωση στο forelock, το οποίο συνήθως χάνεται τελευταίο, είναι δυσκολο να συμβεί σε 8 μήνες. Συνήθως μέχρι τους 6 μήνες μετά την διακοπή δεν υπάρχει διαφορά, το έχουμε δει σε πολλούς που κάνουν resting, και μετά ξαναξεκινάνε. Μπορεί να είναι και shock-loss κατά την μμ (έχει μπει λίγο σε αυτή την περιοχή), άρα υπήρξε αναισθησία και όπως μου είπε ο MG86 δεν έπαιρνε φιναστερίδη μπορεί να είναι και συνδυασμός των 2, αυτό είναι δυσκολο να αποδειχτεί. Το crown ήταν αχρείαστο, τζάμπα graft έπρεπε να γίνει ενίσχυση αυτής της περιοχής κατά το παρακάτω σχήμα και μόνο. Δεν είναι παραπάνω από 90cm2.
Είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες μετά την επέμβαση ότι δεν έχω αγγίξει την περιοχή.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση η θεωρία σου ότι δεν σχετίζεται η διακοπή της φιναστερίδης, αλλά ότι μπορεί να σχετίζεται η αναισθησία.
Σε πληροφορώ, λοιπόν, σε περίπτωση που δεν είσαι ενήμερος, παρόλο που το έχω αναφέρει επανειλημμένως, ότι κάνω παντα και ΜΟΝΟ RING BLOCK, οποτε ΠΟΤΕ δεν χρειάζεται να κάνω αναισθησία σε κανένα άλλο σημείο εκτός από τη γραμμή του hairline, καθότι ο νευρικός αποκλεισμός, όταν γίνει σωστά, φτάνει μέχρι και την κορυφή.
Οποτε ΔΕΝ εχει μπει ουτε μιλιγραμ αναισθησιας στην περιοχή, οκ?
Οποτε φταιει η διακππη φιναστεριδης
Προβολή συνημμένου 74161
Το βέβαιο είναι ότι αν εξαιρέσεις την hairline που είναι καλή από κει και πίσω θέλει γερό μερεμέτι, ένας λόγος να είμαστε συντηρητικοί στις επεμβάσεις ειδικά αυτές που αφορούν το μπροστινό κομμάτι, όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει το πίσω.
ΑΦΟΥ εκοψε την Φιναστεριδη, ΝΑΙ χρειαζεται επιπλεον μοσχευματα εκει.
Ως προς την φύτρωση σε επιπεδό g είναι υψηλή, αυτό φαίνεται, σε επίπεδο τριχών πρέπει να το δούμε από κοντά όταν έρθει για verification. Είναι εύκολο να φανεί, είχε λόγο 3.05 και κενές περιοχές άρα μπορούμε να το ελέγξουμε εύκολα.
Εδώ έχουμε μια περίπτωση που η μμ πέτυχε όσον αφορά την hairline αλλά δυστυχώς έχει αρκετές περιοχές να καλύψει ακόμα, θα περίμενα με 8500 τρίχες και μαλλί στο forelock να κλείσει 80-90cm2, δηλαδή zone A,B όπως φαίνεται η hairline (8500/85=100τριχες) κάτι που δεν το βλέπω. Αυτό το θεωρώ λάθος προσέγγιση, το σωστό θα ήταν με 3000g και 9000τριχες να θωρακίσει Η,Α,Β ζώνες, να κουμπώσει και οραλ mino μαζί με φίνα και να κάνει έναν πιο συντηρητικό σχεδιασμό γιατί χρειάζεται για το μέλλον κάθε διαθέσιμο g, πάει για NW6 είναι εμφανές από τις γέφυρες.
Η σωστή κάλυψη 3000g με παρόμοια εικόνα σε αυτή την περιοχή είναι αυτή που πυκνώνει και το forelock και όχι μόνο τους κροτάφους (δες 2 εικόνες παρακάτω) γιατί αργότερα δημιουργείται αυτή η εικόνα με το firewall πίσω από την hairline.
Προβολή συνημμένου 74163
Προβολή συνημμένου 74162
Φυσικά η εικόνα του έχει τεράστια διαφορά σε σχέση με το πριν. Δεν συζητείται αυτό. Επειδή όμως εδώ είμαστε φόρουμ για τριχόπτωση πρέπει να αξιολογούμε τα πάντα και κυρίως τα λάθη.
Όχι, φίλε μου, δεν είστε για αυτό εδώ πέρα.
Γι’ αυτό είσαι ΕΣΥ εδώ πέρα, και μόνο όσον αφορά ΕΜΕΝΑ.
ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙΣ δηθεν λαθη που δεν υπαρχουν
Σε καθε περιοχη που εχω επεμβει, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για έναν ασθενή με λεπτή τρίχα και για αυτόν τον αριθμό τριχοθυλακίων που μπορούσε το παιδί να πληρώσει.
Και κάθεσαι και κατηγορείς εμένα για δήθεν κακή στρατηγική, επειδή δεν έβαλα σε ένα πυκνό forelock μοσχευματα που θα ΣΚΟΤΩΝΑΝ τα δικα του μαλλια εκει, και όχι τον ασθενή που έκοψε τη φιναστερίδη εν αγνοία μου μετά το χειρουργείο.
Θεωρεις δικαιο, αμεροληπτη και ζυγισμενη την "κριτικη" σου???
Εσυ δλδ θα ειχες βαλει μοσχευματα εκει αν ησουν ποτε σε καποιο παραλληλο συμπαν χειρουργός?