Ερωτηση για 4η ΜΜ στην DHI Αθηνας

GeorgeXz

Active Member
Γιατί δεν πας για ένα consultation στην Seneca νομίζω ότι κάνουν δωρεάν μετρήσεις χωρίς να χρειάζεται να κάνεις επέμβαση εκεί. Να δεις τι έχεις πάνω κάτω στη δοτρια ?
Σενέκα πήγαινε να δεις, καλά παιδιά και ωραία μπέιμπζ επί των πωλήσεων.

Κ πες μας κ αν σου βγάλαν τον ιστορικό κατάλογο για τρίχες ή τον καταργήσαν επιτέλους...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Corona

Active Member
Να ενημερωσω οτι κατοπιν συζητησης με τον κ.Τυρκαλα θεωρει οτι οι 1500 τριχες που υπολογιζει οτι μπορουν να βγαλουν στην DHI ειναι πολυ λιγες και οτι ιδιος υπολογιζει 1500 grafts (αρα περιπου διπλασιες τριχες!!) Η τιμη του θεωρω οτι ειναι πολυ καλη, δλδ βγαινει πιο κατω απο την DHI για διπλασιες τριχες!!
Το μονο μειονεκτημα οτι θα εχω το πηγαινε ελα στη Θεσσαλονικη. Επισης ειναι ενδοκρινολογος, οχι δερματολογος.
Πιστευετε οτι αυτο παιζει καποιο ρολο;
Επισης η λογικη του γιατρου ειναι να εστισουμε στο μπροστινο κομματι μονο αντι να τα μοιρασουμε μπρος και πισω για καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα (ενω εγω σκεφτομουν μα τα απλωσουμε.
Και σε δευτερη φαση, να χρησιμοποιησουμε οτι εχει μεινει απο τη δοτρια συν καποια γενια για την αραιωση της κορυφης.
Τι λετε;
τα 1500 grafts που σου είπε ο Τυρκαλας σίγουρα είναι πολύ προτιμότερο από τα 800 της DHI, και σε μικρότερη τιμή. Τώρα από κοντά που θα σε δει μπορεί να γίνεται να βγάλει και περισσότερα αναλόγως.

Αν βγάλει και από τα γενια μπορείς να αύξησις ακόμα περισσότερο τον αριθμό.

Τα 1500 είναι καλύτερα να τα βάλεις μπροστά όπως σου είπε ο γιατρός. Δεν φτάνουν για άπλωμα.

aeratos28

Just aeratos
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι λέω και απαντάς αλλα πράγματα ..
Ο φιλος εδώ δεν έχει την πολυτέλεια ούτε για διήμερες επεμβάσεις ούτε για τίποτα άλλο στα όσα αναεφερεσαι..είναι η τέταρτη επέμβαση που κάνει ,και τα περιθώρια έχουν στενέψει..ποια διήμερη επέμβαση? Η μία κλινική του λέει 1500 τρίχες σε μια μέρα ,ο άλλος του λέει 1500 grafts σε μια μέρα ..οποτε άσε τα σενάρια τα θεωρητικά ..και για να πάει κάποιος για διήμερη πρέπει να υπάρχει και λόγος καταρχήν..να θέλει τουλάχιστον 3-3.500 grafts .αν οι ανάγκες του είναι μέχρι τα 2000 grafts ,ποιος ο λόγος της διήμερης επέμβασης ?
Σου απαντάω σε κάτι άκυρο με το θέμα που έγραψες τώρα..
Για τον φίλο μιλάμε τώρα που είναι η 4η επέμβαση του
Ναι φιλαράκο μου. Όταν όμως έχεις χρεώσει με την τρίχα, τι λέει ο ντοτόρε στη νοσηλεύτρια? Σου έβγαλα ένα διτριχο, τι να βγάλω τώρα για να πιάσουμε τις 500 τρίχες? Προφανώς κάνουν ένα αρχικό σχεδιασμό και λένε για hairline θέλω τόσα μονότριχα. Μη πω μουνότριχα κ πεταχτεί κ ο πσιπσινέλ...

Επίσης για αυτό λέω ότι το ιδανικό είναι διήμερο σέσιον κάθε φορά. Διότι συνήθως πιάνουν μισό κεφάλι για να δουν πως θα πάνε την πρώτη μέρα με αυτά που έχουν βγάλει κ κάνουν ακριβέστερο σχεδιασμό στο άλλο μισό την επόμενη, συν αν έχει κάποιες ελλείψεις επί του πεδίου το άλλο μισό. Όταν λέω μισό, εννοώ πχ μισή Α ζώνη. Κάθε κεφάλι έχει άλλη θεωρία και πιθανόν και πολύ διαφορετική πράξη ανάλογα τη μορφολογία του "εδάφους"

GeorgeXz

Active Member
Σου είπα τον λόγο της διήμερης. Βγάζω, βάζω, τσεκάρω πως με πήγε, υπολογίζω καλύτερα τον αριθμό, ξαναβγάζω την επόμενη, συμπληρώνω εαν απαιτείται εκεί που έβαλα την 1η μέρα, βάζω και στο άλλο μισό της περιοχής, τέλος. Σε κλινική οργανωμένη την διήμερη μπορεί να την σπάσει σε δύο 4ωρα με λίγο μεγαλύτερο (και εάν) κόστος από μονοήμερη 8ωρη.

Με την ίδια λογική, έχει να δώσει το κεφάλι του 1500grafts? Μήπως για αυτό του είπαν στην αρχή 1500 τρίχες δλδ κανα 700άρι grafts ανάλογα την περιοχή?

aeratos28

Just aeratos
Μα είναι εκτός θέματος ο λόγος της διήμερης που λες αδερφέ ..
Και αν πάει κάποιος σε μία κλινική,που λειτουργεί με τον τρόπο που λες ,τότε κακό του κεφαλιού του .πειράματα στο κεφάλι μου εγώ δεν θα έκανα...να δούμε πως πάει η πρώτη μέρα κτλ κτλ..ότι να ναι.!
Το αν έχει η όχι να δώσει τόσα grafts το κεφάλι του είναι το θέμα..για αυτό πρέπει να γίνουν μετρήσεις πρώτα στη δοτρια ..ο ένας λέει έτσι,ο άλλος γιουβέτσι.
Αλλοι είναι υπερβολικά συντηρητικοί ,άλλοι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι,και ξηλώνουν τις δοτριες στο τέλος με άσχημο οπτικό αποτέλεσμα..αυτά κοιτάμε να γλυτωσουμε εδώ στο φόρουμ..
Αν έχει φωτό ο φίλος,να ανεβάσει εδώ να δούμε μια πρώτη εικόνα και καλό,θα ήταν να απευθυνθεί σε κάποια κλινική που να του δίνουν μετά από εξέταση μια απάντηση στο τι μπορεί να δώσει η δοτρια του,τι έχει απομείνει...και ύστερα να κινηθεί.
Σου είπα τον λόγο της διήμερης. Βγάζω, βάζω, τσεκάρω πως με πήγε, υπολογίζω καλύτερα τον αριθμό, ξαναβγάζω την επόμενη, συμπληρώνω εαν απαιτείται εκεί που έβαλα την 1η μέρα, βάζω και στο άλλο μισό της περιοχής, τέλος. Σε κλινική οργανωμένη την διήμερη μπορεί να την σπάσει σε δύο 4ωρα με λίγο μεγαλύτερο (και εάν) κόστος από μονοήμερη 8ωρη.

Με την ίδια λογική, έχει να δώσει το κεφάλι του 1500grafts? Μήπως για αυτό του είπαν στην αρχή 1500 τρίχες δλδ κανα 700άρι grafts ανάλογα την περιοχή?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Υπάρχει και το θέμα της διπλής αναισθησίας. Γενικά τα θέμα 1 ή 2 ημερών καθορίζεται από τους γιατρούς με βάση την ικανότητα max διαχείρισης περιστατικών την μέρα. Αν μπορούν να βγάλουν και να βάλουν πχ 2800g είναι προτιμότερο σε 1 μέρα από 2 μέρες.

GeorgeXz

Active Member
Μα είναι εκτός θέματος ο λόγος της διήμερης που λες αδερφέ ..
Και αν πάει κάποιος σε μία κλινική,που λειτουργεί με τον τρόπο που λες ,τότε κακό του κεφαλιού του .πειράματα στο κεφάλι μου εγώ δεν θα έκανα...να δούμε πως πάει η πρώτη μέρα κτλ κτλ..ότι να ναι.!
Το αν έχει η όχι να δώσει τόσα grafts το κεφάλι του είναι το θέμα..για αυτό πρέπει να γίνουν μετρήσεις πρώτα στη δοτρια ..ο ένας λέει έτσι,ο άλλος γιουβέτσι.
Αλλοι είναι υπερβολικά συντηρητικοί ,άλλοι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι,και ξηλώνουν τις δοτριες στο τέλος με άσχημο οπτικό αποτέλεσμα..αυτά κοιτάμε να γλυτωσουμε εδώ στο φόρουμ..
Αν έχει φωτό ο φίλος,να ανεβάσει εδώ να δούμε μια πρώτη εικόνα και καλό,θα ήταν να απευθυνθεί σε κάποια κλινική που να του δίνουν μετά από εξέταση μια απάντηση στο τι μπορεί να δώσει η δοτρια του,τι έχει απομείνει...και ύστερα να κινηθεί.
Όλες οι σοβαρές κλινικές έτσι λειτουργούν.

Δεν μιλάω για την περίπτωση του φίλου.

Εάν έχεις θέμα Α+Β+Γ πχ, έστω κ μερικής απώλειας, θα σου κάνουν ένα πλάνο 2 διήμερων με διαφορά τουλάχιστον ενός έτους μεταξύ τους. Κάθε διήμερη με τον τρόπο που σου είπα. Πληρώνεις την πρώτη διήμερη, την κάνεις, σε παρακολουθούν πως πας κ εάν η δότρια έχει επουλωθεί επαρκώς και έχεις το κασέρι, μπαίνεις τημ 2η διήμερη.

Τι είναι το κεφάλι, γιούργια, ξηλώνουμε όπου έχει πολύ γρασίδι κ σπέρνουμε όπου δούμε να φωτίζει?

GeorgeXz

Active Member
Υπάρχει και το θέμα της διπλής αναισθησίας. Γενικά τα θέμα 1 ή 2 ημερών καθορίζεται από τους γιατρούς με βάση την ικανότητα max διαχείρισης περιστατικών την μέρα. Αν μπορούν να βγάλουν και να βάλουν πχ 2800g είναι προτιμότερο σε 1 μέρα από 2 μέρες.
Εγώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Οικονομικά είναι καλύτερη μία μέρα. Ταλαιπώρια και για τους δύο, ντοτόρε κ ασθενή που θέλουν να τελειώνουν η μία. Από άποψη όμως τεχνικής επάρκειας οι δύο. Εννοείται πάντα οι δύο. Το εξήγησα πιο πάνω.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όλες οι σοβαρές κλινικές έτσι λειτουργούν.

Δεν μιλάω για την περίπτωση του φίλου.

Εάν έχεις θέμα Α+Β+Γ πχ, έστω κ μερικής απώλειας, θα σου κάνουν ένα πλάνο 2 διήμερων με διαφορά τουλάχιστον ενός έτους μεταξύ τους. Κάθε διήμερη με τον τρόπο που σου είπα. Πληρώνεις την πρώτη διήμερη, την κάνεις, σε παρακολουθούν πως πας κ εάν η δότρια έχει επουλωθεί επαρκώς και έχεις το κασέρι, μπαίνεις τημ 2η διήμερη.

Τι είναι το κεφάλι, γιούργια, ξηλώνουμε όπου έχει πολύ γρασίδι κ σπέρνουμε όπου δούμε να φωτίζει?
Ο σωστός σχεδιασμός ξεκινάει με το τι μπορεί να δώσει με ασφάλεια η δότρια ανα μμ (1ή 2μέρες). Αν έχει να δώσει 2500g μια μέρα. Αν έχει να δώσει 3500g 2 μέρες. Είναι απλό.

bobby

Well-Known Member
Νομίζω πάλι ότι αντιμετωπίζεις την ΜΜ λες και βάζεις πλακάκια με το τετραγωνικό…..αυτά που λες δεν ισχύουν σε καμμία σοβαρή κλινική…. Μόνο σε hairmills τύπου 1500€ όσα περισσότερα βάλουμε….. στη διήμερη (όση ώρα και να κρατήσει η ημέρα) τα μεροκάματα και τα αναλώσιμα είναι διπλά….. Άλλο πως θα ήθελες να είναι τα πράγματα (τζαμπέ δηλαδή) και άλλο πως είναι στην πραγματικότητα.
Ο κανόνας στην πλειοψηφία είναι με το γκραφτ, τελεία….και μην πεις πάλι ότι το γκραφτ είναι περιουσία σου και στο πουλάνε….. by-pass να έκανες οι αρτηρίες είναι περιουσία σου, τζάμπα θα στις βάλουνε; Χιαστό να έκανες το μόσχευμα είναι δικό σου και αυτό τζάμπα;
Υπάρχουν κάποιες κλινικές που χρεώνουν την συνεδρία γιατί αυτό κρίνουν ότι είναι το μοντέλο που μεγιστοποιεί το κέρδος τους, όχι επειδή είναι το σωστό ή το ηθικό ή δεν ξέρω εγώ τι. Αν πιστεύανε ότι με το γκραφτ θα βγάζανε περισσότερα αυτό θα κάνανε.
Κατά συνέπεια δεν υπάρχει σωστό τρόπος τιμολόγησης ή λάθος… είναι πάντα αυτός που βολεύει περισσότερο (δίνει το μεγαλύτερο κέρδος) σε αυτόν που παρέχει την υπηρεσία….
Όλα τα άλλα είναι να ´χαμε να λέγαμε….

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Οικονομικά είναι καλύτερη μία μέρα. Ταλαιπώρια και για τους δύο, ντοτόρε κ ασθενή που θέλουν να τελειώνουν η μία. Από άποψη όμως τεχνικής επάρκειας οι δύο. Εννοείται πάντα οι δύο. Το εξήγησα πιο πάνω.

Ποτέ δεν μιλάω οικονομικά. Δεν αντιλήφθηκα ποιά είναι η τεχνική επάρκεια. Ότι μπορείς να κάνεις στις 2 μέρες το κάνεις και στην 1. Εννοείται ότι αν πάρεις 3500g μπορείς να κάνεις καλύτερη διαλογή από τα 2500g. Ξεκινάς όμως πάντα από το τι μπορεί να δώσει η δότρια και μετά τι χρειάζεται η λήπτρια.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GeorgeXz

Active Member
Ναι CVIAL μου.

Στην θεωρία.

Η θεωρία με την πράξη δύναται να απέχει.

Κάνεις έναν αρχικό σχεδιασμό και τον επιβεβαιώνεις πρακτικά την πρώτη μέρα της ΜΜ.

Την 2η κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις από αυτά που συνάντησες on site!

Εάν τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα των 2 ημερών για τους χ,ψ λόγους προφανώς παίρνεις τα ρίσκα της μίας ημέρας και εκεί ο ντοτόρε αυτοσχεδιάζει για να καλύψει αυτά που συναντά με τα grafts που έβγαλε

GeorgeXz

Active Member
Νομίζω πάλι ότι αντιμετωπίζεις την ΜΜ λες και βάζεις πλακάκια με το τετραγωνικό…..αυτά που λες δεν ισχύουν σε καμμία σοβαρή κλινική…. Μόνο σε hairmills τύπου 1500€ όσα περισσότερα βάλουμε….. στη διήμερη (όση ώρα και να κρατήσει η ημέρα) τα μεροκάματα και τα αναλώσιμα είναι διπλά….. Άλλο πως θα ήθελες να είναι τα πράγματα (τζαμπέ δηλαδή) και άλλο πως είναι στην πραγματικότητα.
Ο κανόνας στην πλειοψηφία είναι με το γκραφτ, τελεία….και μην πεις πάλι ότι το γκραφτ είναι περιουσία σου και στο πουλάνε….. by-pass να έκανες οι αρτηρίες είναι περιουσία σου, τζάμπα θα στις βάλουνε; Χιαστό να έκανες το μόσχευμα είναι δικό σου και αυτό τζάμπα;
Υπάρχουν κάποιες κλινικές που χρεώνουν την συνεδρία γιατί αυτό κρίνουν ότι είναι το μοντέλο που μεγιστοποιεί το κέρδος τους, όχι επειδή είναι το σωστό ή το ηθικό ή δεν ξέρω εγώ τι. Αν πιστεύανε ότι με το γκραφτ θα βγάζανε περισσότερα αυτό θα κάνανε.
Κατά συνέπεια δεν υπάρχει σωστό τρόπος τιμολόγησης ή λάθος… είναι πάντα αυτός που βολεύει περισσότερο (δίνει το μεγαλύτερο κέρδος) σε αυτόν που παρέχει την υπηρεσία….
Όλα τα άλλα είναι να ´χαμε να λέγαμε….
Όχι τζαμπέ προφανώς, αλλά τίμια.

Προτιμώ την διήμερη, τζαμπέ θα ήταν να πάω μια μέρα γιούργια να τελειώνουμε.

Αλλά πες μου εσύ τη διαδικασία, πρόχειρα, της μίας ημέρας

Σχεδιασμός, υπολογισμός grafts, εξαγωγή, τοποθέτηση. Κ αν στην τοποθέτηση επί του πρακτέου κάτι δεν είναι σύμφωνο με τους θεωρητικούς υπολογισμούς σου? Ξανακάνεις εξαγωγή για να συμπληρώσεις? Πότε?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι CVIAL μου.

Στην θεωρία.

Η θεωρία με την πράξη δύναται να απέχει.

Κάνεις έναν αρχικό σχεδιασμό και τον επιβεβαιώνεις πρακτικά την πρώτη μέρα της ΜΜ.

Την 2η κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις από αυτά που συνάντησες on site!

Εάν τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα των 2 ημερών για τους χ,ψ λόγους προφανώς παίρνεις τα ρίσκα της μίας ημέρας και εκεί ο ντοτόρε αυτοσχεδιάζει για να καλύψει αυτά που συναντά με τα grafts που έβγαλε

Δεν μιλάω με θεωρία αλλά με πράξη μετά από παρουσία σε αρκετά χειρουργεία και γενικά σε όλη την διαδικασία. Δες το βιντεάκι του @giannis1991 τα εξηγώ ωραία και αναλυτικά. Εσύ μιλάς θεωρητικά αφού δεν ξέρεις την διαδικασία σχεδιασμού και πλάνου. Θα στο εξηγήσω. Ο σχεδιασμός ξεκινά πριν την επέμβαση μετρώντας λόγους, πυκνότητες, και εμβαδά περιοχών. Έτσι λοιπόν ο γιατρός είτε κάνει μμ 1 ή 2 μέρες ξέρει από την αρχή πως θα το διαχειριστεί, που θα βάλει και τι. Το μόνο που επιβεβαιώνει μετά τα πρώτα περίπου 500g είναι αν υπάρχει δυσκολία στην εξαγωγή (ή πρόβλημα) και ο λόγος που έχει προβλέψει στον σχεδιασμό είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος. Αν δηλαδή οι αρχικές μετρήσεις/σχεδιασμός δεν έχουν κάποιο χειρουργική δυσκολία. Δεν χρειάζεται λοιπόν την 2η μέρα για να κάνει adjustment, αυτό γίνεται τις πρώτες 2-3 ώρες. Συνήθως αυτό αφορά μικρό ποσοστό περιπτώσεων. Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι η "χυμα" διαδικασία, βάλε και μια δεύτερη μέρα να έχουμε καβάτζα να διορθώσουμε τις αβλεψίες της πρώτης μέρας. Οι σοβαρές κλινικές/γιατροί δεν δουλεύουν έτσι.

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgeXz

Active Member
Καλό πλάνο.

Υπάρχει και καλύτερο όμως.

Αυτό της διήμερης.

Και εξηγώ ξανά:
Όλοι υπολογισμοί πριν πιάσει κεφάλα είναι θεωρητικοί υπολογισμοί. Όσο καλοί και εάν είναι, είναι θεωρητικοί βάσει των δεδομένων που συνέλεξε από το κεφάλι. Σύμφωνοι μέχρι εδώ?

Πιάνει κεφάλα. Κατ' εμέ, το βέλτιστο είναι τη μισή, δλδ δεξί Α, δεξί Β ή και δεξί Γ. Τέλος της πρώτης ημέρας βλέπει πως πήγε κ εάν οι θεωρητικοί υπολογισμοί του ήταν κοντά στην πράξη. Ήταν 80%, 90%, 95%? 100% προφανώς αποκλείεται να ήταν. Δεν υπάρχει στην επιστήμη το 100%. Αφού τα γνωρίζεις από τα άλλα σου, γτ με βάζεις να τα επαναλαμβάνω?

Δεύτερη μέρα, έστω ότι η θεωρία του λέει βγάλε άλλα 2000, βλέπει ότι από την προηγούμενη + αυτήν θα χρειαστεί 2200, βγάζει 2200, συμπληρώνει αν χρειάζεται η δεξιά, μπαίνει κόπι παστ αριστερή, όσο το δυνατόν καθώς δεν υπάρχει απόλυτη συμμετρία.

Αυτό λέω.

Εχθρός του καλού, λοιπόν, είναι το καλύτερο!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όλοι υπολογισμοί πριν πιάσει κεφάλα είναι θεωρητικοί υπολογισμοί. Όσο καλοί και εάν είναι, είναι θεωρητικοί βάσει των δεδομένων που συνέλεξε από το κεφάλι. Σύμφωνοι μέχρι εδώ?

Όχι, είναι πρακτικοί υπολογισμοί. Έχει μετρήσει λόγο, έχει μετρήσει πάχος τρίχας, έχει υπολογίσει εμβαδά, πυκνότητα εμφύτευσης πριν ξεκινήσει την μμ. Τα ξέρει σχεδόν όλα. H επέμβαση ξεκινάει περίπου 1 ώρα μετά από αυτόν τον προεγχειρητικό έλεγχο. Το μόνο που δεν ξέρει είναι αν βγαίνουν εύκολα ή δύσκολα τα g, δηλαδή αν θα του πάρει 6 ή 8 ώρες, τίποτε άλλο.

Πιάνει κεφάλα. Κατ' εμέ, το βέλτιστο είναι τη μισή, δλδ δεξί Α, δεξί Β ή και δεξί Γ. Τέλος της πρώτης ημέρας βλέπει πως πήγε κ εάν οι θεωρητικοί υπολογισμοί του ήταν κοντά στην πράξη. Ήταν 80%, 90%, 95%? 100% προφανώς αποκλείεται να ήταν. Δεν υπάρχει στην επιστήμη το 100%. Αφού τα γνωρίζεις από τα άλλα σου, γτ με βάζεις να τα επαναλαμβάνω?

@GeorgeXz δεν πάει καθόλου έτσι. Στο εξήγησα, το adjustment (αν χρειάζεται να γίνει, στο 95% των περιπτώσεων δεν χρειάζεται) το κάνει μετά από 1-2 ώρες και είναι ελάχιστο, γιατί να περιμένει 1 μέρα; Δεν έχει κανένα λόγο. Αν τώρα εσύ θέλεις να σπάσεις τα 2800g σε 2 μέρες για τους λόγους που λες δηλαδή 1400g + 1400g (ενώ θα μπορούσε σε 1 μέρα) σημαίνει διπλές αναισθησίες (που έχει επίπτωση σε τυχόν shock loss, ρίσκο αιματωμάτων) και αφορά μάλλον γιατρούς που όντως δεν έχουν πλάνο. Καλό είναι να αποφεύγονται.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φίλε @GeorgeXz εκτιμώ τον μεστό (και χιουμοριστικό πολλές φορές) λόγο σου και τα συχνά ποσταρισματά σου αλλά καλό είναι να μην είσαι τόσο απόλυτος σε αυτά που γράφεις. Μάθε, ρώτα πρώτα. Στη συνεχεία με περισσότερα δεδομένα και με την αδιαμφισβήτη κριτική ικανότητα που έχεις θα οδηγηθείς σε πιο σωστά συμπεράσματα.

γτ διπλές αναισθησίες? Εάν μιλάμε για τοπική αναισθησία

Θα στο εξηγήσω. Η τοπική μαζί με την ξυλοκαίνη (αναισθητικό) περιέχει και αδρεναλίνη για να κάνει αγγειοσυστολή (να μην ματώνεις δηλαδή για να βλέπει ο χειρούργος που πατάει). Η αγγειοσυστολή σημαίνει στραγγαλισμό του οξυγόνου για τα τριχοθυλάκια που σημαίνει σε υπερβολικές δόσεις (σύνηθες) shock loss. Λιγότερη αναισθησία σε ποσότητα και διάρκεια σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για shock loss.

GeorgeXz

Active Member
Φίλε CVIAL είσαι έτη φωτός μπροστά σε γνώσεις ΜΜ. Προφανώς και γεγονος αδιαμφισβήτητο!

Στο ζήτημα αυτό όμως η κοινή λογική λέει, ότι καλύτερη εικόνα έχει πάντα όταν τα βλέπει πάνω στο κεφάλι σου, τα μισά, ώστε να κάνει το "καλιμπράρισμα" την επόμενη. Τώρα, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σχετικά κ είναι ζήτημα άποψης και όχι απολύτου έκφρασης αυτής!

Πάντα με αγάπη φυσικά οι διαφωνίες μας!

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Στο ζήτημα αυτό όμως η κοινή λογική λέει, ότι καλύτερη εικόνα έχει πάντα όταν τα βλέπει πάνω στο κεφάλι σου, τα μισά, ώστε να κάνει το "καλιμπράρισμα" την επόμενη.

Καμμία αντίρρηση. Όντως ένας ερασιτέχνης στις μμ μπορεί να το χρειάζεται, ένας επαγγελματίας όμως όχι.

Πάντα με αγάπη φυσικά οι διαφωνίες μας!

Δεν το συζητώ. Πάντα!

Μπλουζα