Pan77, FUE, 3871g, 1-2/9/2021

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Γιατί να μην αντέξει Αλεξ?
Έχουμε πει σε έμπειρα χέρια γιατρού δεν προκαλεί ζημιά σε γειτονικά τροχοθυλάκια.
Απλά η επούλωση και η καταπόνηση της δότριας είναι μεγάλη.
Αντε καλορίζικο σε βλέπω με τη 2μμ.

jersey

Well-Known Member
Έχει ακόμα 2500 μου είπε μόλις ο Lorenzo.Άντεξε στα μεγάλα εργαλεία του Τιρκαλα και θα φτιάξω το crown που έχω θέμα
Μα γιατί να μην αντέξει κιόλας; Βάσει αυτών που ακούγονται εδώ από μερικούς θα έπρεπε να είχες ξοφλήσει από μοσχεύματα, αφού θεωρούν ότι το 1μμ punch καταστρέφει τα γειτονικά....και το αναμασάνε σε κάθε παρουσίαση με απόλυτη σιγουριά επειδή είδαν κάτι σχετικό κάπου τυχαία εδώ στο φόρουμ... Τελικά βλέπεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η πράξη διαφέρει αρκετά από την θεωρία.

alex7

Well-Known Member
Γιατί να μην αντέξει Αλεξ?
Έχουμε πει σε έμπειρα χέρια γιατρού δεν προκαλεί ζημιά σε γειτονικά τροχοθυλάκια.
Απλά η επούλωση και η καταπόνηση της δότριας είναι μεγάλη.
Αντε καλορίζικο σε βλέπω με τη 2μμ.
Εγώ το λέω για αυτούς που λένε ότι αν κανείς στον Τιρκαλα μια 4000 δεν θα μπορείς να πας για δεύτερη γιατί θα σου θερίσει τη δότρια.Εγώ λοιπόν πάω για δεύτερη

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτά που λες είναι τα λογικά και τα "επιτρεπτά" που μπορείς να λες με ένα γιατρό ...τα θέλω σου και πόσο κοντά μπορεί να φτάσει σε αυτό . Εκεί όμως μπαίνει μια τέλεια ... Στο τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός και πως θα στο κάνει εσύ δεν πρέπει να έχεις άποψη .... Έχει χαθεί λίγο το μέτρο και πάμε σαν ασθενεις και απλώνουμε την γλώσσα μας παραπάνω απ' όσο πρεπει... Μιλάς τον γιατρό ...μιλάς και με ασθενείς του... Βλέπεις και δουλειές του ...και τέλος ... Σου κάνει ; Καλώς ...δεν σου κάνει ; Άντε γεια .....γουστάρεις εξελ γραμμουλες πινάκακια εξισωσεις και αλγόριθμους; Πολύ ωραία ... Υπάρχουν επιλογές... Εγώ το μόνο που ζήτησα ήταν έναν γιατρό να πάρει το μάξιμουμ από το κεφάλι μου με βάση τα χαρακτηριστικά μου και την φιλοσοφία μου (όχι κούμπωμα).... Απ' ότι φαίνεται ο γιατρός χωρίς εξελ μετρήσεις και ιστορίες και με βάση την πείρα του με έκατσε και σε μονοήμερες και σε διήμερη και τριήμερη και με λαβίδα και χωρίς και έλιωσε άπειρες ώρες στο κεφάλι μου για να πετύχει αυτό..... Πέρα το οικονομικό που δεν το συζητώ σαν μέτρο σύγκρισης άλλος γιατρός δεν θα φερόταν έτσι στο κεφάλι μου πουθενά και σίγουρα δεν θα έπαιρνα καλύτερο αποτέλεσμα.....και Χάρης την προσέγγιση του και παίζοντας άμυνα σε μένα σε σχέση με το στυλ του που είναι επιθετικό γενικά ακόμα γεννάω μοσχεύματα (με εργαλείο 1.0 κ 1.1 μου έχει βγάλει 8.091 μοσχεύματα από δοτρια με στριπ...αληθεια πως γίνεται αυτό αφού καταστρέφονται γειτονικά μόσχευματα με τέτοιο εργαλείο;)... Το ότι είναι πάντως καιρού λοιπόν και άνετος με τον εαυτό του έπρεπε να σας χαλαρώνει και όχι να σας προβληματίζει.....όσο για το παράδειγμα που λες είναι ότι θα του πεις θέλω αυτό και σου πει αυτός πόσο ρεαλιστικό η όχι είναι αυτό που ζητάς.... Για εμένα εκεί σταματά η συζήτηση γιατί από κει και μετά κατά την άποψη μου δείχνεις ότι αμφισβητείς την ίδια σου την επιλογή....

Δεν έχεις άδικο σε πολλά από αυτά που γράφεις αλλά παραβλέπεις μια ουσιαστική παράμετρο. Δεν είναι μόνο τα εξελ και οι αριθμοί. Είναι και πολλά άλλα τα οποία τα απλοποιείς για να αποδείξεις ότι είναι απλά ένα κόλλημα με αριθμούς. Προφανώς δεν ενδιαφέρουν πολλούς, προφανώς πολλοί δεν ξέρουν πως να τα χρησιμοποιήσουν. Είναι όμως ένα μέτρο πίεσης για να ανεβάσουν επίπεδο οι κλινικές καταλαβαίνοντας ότι κάποιοι "πυροβολημένοι" ασχολούνται μαζί τους οπότε πρέπει να προσέχουν γιατί κριτική θα υπάρξει και πολλά θα σχολιαστούν. Μόνο πχ το κεφάλαιο DUPA από μόνο του είναι αρκετό. Πόσοι ξέρατε για DUPA και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αλλά και σε επίπεδο μμ. Ελάχιστοι. Πόσοι ξέρατε το ποσοστό της στον γενικό πληθυσμό. Απλά βλέπατε μια γενικευμένη αραίωση, μια όχι σπουδαία δότρια αλλά κατάλληλη για μμ. Παραδείγματα άπειρα που είχαν DUPA και έκαναν μμ σε ΟΛΕΣ σχεδόν της γνωστές κλινικές. Τώρα ακόμα και να μην ξέρεις πολλά μόνο που θα ρωτήσεις τον γιατρό αν έχεις τον υποχρεώνεις να το προσέξει και να πάρει πλέον την ευθύνη. Πόσοι ξέρατε για ρετρο? Όταν έγραψα το πρώτο σχόλιο για ρέτρο 5 χρόνια πριν ουδείς την ήξερε, τώρα την παίζετε στα δάχτυλα. Να μιλήσω για το splitting και άλλα πολλά? Θα κουράσω.

Για το δικό σου κεφάλι και το ότι δεν θα έπαιρνες καλύτερο αποτέλεσμα νομίζω ότι υπερβάλλεις. Πρέπει να προσθέσεις την λέξη "πιθανώς". Από την στιγμή που δεν έχει μετρηθεί τίποτα από την αρχή δεν μπορείς να ξέρεις πιο είναι (ήταν) το μέγιστο και το καλύτερο.

Το ότι γεννάς μοσχεύματα έχει απλή εξήγηση, οφείλεται στο partial transection αρκετών μοσχευμάτων που δεν βγαίνουν και προφανώς δίνουν τρίχες. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για αυτό και πρέπει να εξετάζεις την δότρια ξανά μετά από κάποιο διάστημα άσχετα πόσα νομίζεις ότι έχεις βγάλει.

Τέλος για να μην γράφω μια από τα ίδια θα πω ότι το πρόβλημα εδώ είναι ότι υπάρχει πολύ συναίσθημα, (είτε αγάπης, είτε μίσους) και πολύ παρερμηνεία πραγμάτων τα οποία "παπαγαλίζονται" και κάποια στιγμή θεωρούνται σημαντική και σίγουρη γνώση. Δυστυχώς δεν είναι έτσι και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα αλλάξει. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι κατάθεση απόψεων (όσο ετερόκλητες και αν είναι αυτές) έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να βρει την γνώση εκείνη που το μυαλό του θα του επιτρέψει να πάρει.

oreo

Well-Known Member
φίλε oreo για τον φίλο f1ght3r που έγραψε από πάνω ότι ο Μαρας δεν του έκανε καμία μέτρηση πριν ξεκινήσουν και απλά τον έβαλε στα γρήγορα στο χειρουργείο μόλις τον είδε τι έχεις να πεις; Ίδια περίπτωση με τον φίλο pan....αυτό ειναι το πρέπον και δεν αξίζει σχολιασμό;;
Πιστεύεις οτι για το συγκεκριμένο περιστατικό, είμαι θετικός αποδέκτης της έκβασης, ενώ για τον pan διαφοροποιούμαι. Ο σχολιασμός που γίνεται περικλείει όλα τα τυχόν λάθη. Συγχωροχάρτι, για μένα στην μαλακία δεν παίρνει κανένας. Το μόνο που δέχομαι, είναι συγνώμη έγινε πατάτα και αυτό υπο πολλές προυποθέσεις. Γιατί πατάτα στην μετ μπορεί να ισοδυναμεί με πανωλεθρία.

tasos33

Well-Known Member
Εγώ Κύριοι θα πειστώ όταν δω ανεξάρτητα μέλη να πηγαίνουν Τυρκάλα να κάνουν cons με τον ίδιο (ή νοσηλεύτρια που να είναι γάτα) και αυτά που τους γράφουν να επιβεβαιώνονται και να μην είναι "απλά δίνουμε ένα χαρτί" για να χάντρες στους ιθαγενείς. Ειλικρινά το λέω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν τα cons τα κάνει η Σταυρούλα αρκεί η Σταυρούλα να πετυχαίνει τις DUPEs, να μετράει σωστά, να ξέρει και να μπορεί στις απαντήσεις των ασθενών για μια πλειάδα ζητημάτων και γενικά να κάνει ένα state of the art, ολοκληρωμένο πλάνο.
Πέμπτη βράδυ έχω cons.
Tο άλλο σκ θα ενημερώσω αναλυτικά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τάσο έχω πάρει αρκετά pm από μέλη που έχουν κάνει cons και ξέρω και ποιος το κάνει και τι μετρήσεις κάνει. Έχω δει αρκετά τέτοια χαρτιά. Έχω δει σε δότριες να αναφέρονται εκτάσεις 450cm2 και πραγματικά θέλω να δω (περιμένω) τι είδους κυκλώπειο κεφάλι είναι αυτό (αστειεύομαι, μπορεί να είναι και αριθμητικό λάθος). Επειδή ξέρω αρκετά πράγματα αυτό που έχω να πω ότι το κάθε εξελάκι πρέπει να έχει μια λογική. Το να σου μετρήσει κάποιος μια δότρια 6000 και να σου πάρει 4000 σε 1μμ δεν έχει λογική ούτε είναι πλάνο, απλά εξυπηρετεί το μοντέλο λειτουργίας της κλινικής. Απλά πρέπει να δείξουμε καλό marketing επειδή μας το ζήτησε το φόρουμ και πρέπει να κάνουμε "check" γιατί αλλιώς χάνουμε πελάτες. Τέτοιου είδους consultation προσωπικά δεν μου κάνει. Αυτό που μου κάνει είναι το μακροπρόθεσμο πλάνο που υποστηρίζουν οι μετρήσεις και πως οι μετρήσεις καθορίζουν την στρατηγική. Μην τα αναλύω συνέχεια είναι γραμμένα άπειρες φορές.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nick90

Well-Known Member
Πιστεύεις οτι για το συγκεκριμένο περιστατικό, είμαι θετικός αποδέκτης της έκβασης, ενώ για τον pan διαφοροποιούμαι. Ο σχολιασμός που γίνεται περικλείει όλα τα τυχόν λάθη. Συγχωροχάρτι, για μένα στην μαλακία δεν παίρνει κανένας. Το μόνο που δέχομαι, είναι συγνώμη έγινε πατάτα και αυτό υπο πολλές προυποθέσεις. Γιατί πατάτα στην μετ μπορεί να ισοδυναμεί με πανωλεθρία.
Δεν λέω ότι εισαι αποδέκτης αυτό που έκανε ο Μάρας, αλλά λέω ότι ενώ ανέφερε ακριβώς το ίδιο ο f1ght3r δεν το σχολιάζει κανένας, σαν να θεωρείται φυσιολογικό δηλαδή. Δηλαδή ειναι σαν μερικοί απλά ψάχνουν την αφορμή για να κατηγορήσουν συγκεκριμένες κλινικές, ενώ σε άλλες κλινικές κάνουν πως δεν τα βλέπουν και δεν τα κατακρίνουν. Αυτό δεν είναι λίγο υποκριτικό;

oreo

Well-Known Member
Καταρχάς δεν μπαίνω σε καμιά διαδικασία με κανένα γιατρό να μιλήσω ποτέ και ειδικά να του κάνω υποδείξεις... Όσες φορές έχω μιλήσει με το γιατρό είναι αποκλειστικά και μόνο επειδή μου το ζητούν τα μέλη για οποιαδήποτε λόγο να το κάνω επειδή απλά ειμαι παθών και κατανοώ την αγωνία τους ....είτε πριν από την μμ είτε μετά για οποιαδήποτε λόγο μέσολαβω μόνο αν μου ζητηθεί.... Επίσης δεν μπορώ να κτλ πως βγάζεις συμπεράσμα ότι συμφωνούμε όταν μου λες ότι προφανώς και θα τον Ρωτήσεις τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσει για να μην σου καταστρέψει το κεφάλι σου ....διαφωνούμε εντελως.....και τέλος φιλικά προσκείμενος δεν είναι στον Θεό τον ίδιο όχι στον τυρκαλα... Έχετε μαύρα μεσάνυχτα όσοι νομίζετε ότι κάθομαι και μιλάω με τον τυρκαλα καθε τρεις και λίγο .... Υπάρχουν πολλά μέλη που έχουν πολύ συχνότερη επαφή από μένα απλά εγώ ήμουν αυτός που τον σύστησα στο φόρουμ και το έχετε στο μυαλό σας ότι είμαστε κωλος και βρακί.... Είσαι και νέος στο φόρουμ και ηλικίακα και καλό θα ήταν να έχεις ανοιχτά τα μάτια σου κυριολεκτικά.... Συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα αντιληφθείς τουλάχιστον ακόμα ....
Συμφωνούμε μέχρι το σημείο , οτι πρέπει να υπάρχει πλάνο, μετά διαφοροποιούμαστε. Το φόρουμ το παρακολουθώ χρόνια, ασχέτως αν δεν είχα account και δεν έγραφα. Είμαι νέος, 40 ετών, τα διπλάσια χρόνια απο πολλούς εδώ. Μιας και μου το λες δεύτερη φορά να έχω ανοιχτά τα μάτια, θα τοποθετηθώ. Μιλάς ξεκάθαρα για το "ψάρεμα" και το "ιδίο όφελος". Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό κομμάτι απο αυτό που σχολιάζουμε.
Θα πω όμως οτι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, και να έχουμε αποδείξεις για μια τέτοια κατηγορία όταν είναι άμεση. Εμμέσως αν πάμε την κουβέντα στο ποιοι κάνουν fishing , θα γίνει το φόρουμ κολοχανείο και δεν το θέλω αυτό.

F1ght3r

Well-Known Member
Αν με κοίταζε με μικροσκόπιο σιγά 30 λεπτά υπόθεση είναι, και θα ήξερα ποσα grafts έχω πάνω κάτω, Δεν λέω να μου έλεγε ακριβώς τον αριθμό αλλα στο περίπου. Γιατί για να τελειώσω θέλω μια επέμβαση ακόμα στο crown. Εγώ εμπιστευτικά τον Μάρας που μου είπε έχω καλή δότρια και θα βγάζαμε 3500grafts αλλα τελικά μου έβγαλε σχεδόν 4000 grafts, δεν έπαθα ούτε shockloss ούτε τίποτα, φυτρώσει έχω, στον καθρέφτη με βλέπω σαν άλλον άνθρωπο αλλα θα μου άρεσε να είχα ένα καλύτερο cons. Και το δεύτερο είναι γιατί βλέπω παιδιά και εδώ και σε αλλα forums στην hairline βάζουν πολλά μονοτριχα, στην περίπτωση μου σχεδόν 1000 οποτε αν μου έβαζε 500 grafts όπως βάζουν στους περισσοτερους έγω θα είχα 1000-1200 τρίχες παραπάνω πίσω από hairline οποτε ακόμα πιο τούμπανο θα ήμουν.

Aldo

Well-Known Member
Δεν λέω ότι εισαι αποδέκτης αυτό που έκανε ο Μάρας, αλλά λέω ότι ενώ ανέφερε ακριβώς το ίδιο ο f1ght3r δεν το σχολιάζει κανένας, σαν να θεωρείται φυσιολογικό δηλαδή. Δηλαδή ειναι σαν μερικοί απλά ψάχνουν την αφορμή για να κατηγορήσουν συγκεκριμένες κλινικές, ενώ σε άλλες κλινικές κάνουν πως δεν τα βλέπουν και δεν τα κατακρίνουν. Αυτό δεν είναι λίγο υποκριτικό;
Προφανώς και δεν το κάνουμε γαργάρα!
Είδες ότι έγραψα για περίπτωση salonikios για τις ντουπες που του βρήκανε (μετά) .
Το μα κάθομαι όμως να ξύνω πληγές και να αρπάζομαι με το κάθε τι, κατλαβαινεις ότι θα γινόταν πόλεμος εδώ μέσα, προφανώς και δεν ήταν καλή πρακτική αυτή και θα πρπει να το κοιτάξουν στην Κύπρο.
Όπως κ άλλου που σε κοιτάει κάποια κυρία και απο κει παν κ οι άλλοι … ούτε αυτό είναι αποδεκτό (για εμένα) !

oreo

Well-Known Member
Εδώ λέμε τα αυτονόητα και κάνουμε την πάπια, εδώ με λύπη βλέπω, οτι έγιναν συζητήσεις επι συζητήσεων, για το πόσο πίσω είμαστε, σε σχέση με cons και μετρήσεις που γίνονται στο εξωτερικό και την σημαντικότητα αυτών και μόλις φτάνουμε στο σημείο να απαιτούμε το αυτονόητο, kinder έκπληξη και κυβίσθηση, κακώς ρωτάμε, επιστροφή στην μπανανία.
Εμένα ερμηνείες κατα το δοκούν, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τελικά ποιός ιατρός/κλινική πρέπει να κριθεί ? Όλοι οι επιλεκτικά ?
Εγώ nick κράτησα ίσες αποστάσεις τόσο καιρό και απείχα απο σχόλια, που είχαν ως σκοπό την απαξίωση. Δεν είναι τυχαίο αυτό.

vlafo

Well-Known Member
F1ghtr3
Έχεις βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα?
Γιατί είχα την αίσθηση ότι δεν ήσουν ικανοποιημένος και τώρα σε βλέπω πολύ χαρούμενο.
Χαίρομαι,σόρρυ για τη διακοπή σε άλλο νήμα.

nick90

Well-Known Member
Εδώ λέμε τα αυτονόητα και κάνουμε την πάπια, εδώ με λύπη βλέπω, οτι έγιναν συζητήσεις επι συζητήσεων, για το πόσο πίσω είμαστε, σε σχέση με cons και μετρήσεις που γίνονται στο εξωτερικό και την σημαντικότητα αυτών και μόλις φτάνουμε στο σημείο να απαιτούμε το αυτονόητο, kinder έκπληξη και κυβίσθηση, κακώς ρωτάμε, επιστροφή στην μπανανία.
Εμένα ερμηνείες κατα το δοκούν, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Τελικά ποιός ιατρός/κλινική πρέπει να κριθεί ? Όλοι οι επιλεκτικά ?
Εγώ nick κράτησα ίσες αποστάσεις τόσο καιρό και απείχα απο σχόλια, που είχαν ως σκοπό την απαξίωση. Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Απλά απόρησα που δεν ασχολήθηκε κανείς με όσα είπε ο F1ght3r, λες και δεν τους νοιάζει αν οι υπόλοιπες εγχώριες κλινικές τα εφαρμόζουν ...Οπότε λεω ότι θα πρέπει να κρίνονται αυτά σε όποια κλινική και αν ειναι, και να μη κρίνουμε επιλεκτικά σε συγκεκριμένες κλινικές επειδή συμπαθούμε κάποιον γιατρό ή οτιδήποτε και να μην τον κρίνουμε όπως κρίνουμε τους άλλους. Γιατί έτσι μένει ότι όλοι οι άλλοι τα κάνουν τέλεια και μόνο αυτος τα κάνει λάθος. Λες και δεν ξέρουμε ότι πολλές φορές συμβαίνει αυτό σε όλες τις ελληνικές ή κυπριακές κλινικές (κακώς) και κάνουμε λες και το είδαμε πρώτη φορά...ενώ τα βλέπουμε συνεχώς να συμβαίνουν.

Μπλουζα