Wounding - dermapen, τοπικά και συμπληρώματα.

35007

Member
GOMI εγω θα ξαναρχισω το 0,75. Συμπτωματικα και την προηγουμενη φορα που ρολαρα με αυτο το μηκος βελονων καθε 10-12 μερες το εκανα. Ενιωθα το κεφαλι μου πολυ ευαισθητο για συχνοτερη χρηση. Ειπαμε η stemoxydine καθημερινα και αμέσως μετά από ρολλερ. Το Folligen oμως ποση αναμονη χρειαζεται μετα απο ρολαρισμα με 0,75; Προφανως οχι 5η και 6η ημέρα μετά;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Γενικότερα αυτές τις ημέρες διαβάζω και ξαναδιαβάζω την πατέντα της follica, διαβάζω άλλες πατέντες που δημοσιεύονται, συγκρίνω παλαιά και νέα θέματα στο φόρουμ, κοιτάζω ξανά και ξανά πράγματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για την τριχόπτωση από διάφορους χρήστες κλπ κλπ..

Ένα πράγμα που μου μένει και που μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά το ένα σκέλος του και να φανεί σχεδόν ακατόρθωτο ένα άλλο..

Το εύκολο της υπόθεσης
1. Follica
Tα τελευταία 5 τουλάχιστον χρόνια, γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από το wounding, το οποίο τελικά φαίνεται πως αν κυκλοφορήσει κάτι, είναι ίσως από τα λίγα που παρέμεινε σταθερό στις έρευνές της, κάτι που δείχνει οτιδήποτε μπορεί να δουλέψει, πρέπει να ξεκινήσει από κει.
Συζητήσεις που κάναμε 1-2 σελίδες πίσω, δείχνει πως τα σημαντικότερα οφέλη πάνω σε αυτό, έρχεται από την ανασύσταση του δέρματος με τα μαλλιά να επωφελούνται από ένα μικρό layer του δέρματος που λέγεται papillary dermis.
2. Aging skin

Άπειρες συζητήσεις γύρω από αυτό με την φαλάκρα να χαρακτηρίζεται ως πρόωρη γήρανση.
3. Περιθυλακική ίνωση
4. Ανδρογόνα
5. Ηλιακή ακτινοβολία, VDR

Ανάλυση σε άλλο θέμα για τις αρνητικές επιπτώσεις του ηλίου στο θέμα μαλλιών.
6. Οξειδωτικό στρες.

Υπάρχουν και άλλα, δεν θέλω όμως να κουράσω με το σκεπτικό μου που είναι το εξής.

Αν τα πάρουμε όλα μαζί, με πρώτη τη follica, εστιάζει στην κινητοποίηση - αναγέννηση του συγκεκριμένου layer της επιδερμίδας.
Το χαρακτηριστικό της γηραιάς επιδερμίδας, είναι η μείωση και σιγά σιγά η πλήρη εξαφάνιση (flattening) του συγκεκριμένου layer με το κατώτερο στρώμα της επιδερμίδας να αναπληρώνει αυτό το layer. ( reticular dermis)
Το κατώτερο στρώμα αυτό είναι αυτό που αναφέρει η έρευνα ότι πρέπει να μπλοκαριστεί από τις wnt πρωτείνες λόγω του ότι εμποδίζει την νεοτριχογέννεση με το να υπερέχει έναντι της DP.
Η ίνωση, σκλήρυνση του κολλαγόνου είναι χαρακτηριστικό αποκατάστασης του δέρματος από αυτό το layer.
H ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την reticular dermis έναντι της papillary dermis

Πάμε τώρα στα 2 τελευταία που πάνε χέρι χέρι...ανδρογόνα και οξειδωτικό στρες, ή οξειδωτικό στρες και ανδρογόνα.
Η PD (papillary dermis) λόγω της ιδιομορφίας της έχει το χαρακτηριστικό να μεταμορφώνει τους ινοβλάστες της σε μυοινοβλάστες όταν η RD (reticual dermis) ενεργοποιείται έναντι αυτής.
Η RD είναι το layer του δέρματος που εκφράζει το σύνολο των γονιδίων της περιοχής και γενετικά είναι πολύ πυκνότερη από την PD με την τελευταία όμως να εκφράζει το σύνολο των γονιδίων του ανοσοποιητικού.

Mε μια λέξη, αυτό που κάνουν τα ανδρογόνα σε συνδυασμό με το οξειδωτικό στρες, είναι η αύξηση του transforming growth factor beta (συγκεκριμένα β-1 και κατά δεύτερον β-2) ο οποίος έχει χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν ως The Hair Follicle Assassin

Ακόμα πιο απλά...αύξηση των ROS ---> αύξηση της ευαισθησίας του ανδρ.υποδοχέα--->λιπαρότητα--->αύξηση του tgf beta--->ενεργοποίηση των ινοβλαστών στην RD--->φλεγμονή στο RP layer--->δράση ανοσοποιητικού--->διαμόρφωση (remodeling) της περιοχής--->γήρανση--->μείωση τριχοφυΐας.

Τα ROS με τα ανδρογόνα δουλεύουν και αντίστροφα,
http://www.hairlossgr.com/threads/Οξειδωτικό-στρες.9955/

Ουσιαστικά, αυτό που φαίνεται ως πρόβλημα σε μακροχρόνια τριχόπτωση ή σε μεγάλα nw, είναι το πλήρης flattening του layer αυτού.

Οπότε φαινομενικά αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι η απόπειρα αύξησης του (PD)
Μια πάρα πολύ καλή ανάλυση της Loreal πάνω σε αυτό που ειλικρινά αξίζει να το διαβάσετε καθώς περιλαμβάνει αναλυτικές εικόνες των layers

http://www.beautyjournaal.nl/wp-content/uploads/2011/06/Papillary-Dermis-Rhamnose.pdf

Φυσικά η πατέντα της δεν νομίζω ότι αποτελεί λύση, παίρνουμε όμως μια ιδέα και θα προτιμούσα κάτι σε χημικό, αν φυσικά μπορεί να βρεθεί.


Το αρνητικό μέρος της υπόθεσης.


1.Αφού φαινομενικά φαίνεται τόσο απλό, γιατί δεν μπλοκάρουμε τον tgf beta από την αρχή να τελειώνουμε. Blockers υπάρχουν πολλοί, απλά θέλει λίγο προσοχή ως προς τους υποδοχείς του (ligands b1-b2-b3) και μάλιστα έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές από χρήστες σε φόρουμ, όπως επίσης υπάρχουν και σε διάφορα τοπικά.
Γιατί προφανώς είναι απαραίτητος για τον φυσιολογικό κύκλο των μαλλιών και γι αυτό και η τριχοφυία στο σώμα αυξάνεται με την αύξηση των ανδρογόνων.
Το πρόβλημα είναι η υπερεκφρασή του καθώς και η διαφορετική σύσταση του δέρματος των layers στο κεφάλι ως τένοντας από το υπόλοιπο σώμα.
Οπότε είτε τον μπλοκάρουμε είτε όχι, είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, εκτός αν κάποιος ήξερε τα σωστά timing και τη σωστή χρήση, που προφανώς είναι ψύλλοι στ άχυρα και γι αυτό δεν ασχολείται καμία αξιόλογη εταιρεία.

2. Τι γίνεται όταν έχει γίνει πλήρη remodeling της περιοχής και τη θέση που κατείχε η DP αναπληρώθηκε πλήρως από την RD?
Εδώ δεν υπάρχει απάντηση, αλλά η επιμονή της follica δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει ανασύσταση εκ νέου.

Ανακεφαλαιώνοντας το σκεπτικό μου είναι πως αν καταφέρουμε να βρούμε κάτι που να δρα αποκλειστικά σε αυτό το layer δεν υπάρχει λόγος για τραυματισμό ο οποίος ενέχει κινδύνους ουλής, αλλά μπορεί απλά να γίνεται στο χαλαρό, όπως κάνουν και τώρα κάποιοι ίσα ίσα να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα που προφανώς με όλο αυτό τον μηχανισμό έχει χάσει την φυσιολογική συστασή του.

Αν καταφέρουμε να αυξήσουμε αυτό το layer, είναι παιχνιδάκι πλέον για τη μινοξιδίλη να δώσει τα best off μιας και ουσιαστικά το ρεζερβουάρ που χρησιμοποιεί για να αυξήσει τα dp cells στο θύλακα, τα αντλεί από εκεί.
 
Τελευταία επεξεργασία:

leas

Well-Known Member
Aν είχα σκοπό να κάνω μεταμόσχευση, δεν θα χρησιμοποιούσα ρολλερ πάνω από 0,75 προσωπικά και αυτό κάθε 10-12 ημέρες.
Είναι το πιο ασφαλές πρωτόκολλο που θα κατέληγα λόγω του ότι παίρνεις τα θετικά της ανανέωσης του δέρματος δίχως να επηρεάζεις τους ινοβλάστες.
Gomi με αυτήν την προσέγγιση όμως δεν πιστευέις πως η θεραπεία χάνει σε αποτελεσματικότητα; Εαν για παράδειγμα κάποιος έκανε ρόλερ 1,5 κάθε μήνα όπως είχες αναφέρει πιο παλιά;Θέλω αρκετό καιρό να ξεκινήσω αλλα δεν το κάνω γιατι κάποια στιγμή θέλω να κάνω μμ στο μέλλον όταν αδειάσω.
 

dk1984

Member
Αν βάλουμε egfr blocker, πάμε για μεγαλύτερης έκτασης τραυματισμό, αυξήσουμε και όσο γίνεται τις wnt, είναι σαν να πηγαίνουμε γυρεύοντας για σχηματισμό ουλής. Προτιμώ να μην έχω κανένα αποτέλεσμα, παρά να μου κάτσει κάτι τέτοιο.
Το dermagel βοηθάει την περιοχή να παραμένει ενυδατωμένη κάνοντας την πιο εύκαμπτη μειώνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες για ουλή. Είναι ιδανικότερο από τα πεπτίδια.
Αν πάλι κινηθώ στα ίδια επίπεδα τραυματισμού, ενδεχομένως να μην προσθέσω κάτι τέτοιο την πρώτη εβδομάδα.

μετα απο ψαξιμο εχθες μεχρι αργα το βραδυ μονο αυτο βρηκα να πουλιεται online σε λιθιο γλυκονικο και δεν ξερω αν θα μας εκανε http://www.hipernatural.com/en/hmn059449852.html αλλα δε δινει πληροφοριες και στο site της εταιριας δε το βρηκα

το eldelweiss extract αφου ενεργοποιουσε της wnt γιατι ειχες γραψει να χρησιμοποιηται μονο 2 φορες την εβδομαδα και γιατι οχι καθε μερα... Σε ρωταω γιατι μου χει περισεψει αρκετο και σκεφτομαι να προσθεσω και αυτο που ποσταρες http://www.pharcos.com/en/products/deltacrin-wnt-enen/ για να αποφυγω το vpa
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Gomi με αυτήν την προσέγγιση όμως δεν πιστευέις πως η θεραπεία χάνει σε αποτελεσματικότητα; Εαν για παράδειγμα κάποιος έκανε ρόλερ 1,5 κάθε μήνα όπως είχες αναφέρει πιο παλιά;Θέλω αρκετό καιρό να ξεκινήσω αλλα δεν το κάνω γιατι κάποια στιγμή θέλω να κάνω μμ στο μέλλον όταν αδειάσω.

Είναι προφανές πως μόνο του το ρολλερ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, εκτός από σπάνιων περιπτώσεων που τα γονίδια κάποιου τον βοηθάνε από μόνα τους χωρίς να χρειαστεί να τα ενισχύσει.
Οπότε οι πιθανότητες του να κάνεις 1,5mm στα τυφλά, είναι περισσότερο αρνητικές, ειδικά για όποιον σκέφτεται την μμ. Φέτος, αν δεν καταλήξω σε κάτι αξιόλογο, δεν θα πειραματιστώ με τραυματισμό γιατί κάποια στιγμή, θα μας κάτσει και η στραβή και εννοώ ουλώδη ιστό και τότε πολλές μελλοντικές θεραπείες, θα είναι άχρηστες. Σε προσωπικό επίπεδο είδα τι μπορεί να κάνει, αλλά εφόσον δεν έχει διάρκεια, δεν αξίζει το ρίσκο.

Ένα χαλαρό peeling αντιθέτως, μπορεί να αναπληρώσει τη χρήση του ρολλερ μέχρι 0,5mm και υπάρχει απ ότι είδα με καλά σχόλια αυτό
http://www.nioxin.com/el-GR/proven-solutions/scalp-renew/dermabrasion-treatment

Φυσικά δεν βγάζει μαλλιά, αλλά βοηθάει το δέρμα να ανανεώνεται και να αναπνέει καλύτερα, οπότε ίσως βοηθάει μια άλλη, αξιόλογη θεραπεία.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
μετα απο ψαξιμο εχθες μεχρι αργα το βραδυ μονο αυτο βρηκα να πουλιεται online σε λιθιο γλυκονικο και δεν ξερω αν θα μας εκανε http://www.hipernatural.com/en/hmn059449852.html αλλα δε δινει πληροφοριες και στο site της εταιριας δε το βρηκα

το eldelweiss extract αφου ενεργοποιουσε της wnt γιατι ειχες γραψει να χρησιμοποιηται μονο 2 φορες την εβδομαδα και γιατι οχι καθε μερα... Σε ρωταω γιατι μου χει περισεψει αρκετο και σκεφτομαι να προσθεσω και αυτο που ποσταρες http://www.pharcos.com/en/products/deltacrin-wnt-enen/ για να αποφυγω το vpa

Κοίτα, οι wnt μεν θεωρούνται απαραίτητες για το μαλλί ώστε να αναπτυχθεί, αλλά είναι οι ίδιες πρωτείνες που είναι υπεύθυνες και για την ουλή μαζί με τον tgf beta. Υπάρχουν και αρνητικοί παράγοντες των πρωτεινών αυτών που σημαίνει ότι το να αρχίσουμε να τις αυξάνουμε με διάφορα τοπικά ανεξέλεγκτα μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχουν.
Το edelweiss extract έχει μεν τέτοιες ιδιότητες ως προς την αύξησή τους, αλλά είναι και πολύ ισχυρό αντιφλεγμονώδη. Οπότε δεν κάνει για αντικατάσταση ενός καθαρού wnt agonist.

To deltacrin το απέρριψα γιατί αυξάνει μεν τις wnt 10b, αλλά δρα και στα οστεοκύτταρα, κάτι που το κάνει πολύ επίφοβο για τοπική χρήση.
 

didars

Member
Γκομι, αν δεν ματώνεις, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις τραυματίσει κάτω από την επιδερμίδα; γιατι απ'ότι είδα στις εικόνες τα αγγεία είναι κάτω από την επιδερμίδα...
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Γκομι, αν δεν ματώνεις, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις τραυματίσει κάτω από την επιδερμίδα; γιατι απ'ότι είδα στις εικόνες τα αγγεία είναι κάτω από την επιδερμίδα...

Ναι, η επιδερμίδα δεν έχει αγγειακό δίκτυο αλλά δεν έχουμε και όλοι το ίδιο ακριβώς πάχος. Βέβαια μιλάμε για χιλιοστά
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάνω στο συγκεκριμένο ποστ 2 σελίδες πιο πίσω

http://www.hairlossgr.com/threads/w...κά-και-συμπληρώματα.10640/page-26#post-173223

Και πιο συγκεκριμένα αυτό

"Τέλος, αφήνει κάποιο παραθυράκι, που επίσης είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί
Although new HFs do not normally form in small (≤8 mm) circular full-thickness wounds in adult mouse back skin, they can be induced if the number of papillary fibroblasts is expanded in response to epidermal Wnt signalling prior to wounding"

Εδώ υπάρχει ένα "σεντόνι" που εξηγεί αρκετά πράγματα
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2939833/

Επειδή φαντάζομαι δεν θα υπάρχει όρεξη να το διαβάσετε, να αναφέρω τα πιο σημαντικά περιληπτικά.

Επειδή αναφέρουμε συνεχώς τις wnt, απ ότι φάινεται και το διασταύρωσα και με άλλες έρευνες, από τις πιο σημαντικές για το μαλλί είναι η wnt 1. Όχι ότι οι άλλες (που υπάρχουν μπόλικες) δεν είναι, αλλά η συγκεκριμένη αυξάνει άμεσα την b catenin.

Το θετικό είναι πως προάγει επιθετική αύξηση τριχοφυίας. Το αρνητικό τώρα είναι πως όταν υπερεκφραστεί (άγνωστο τα όρια σε αυτό) επιφέρει πρόωρη γήρανση των επιθηλιακών κυττάρων, μείωση - εξαφάνιση των βλαστοκυττάρων της επιδερμίδας με αποτέλεσμα περισσότερη απώλεια μαλλιών απ ότι είχαμε πριν.
Αυτό σε ότι αφορά αποκλειστικά τα μαλλιά, γιατί υπάρχουν και άλλες παρενέργειες, πολύ χειρότερες.

Οπότε η αυξημένη χρήση wnt agonists, ενώ στην αρχή μπορεί να δείξει πως δουλεύει, στην πορεία κάνει τα πράγματα χειρότερα, κάτι που εξηγεί αρκετές αναφορές από κάποιους που δοκίμασαν συνεχή τέτοια τοπικά και είχαν αυξημένη τριχόπτωση.

Τώρα, απ ότι φαίνεται αυτό συμβαίνει μέσω της ταυτόχρονης αύξησης του mTOR, ένα γονιδιακό μονοπάτι το οποίο επηρεάζει τον κύκλο των κυττάρων βγάζοντας τα από την ήρεμη φάση που βρίσκονται. (resting phase)
Κατ αυτόν τον τρόπο ναι μεν παρακινεί τα κύτταρα του θύλακα που έχουν πέσει σε λήθαργο αλλά ταυτόχρονα επηρεάζει και τη φυσιολογική λειτουργία άλλων κυττάρων που έχουν φυσιολογικό κύκλο, προκαλώντας απορρύθμιση και στο τέλος εξουθένωση.

Στην συγκεκριμένη έρευνα, αναφέρει πως η τοπική χρήση δοξυκυκλίνης αυξάνει και τα 2 μονοπάτια. (wnt1 - mTOR)
Από έρευνες που βρήκα, το ίδιο ακριβώς κάνει και το VPA.

Aντίθετα η ταυτόχρονη χρήση ραπαμυσίνης, (mTOR inhibitor) προκάλεσε μικρότερη αύξηση τριχοφυίας η οποία όμως είχε διάρκεια.

Εν ολίγοις, ένα ακόμα πρωτόκολλο που θα μπορούσε να δοκιμαστεί, είναι η αύξηση του wnt1 πριν τον τραυματισμό (ένα 12-24ωρο πριν) και μετά μόνο χρήση μινοξιδιλης. ( η χρήση mTOR inhibitor θέλει ψάξιμο)


PS. Nα τονίσω ξανά πως όλα είναι σκέψεις και πως αν κάτι απ όλα αυτά βγάλει ένα αξιόλογο νόημα για πειραματισμό, θα είμαι ο πρώτος που θα δοκιμάσει. Οπότε δεν υπάρχει καμία προτροπή. Ούτως ή αλλως βλέπουμε διαρκώς πράγματα που το ένα αναιρεί το άλλο...
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
οπότε αν δεν ματώνεις υπάρχει πιστεύεις κίνδυνος ουλής;
Σε συνεχή μακροχρόνια χρήση, το δέρμα αρχίζει και σκληραίνει και μετά από αυτό ναι, λόγω κινητοποίησης των ινοβλαστών. Το ποια ακριβώς είναι τα όρια αυτής της χρήσης, φαντάζομαι διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

35007

Member
GOMI το φολιτζεν απο ποτε μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε μετα τον τραυματισμο με 0,75; Απο ποια ημερα και μετα;
 

nine

Active Member
Οπότε η αυξημένη χρήση wnt agonists, ενώ στην αρχή μπορεί να δείξει πως δουλεύει, στην πορεία κάνει τα πράγματα χειρότερα, κάτι που εξηγεί αρκετές αναφορές από κάποιους που δοκίμασαν συνεχή τέτοια τοπικά και είχαν αυξημένη τριχόπτωση.


Σε ποια τοπικα αναφερεσαι;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
1,2 μήνες η χρήση τους και σταμάτημα για παραπάνω.

Πάνω κάτω αυτό που κάνουν οι wnt είναι η αύξηση της τελομεράσης και συγκεκριμένα της Tert (Telomerase reverse transcriptase)
Υπάρχουν αρκετά πρωτόκολλα που κάνουν πάνω στην τελομεράση με μεγάλες ποσότητες astragalus-astragaloside iv, τα περισσότερα οραλ.
Τέτοια πρωτόκολλα έχουν περιόδους αύξησης της και περιόδους που χρησιμοποιούν blockers με αντίστοιχα διαστήματα. Πχ 2 βδομάδες on και 2 εβδομάδες off. Μακροχρόνια τέτοια πρωτόκολλα επιφέρουν επιδιόρθωση του DNA.
Βρήκα και μερικές αναφορές για αύξηση τριχοφυίας και μάλιστα σε μεγάλους, 50 και πάνω με αλλαγή και του γκρίζου των μαλλιών...
Δυστυχώς είναι πανάκριβο "σπορ"...
 

dk1984

Member
Πάνω κάτω αυτό που κάνουν οι wnt είναι η αύξηση της τελομεράσης και συγκεκριμένα της Tert (Telomerase reverse transcriptase)
Υπάρχουν αρκετά πρωτόκολλα που κάνουν πάνω στην τελομεράση με μεγάλες ποσότητες astragalus-astragaloside iv, τα περισσότερα οραλ.
Τέτοια πρωτόκολλα έχουν περιόδους αύξησης της και περιόδους που χρησιμοποιούν blockers με αντίστοιχα διαστήματα. Πχ 2 βδομάδες on και 2 εβδομάδες off. Μακροχρόνια τέτοια πρωτόκολλα επιφέρουν επιδιόρθωση του DNA.
Βρήκα και μερικές αναφορές για αύξηση τριχοφυίας και μάλιστα σε μεγάλους, 50 και πάνω με αλλαγή και του γκρίζου των μαλλιών...
Δυστυχώς είναι πανάκριβο "σπορ"...
αυτες τις αναφορες τις βρηκες σε antiageing forum? οταν λες ακριβο ποσο περιπου ?
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Aναφορές για διάφορα πρωτόκολλα ναι, κατά κανόνα σε antiaging forum.

Για την τελομεράση και τις wnt αναλυτικά εδώ
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1361120/

Γενικότερα όπως σου είπα μιλάμε για πολύ χρήμα για να ακολουθήσεις τέτοια πρωτόκολλα
Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα. Δες τιμές

http://www.terraternal.com/Products/ProductDetails/cx/Cycloastragenol/598/148.aspx

https://store.tasciences.com/#ta_skin

Φαντάσου ότι θες και τα αντίστοιχα blockers

Υπάρχει και ένας τύπος που έχει βγει σε συνεντεύξεις στην tv κλπ
http://greenray4ever.com/astragalus2years.html

Λέει ότι χρειάστηκε ένα χρόνο να φύγουν οι άσπρες τρίχες. Αν είχε και φαλάκρα θα ήταν πιο ενδιαφέρον
 

dk1984

Member
Aναφορές για διάφορα πρωτόκολλα ναι, κατά κανόνα σε antiaging forum.

Για την τελομεράση και τις wnt αναλυτικά εδώ
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1361120/

Γενικότερα όπως σου είπα μιλάμε για πολύ χρήμα για να ακολουθήσεις τέτοια πρωτόκολλα
Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα. Δες τιμές

http://www.terraternal.com/Products/ProductDetails/cx/Cycloastragenol/598/148.aspx

https://store.tasciences.com/#ta_skin

Φαντάσου ότι θες και τα αντίστοιχα blockers

Υπάρχει και ένας τύπος που έχει βγει σε συνεντεύξεις στην tv κλπ
http://greenray4ever.com/astragalus2years.html

Λέει ότι χρειάστηκε ένα χρόνο να φύγουν οι άσπρες τρίχες. Αν είχε και φαλάκρα θα ήταν πιο ενδιαφέρον
ακριβο ακομα και group buy θα θελαμε κανα 500ε το μηνα τουλαχιστον πολυ ενδιαφερον παντως thanks για τις πληροφοριες
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα