When will life return to normal ?

Kostas97

Well-Known Member
Ορισμενοι χειρισμοι ηταν αναποτελεσματικοι. Ο Κοσμος δεν εμπιστευεται το κρατος γιατι εχει αποδειξει οτι σε πολλες περιπτωσεις δεν πηρε αποφασεις για το κοινο καλο αλλα για καποιο συμφερον. Δεν αναφερομαι μονο στην τωρινη κυβερνηση. Για εμενα αυτο που εγινε τωρα ειναι το πιο σωστο. Ο Μονος τροπος να σταματουσαν τα κρουσμτα ηταν αυτο. Αλλα για καποιο λογο η Ελλαδα περιμενει παντα να κανει πρωτη κινηση καποιος αλλος στην Ευρωπη...

Το καλοκαιρι οι χειρισμοι για εμενα ηταν λαθος. Δεχτηκαμε οσα ηθελαν τα τουριστικα γραφεια οι αεροπορικες και γεμισαμε νησια που ηρθαν οι ξενοι να διασκεδασουν μετα απο καραντινα. Εγω επειδη πηγα διακοπες σε πολλα σημεια της ελλαδας που στο παρελθον γινοταν χαμος απο ξενους φετος δεν ειχε. Εκει που εγινε ο χαμος ηταν στα γνωστα και δυστυχως απο εκει γεμισαμε κρουσματα.

Υπομονη εναν μηνα Θεωρω πως ειμαστε κοντα στο τελος. Αυτο το μετρο θα αποδωσει και ισως να ειναι απο τα τελευταια.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgie

Well-Known Member
Κωστα με όλο το σεβασμό για ποιο καλοκαιρι μιλάς ?
Και για ποιο τουρισμό?
Ελάχιστες ηταν οι εισροές στη χωρα και τα κρούσματα επίσης ελάχιστα εκείνη την εποχη .
Τελευταία εβδομάδα απ´οτι εχω διαβάσει τα κρούσματα εξαπλώθηκαν στην Ελλαδα αισθητά
Φυσική συνέπεια, αφού αυτο γινεται παντού στην Ευρωπη .
Επίσης η Ελλαδα ηταν απο τις πρώτες χωρες ,εάν οχι η πρωτη με καθολικό και αυστηρό lockdown τον Μάρτιο.
Οπότε ακυρη η αναφορά σου περι χάσιμο χρόνου αποφάσεων .
Επίσης ο Ιος δεν εχει εθνικότητα ουτε χρωμα .
Την ίδια απόφαση που πήρες εσυ για να μετακινηθείς σε αλλη περιοχή για διακοπες, με το οποίο ρίσκο που εχει σε καιρο πανδημίας
Την ίδια πήραν και κάποιοι πολίτες άλλων χωρών .
Δε βλέπω τη διαφορα.
 
  • Like
Reactions: tol

Kostas97

Well-Known Member
Κωστα με όλο το σεβασμό για ποιο καλοκαιρι μιλάς ?
Και για ποιο τουρισμό?
Ελάχιστες ηταν οι εισροές στη χωρα και τα κρούσματα επίσης ελάχιστα εκείνη την εποχη .
Τελευταία εβδομάδα απ´οτι εχω διαβάσει τα κρούσματα εξαπλώθηκαν στην Ελλαδα αισθητά
Φυσική συνέπεια, αφού αυτο γινεται παντού στην Ευρωπη .
Επίσης η Ελλαδα ηταν απο τις πρώτες χωρες ,εάν οχι η πρωτη με καθολικό και αυστηρό lockdown τον Μάρτιο.
Οπότε ακυρη η αναφορά σου περι χάσιμο χρόνου αποφάσεων .
Επίσης ο Ιος δεν εχει εθνικότητα ουτε χρωμα .
Την ίδια απόφαση που πήρες εσυ για να μετακινηθείς σε αλλη περιοχή για διακοπες, με το οποίο ρίσκο που εχει σε καιρο πανδημίας
Την ίδια πήραν και κάποιοι πολίτες άλλων χωρών .
Δε βλέπω τη διαφορα.
Θεωρητικα η Ελλαδα με R0=0,4 που ειχε το καλοκαιρι ηταν σε μια παρα πολυ καλη κατασταση. Στην Αρχη ειχανε πει πως οποιος τουριστας ηθελε να ταξιδεψει στην Ελλαδα θα επρεπε να κανει τεστ κορονοιου πριν φυγει απο τη χωρα του να επιβεβαιωθει πως δεν εχει και μετα να ερθει. Εαν θυμασαι τοτε η Μερκελ το ειχε απορριψει και εμεις απλα το αποδεχτηκαμε. Υποθετω ολοι συμφωνουμε πως ο λογος που τα κρουσματα αυξηθηκαν ηταν ο τουρισμος καθως εγχωρια ενα ατομο κολλαγε 0,4 ατομα. Επισης ειχαν πει τα αεροπλανα θα ταξιδευουν με το 50% των θεσεων και αυτο οι αεροπορικες το απερριψαν για θεμα κοστους. Εμεις ως χωρα λοιπον που βγηκαμε απο την πανδημια και τα πηγαμε περιφημα, δεν πετυχαμε να κανουμε τον ελεγχο Covid στους τουριστες πριν ερθουν αρα το παιζαμε κορονα γραμματα.Εμενα εκει ειναι οι ενστασεις μου και οπως ειπες και συ ποιός τουρισμος... Ο τουρισμος που ευνοησε καποια νησια ονοματα δε λεμε ,,γιατι κατα τα αλλα αστα!!!!
 

makis25

Well-Known Member
O δειγματοληπτικος ελεγχος , με λιγοτερο απο 1 τεστ ανα δεκα τουριστες που περασαν τα συνορα απο την πρωτη μερα που ανοιξαν δεν ειναι Ευθυνη της μερκελ . Δεν ειναι ευθυνη των αεροπορικων . Ειναι της Κυβερνησης . Μολις μερικες βδομαδες αργοτερα με τα πρωτα σημαδια αυξησης των κρουσματων η ευθυνη για την αυξηση της πληροτητας των Πλοιων διχως την παραμικρη αυξηση των τεστ παλι ηταν της Κυβερνησης . Η μη εντατικοποιηση των δρομολογιων Μετρο , ηλεκτρικου , τραμ , με νεες αμαξες και νεους οδηγους με αποτελεσμα τον αεναο συνωστισμο και παλι διχως αυξηση των ελεγχων παρα μονο τις τελευταιες 35 μερες παλι ειναι της κυβερνησης . Ο "συνωστισμος" παιδιων σε πλατειες κανει μαλλον πικαντικα θεματα για ρεπορταζ στη τηλεοραση αλλα ειναι αστειο μεγεθος οταν καθε μερα στα δυο μεγαλυτερα αστικα κεντρα της χωρας ειναι σα τις παστες σαρδελες εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι που πανε στις δουλειες τους καθε πρωι , γυριζουν το μεσημερι . Καθε μερα σε ολη τη διαρκεια της πανδημιας , εκατονταδες χιλιαδες πρωι , μεσημερι . Και η Κυβερνηση "αναλγητη" δεν κανει τιποτα .Εδωσε η κυβερνηση το στιγμα της απο την τριτη μολις εβδομαδα της πανδημιας που εσπευσε τα αποζημιωσει με 11 εκατομμυρια τις εταιριες διαχειρησης των αυτοκινητοδρομων για τα μειωμενα εσοδα απο τα διοδια . Σοσιαλισμος για τους πλουσιους φιλους μας . "Φιλελευθερισμος" αλλα κοινωνικος δαρβινισμος για τους υπολοιπους .Οι Προτεραιοτητες επισης φανηκαν απο πραξεις οπως τα 40+ εκατομυρια σε ΜΜΕ οταν η ιδια η ΝΔ πριν 13 χρονια ειχε ψηφισει νομο ωστε τα ΜΜΕ σε τετοιες περιπτωσεις να μεταδιδουν τα μηνυματα δωρεαν . Μονο με τα χρηματα για τα διοδια μαζι με τα χρηματα για τα ΜΜΕ ποσα τεστ παραπανω θα αγοραζαν; H Θεσσαλονικη σημερα εχει σχεδον 850 νεα κρουσματα . Ποσα οφειλονται στους επαναστατες ιερεις της Πολης ; Εχει εξαντηθει ο ελεγχος και τα μετρα και μεχρι τους ιερεις δε φτανει το λεγομενο λοκνταουν; Τα 400 κλειστα σχολεια ειναι απο την εξαιρετικες πολιτικες της Κυβερνησης ; Ποσες γιαγιαδες νοσησαν απο τα ασυμπτωματικα παιδακια ; Ποσοι δασκαλοι , καθηγητες; Δε γινεται να μαθουμε γιατι ενα κρουσμα σε ενα τμημα δεν οδηγει σε υποχρεωτικο τεστ ουτε τα διπλανα παιδακια ουτε τον δασκαλο ή καθηγητη κτλ . Ο αριθμος των κρουσματων ειναι πλεον τετοιος που η ιχνηλατηση χανει το νοημα της , γινεται πρακτικα αδυνατη ασυμφορη( το ξερουν και οι ιδιοι γιαυτο και πολλες φορες δεν κανουν οπως πχ στις εστιες του ΑΠΘ). Ολα ειναι κατορθωματα της κυβερνησης . Το πιο μεγαλο ειναι που ακουσα χθες βραδυ πως τα κρεβατια για covid στη περιφερεια κεντρικης μακεδονιας γεμισαν . ΤΙ ωρα να βγουμε εμεις οι φαλακροι αποψε να χειροκροτησουμε την Κυβερνηση . Λιγες τριχες μας μειναν , θα μας πεσουν και αυτες .
 

Nik.Mos

Well-Known Member
Αν και δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία υπεράσπισης πολιτικών εδω θα το κάνω .
Για να μη βγουν εύκολα συμπεράσματα σου αναφέρω με ειλικρίνεια οτι δεν ανήκω στο χώρο της δεξιάς.
Τα λάθη ( εάν ειναι όντως λάθη ) που αναφέρεις φίλε εχουν γινει απο όλες τις κυβερνήσεις του δυτικού κοσμου σε μια δύσκολη προσπάθεια αναχαίτισης ενός αγνώστου Ιού που δυστυχώς μας απειλεί ολους σε πολλα επίπεδα .

Τι μπορούσαν να κανουν παραπάνω ?
Να μας εχουν μαντρωμενους 1 χρονο στο σπίτι μεχρι να βγει κάποιο εμβόλιο?
Να μην άνοιγαν τα αεροδρόμια ?
Να μην άνοιγαν η εστίαση , τα εμπορικά, ο τουρισμός και άλλες υπηρεσίες έστω για κάποιους μηνες?
Να μην άνοιγαν τα σχολεία ?
Εχεις σκεφτεί το δυσανάλογο κόστος για όλα αυτα?
Σίγουρα εχουν γινει και λάθη
Λάθη γίνονται πάντα όπου υπαρχει δράση
Αυτο ειναι το φυσικό .


Μη κανεις σύγκριση με Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Κίνα κλπ επειδή εκει οι κοινωνίες ειναι πολυ πιο εκπαιδευμένες σε καταστάσεις τέτοιες .
Οταν η οικονομική δραστηριότητα αναγκαία άνοιξε το καλοκαιρι σε όλη την Ευρωπη, οι κυβερνήσεις συντονισμένα έδωσαν ενα guideline μέτρων αυτοπροστασίας που βασιζόταν στη συνείδηση των πολιτών .
Ελάχιστα ακολουθήθηκε απο τους πολίτες και αυτο ηταν το αναμενόμενο .
Ο Ιος αποδείχθηκε ανθεκτικός το καλοκαιρι και τα κρούσματα εχουν πια εκτοξευθεί παντού στην Ευρωπη .
Στην Ιρλανδία πριν απο το μερικό lockdown που ξεκίνησε πριν απο 2 εβδομάδες τα κρούσματα έπαιζαν στα 1200-1600 την ημέρα με πληθυσμό στο μισό της Ελλαδας .
Σε 2 εβδομάδες εχουν μειωθεί στα 450 .
Φαίνεται οτι μονο το lockdown δουλευει,
Αλλα 150000 έχασαν τις δουλειές τους .
Ας μην αναφέρουμε και τις αυτοκτονίες!


Θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά ακομα με τις μακροχρόνιες συνέπειες να παραμένουν άγνωστες δυστυχώς .
Δεν ειναι μονο στην Ελλαδα ο Ιος
Και ο Κύριος Τσιόδρας που βάλετε αδίκως απο ορισμένους γραφικούς κύκλους μια χαρά τα λεει και τα εχει παει .
Τα ίδια λενε και στην Ιρλανδία που ζω, τα ίδια λενε και παντού .
Υπομονή θα κανουμε
Και κατι σημαντικό
Να προσπαθήσουμε να ειμαστε οσο ευγενικοί μπορούμε με τους άλλους .
Το εχουμε ανάγκη όλοι παιδια .

Επειδη τυγχανει να εργαζομαι στον τομεα του τουρισμου επετρεψε μου να διαφωνησω εδω.Το καλοκαιρι διατελεστηκε ενα εγκλημα,πολυ μεγαλο και σοβαρο.Η αποφαση να ανοιξουν τα συνορα και να υποδεχτουμε τουριστες με βιολια απο χωρες που πραγματικα θρηνουσαν θυματα κατα χιλιαδες ,ηταν το μεγιστο σφαλμα.Γνωριζαμε εκ των προτερων οτι εχουμε ελλειψη υποδομων ,οτι ο αντικειμενικος αριθμος τεστ ανα τουριστα ηταν απλα ανυπαρκτος αλλα ολα θυσιαστηκαν με τον πιο αηθη τροπο στο βωμο του υποτιθεμενου κερδους,.
Απλως τζογαραν με μια αποφαση και οπως ηταν λογικο και δεδομενο δεν τους βγηκε και τωρα τρεχουμε να βγαλουμε τα καστανα απο την φωτια.
Οταν μετακυλιεις την ευθυνη για τις τραγικα εσφαλμενες και εγκληματικες πολιτικες αποφασεις που εσενα βαραινουν στον λαο και την ονομαζεις ατομικη ,αποδεικνυεις την απολυτη ανικανοτητα μεταχειρισης της καταστασης αλλα και το πολιτικο θρασος.Ξερει οτι ο λαος στην πλειονοτητα του εκτος ελαχιστων θλιβερων μειονοτητων σεβαστηκε και τηρησε τα απαραιτητα μετρα και αποδειχτηκε οτι ο Ελληνας οταν το επιβαλλουν οι περιστασεις μπορει να επιδειξει σοβαροτητα και υπευθυνοτητα.Και αυτο τους "ετσουξε" πιο πολυ απο ολα γιατι το narrative "ατομικη ευθυνη" που ειναι ο καλυτερος τροπος αποποιησης οποιασδηποτε ευθυνης σε βαραινει τον ιδιο,πολυ απλα δεν ηταν πραγματικο.

Οταν θυσιαζεις πραγματικες αναγκες στο βωμο του πολιτικου κερδους,τοτε κατι σαπιο διακρινεται στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.Μια σειρα χειρισμων το αποδεικνυουν περιτρανα:Κλεισε τα μαγαζια ,αλλα αφησε ανοιχτες τις εκκλησιες να γλυφει ο κοσμος κουταλια και να φιλαει εικονες.Δωσε εκατομμυρια στα καναλια για την "καμπανια ενημερωσης και προστασιας" που ουτως η αλλως το μιντιακο συστημα θα οφειλε να κανει ,αλλα ασε τις ΜΕΘ να παραπαιουν.Κλεισε επιχειρησεις αλλα μην λαμβανεις ριζοσπαστικες και γεναιες αποφασεις στηριξης των επιχειρησεων που εξοντωνονται.Σιγουρα αυτος ο δρομος ηταν ο πιο ευκολος.Αλλα το ευκολο δεν ειναι και παντα το πιο καταλληλο και σωστο.
Εν ολιγοις,η κυβερνηση κριθηκε ανεπαρκης.Αλλα οπως γινοταν ανεκαθεν ο κοινωνικος αυτοματισμος σαν οπλο του συστηματος δουλεψε με αψογο τροπο.
 

Kostas97

Well-Known Member
O δειγματοληπτικος ελεγχος , με λιγοτερο απο 1 τεστ ανα δεκα τουριστες που περασαν τα συνορα απο την πρωτη μερα που ανοιξαν δεν ειναι Ευθυνη της μερκελ . Δεν ειναι ευθυνη των αεροπορικων . Ειναι της Κυβερνησης . Μολις μερικες βδομαδες αργοτερα με τα πρωτα σημαδια αυξησης των κρουσματων η ευθυνη για την αυξηση της πληροτητας των Πλοιων διχως την παραμικρη αυξηση των τεστ παλι ηταν της Κυβερνησης . Η μη εντατικοποιηση των δρομολογιων Μετρο , ηλεκτρικου , τραμ , με νεες αμαξες και νεους οδηγους με αποτελεσμα τον αεναο συνωστισμο και παλι διχως αυξηση των ελεγχων παρα μονο τις τελευταιες 35 μερες παλι ειναι της κυβερνησης . Ο "συνωστισμος" παιδιων σε πλατειες κανει μαλλον πικαντικα θεματα για ρεπορταζ στη τηλεοραση αλλα ειναι αστειο μεγεθος οταν καθε μερα στα δυο μεγαλυτερα αστικα κεντρα της χωρας ειναι σα τις παστες σαρδελες εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι που πανε στις δουλειες τους καθε πρωι , γυριζουν το μεσημερι . Καθε μερα σε ολη τη διαρκεια της πανδημιας , εκατονταδες χιλιαδες πρωι , μεσημερι . Και η Κυβερνηση "αναλγητη" δεν κανει τιποτα .Εδωσε η κυβερνηση το στιγμα της απο την τριτη μολις εβδομαδα της πανδημιας που εσπευσε τα αποζημιωσει με 11 εκατομμυρια τις εταιριες διαχειρησης των αυτοκινητοδρομων για τα μειωμενα εσοδα απο τα διοδια . Σοσιαλισμος για τους πλουσιους φιλους μας . "Φιλελευθερισμος" αλλα κοινωνικος δαρβινισμος για τους υπολοιπους .Οι Προτεραιοτητες επισης φανηκαν απο πραξεις οπως τα 40+ εκατομυρια σε ΜΜΕ οταν η ιδια η ΝΔ πριν 13 χρονια ειχε ψηφισει νομο ωστε τα ΜΜΕ σε τετοιες περιπτωσεις να μεταδιδουν τα μηνυματα δωρεαν . Μονο με τα χρηματα για τα διοδια μαζι με τα χρηματα για τα ΜΜΕ ποσα τεστ παραπανω θα αγοραζαν; H Θεσσαλονικη σημερα εχει σχεδον 850 νεα κρουσματα . Ποσα οφειλονται στους επαναστατες ιερεις της Πολης ; Εχει εξαντηθει ο ελεγχος και τα μετρα και μεχρι τους ιερεις δε φτανει το λεγομενο λοκνταουν; Τα 400 κλειστα σχολεια ειναι απο την εξαιρετικες πολιτικες της Κυβερνησης ; Ποσες γιαγιαδες νοσησαν απο τα ασυμπτωματικα παιδακια ; Ποσοι δασκαλοι , καθηγητες; Δε γινεται να μαθουμε γιατι ενα κρουσμα σε ενα τμημα δεν οδηγει σε υποχρεωτικο τεστ ουτε τα διπλανα παιδακια ουτε τον δασκαλο ή καθηγητη κτλ . Ο αριθμος των κρουσματων ειναι πλεον τετοιος που η ιχνηλατηση χανει το νοημα της , γινεται πρακτικα αδυνατη ασυμφορη( το ξερουν και οι ιδιοι γιαυτο και πολλες φορες δεν κανουν οπως πχ στις εστιες του ΑΠΘ). Ολα ειναι κατορθωματα της κυβερνησης . Το πιο μεγαλο ειναι που ακουσα χθες βραδυ πως τα κρεβατια για covid στη περιφερεια κεντρικης μακεδονιας γεμισαν . ΤΙ ωρα να βγουμε εμεις οι φαλακροι αποψε να χειροκροτησουμε την Κυβερνηση . Λιγες τριχες μας μειναν , θα μας πεσουν και αυτες .
Μακη μαζι σου ειμαι η κυβερνηση φταιει. Η αναφορα μου σε αεροπορικες και μερκελ εγινε για να δειξω οτι ακολουθησαμε τον δρομο που ευνοουσε αλλους. Οχι τη χωρα! Δυστυχως!!!
 

Georgie

Well-Known Member
Σε πολλά από αυτά που αναφέρεις θα με βρεις σύμφωνο όπως και τους περισσότερους .
Όπως για τις αποζημιώσεις στα κανάλια .
Τις εκκλησίες κλπ
Στα άλλα τα πρακτικά ζητήματα ιχνηλάτησης και ελέγχου συνωστισμού σε μια πόλη όπως η Αθήνα έχεις δικιο, μόνο που είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί .
Υπήρχε δε η προτροπή για εργασία από το σπίτι, αλλά πόσες εταιρίες τον ακολούθησαν? Θυμάσαι όταν επαναστατουσαν ακόμα και δάσκαλοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για άγνοια χειρισμού Ηλεκτρονικου υπολογιστή ?

Ο έλεγχος επαφών των κρουσμάτων σε αυτή την εκρηκτική αύξηση είναι αδύνατος ακόμα και από πιο δομικά οργανωμένα κράτη . Βλέπε Γερμανία.
Η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνεβει πριν από 2 μήνες στο peak του υποτιθέμενου τουρισμου, αλλά τώρα .
Γιατί δε γίνεται επίσης αναφορά από πουθενά στην ανεύθυνη συγκέντρωση (και με ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έλαβε το πολιτικό κόστος να την αποτρέψει) σε καιρό πανδημίας για τη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης ?
Που χρειαζόταν αυτό?
 

makis25

Well-Known Member
νομιζω πως οταν εγινε η συγκεντρωση , αυτη , η προηγουμενη συγκεντρωση , η επομενη , απο αριστερα , δεξια , πανω κατω , δε με νοιαζει , δεν υπηρχε απαγορευση συγκεντρωσεων ετσι δεν ειναι ; Ας τις απαγορευσουν ολες τωρα αφου δε μπορουν αλλιως . Ομως ειναι αστειο να ριχνεις ευθυνες στη συγκετρωση οταν για μηνες πριν τη συγκεντρωση καθε μερα εκατονταδες φορες μεγαλυτερος πλυθησμος ανθρωπων συνωστιζεται σε τραμ , μετρο , λεωφορεια και η Κυβερνηση υπεκφευγει . Ο εξαιρετικα μεγαλος συνωστισμος καθε μερα σε ΜΜΕ ( στη θεσσαλονικη ειναι ακομη χειροτερα απο Αθηνα) και η εγκληματικη αμελεια με τη κατασταση σε σχολεια οδηγησε στα διπλασια κρουσματα σε θεσσαλονικη απο ο,τι στην Αθηνα με την περιφημη συγκεντρωση στο εφετειο. Καμια συγκεντρωση και κανενας συνωστισμος δεν θα ηταν σημερα προβλημα , αν δεν ηταν αναλγηγη η Κυβερνηση νωριτερα . Τεστ και απομονωση κρουσματων ηταν η συνταγη απο την αρχη . Τωρα εχουμε γελοιους υπουργους που λενε αν παρουμε νεα Λεωφορεια θα σας κοψουμε τις συνταξεις , και μολις πριν 2 μερες βγηκε στο φως εκθεση απο συστημα τηλεματικης , που δειχνει λεωφορεια να περισσεουν , να καθονται . Ειναι ανικανοι εκτος απο υποκριτες . Η κυβερνηση επετρεψε το συγκεκριμενο συνωστισμο , οπως και στα ΜΜΜ , ωστε να συνεχιζει να πουλα την ιδεα της προσωπικης ευθυνης . Και τωρα ξαφνικα κοβονται 80% των χειρουργειων . Ποσοι ανθρωποι εμμεσως θα χουν χειροτερη ποιοτητα ζωης, χειροτερη υγεια, το επομενο διαστημα σε αυτο τον τοπο απο αυτη τη σπουδαια Κυβερνηση . Στα δυσκολα φαινεται ο χαρακτηρας λενε . Στα δικα μου ματια αυτοι που κυβερνανε εχουν ξεβρακωθει . Και φοβαμαι πως το επομενο διαστημα θα χειροτερεψουν τα πραγματα . Το πιο απλο . Δεν υπαρχουν κρεβατια ηδη στο βορρα . Φαντασου για οποιαδηποτε αλλη νοσο . Δεν υπαρχει μονο covid . Ποσα κρεβατια θα αγοραζαν με τα 40+2 εκατομμυρια στα ΜΜΕ .
 

Georgie

Well-Known Member
Μάλιστα
θεωρείς αστεία την αναφορά σε μια πολυπληθή συγκέντρωση χωρίς μέτρα κοινωνικής απόστασης που πραγματοποιηθηκε πριν από περίπου 3 εβδομάδες
Επισης το ίδιο αστείο θεωρείς το μέτρο απαγόρευσης συναθροίσεων σε πλατείες χωρίς πάλι κοινωνική απόσταση .
Θεωρείς επισης την ατομική ευθύνη πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα .

Εχεις παραδείγματα προς σύγκριση παγκοσμίως το πόσο καλά τα σύστηματα ανταποκρίθηκαν στα test και την απομόνωση των κρουσμάτων ?
Επίσης έχεις παράδειγμα το πώς χώρες της Δύσης έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον Ιό ?
Με λίγα λόγια κάνουν οι άλλοι κάτι καλύτερα που να φαίνεται και στα νούμερα ?
Η η ελληνική κυβέρνηση που ξεγυμνώθηκε στα μάτια σου είναι το fuck up της υπόθεσης μόνο ?
 

Nik.Mos

Well-Known Member
@Georgie Η ατομικη ευθυνη ειναι οντως το πεταγμα μπαλας στην εξεδρα,απορω πως σου ειναι τοσο δυσκολο να το διακρινεις.
Πριν σου μιλησα για ληψη γενναιων αποφασεων ,πραγμα που δεν ειχαμε.
Εχεις ιδεα ποιος ειναι ο αριθμος ανθρωπων που επισκεπτεται τους χωρους λατρειας στην ελλαδα;Η τον αριθμο που ειναι χρηστης μεσων μαζικης μεταφορας;Αντιπαρεβαλλε τους αριθμους αυτους που υφιστανται σε καθημερινη βαση και οχι μονο μια φορα και τον αριθμο των διαδηλωτων την συγκεκριμενη μερα.Ειμαι σιγουρος πως μπορεις να καταλαβεις τι εννοω.

Tοσα χρηματα που σπαταληθηκαν για το ταισμα κομματικων και μη μηχανισμων θα μπορουσαν να ειχαν διοχετευθει προς αλλες κατευθυνσεις και σιγουρα τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα.Καμια επιτυχια δεν μπορει να πιστωθει στην κυβερνηση καθως το μονο μετρο που ελαβε ηταν το λοκνταουν τον Μαρτιο.Απο αυτο το σημειο και επειτα ενα ντομινο αρνητικων εξελιξεων αρχισε να λαμβανει χωρα.
Ο ελληνικος λαος στην πλειονοτητα του ,τηρησε ολα τα απαραιτηρα μετρα αυτοπροστασιας και περιορισμου εξαπλωσης του ιου.Το κρατος οχι.Ειναι τουλαχιστον εριστικο και εξοργιστικο να μην εχει καποιος την δυναμη να παραδεχτει οτι εκανε ενα λαθος και να προσπαθει με απυθμενο θρασος να περασει στον λαο οτι ο ιδιος ευθυνεται.Εμενα με εξοργιζει.Εσενα;

Υ.γ. Μηπως θυμασαι τα εγκαινια της πλατειας Ομονοιας απο τον Μπακογιαννη ;Κατι ομιλιες εξω απο εκκλησιες απο το χαλασμενο καζανακι της κυβερνησης;Τα χειροφιληματα του Χαρδαλια σε παππα;Μιληστε μου για ατομικη ευθυνη
 

Georgie

Well-Known Member
@Georgie Η ατομικη ευθυνη ειναι οντως το πεταγμα μπαλας στην εξεδρα,απορω πως σου ειναι τοσο δυσκολο να το διακρινεις.
Πριν σου μιλησα για ληψη γενναιων αποφασεων ,πραγμα που δεν ειχαμε.
Εχεις ιδεα ποιος ειναι ο αριθμος ανθρωπων που επισκεπτεται τους χωρους λατρειας στην ελλαδα;Η τον αριθμο που ειναι χρηστης μεσων μαζικης μεταφορας;Αντιπαρεβαλλε τους αριθμους αυτους που υφιστανται σε καθημερινη βαση και οχι μονο μια φορα και τον αριθμο των διαδηλωτων την συγκεκριμενη μερα.Ειμαι σιγουρος πως μπορεις να καταλαβεις τι εννοω.

Tοσα χρηματα που σπαταληθηκαν για το ταισμα κομματικων και μη μηχανισμων θα μπορουσαν να ειχαν διοχετευθει προς αλλες κατευθυνσεις και σιγουρα τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα.Καμια επιτυχια δεν μπορει να πιστωθει στην κυβερνηση καθως το μονο μετρο που ελαβε ηταν το λοκνταουν τον Μαρτιο.Απο αυτο το σημειο και επειτα ενα ντομινο αρνητικων εξελιξεων αρχισε να λαμβανει χωρα.
Ο ελληνικος λαος στην πλειονοτητα του ,τηρησε ολα τα απαραιτηρα μετρα αυτοπροστασιας και περιορισμου εξαπλωσης του ιου.Το κρατος οχι.Ειναι τουλαχιστον εριστικο και εξοργιστικο να μην εχει καποιος την δυναμη να παραδεχτει οτι εκανε ενα λαθος και να προσπαθει με απυθμενο θρασος να περασει στον λαο οτι ο ιδιος ευθυνεται.Εμενα με εξοργιζει.Εσενα;

Υ.γ. Μηπως θυμασαι τα εγκαινια της πλατειας Ομονοιας απο τον Μπακογιαννη ;Κατι ομιλιες εξω απο εκκλησιες απο το χαλασμενο καζανακι της κυβερνησης;Τα χειροφιληματα του Χαρδαλια σε παππα;Μιληστε μου για ατομικη ευθυνη
Φίλε στα χειροφίληματα και τις μη αναγκαίες φιέστες, συγκεντρώσεις πολιτικές, αθλητικές,θρησκευτικές κλπ θα με βρεις απόλυτα συμφωνο .
Αυτονόητο .
Εκει ειναι ακριβώς το θεμα .
Δε μπορούν όλα δια μαγείας να ελεγχθούν , δε γινεται .
Προτεραιότητα στη παιδεία και την εργασία προς το παρόν.
Που θα εχουν και αυτα κόστος στην υγεια, ειναι όμως αναγκαία
Περιορισμός σε αλλα πράγματα που δεν ειναι πρώτης ανάγκης, όπως η διασκέδαση και οι πολλές επαφές .
Για να μειωθεί το κόστος οσο το δυνατόν .
Όλα μπαίνουν σε μια ζυγαρια δυστυχώς
Το μέτωπο δεν ειναι μονο η υγεια , ειναι το σημαντικότερο βέβαια αλλα δεν ειναι το μονο
Σε όλο το κοσμο αντιμετωπίζουν τεράστια πρόκληση και κανεις δεν εχει μαγική συνταγή
Δε βαράει κανεις νταούλια για να χορεύει ο Ιος .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

makis25

Well-Known Member
Αγορι μου , ναι ειναι αστειο , οταν υπαρχει πολυπληθης συγκεντρωση , 100αδες φορες μεγαλυτερη χωρις μετρα κοινωνικης αποστασης που συμβαινει καθε μερα πρωι μεσημερι στα δυο μεγαλα αστικα κεντρα της Ελλαδος και η Κυβερνηση κανει την παπια . Η συγκεντρωση στο εφετειο η πρωτη ηταν μηπως απο τα μεσα μαιου; Οταν επιβαλεται εξαιτιας ελλειψης μεριμνας και μετρων ή και επιτηδευμενα , το χαος αυτο που συμβαινει καθε μερα στα ΜΜΜ ( που χρησιμοποιουν εκατομυρια καθε μερα ) , μαζι με την εξαιρετικα κακη πολιτικη στα σχολεια , μας φταινε οι μερικες δεκαδες που μαζευονται στη πλατεια , το χω δει με τα ματια μου ομαδα αστυνομων να στελνει σπιτι 6 παιδια μαζεμενα ενω το αλλο πρωι θα ναι μπουλουκι στο λεωφορειο για το σχολειο , και στο σχολειο επισης. Επειτα τα περιπτερα και μινι μαρκετ μετα τις 12 κτλ φταιξαν ε. Α , και ειδα στα προχειρα χθες η Ελλαδα ειχε αναλογικα με τον πληθυσμο της 20% περισσοτερα νεα κρουσματα απο οσα η γερμανια μια χωρα 8μιση φορες μεγαλυτερη . Και αυτο με το δικο μας αυστηρο ταβανι στα 20-25 χιλιαδες τεστ . Γιατι αν εκαναν τα ραπιντ τεστ καθε μερα θεσσαλονικη οπως τα καναν τελευταια σε μερικα σημεια στην Αθηνα , πολυ φοβαμαι πως θα πηγαιναμε ακομη ψηλοτερα .

Ειπες
"Με λίγα λόγια κάνουν οι άλλοι κάτι καλύτερα που να φαίνεται και στα νούμερα ? "
Ναι , μπες δες τα καθημερινα στατιστικα

Ειπες
" Η η ελληνική κυβέρνηση που ξεγυμνώθηκε στα μάτια σου είναι το fuck up της υπόθεσης μόνο ? "

Αυτο με αφορα φιλε μ, διοτι κατοικω σε αυτη τη χωρα εγω και η οικογενεια μου και το τι κανει η Κυβερνηση και η εκαστοτε Κυβερνηση επιρεαζει τη ζωη μου και της οικογενειας μου αμμεσα . Και οχι η κυβερνηση της πορτογαλιας ή του βελγιου .
 

Georgie

Well-Known Member
Αγορι μου , ναι ειναι αστειο , οταν υπαρχει πολυπληθης συγκεντρωση , 100αδες φορες μεγαλυτερη χωρις μετρα κοινωνικης αποστασης που συμβαινει καθε μερα πρωι μεσημερι στα δυο μεγαλα αστικα κεντρα της Ελλαδος και η Κυβερνηση κανει την παπια . Η συγκεντρωση στο εφετειο η πρωτη ηταν μηπως απο τα μεσα μαιου; Οταν επιβαλεται εξαιτιας ελλειψης μεριμνας και μετρων ή και επιτηδευμενα , το χαος αυτο που συμβαινει καθε μερα στα ΜΜΜ ( που χρησιμοποιουν εκατομυρια καθε μερα ) , μαζι με την εξαιρετικα κακη πολιτικη στα σχολεια , μας φταινε οι μερικες δεκαδες που μαζευονται στη πλατεια , το χω δει με τα ματια μου ομαδα αστυνομων να στελνει σπιτι 6 παιδια μαζεμενα ενω το αλλο πρωι θα ναι μπουλουκι στο λεωφορειο για το σχολειο , και στο σχολειο επισης. Επειτα τα περιπτερα και μινι μαρκετ μετα τις 12 κτλ φταιξαν ε. Α , και ειδα στα προχειρα χθες η Ελλαδα ειχε αναλογικα με τον πληθυσμο της 20% περισσοτερα νεα κρουσματα απο οσα η γερμανια μια χωρα 8μιση φορες μεγαλυτερη . Και αυτο με το δικο μας αυστηρο ταβανι στα 20-25 χιλιαδες τεστ . Γιατι αν εκαναν τα ραπιντ τεστ καθε μερα θεσσαλονικη οπως τα καναν τελευταια σε μερικα σημεια στην Αθηνα , πολυ φοβαμαι πως θα πηγαιναμε ακομη ψηλοτερα .

Ειπες
"Με λίγα λόγια κάνουν οι άλλοι κάτι καλύτερα που να φαίνεται και στα νούμερα ? "
Ναι , μπες δες τα καθημερινα στατιστικα

Ειπες
" Η η ελληνική κυβέρνηση που ξεγυμνώθηκε στα μάτια σου είναι το fuck up της υπόθεσης μόνο ? "

Αυτο με αφορα φιλε μ, διοτι κατοικω σε αυτη τη χωρα εγω και η οικογενεια μου και το τι κανει η Κυβερνηση και η εκαστοτε Κυβερνηση επιρεαζει τη ζωη μου και της οικογενειας μου αμμεσα . Και οχι η κυβερνηση της πορτογαλιας ή του βελγιου .
Μια χαρά μπαίνω και διαβάζω τα στατιστικά αγόρι .
Αυτο που αναφέρεις και σε σύγκριση με τη Γερμανία ξαναδιάβασε το . Επίσης μπορεις να το πας και παρακάτω οταν μόλις προχθές ανάφεραν οτι η ιχνηλάτηση στη παρούσα φάση ειναι αδύνατη . Μετα ακολούθησε δραματικό διάγγελμα .

Καλα κανεις και ασχολείσε με την Ελληνικη προσέγγιση του προβλήματος .
Όμως οταν εξισώνεις δραστηριότητες καλο θα ηταν να εχεις και ενα μέτρο σύγκρισης .
Χρησιμότητας και μη .
 

makis25

Well-Known Member
Ναι για την ακριβεια , χθες η γερμανια ειχε 168 νεα κρουσματα ανα 1 εκατομυριο κατοικους , ενω η Ελλαδα 200 , με τα νουμερα της γερμανιας να ναι πιο ακριβη γιατι ειναι πολυ πιο εκτεταμενος ο ελεγχος .
λες
"Όμως οταν εξισώνεις δραστηριότητες καλο θα ηταν να εχεις και ενα μέτρο σύγκρισης .
Χρησιμότητας και μη . "" . Ναι φυσικα . πχ οι Εκκλησιες ειναι χρησιμες , ο μαζικος εορτασμος πχ Θεσσαλονικη με κλειστη την Αγιου Δημητριου και 4000 ανθρωπους στη λειτανεια , μαζικες κοινωνιες , ελληψη μασκας κτλ χρησιμα ολα . Οι μπυρες που πινουν 10 παιδια σε μια πλατεια αχρηστος. Τα εκτεταμενα τεστ αχρηστα ( Τσιοδρας , Απριλιος Μαιος) . Η αυξηση δρομολογιων στα ΜΜΕ αχρηστη ( Υπουργος μεταφορων ) Η αυξηση δρομολογιων ανεφικτη ( Τσιορδρας , πριν μια εβδομαδα ) κτλ κτλ

Αυτο που ειναι αχρηστο ειναι να κρατας απολογητικη σταση υπερ αυτων που καναν τη καθημερινοτητα το τελευταιο 7μηνο χειροτερη.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο. Από την μια έχεις την οικονομία από την άλλη έχεις την υγεία. Άρα πρέπει να ακροβατήσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Το φαινόμενο είναι δυναμικό και δεν θα το αποφύγεις, απλά πρέπει να το κρατάς υπό έλεγχο. Αποψή μου είναι ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά ακόμα και με κάποιες αστοχίες αφού το χάλια σύστημα υγείας μας δεν έφτασε στα οριά του, περάσαμε αναίμακτα το πρώτο κύμα και είμαστε κάτω από τον μέσο όρο σε όλους τους δείκτες στο δεύτερο. Μια ματιά σε Αγγλιά, Γαλλιά, Ισπανία, Ιταλία, Ισραηλ (πριν το lock down) είναι ενδεικτική. Το μέγα θέμα είναι στις ηλικίες 18-25 (και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά των τεστ) οι οποίες ευθύνονται για το superspread. Εκεί θα δοθεί η μάχη του ελέγχου και ορθώς κλείνουν την εστίαση. Να υπενθυμίσω ότι στο Ισραηλ μετά από 3 εβδομάδες γενικού lockdown ακόμα δεν την έχουν ανοίξει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Μάκη πολλά από αυτά που λες με βρίσκουνε σύμφωνο αλλά η λογική τα βάζω όλα στο τσουβάλι και καταγγέλλω και λέω τη λύση σε όλα είναι εκτός λογικής.
Το πρόβλημα είναι πολύ περίπλοκο.
Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα πήγαμε περίφημα στο πρώτο κύμα με τη λήψη άμεσου lockdown αλλά μετά έπρεπε να χαλαρώσεις πολλά πράγματα.
Δεν γίνεται να παίρνεις οριζόντια μέτρα σε τέτοιες συνθήκες για πολλούς και διάφορους λόγους.Κυρίως οικονομικούς.
Και ειδικά όταν έχεις κάνει γενικό lockdown
Ναι προέχει η υγεία αλλά είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο σε μια αγορά όπως η Ελληνική με τις γνωστές αδυναμίες της να συνεχίσει έτσι .
Επίσης από όλες τις χώρες της Ευρώπης είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα σε όλους σχεδόν τους δείκτες.Δεν θέλω και δεν έχω το χρόνο να τους παραθέσω αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Για το τέλος άφησα σκόπιμα τη λεγόμενη ατομική ευθύνη που επικαλούνται οι πολιτικοί.
Κατανοήστε επιτέλους ότι σε αυτή τη χώρα δεν φταίει μόνο και πάντα αυτοί που είναι στην εκάστοτε εξουσία.Ούτε τα τεστ που δεν γινόντουσαν ούτε τα rapid test.
Φταίνε και οι πολίτες στο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.Επιτέλους.
Θεσαλλονίκη βρισκόμουνα επάνω συνέχεια και κυκλοφορούσα με μάσκα και γελούσαν όλοι τους και στα μπαρ και στα
club σφαζόντουσαν όλοι τους μικροί μεγάλοι.Καμία αίσθηση της πραγματικότητας.
Και τώρα φωνάζουμε γιατί το κράτος δεν πήρε μέτρα .
Η υποκρισία είναι σε όλο της το μεγαλείο σε όλους σε αυτή τη χώρα και ειλικρινά εξαγριώνομαι με τη συνεχή καταγγελία μια ζωή του κράτους.
Το κράτος εμείς είμαστε και κανένας άλλος.
 

Kostas97

Well-Known Member
Ολες οι χωρες βρεθηκαν στο διλημμα ειτε θα παρουμε μετρα προς την κατευθυνση να σωσουμε οσες πειρσσοτερες ανθρωπινες ζωες ειτε θα παρουμε μετρα προς την πλευρα μη διαταραχθει η οικονομια . Η ελληνικη κοινωνια μεγαλο μερος της οποιας ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και συνταξιουχοι , απο τη στιγμη που δεν σταματανε να πληρωνονται μπορει να ειναι συμφωνη με το σχεδιο καραντινα και βλεπουμε με τον καιρο. Στην Ευρωπη επικρατει τελειως αλλη λογικη.Οι νεοι με τους γονεις τους χωριζουν νωρις και βρισκουν δουλειες. Εκει λοιπον ενα παγωμα της οικονομιας λειτουργει τελειως διαφορετικα στη συνειδηση τους. Λαμβανοντας αυτα υποψιν καταλαβαινουμε για ποιο λογο καποια πραγματα γινονται με καποιους τροπους. Αργα ή γρηγορα η καραντινα εδω θα επανερχοταν... εγω το αντιληφθηκα πολυ καιρο πριν οτι το μετρο μασκα,κλεισιμο εστιασης κλπ δεν αποδιδει... Πώς θα μου πει καποιος;
Παρατηροντας απλα τη γερμανια. Εκει που ξερεις το ποσο συνεπεις ειναι οι ανθρωποι εκει που τα ΜΜΕ ειναι οσα πρεπει και δεν στηβαζονται ο ενας πανω στο αλλο. Εκει που τα μαγαζια εκλειναν ουτως η αλλως απο τις 12. Εκει που ο κοσμος τις μασκες τις φοραγε παντα γιατι αυτη ειναι η κουλτουρα. Πώς γινεται λοιπον σε μια τετοια χωρα που ολα τηρουνται τα κρουσματα να αυξανονται; και πώς εγω μπορω να περιμενω οτι στην Ελλαδα που ειμαστε και λιγο ολα στα τετοια μας τα κρουσματα θα μειωνοτανε. Προφανως αυτα ολα τα εβλεπαν και οι ειδικοι ομως το ζητημα καραντινα ηταν ουσιαστικα ετοιμο να γινει Νοεμβριο ... προσυμφωνημενο ευρωπαικα!!!! Καραντινα τωρα ωστε τα χριστουγεννα να δουλεψει η αγορα... Η Ελληνική;;; Λιγο δυσκολο. Η ΓερμανοΒιεννο κλπ ομως χριστουγεννα ειναι η εποχη τους.

Ολα αυτα τα αναφερω ως τροφη για σκεψη, προφανως δεν ειμαι εγω αυτος που θα δωσει λυση στο θεμα αλλα με συγχωρειτε. Στην Ελλαδα ζω και μεχρι σημερα ειδα πως γινονται τα πραγματα... αρα ειμαι λιγο επιφυλακτικος στο τι γινεται για καλο στο τι γινεται λογω ικανοτητας και στο τι μπορει να γινει και λιγο τυχαια!!
 

makis25

Well-Known Member
vlafo ανοιξε η κυβερνηση τα συνορα κανοντας μονο δειγματολειπτικα τεστ; Συνεχισε να χαλαρωνει τα μετρα παρα την αυξηση των κρουσματων μολις 15 μερες αφου ανοιξε τα συνορα ; Εκανε τις απαραιτητες παρεμβασεις στα ΜΜΜ; Αυξησε τα τεστ μονο στο τελος της τουριστικης περιοδου; Η συνεχης προβολη επιτυχιας απενταντι στο πρωτο κυμα ηταν τραγικα κακη στρατιγικη προσφεροντας εφησυχασμο; Τα τεστ , εποχιακο προσωπικο για τον ελεγχο αυτο θα κοστιζαν παραπανω ή λιγοτερο απο 40 εκατομμυρια που δωσαν στα ΜΜΕ ; ( η απαντηση ειναι τα τεστ ειναι φθηνοτερα ) Γιατι 8 μηνες υπαρχει τετοια ελαστικοτητα και σιωπη για τις Εκκλησιες ; Προσωπικη ευθυνη υπαρχει , αφου πρωτα εχει αναλαβει την ευθηνη και εχει πραξει τα απαραιτητα το κρατος . Εδω μπαινουμε σε περιοδο που θα τρεχει και δε θα φτανει , αφου σπαταλησε χρονο κουνοντας το δαχτυλο ενω εκανε ελαχιστα .
 

Georgie

Well-Known Member
vlafo ανοιξε η κυβερνηση τα συνορα κανοντας μονο δειγματολειπτικα τεστ; Συνεχισε να χαλαρωνει τα μετρα παρα την αυξηση των κρουσματων μολις 15 μερες αφου ανοιξε τα συνορα ; Εκανε τις απαραιτητες παρεμβασεις στα ΜΜΜ; Αυξησε τα τεστ μονο στο τελος της τουριστικης περιοδου; Η συνεχης προβολη επιτυχιας απενταντι στο πρωτο κυμα ηταν τραγικα κακη στρατιγικη προσφεροντας εφησυχασμο; Τα τεστ , εποχιακο προσωπικο για τον ελεγχο αυτο θα κοστιζαν παραπανω ή λιγοτερο απο 40 εκατομμυρια που δωσαν στα ΜΜΕ ; ( η απαντηση ειναι τα τεστ ειναι φθηνοτερα ) Γιατι 8 μηνες υπαρχει τετοια ελαστικοτητα και σιωπη για τις Εκκλησιες ; Προσωπικη ευθυνη υπαρχει , αφου πρωτα εχει αναλαβει την ευθηνη και εχει πραξει τα απαραιτητα το κρατος . Εδω μπαινουμε σε περιοδο που θα τρεχει και δε θα φτανει , αφου σπαταλησε χρονο κουνοντας το δαχτυλο ενω εκανε ελαχιστα .
Το λες και το ξαναλές για τα δειγματοληπτικά τεστ .
Πτηση 4 Αυγούστου για Κιέβο απο Δουβλινο κανένα τεστ στην αναχώρηση , random test στο Κιέβο .
Πτηση Απο Κιέβο Δουβλινο στις 6 Αυγούστου με ενδιάμεση στάση Φρανκφούρτη, κανένα τεστ,ουτε στην αναχώρηση ουτε και στην αναμονή 4 ωρών στο αεροδρόμιο της Φρανκφουρτης όπως και κανένα στο Δουβλινο .
15 Αυγούστου Δουβλινο -Αθηνα . Κανένα τεστ στο Δουβλινο random test ξανά στην Αθηνα απο τη πυροσβεστική υπηρεσία και έτυχε να κανουν και σε εμένα .
Επιστροφή απο Αθηνα 1 Σεπτεμβρίου κανένα τεστ στην Αθηνα κανένα και στο Δουβλινο .
Προσωπικά στα αεροδρόμια που έτυχε να επισκεφτώ το Ελ. Βενιζέλος ηταν μακραν το πιο οργανωμένο σε μέτρα προστασίας .
Φτάνει πια με το μηδενισμό
 

Georgie

Well-Known Member
Ολες οι χωρες βρεθηκαν στο διλημμα ειτε θα παρουμε μετρα προς την κατευθυνση να σωσουμε οσες πειρσσοτερες ανθρωπινες ζωες ειτε θα παρουμε μετρα προς την πλευρα μη διαταραχθει η οικονομια . Η ελληνικη κοινωνια μεγαλο μερος της οποιας ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και συνταξιουχοι , απο τη στιγμη που δεν σταματανε να πληρωνονται μπορει να ειναι συμφωνη με το σχεδιο καραντινα και βλεπουμε με τον καιρο. Στην Ευρωπη επικρατει τελειως αλλη λογικη.Οι νεοι με τους γονεις τους χωριζουν νωρις και βρισκουν δουλειες. Εκει λοιπον ενα παγωμα της οικονομιας λειτουργει τελειως διαφορετικα στη συνειδηση τους. Λαμβανοντας αυτα υποψιν καταλαβαινουμε για ποιο λογο καποια πραγματα γινονται με καποιους τροπους. Αργα ή γρηγορα η καραντινα εδω θα επανερχοταν... εγω το αντιληφθηκα πολυ καιρο πριν οτι το μετρο μασκα,κλεισιμο εστιασης κλπ δεν αποδιδει... Πώς θα μου πει καποιος;
Παρατηροντας απλα τη γερμανια. Εκει που ξερεις το ποσο συνεπεις ειναι οι ανθρωποι εκει που τα ΜΜΕ ειναι οσα πρεπει και δεν στηβαζονται ο ενας πανω στο αλλο. Εκει που τα μαγαζια εκλειναν ουτως η αλλως απο τις 12. Εκει που ο κοσμος τις μασκες τις φοραγε παντα γιατι αυτη ειναι η κουλτουρα. Πώς γινεται λοιπον σε μια τετοια χωρα που ολα τηρουνται τα κρουσματα να αυξανονται; και πώς εγω μπορω να περιμενω οτι στην Ελλαδα που ειμαστε και λιγο ολα στα τετοια μας τα κρουσματα θα μειωνοτανε. Προφανως αυτα ολα τα εβλεπαν και οι ειδικοι ομως το ζητημα καραντινα ηταν ουσιαστικα ετοιμο να γινει Νοεμβριο ... προσυμφωνημενο ευρωπαικα!!!! Καραντινα τωρα ωστε τα χριστουγεννα να δουλεψει η αγορα... Η Ελληνική;;; Λιγο δυσκολο. Η ΓερμανοΒιεννο κλπ ομως χριστουγεννα ειναι η εποχη τους.

Ολα αυτα τα αναφερω ως τροφη για σκεψη, προφανως δεν ειμαι εγω αυτος που θα δωσει λυση στο θεμα αλλα με συγχωρειτε. Στην Ελλαδα ζω και μεχρι σημερα ειδα πως γινονται τα πραγματα... αρα ειμαι λιγο επιφυλακτικος στο τι γινεται για καλο στο τι γινεται λογω ικανοτητας και στο τι μπορει να γινει και λιγο τυχαια!!
Που το είδες οτι τα μαγαζιά εστίασης και bar έκλειναν στις 12 στην Ευρωπη ?
Οι νέοι μπορει να χωριζουν νωρίς όπως αναφέρεις απο τους γονείς τους αλλα στο οτι βρίσκουν και δουλειές με κανει και αμφιβάλω αφού θα ξέρεις οτι στην Ευρωπη η νεα νόρμα ειναι μακροχρόνιες σπουδές σε μια πια αβέβαιη αγορά που εγινε χειρότερη με τη πανδημία.
Οι μασκες βοηθανε ακομα και στο φορτίο του Ιού που ενδέχεται να κολλήσεις φίλε, Κοιτα έρευνες και διαπιστώσεις .
Τα Χριστούγεννα δε θα σωθούν έτσι και αλλιώς ουτε στη Γερμανία ουτε στη Βιέννη ουτε πουθενά .
Αφού εχουν ήδη ακυρωθεί τα μεγάλα και μικρά Xmas markets τα party κλπ
Ψυχολογικοί ειναι οι λόγοι για να μπορέσουν οι οικογένειες να τα περάσουν μαζι αν ειναι εφικτό τοτε.
Κατι σαν ελπίδα .
 
Μπλουζα