Troufas, Dr Jose Lorenzo, fue 2401 grafts, 2.26 ratio, 27-10-2022

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε Τρουφα, μιας και εκλεισες σχεδον 1 χρονο απο την επεμβαση και το αποτελεσμα θεωρειται τελικο θα εκφρασω την αποψη μου ειλικρινα οπως κανω παντα εδω μεσα.

Το αποτελεσμα που βλεπω ειναι κατα πολυ κατωτερο του αναμενομενου, μειωμενη φυτρωση που κανει μπαμ(στα ματια του φορουμ παντα) στους κροταφους κυριως αλλα και στην hairline, το δεξι τριγωνακι επισης δεν μου αρεσει καθολου.

Φαινεται δυστυχως πως οση ερευνα και να κανεις το στραβο αποτελεσμα μπορει να τυχει σε ολους, απ΄την αλλη δεν θα ανησυχουσα καθολου στη θεση σου γιατι ο γιατρος αναγνωρισε κατευθειαν την αστοχια(δεν σου ειπε ολα καλα πηγαν οπως εχουμε δει απο αλλους) και εχεις υπεραρκετη δοτρια για οποιαδηποτε νεα επεμβαση επιθυμησεις.

Για να δωσω μια διευκρινηση προκειμενου να μην παρεξηγηθουν αυτα που λεω, η εικονα σου ειναι καλη και σαφως βελτιωμενη σε μεγαλο βαθμο, αλλα το αποτελεσμα με βαση τα grafts και το επιπεδο του γιατρου για μενα παιρνει κατω απο τη βαση.
 

Harris_G

Well-Known Member
Σε σχέση με τον μεσο ορο των καλων γιατρων δε δικαιολογειται η transition αυτη.Τα temporal peaks μου αρεσαν παντως.
Πρεπει να συμβιβαστουμε οτι ο τροπος που δουλευει ο Λορενς απαιτει Touch-up μπροστα.Και επισης δε μου αρεσει και το εχω πει πολλες φορες οτι στα βιντεο του δειχνει σχεδον μονο πανοραμικα.
 

Troufas

Active Member
Καλησπέρα φίλε @JimKan1,

σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

Διαφωνώ με το "πολύ κατώτερο του αναμενόμενου", αλλά συμφωνώ ότι είναι όντως κατώτερο.
Και θα κάνω και μια υπόθεση του γιατί μπορεί να συνέβη αυτό.

Στο Post #91 (02/01/2023) αναγράφω: "Επίσης σε αυτή τη φάση μετρήθηκαν 130 τρίχες. Θυμίζω ότι >120 ήταν και ο αρχικός στόχος της επέμβασης. Ακόμα και με 90% survival rate, ο τελικός αριθμός τους υπολογίζεται σε 117, πολύ κοντά στο στόχο.
Με βάση τα παραπάνω, και εφόσον επιτευχθεί φύτρωση >90%, αναμένεται ένα καλό αποτέλεσμα τουλάχιστον ως προς την κάλυψη.
...Θεωρώ ότι θα είμαι πιο κοντά στο 90%, καθώς το 17% των συνολικών τριχών είναι υπάρχοντα μονότριχα και ήδη σε φάση miniaturization, οπότε τα περισσότερα μάλλον θα με χαιρετίσουν. Επίσης δεν κανω χρήση finasteride"


Οπότε, ακόμα και με 90% survival rate, οι 117 (κανονικές προς λεπτές) τρίχες δεν είναι κάτι εξαιρετικό ως προς την κάλυψη. Δε δημιουργούν σε καμία περίπτωση see through effect, αλλά δεν είναι ούτε "μπετό", ούτε προσφέρουν τον "όγκο" και το "βάρος" μιας μαμάς πυκνότητας (κοντά στις 180 τρίχες).
Αυτό το καταλαβαίνουν κυρίως όσοι έχουν κάνει μεταμόσχευση. Σπάνια κλείνεις με μία επέμβαση, καθώς ακόμα και εάν υπάρχει επαρκής κάλυψη, λείπει στο χτένισμα ο όγκος των πολλών τριχών.

Προσωπικά θεωρώ ότι δεν έχω καν 90% φύτρωση (μάλλον προς το 80% θα έλεγα ότι είμαι), πιθανότατα λόγω της υπερβολικής αντίδρασης που έκανε ο οργανισμός μου μετά την επέμβαση με την εκτεταμένη έκκριση fibrin που μείωσε τη βιωσιμότητα των τριχοθηλακίων. Είναι κατι που αναφέρεται και στην επιστημονική βιβλιογραφία και το έχει παρουσιάσει και ο γιατρός σε σχετικά συνέδρια.
Το ποιο ακριβώς είναι το ποσοστό φύτρωσής μου, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί. Απαιτεί ξύρισμα, που δεν έχω σκοπό να κανω αυτή τη στιγμή.

Το πολύ θετικό είναι ότι από κοντά φαίνεται φυσικό, οπότε δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για repair λόγω κακής εικόνας.
Η hairline κατέβηκε, το μπροστινό κομμάτι γέμισε και παρόλο το σχετικά μεγάλο transitional zone που αναφέρει σωστά και o @Harris_G, το αποτέλεσμα είναι overall καλό. Σε σχέση με πριν, μέρα με νύχτα. Γι΄αυτό και όπως είπα είμαι overall happy.

Τέλος, πολύ σημαντικό ότι ο γιατρός έχει δηλώσει ότι δεν ανταποκρίνεται ούτε στα δικά του θέλω και προτίθεται να το βελτιώσει χωρίς επιπλέον κόστος. Από τη στιγμή που θα μπω ξανά, μάλλον θα ζητήσω να βάλουμε κατι παραπάνω, για να τελειώνω μια και καλή.
Θα επανέλθω με λεπτομέρειες όταν το συμφωνήσουμε και με το γιατρό.

Προσωπική βαθμολογία για το αποτέλεσμα: 7/10
 
Μπλουζα