Απ: Μεταμοσχευση Κυπρος 3000 grafts
cmos516 είπε:
Σ'ευχαριστω πολυ για την τοσο αναλυτικη και εμπεριστατομενη σου απαντηση.
Στη δημιουργια μιας φυσικης πυκνοτητας η οποια ειναι οπως λες περίπου 51 FU/cm2,ενδεχετε να υπαρχει το προβλημα της μειωμενης αιματικης παροχης του μοσχευαματος δηλαδη?(ενταξει για πυκνοτητα πανω του φυσιολογικου λογικο)
Επισης αναφερεις οτι εξαρτατε απο τα εργαλεια.
Πως μπορουμε να ξερουμε τι εργαλεια - μεθοδους χρησιμοποιει η εκαστοτε κλινικη ?
Το 51 είναι μέσος όρος. Μπορεί να κυμαίνεται από 38 μέχρι 70 ας πούμε. Αν ο γιατρός έβαζε πολύ πυκνά τους θύλακες σε όλο το κεφάλι στα 70 και πάνω τότε, ναι, μάλλον μερικοί δε θα επιβίωναν. Επειδή όμως και φυσιολογικά αυτό δεν γίνεται, η κατανομή θα ήταν 1-2 πόντοι πολύ πυκνά στο hairline και σταδιακά προς τα πίσω μείωση. Αν δημιουργούσε ο γιατρός δηλαδή μια φυσιολογική πυκνότητα δε νομίζω να υπήρχε πρόβλημα. Τώρα αν κάποιος θέλει υπερβολικά πυκνή hairline πάλι υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί οι μπροστινοί θύλακες να αιματώνονται από τον σβέρκο. Αλλά αν φτιάξεις πάλι περίπου την πυκνότητα που είχε και το δικό σου μαλλί, δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Όσο για τα εργαλεία, ξέρω ότι ο Gho χρησιμοποιεί 0.5mm για να βγάζει τους θύλακες (του είναι απαραίτητο επειδή έχει αναπτύξει τεχνική, λέει, που αναγεννά ένα ποσοστό της δότριας μετά την επέμβαση). Αυτό όμως είναι εργαλείο εξαγωγής. Οι τρύπες στην λήπτρια περιοχή γίνονται με βελόνα, αλλά λογικά αφού υπάρχει εργαλείο εξαγωγής 0.5mm θα υπάρχει και βελόνα με τέτοιο μέγεθος. Υποθέτω όλες οι κλινικές θα μπορούν να την προμηθευτούν. Αλλά δεν ξέρω σίγουρα, οπότε πρέπει κάποιος να ρωτήσει την κλινική την ίδια πριν κάνει επέμβαση να του πουν τη διάμετρο των εργαλείων τους και αν μπορούν να κάνουν στην δότρια τόσες πολλές τρύπες. Είναι και θέμα χρόνου, γιατί θα πρέπει να σου βάλουν τους θύλακες έναν έναν μετά.
Ούτως ή άλλως είναι ουτοπικό αυτό ακόμα, μιας και ακόμα και οι μεγαλύτερες επεμβάσεις strip μόνο μέχρι 8.000 έχουν φτάσει περίπου. Και με τα βλαστοκύτταρα δε θα γίνονται καθόλου τρύπες αλλά ενέσεις και αυτά θα φτιάχνουν θύλακες "υπογείως". Για να γίνει επέμβαση με 100.000 θύλακες όπως είπες πριν θα πρέπει να γίνει κλωνοποίηση θύλακα. Αυτό είναι παρόμοιο σε δυσκολία με την κλωνοποίηση ματιού πάνω κάτω. Δηλαδή ακόμα και να έχουν τον τρόπο να το κάνουν, θα προτιμήσουν τα βλαστοκύτταρα. Οπότε μην αγχώνεσαι.