Roni, FUE repair, 2000g + 500g γένια, 28/8/2020

tol

Well-Known Member
Επανήλθα όπως σου υποσχέθηκα. Από την επόμενη φώτο προκύπτει ότι οι 2 πλευρές του Roni δεν είναι συμμετρικές. Φαίνεται καθαρά. Η δεξιά είναι πιο ανοιχτή από την αριστερή.

Προβολή συνημμένου 27764
Με δεδομένο ότι η συμμετρία (αλλά όχι η απόλυτη) είναι το ζητούμενο αισθητικά, υπήρχαν 2 επιλογές Ή να κλείσουν και οι 2 κροτάφοι στο πρότυπο του αριστερού, ή να γίνει αυτό που έγινε. Και οι 2 ενέργειες είναι σωστές ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς και την ηλικία. Εδώ μιλάμε για repair case όπου πλέον έχεις αρχίσει και το BHT και είναι μικρός σε ηλικία. Άρα πρέπει να πας σαφώς με την συντηρητική επιλογή τουτέστιν αυτό που έγινε. Αν ήθελες να κάνεις την 1η επιλογή θα σου στοίχιζε περίπου άλλα 140g η αριστερή και άλλα 200g η δεξιά χωρίς να υπολογίσουμε τι θα γινόταν σε περίπτωση που η φύτρωση δεν θα ήταν άριστη ή χάσεις τις μαμα. Έπρεπε να έχεις δηλαδή ένα περίσσευμα περίπου 500g για να είσαι καλυμμένος 100%. Είναι προφανές ότι τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει εδώ. Οι τρίχες που ήταν κοντά στην οριοθετημένη hairline θα μπορούσαν να μην αφαιρεθούν (κόκκινοι κύκλοι) αφού αυτά τα φυσικά sentinel hairs προσφέρουν στην φυσικότητα. Αυτό όμως είναι μια λεπτομέρεια, δεν είναι η ουσία. Το επισημαίνω όμως για να γνωρίζουμε την σημασία των sentinel hair στην φυσικότητα της hairline.

Προβολή συνημμένου 27765

Ένα άλλο θέμα συμμετρίας έχει σχέση με τα temporal peaks. Aν επιλεγόταν η επιθετική προσέγγιση (μαύρη γραμμή) τα temporal peaks θα έμεναν λίγο πίσω, θα χάνονταν χωρίς να υπολογίσουμε τι θα γίνει στο μέλλον αν υποχωρήσουν περαιτέρω. Η συντηρητική προσέγγιση (κόκκινη γραμμή) που ακολουθήθηκε τονίζει τα temporal peaks τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση των πιο κλειστών κροτάφων σήμερα και ακόμα και αν υποχωρήσουν στο μέλλον δεν θα εκθέσουν τους κροτάφους.

Προβολή συνημμένου 27767
Ευχαριστω πολυ, CVIAL.

Ανεφερες εναν καινουργιο ορο..."sentinel hair"...εμπλουτιζεις τις γνωσεις μας.

Επειδη δε θελω να "χαλαμε" τα νηματα των μμ, θα ανοιξω σε λιγο ενα δικο μου νημα με δυο περιπτωσεις τεχνικης φυσεως (η μια εχει ξανασυζητηθει...θα καταλαβεις και η αλλη εχει σχεση με αυτη τη νεα ορολογια...sentinel hair). Θα ηθελα παλι, αν μπορεις, να τοποθετηθεις....οσονουπω.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα