Rogaine / Regaine FAQ

giorgio10

New Member
Απ: Rogaine / Regaine FAQ

Ναι φοιτητης ειμαι αλλα μενω με τους γονεις μου μιας και σπουδαζω στην πολη,αλλα ειναι η αληθεια οτι θελω να παιρνω και καμμια βιταμινη,ειμαι και αθλητης,παιζω ποδοσφαιρο.Το ξερω οτι ειναι το πιο δυσκολο σημαιο,αλλα θα το πολεμησω.Χρησιμοποιω libroman για σαμπουαν,απ οτι εχω διαβασει ειναι καλο.Βασικα παλια χρησιμοποιουσα fungoral αλλα θεωρω πως το Libroman κανει καλυτερο αφρο και απλωνει πιο καλα καθως δεν ειναι τοσο παχυρευστο..Αν εχεις καμμαι εμπειρια πανω σε αυτο πες μου.Oσο για Propecia δε θελω ακομη να παρω χαπι,το φοβαμαι προς στιγμην.θα κανω κατι τοπικο και ισως πιο μετα χαπι...Σ ευχαριστω για τις συμβουλες που μου διενις φιλε....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kerozen

New Member

panagiotis είπε:
το θεμα ειναι οτι με ολα αυτα τα φαρμακα που περνουμε για να φτιαξουμε τα μαλλια μας χαλαμε αλλα πραγματα σακουλες κατω απο τα ματια χαμηλη λιμπιτο και παει λεγοντας..!!αμα ειναι να φτιαχνουμε το ενα και να χαλαμε αλλο ενα τι κανουμε τοτε?
εσυ admin με αυτα που λες δεν εχεις καθολου σακουλες?η απλα δεν φαινεται τοσο πολυ??και κατι ακομα υποχρεοτικα ειναι δυο φορες την ημερα μου ακουγετε πολυ δυσκολο..πρεπει να εισαι ολη μερα σπιτι και να βαζεις regaine με μια φορα την ημερα δεν γινεται??
sorry που ρωταω πολλα... :D
οι σακουλες φευγουν κατευθειαν αν σταματησεις τη μινοξιδιλ?

kyris

Member

λοιπον παιδια...εχο μια απορια...τορα εχει 3 μερες που αποφασισα και εγω να κανο μια θεραπεια κ βαζω regain 5% 2 φορες την ημερα κ το κανο γιατι εχο αρκετο μαλλι και θελο να το διατηρησο...αυτο που δεν εχο καταλαβει ειναι τι ακριβος ειναι το shedding το οποιο το ειδα σε πολλα post του φορυμ και δεν καταλαβα!δηλαδη θα πεσουν ταμαλια μου τορα που το χρησημοπιο??!αν καπιος εχει την καλη διαθεση να μου εξιγισει τη θελει να πει ο ποιητης θα του ειμαι ευγνομον!!! :)

kapa

Μέλος του προσωπικού

kyris είπε:
λοιπον παιδια...εχο μια απορια...τορα εχει 3 μερες που αποφασισα και εγω να κανο μια θεραπεια κ βαζω regain 5% 2 φορες την ημερα κ το κανο γιατι εχο αρκετο μαλλι και θελο να το διατηρησο...αυτο που δεν εχο καταλαβει ειναι τι ακριβος ειναι το shedding το οποιο το ειδα σε πολλα post του φορυμ και δεν καταλαβα!δηλαδη θα πεσουν ταμαλια μου τορα που το χρησημοπιο??!αν καπιος εχει την καλη διαθεση να μου εξιγισει τη θελει να πει ο ποιητης θα του ειμαι ευγνομον!!! :)
ειναι οι τριχες που θα πεσουν(θα πεφταν ουτος η αλλος)και θα βγουν στην θεση τους ποιο χοντρες ;)

tatini

New Member

giorgio10 είπε:
Ναι φοιτητης ειμαι αλλα μενω με τους γονεις μου μιας και σπουδαζω στην πολη,αλλα ειναι η αληθεια οτι θελω να παιρνω και καμμια βιταμινη,ειμαι και αθλητης,παιζω ποδοσφαιρο.Το ξερω οτι ειναι το πιο δυσκολο σημαιο,αλλα θα το πολεμησω.Χρησιμοποιω libroman για σαμπουαν,απ οτι εχω διαβασει ειναι καλο.Βασικα παλια χρησιμοποιουσα fungoral αλλα θεωρω πως το Libroman κανει καλυτερο αφρο και απλωνει πιο καλα καθως δεν ειναι τοσο παχυρευστο..Αν εχεις καμμαι εμπειρια πανω σε αυτο πες μου.Oσο για Propecia δε θελω ακομη να παρω χαπι,το φοβαμαι προς στιγμην.θα κανω κατι τοπικο και ισως πιο μετα χαπι...Σ ευχαριστω για τις συμβουλες που μου διενις φιλε....

Τίποτα ρε, γι' αυτό είναι το φόρουμ, για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον με την εμπειρία του και τις γνώσεις του. :)

Λογικά την ίδια δουλειά κάνει, εφόσον αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περιέχει κετοκοναζόλη 2%, οπότε συνέχισε με το libroman. Δυστυχώς η φιναστερίδη είναι απαραίτητη για να σταματήσουμε την εξέλιξη της ανδρικού τύπου αλωπεκίας... Γενικότερα, επειδή η φιναστερίδη σταθεροποιεί την τριχόπτωση ενώ η μινοξιδίλη βοηθά στην επανέκφυση των χαμένων τριχών, σε όσο πιο πρώιμο στάδιο βρίσκεται η τριχόπτωση τόσο πιο αναγκαία είναι η φιναστερίδη έναντι της μινοξιδίλης. Αν ήσουν ας πούμε Norwood 3+ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις απαραιτήτως και μινοξιδίλη για να δεις να φουντώνει το μαλλί και να βγει καινούριο... Εσένα όμως είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο (νομίζω) είναι να σταματήσει το πρόβλημα. Άρα, περισσότερο φιναστερίδη χρειάζεσαι.

Αν παρ' όλ' αυτά επιμένεις, δοκίμασε να εμπλουτίσεις τη μινοξιδίλη με φιναστερίδη για να την ενισχύσεις. Φιναστερίδη μπορεί να σου δώσει και ο φαρμακοποιός σε σκόνη. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το επιτρεπτό όριο φιναστερίδης μέσα σε μινοξιδίλη, εδώ θα χρειαστεί να επέμβει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα. Εγώ πάντως έβαλα 1mg στο νέο μπουκαλάκι Regain που αγόρασα.

sakis9282

Member

Να πούμε ότι υπάρχει σε συνδιασμό με τη μινοξ.και το revivogen ή zix σ'οποιον δε θέλει να πάρει φιναστερίδη.

kyris

Member

kapamarou είπε:
[quote author=kyris link=topic=47.msg41580#msg41580 date=1288142474]
ειναι οι τριχες που θα πεσουν(θα πεφταν ουτος η αλλος)και θα βγουν στην θεση τους ποιο χοντρες ;)
[/quote]ευχαριστο φιλε!! δηλαδη να μην χρησημοποιησο φινα??γιατι ειδα κατι προιοντα του doctor lee που εχουν και φινα μεσα πχ Minoxidil 6%-Plus η να το αφισο να δο αν κανει δουλια κ μετα??

giorgio10

New Member

tatini είπε:
[quote author=giorgio10 link=topic=47.msg41554#msg41554 date=1288114911]

Τίποτα ρε, γι' αυτό είναι το φόρουμ, για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον με την εμπειρία του και τις γνώσεις του. :)

Λογικά την ίδια δουλειά κάνει, εφόσον αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περιέχει κετοκοναζόλη 2%, οπότε συνέχισε με το libroman. Δυστυχώς η φιναστερίδη είναι απαραίτητη για να σταματήσουμε την εξέλιξη της ανδρικού τύπου αλωπεκίας... Γενικότερα, επειδή η φιναστερίδη σταθεροποιεί την τριχόπτωση ενώ η μινοξιδίλη βοηθά στην επανέκφυση των χαμένων τριχών, σε όσο πιο πρώιμο στάδιο βρίσκεται η τριχόπτωση τόσο πιο αναγκαία είναι η φιναστερίδη έναντι της μινοξιδίλης. Αν ήσουν ας πούμε Norwood 3+ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις απαραιτήτως και μινοξιδίλη για να δεις να φουντώνει το μαλλί και να βγει καινούριο... Εσένα όμως είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο (νομίζω) είναι να σταματήσει το πρόβλημα. Άρα, περισσότερο φιναστερίδη χρειάζεσαι.

Αν παρ' όλ' αυτά επιμένεις, δοκίμασε να εμπλουτίσεις τη μινοξιδίλη με φιναστερίδη για να την ενισχύσεις. Φιναστερίδη μπορεί να σου δώσει και ο φαρμακοποιός σε σκόνη. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το επιτρεπτό όριο φιναστερίδης μέσα σε μινοξιδίλη, εδώ θα χρειαστεί να επέμβει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα. Εγώ πάντως έβαλα 1mg στο νέο μπουκαλάκι Regain που αγόρασα.
[/quote]
Δηλαδη λες να βαλω στο μπουκαλακι του Regaine φινα?:O φιλε δεν ξερω αν εχει αποτελεσμα δεν εχω διαβασει κατι αναλογο,βασιακ κατι ψιλα,αλλα αν γινεται με βγαζει απο τεραστιο κοπο.Με μια φορα και μονο εχω 2 τοπικα και οχι αυτο το ψυχοβγαλτικο με τα διαφορα.Ας μας κατατοπισει καποιος ακουγεται ενδιαφερον αυτο.Τη σκονη πως την διαλυσες μες στην μινοξ?την εβαλες μεσα και απλα ανακατεψες το μπουκαλακι.Χμμμ με εβαλες σε σκεψεις.ισως να παω να παρω απο μεθαυριο κι ολας φινα.Ας μας διαφωτισει καποιος περαιτερω..
Φιλε tatini :worshipper

kapa

Μέλος του προσωπικού

Δηλαδη λες να βαλω στο μπουκαλακι του Regaine φινα?:O φιλε δεν ξερω αν εχει αποτελεσμα δεν εχω διαβασει κατι αναλογο,βασιακ κατι ψιλα,αλλα αν γινεται με βγαζει απο τεραστιο κοπο.Με μια φορα και μονο εχω 2 τοπικα και οχι αυτο το ψυχοβγαλτικο με τα διαφορα.Ας μας κατατοπισει καποιος ακουγεται ενδιαφερον αυτο.Τη σκονη πως την διαλυσες μες στην μινοξ?την εβαλες μεσα και απλα ανακατεψες το μπουκαλακι.Χμμμ με εβαλες σε σκεψεις.ισως να παω να παρω απο μεθαυριο κι ολας φινα.Ας μας διαφωτισει καποιος περαιτερω..
Φιλε tatini :worshipper
[/quote]
μια ιδεα για φινα στην μινοξ ειναι εδω
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,415.0.html

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tatini

New Member

Πιστεύεις ότι δεν έχει διαφορά η φίνα στο αίμα και η φίνα επιτόπου στον θύλακα; Ρωτάω, δεν ξέρω.

tatini

New Member

Φίλε σκπετικιστή, δεν βάζω την φίνα μέσα στην μινοξιδίλη ως σκέτη θεραπεία. Παίρνω φίνα και από το στόμα σε καθημερινή βάση και χρησιμοποιώ και κετοκοναζόλη σε σαμπουάν. Τετριμμένο αυτό που κάνω δεν ξέρω αν είναι, πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μεγάλη διαφορά όταν χρησιμοποιείς μια ουσία τοπικά απ' όταν την παίρνεις δια στόματος. Η Μινοξιδίλη και η κετοκοναζόλη συγκεκριμένα είναι πολύ καλύτερα να χρησιμοποιούνται τοπικά, αν δεν κάνω λάθος. Η φιναστερίδη χορηγείται ως φάρμακο εκ των έσω, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι εξωτερικά κάνει την ίδια δουλειά. Μπορεί και να βοηθάει καλύτερα τοπικά, μπορεί και να μην βοηθάει καθόλου. Στα τόσα πειράματα που γίνονται εδώ μέσα, θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι το λιγότερο επικίνδυνο.

spi

Well-Known Member

Κανεις ομως δεν αναιρει οτι μπορει και να λειτουργει σαν τοπικο.Το οτι δεν εχει αποδειχτει δε σημαινει οτι δεν ισχυει.Ουτε φυσικα το οτι δεν το εχει βγαλει η εταιρια σε τοπικο.Ειναι ενας μηχανισμος των εταιριων που οδηγει σε φαυλο κυκλο.Εξαλλου το πειραμα αυτο ειτε σου δωσει ειτε οχι αποτελεσμα απλα θα λες εσυ οτι προσπαθησα.Εξαλλου δεν εχεις να χασεις και τιποτα.Οπως ειπες η Μερκ λεει να μην ακουμπανε φινα οι εγκυες.Αρα κατι περναει στο αιμα.το 40% κατα τον Lee.Αρα κατι θα δινει,φυσικα οχι το δυνατο αποτελεσμα η καλυτερα οχι το δυνατο αποτελεσμα στον γρηγορα χρονο που σου δινει οταν το λαμβανεις απο το στομα

aquilani

New Member

Για να προλάβω τυχον ποστ που θα λενε πως εχουν απαντηθει αυτα χιλιαδες φορες, θελω να ρωτησω καποια συγκεκριμενα πραγματα, να μου απαντησουν αν μπορουν τα παιδια που ασχολουνται χρονια με το θεμα..Εχω διαβάσει προηγούμενα ποστ αλλα στο χρονικό όριο που πετυχαίνεις μείωση της τριχόπτωσης δεν βρηκα κατι συγκεκριμένο...
Αυτο λοιπον που θελω να ρωτησω, γνωρίζοντας πως αν δεν χρησιμοποιησω DHT blocker, δεν θα εχω το επιθυμητο αποτελεσμα, ειναι για ποσο χρονικο διαστημα καθυστερει την τριχόπτωση η εστω βοηθά να φαίνονται πιο πλουσια τα μαλλια η αποκλειστικη χρηση του regain; επειδη φοβάμαι τη χρήση καποιου dht blocker ( δικοί μου λογοι) θελω να ρωτησω αν θα κάνω μια τρυπα στο νερό με το regain η ισως τα κάνω και χειρότερα. Αν ακολουθηθεί η ιδια τριχόπτωση με τον αδερφο μου που εχει παρομοιο προβλημα με βλέπω σε 2-3 χρόνια να χάνω αρκετό μαλλί. Υπαρχει περίπτωση μόνο η χρήση του regain να διπλασιάσει αυτό το χρόνικό διάστημα ή μιλάμε για πολυ πιο ανεπαισθητη αλλαγή στο χρονικό αυτό διάστημα; Επίσης υπάρχει περίπτωση το αδύναμο μαλλί μπροστα, που αν και αδυναμο ειναι σχετικά πυκνό (οι κροταφοι ειναι κενοι) να χαθεί εντελώς με τη χρήση του regain γρηγορότερα και στη συνέχεια να μην βγει καν; Ζηταω λοιπόν μια γνώμη για το τι να κάνω, αν αποκλείσω τη χρήση καποιου dht blocker προς το παρον... Αξίζει το κόπο η να τ αφήσω ως εχει, να μην επιβαρύνομαι και με τη μινοξ και να ψάξω κατι φυσικό που θα την καθυστερήσει αν ειναι...; Να τονίσω πως πρωτιστα με ενδιαφέρει η καθυστέρηση της τριχόπτωσης οσο περισσότερο γίνεται και οχι να γίνω βαμβακούλας ξανά....:). Να υπενθυμισω πως ειμαι nw2, εχω κενά στους κροτάφους και το υπόλοιπο μαλλί ειναι μεν γεμάτο χωρίς πουθενά κενό, απλά ειναι σχετικά αραιό και αδύναμο μπροστά και εχει σημαντική τάση για πτώση...Η αλλαγή δεν ηταν ξαφνική, απλά επιδεινώθηκε από μια περίοδο άγχους και ενός προσωπικού προβλήματος...
Το δίλλημα που πιστεύω απασχολεί και τα περισσότερα παιδία που ασχολούνται με το θέμα, ειναι κατα πόσο επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με τις συγκεκριμένες θεραπειες, και ποιο ειναι το ρισκο που παιρνουμε. Ειναι πχ καποια αντίστοιχη επικινδυνότητα με το κάπνισμα οι πιθανές συνέπειες της θεραπείας big3 η κάτι πολύ σημαντικότερο και επιβλαβες...;

sofo85

New Member

Παλιοτερα εγω δεν εβαζα στο στομα μου ουτε depon.Ειμαι γενικα κατα των φαρμακων.αλλα παιρνω φινα(3 μηνες) και ρεγκειν (4 μηνες) το εκανα γιατι εβλεπα οτι με επηρεαζε πολυ ψυχολογικα.Εαν αυτο δεν ισχυει για εσενα μην ξεκινας φινα.Οπως και να το κανουμε ειναι φαρμακα και η μακροχρονια χρηση οποιουδηποτε φαρμάκου ειναι πιθανο να εχει επιπτωσεις που ποικιλουν απο οργανισμο σε οργανισμο.Βαλτα στη ζυγαρια και δες τι θελεις πραγματικα.Η big 3 ειναι οτι πιο ισχυρο για την αντιμετωπιση της τριχοπτωσης αλλα εχει και πιθανοτητες παρενεργειων(οι οποιες αποψη μου δεν ειναι μονιμες) μακροχρονια αυξανονται οι πιθανοτητες παρενεργειων αλλα σε μερικα χρονια ποιος ξερει τι θα εχουν ανακαλυψει.Το ποσο θα σου καθυστερησει τη τριχοπτωση μονο το ριγκειν δεν μπορει να στο πει κανεις...εξαρταται τη προδιαθεση που εχεις για το τι nw θα καταληξεις αλλα και παραγοντες οπως ψυχολογια(Νο 1 παραγων και για τις παρενεργειες)διατροφη και γυμναστικη. Οσο για το καπνισμα εγω δεν ακουσα παντως κανεναν να πεθανει απο φινα απο καπνισμα ομως...

aquilani

New Member

Σ ευχαριστω για την απαντηση...
Το καπνισμα το ανεφερα επι παραδειγματι... Απλά επειδή είμαι νέος στο forum και δεν μπορω να γνωρίζω πολλά επί του θέματος, ήθελα να ρωτήσω τα παιδιά για το επίπεδο επιβάρυνσης της υγείας και τι μπορω να πετύχω στη χρονικό διάστημα της τριχόπτωσης με το regain. Απλά όπως και πολλοί άλλοι έχω σημαντικές απορίες γιατι πολλά σκευάσματα δεν κυκλοφορούν τόσο ευρέως όπως το regain και τα αναζητούμε στο εξωτερικό. Με βάση τα λεγόμενα σου πάντως μου προτείνεις (εφόσον την φοβάμαι τη φίνα) να προσπαθήσω με regain, οπου εστω και ανεπαίσθητα κάποιο αποτέλεσμα θα έχω, και δεν θα τα κάνω χειρότερα. Η τριχόπτωση μου για να καταλάβεις μοιάζει πολύ στου Σπανούλη, σε λίγο καλύτερη μοίρα...

Μπλουζα