Απ: Rogaine / Regaine FAQ
Παιδιά ως γυναίκα που αντιμετωπίζει το θέμα της κατακράτησης υγρών μια ζωή, έχω να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση το regaine να δημιουργεί τόση μεγάλη κατακράτηση ώστε να αυξάνει το βάρος 3 κιλά. Τώρα το έχω ξεκινήσει κι εγώ αλλά μιλάω για παλιότερα που το έβαζα και ταυτόχρονα με διατροφή που έκανα εκείνη τη περίοδο αδυνάτισα κιόλας. Ακόμα και με αντισυλληπτικά που όλοι λένε ότι αυξάνεται το βάρος σου λόγω κατακράτησης εγώ παράλληλα με διατροφή πάλι έχασα βάρος.
Θέλω να πω, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει σύγκριση ανδρός και γυναικός, όμως δεν έιναι μόνο το γυμναστήριο. Ανάλογα τι έτρωγες εκείνη τη περίοδιο ή αν λάμβανες κάποια άλλα συμπληρώματα (ακόμα και πρωτείνες ή κρεατίνες, αυτά προσθέτουν όγκο) παράλληλα ή ακόμα και ο θυροειδής σου αν είχε κάποια μεταβολή στη λειτουργία του. Ακόμα και η ηλικιά, κάθε χρόνο ο οργανισμός δυσκολεύει στις λειτουργίες του όσο δίαιτα και γυμναστική και αν κάνουμε.
Περιόρισε το αλάτι και τα junk food και πίνε πολύ νερό. Επίσης κάνε και μια γενική μια στο τόσο, κυρίως πρέπει να ελέγχουμε όλοι το θυροειδή μας, δεν ξέρει ποτέ κανείς πότε μπορεί να γίνει κάποια ορμονική αλλαγή και δεν το καταλαβαίνουμε και έγκαιρα.
Και κάτι ακόμα, αν είναι 3 κιλά στο δίμηνο είναι μια φυσιολογική αύξηση βάρους σε κάποιον που ξεφεύγει από συνήθειες της διατροφής του. Δλδ αν παρέκλινες αυτό το διάστημα δεν σημαίνει πάντα ότι μέσω της γυμναστικής δεν θα άλλαζε κάτι στο βάρος. Βασικά, είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις.