Απ: Proscar-Τελικά τί ποσοστό απο εδώ μέσα έχει παρενέργει
Βασικά δεν αναφέρονται όλες οι μελέτες σε 5mg,κάποιες αναφέρονται και σε δόσεις 1mg.Απλά έχουν 2 αναγνώσεις
πχ η μελέτη που αναφέρει ότι ενδέχεται να συνδέεται η φινα με καταθλιψη είναι για δόση 1 mg
είναι όμως μια μελέτη που έχει γίνει στο ιραν(!) -άρα τίθεται ζήτημα εγκυρότητας κατ εμε- και που σε τελική το συμπέρασμά της είναι ότι πρέπει να γίνουν κ άλλες μελέτες για να αποδειχτεί αν η φινα προκαλεί κατάθλιψη.
Παρότι έχω αρχίσει να παίρνω και γω φίνα δε τη θεωρώ εντελώς αθώο φάρμακο ακόμα και σε σχετικά μικρές δόσεις.Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται κάποια χρόνια μας δίνει ένα παράθυρο ασφάλειας το όποιο βέβαια είναι σχετικό.Η ιατρική ούτως η άλλως στο ζήτημα των ορμονών δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς παίζει στον ανθρώπινο οργανισμό, ούτε τις αλληλεπιδρασεις και τις ισορροπίες που υπάρχουν στο 100%.
Θέλω να πιστεύω ότι αφού το φάρμακο κυκλοφορεί στην αγορά , εγκεκριμένο από τους μεγαλύτερους οργανισμούς υγείας οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας.Δε θα εκπλαγώ όμως αν κάποια μέρα ακούσω ότι αποδεδειγμένα η φίνα προκαλεί καταστάσεις που σήμερα δε τις γνωρίζουμε ή δε μπορούμε να τεκμηριώσουμε ότι προκαλεί.
Δε μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τη φίνα.Τη χρησιμοποιώ με δική μου ευθύνη έχοντας υπόψη τις θετικές και αρνητικές κριτικές,στηρίζομε στο γεγονός ότι είναι εγκεκριμένη,πιθανολογώ ότι δεν προκαλεί κάτι μόνιμο και μη αντιστρεπτό και εύχομαι σε λίγα χρόνια να μη τη χρειαζόμαστε μιας και θα υπάρχουν καλύτερες θεραπείες.