PROPECIA-με τι δοσολογια να ξεκινησω?πως να την ανεβαζω και

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Jakard

New Member
Απ: PROPECIA-με τι δοσολογια να ξεκινησω?πως να την ανεβαζω

genesis είπε:
για να σου πω την αληθεια εγω αυτο σκεφτομαι να κανω... απλα σκεψου οτι μια συσκευασια proscar σου βγαζει 100 μερες αν το σπασεις στα 8 και κοστιζει 5 ευρω (συνταγη γιατρου) ενω οι 100 μερες propecia, δηλαδη 1,5 κουτι βγαινει στα 30-35 ευρω...

Μεχρι 1/6 μαγκες . Λιγοτερη ποσοτητα δεν πιστευω να κανει τπτ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

εγω αποφασισα να ξεκινησω με propecia να παρω 1 βδομαδα 0,25mg/24h
την επομενη βδομαδα 0,50mg/24h
και την επομενη 0,75mg μεχρι το τελος του πρωτου μηνα.
Μετα θα δω ισως μεινω στα 0,75 η το ανεβασω σε 1mg.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι λογω σμηγατορ.δερματιδας δε μπορω να βαλω regain...και με τρομαζει το shedding το αρχικο...Δεν εχω μεγαλη αραιωση λιγο στο μπροστινο μερος που δεν ειναι εμφανη απο αλλους...οποτε με ενδιαφερει να σταθεροποιησω την τριχοπτωση και μολις περασει η σμηγ.δερματιτιδα βλεπω τι κανω...Τι λετε?

Panos1982

Well-Known Member

georgehairs είπε:
εγω αποφασισα να ξεκινησω με propecia να παρω 1 βδομαδα 0,25mg/24h
την επομενη βδομαδα 0,50mg/24h
και την επομενη 0,75mg μεχρι το τελος του πρωτου μηνα.
Μετα θα δω ισως μεινω στα 0,75 η το ανεβασω σε 1mg.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι λογω σμηγατορ.δερματιδας δε μπορω να βαλω regain...και με τρομαζει το shedding το αρχικο...Δεν εχω μεγαλη αραιωση λιγο στο μπροστινο μερος που δεν ειναι εμφανη απο αλλους...οποτε με ενδιαφερει να σταθεροποιησω την τριχοπτωση και μολις περασει η σμηγ.δερματιτιδα βλεπω τι κανω...Τι λετε?

εγω ξερεις τι λεω......οτι τα κανεις ολα αναποδα.........κανονικα ξεκινας με 1mg που ειναι η καλυτερη συνιστομενη ποσοτητα και σπανια παρουσιαζει sides......και αν δεις καποιο τοτε αρχιζεις κεια κατεβαζεις.......
δεν ειναι το ιδιο σε θεμα αποτελεσματων το 1mg ουτε με το 0.5 ουτε με το 0.75...... αλλιως μαλακες θα ηταν στην μερκ??? θα σου ελεγαν παρε 0.5.....για να μην εχεις και sides.....απλα με το 0.5 δε θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα......γι αυτο και προτινουν το 1mg σαν την καλυτερη ποσοτητα χωρις sides...μονο ενα 2%...
Οσο για το sheding min αγχωνεσαι....δεν ειναι τοσο μεγαλο ωστε να σου αλλαξει την εμφανιση.....ουτε θα καταλαβεις καμμια διαφορα στο μαλλι.....ειναι ελαχιστη και δεν κανει καμμια ιδιαιτερη διαφορα.......
Και τελος να ξερεις οτι κατα πασα πιθανοτητα δε θα σου σταθεροποιησει η φινα την τριχοπτωση στο μπροστινο μερος που θες......απλα θα στην μειωσει λιγο......δεν δουλευει καλα η φινα στο hairline στην πλειοψηφια των περιπτωσεων.......
Και αν εχεις σμηγμ.δερμ. μην παρεις μινοξ....θα γινει χειροτερα.....

μαλιστα καταλαβα...τι να κανουμε δε με ενδιαφερουν οι κροταφοι απλα οσο γινεται να το καθυστερησω στο μπροστινο τμημα...θα ξεκινησω σε 10μερες περιπου γιατι ειμαι αρκετα πιεσμενος αυτη την περιοδο...δε νομιζω να εχει κ τοσο διαφορα!απλα τι θα καταφερω χωρις μινοξ?απλα θα σταθεροποιησω την τριχοπτωση σωστα?(ειμαι 22,5 χρονων δεν εχω προβλημα με φινα ετσι?)

Panos1982

Well-Known Member

georgehairs είπε:
μαλιστα καταλαβα...τι να κανουμε δε με ενδιαφερουν οι κροταφοι απλα οσο γινεται να το καθυστερησω στο μπροστινο τμημα...θα ξεκινησω σε 10μερες περιπου γιατι ειμαι αρκετα πιεσμενος αυτη την περιοδο...δε νομιζω να εχει κ τοσο διαφορα!απλα τι θα καταφερω χωρις μινοξ?απλα θα σταθεροποιησω την τριχοπτωση σωστα?(ειμαι 22,5 χρονων δεν εχω προβλημα με φινα ετσι?)

απο θεμα ηλικιας δεν εχεις προβλημα οχι......απο θεμα καποιας παρενεργειας δε μπορουμε να ξερουμε......
οι δεκα μερες δεν κανουν καμμια διαφορα......
ακου τωρα να σου πω ομως.......εγω πριν παρω φινα....(10 μηνες περνω και δεν εχω δει sides ουτε καν.......)
πριν την παρω ομως ειχα πολλους δισταγμους.......τεσπα....παω την αγοραζω.....ηταν σαββατο....και λεω την δευτερα θα την αρχισω.....μην πολιλογω......μεχρι να ερθει η δευτερα ειχα ενα αγχος.....μια ανακατοσουρα εσωτερικη.....ταχυπαλμιες με επιαναν κτλ κτλ.....καταλαβαινεις......και λεω αν ειναι να ειμαι ετσι αστο.....και δε την αρχισα.......παω ομως μετα απο 2 βδομαδες στον γιατρο και του λεω κανε μου μια εξεταση να δω ποσο dht εχω στο αιμα μου....και μου βγηκε η διπλασια απ οτι ειναι το οριο......
με το που το ειδα τρελαθηκα.......και λεω απο μεσα μου.....η περνω φινα η την εχω πατησει.....εχω πολυ dht και πρεπει να την ριξω.....και μαλιστα ηταν τοσο ανεβασμενη που ημουν σιγουρος οτι δε προκειτε να δω sides απλα θα εμπαινα στα φυσιολογικα ορια.....ετσι κι εγινε.......την επερνα απο την εξεταση και μετα και ουτε σκεφτομουν για παρενεργειες......και ουτε μου παρουοσιαστηκαν ποτε.....και πλεον την περνω λες και ειναι ασπιρινη......δε την σκεφτομαι καν.....
Αυτα ολα στα ειπα γιατι η ψυχολογια παιζει το 90%........οταν παρεις φινα θα αφησεις τον εαυτο σου ελευθερο......και το μονο που θα σκεφτεσαι θα ειναι οτι αυτο που κανεις κανει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ...ΣΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.........τιποτα αλλο.....
αν παρ ολα αυτα νιωσεις οτι οντως σε επηρεασει σε κατι....τοτε θα αρχισεις να σκεφτεσαι να μειωσεις την ποσοτητα......

ευχαριστω ρε πανο για το support!εγω δε νομιζω να κανω καμια εξεταση...θα την ξεκινησω μονος μου...αντε να δουμε...και με τη φινα τι θα γινει...ας το φρεναρω τουλαχιστον 1-2 χρονια και ας συνεχισει στα 25 μου απο εδω που ειναι η τριχοπτωση....!αν κ εφοσον εχω sides την κοβω μαχαιρι?[ασχετο πως πανε τα grafts απο Hasson ευχαριστημενος?]

Panos1982

Well-Known Member

georgehairs είπε:
ευχαριστω ρε πανο για το support!εγω δε νομιζω να κανω καμια εξεταση...θα την ξεκινησω μονος μου...αντε να δουμε...και με τη φινα τι θα γινει...ας το φρεναρω τουλαχιστον 1-2 χρονια και ας συνεχισει στα 25 μου απο εδω που ειναι η τριχοπτωση....!αν κ εφοσον εχω sides την κοβω μαχαιρι?[ασχετο πως πανε τα grafts απο Hasson ευχαριστημενος?]

τα grafts πως να πανε....κοιμονται ορθια ακομα........δε τα βλεπω να σαλευουν ακομα..... :p
ε ειναι νωρις ακομα για να δω κατι.....σε 2 μηνες απο τωρα θα οδυμε τι γινεται.....
δε χρειαζετε να κανεις εξεταση....ολα στο μυαλο ειναι....απλα εγω μεσο της εξετασης καθυσηχασα το μυαλο μου γιατι αυτο δε με αφηνε και με αγχωνε στην ολη υποθεση.....κι εγω μονο φινα περνω....χωρις μινοξ...γιατι εχω κι εγω δερματιτιδα.....βεβαια περνω 1.25 φινα......και γενικα αυτο που εχω να πω μετα απο δεκα μηνες ειναι οτι οντως εχει ελλατωσει την τριχοπτωση.....δε βλεπω διαφορα στο κεφαλι βεβαια.....κι εχω ακομα τριχες που ειναι πιο αδυναμες απο τις αλλες αλλα αυτο που βλεπω ειναι οτι οταν λουζομαι η τραβαω τα μαλλια δεν μου μενουν τριχες στα χερια......και αυτο σημαινει αυτοματα οτι ολα βαινουν καλος και η τριχοπτωση εχει κολλωσει......

Ειναι κριμα να αφηνεις την dht να σου ξεφτιλιζει ανεμελη τους θυλακες την στιγμη που μπορεις να της κοψεις την φορα......για οσο κρατησει αυτο....ειτε 3 χρονια ειτε 10 ειτε οσα ειναι τελοσπαντων

μετα απο πόσο καιρο θα παρατηρησω ελλατωση της τριχοπτωσης συνηθως?ο Hasson τι σου ειπε περι φινας?

Panos1982

Well-Known Member

georgehairs είπε:
μετα απο πόσο καιρο θα παρατηρησω ελλατωση της τριχοπτωσης συνηθως?ο Hasson τι σου ειπε περι φινας?

ο hasson πιστευει πολυ στην φινα....και περνει και ο ιδιος....γιατι εχει κι αυτος τριχοπτωση......αυτος βασικα με πιεσε πολυ να την αρχισω.....
απ οτι θυμαμαι ειχα shedding αρκετο μετα απο 3 βδομαδες οταν αρχισα.....λουζομουν και επεφταν τρεις φορες περισσοτερες τριχες απ οτι πριν......αυτο κρατησε για κανα μηνα......μετα επεφταν παλι οσες πριν την αρχισω....οταν εφτασα στον 5ο μηνα παλι ειχα shedding αλλα οχι τοσο πολυ αυτη τη φορα....απλα σχεδον οι διπλασιες απ οτι στο νορμαλ μου.....και απ τον 7ο μηνα και μετα δε πεφτει σχεδον καμμια τριχα οταν λουζομαι φιλε.......

μαλιστα καταλαβα....συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις πραγματικα...!εσυ ξεκινησες απο 1mg κατευθιαν ετσι?και το μεγα ερωτημα...αυτες που επεσαν ξαναβγηκαν?(χωρις regain η τπτ σχετικο παντα υποθετω)

Panos1982

Well-Known Member

georgehairs είπε:
μαλιστα καταλαβα....συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις πραγματικα...!εσυ ξεκινησες απο 1mg κατευθιαν ετσι?και το μεγα ερωτημα...αυτες που επεσαν ξαναβγηκαν?(χωρις regain η τπτ σχετικο παντα υποθετω)

ρε ξεκολλα.....δε με ζαλιζεις :)
δε θα σου απαντουσα αν ηταν........
εγω ξεκινησα με καψουλες απο φαρμακοποιο των 1mg για 4-5 μηνες και μετα το γυρισα σε proscar 1/4 και εδω θα παραμεινω.....
Τωρα αυτο που ρωτας για το αν ξαναβγηκαν αυτες που επεφταν δε μπορω να στο απαντησω με ακριβεια γιατι εχω πολλα μαλλια στο κεφαλι και δεν μπορω να κρινω οπως καταλαβαινεις τι ακριβως γινεται......αλλα εφ οσων μια τριχα υπαρχει στο κεφαλι σου αυτο σημαινει οτι ο θυλακας ζει.......με την φιναστεριση δε μας νοιαζει τι κανουν οι τριχες....αλλα τι κανουν οι θυλακες......
εφ οσων ζει ο θυλακας και να πεσει η τριχα....αυτος θα την ξαναβγαλει......αρα το συμπερασμα ειναι οτι οποια πεσει θα ξαναβγει και μαλιστα πιο ζωντανη απο πριν........
Οταν εχεις πολλα μαλλια οπως κι εγω δε θα μπορεις να καταλαβεις τις διαφορες με το ματι......θα τις καταλαβαινεις με το χερι σου ομως......αλλα ως τον 5ο-60 μηνα θυμαμαι τραβουσα τριχες δοκιμαστικα απ το crown k to mid και σχεδον παντα εβγαζα
1 ως 3 ...... τωρα οσο και να τραβαω δε βγαινει καμμια......μπορει αν τραβηξω 10 φορες να βγει 1 η 2 ......καμμια σχεση με πριν....αυτο το καλο σκηνικο ομως αργησε λιγο.....δλδ χρειαστηκαν 7 μηνες φουλ οποτε δωστις χρονο.......

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

καλως...απλα με αγχωνει γιατι σου λεω εχω την εντυπωση πως ειμαι ενα σταδιο πριν αρχισει να γινεται ορατη η αραιωση στο μπροστινο σημειο(στο τριγωνακι που λενε) και με φοβιζει το shed! και κατι τελευταιο οταν την ξεκινησω διαβασα στο φορουμ οτι μπορει να εχω αραιωσει στο σπερμα και μικρο πτωση λιμπιντο για αρχη(αν συμβει κατι τετοιο να κοψω τη φινα η να δωσω αερα 1-2 βδομαδες?παντως μαλλον θα ξεκινησω απο χαμηλα και θα ανεβω σταδιακα στο 1 mg δεν ξερω ψυχολογικα θα ειμαι πιο ηρεμος...thnx

Panos1982

Well-Known Member

georgehairs είπε:
καλως...απλα με αγχωνει γιατι σου λεω εχω την εντυπωση πως ειμαι ενα σταδιο πριν αρχισει να γινεται ορατη η αραιωση στο μπροστινο σημειο(στο τριγωνακι που λενε) και με φοβιζει το shed! και κατι τελευταιο οταν την ξεκινησω διαβασα στο φορουμ οτι μπορει να εχω αραιωσει στο σπερμα και μικρο πτωση λιμπιντο για αρχη(αν συμβει κατι τετοιο να κοψω τη φινα η να δωσω αερα 1-2 βδομαδες?παντως μαλλον θα ξεκινησω απο χαμηλα και θα ανεβω σταδιακα στο 1 mg δεν ξερω ψυχολογικα θα ειμαι πιο ηρεμος...thnx

για μενα κανεις λαθος που αρχιζεις απο χαμηλα γιατι κατα 98% ο οργανισμος σου το αντεχει το 1mg αλλα τεσπα αφου αυτο σε κανει να νιωθεις ανετα καντο.....απλα να μην μεινεις χαμηλα....να πας στο 1mg μετα απο λιγο....
δε θα συζητησουμε τωρα τι θα γινει αν δεις αραιωμενο σπερμα κτλ.....ειπαμε ξεχνα τα αυτα.....παρτην εσυ την φινα και ΑΝ δεις κατι τοτε το συζηταμε.......γιατι το πιο πιθανο ειναι οτι δε θα νιωσεις καμμια διαφορα σε τιποτα.....
Τωρα αν εχεις γενικη αραιωση αναμεσα στα υπαρχοντα μαλλια σου μπροστα.......και επειδη θελεις να τα κρατησεις εκει.....
καλο θα ηταν να δοκιμασεις μινοξιδιλη 2% που δεν εχει παρενεργειες......και ειναι καλη στο να συντηρει αυτα που υπαρχουν και ισως να βγαλεις και λιγα καινουργια......βαζε την ειτε μια ειτε 2 φορες την ημερα....δε θα σε ενοχλησει ιδιαιτερα και με την σμηγματοροια.....γιατι το 2% ειναι για γυναικες βασικα.....ειναι ηπιο.....δε φυτρωνουν πολλες τριχες αλλα ειναι πολυ καλο για να συντηρησεις οτι εχεις......

ευχαριστω για τις συμβουλες...λεω να απεχω λιγο απο τι μινοξ και να τη δοκιμασω αργοτερα...!ετσι κ αλλιως με τη σμηγ.δερματιτιδα δεν ξερω και πως να την καταπολεμισω...

Panos1982

Well-Known Member

georgehairs είπε:
ευχαριστω για τις συμβουλες...λεω να απεχω λιγο απο τι μινοξ και να τη δοκιμασω αργοτερα...!ετσι κ αλλιως με τη σμηγ.δερματιτιδα δεν ξερω και πως να την καταπολεμισω...

τιποτα φιλε......οτι θα εκανα εγω σου προτινω και σενα...οι γνωμες για αυτο ειναι....να λεγονται...και οσο περισσοτερες τοσο καλυτερα.....η μινοξιδιλη ειναι πολυ καλη και ο κυριως λογος που δεν περνω το 2% ειναι επειδη βαριεμαι παρα παρα πολυ τα τοπικα.....γιατι βαζω στα μαλλια μια ζελε μια πηλο κτλ....και το να βαζω και μινοξ και να ειμαι ολη την ωρα στο βαλε βγαλε ειναι πολυ κουραστικο.....και θα τα παρατησω....γι αυτο δεν την αρχισα.......
Αυτα λοιπον......
Ξεκινα την φινα και περιμενω να δω εντυπωσεις........
ωρα για υπνο τωρα......καληνυχτα.....

vrm

Member

genesis είπε:
[quote author=Jakard link=topic=1434.msg24388#msg24388 date=1264633325]

δεν ειναι έτσι jakard...από 0,2mg και πάνω κάνει δουλεια...
[/quote]
Αν και έχουν μειωμένα αποτελεσματα...παρ'όλα αυτά, πράγματι, οι μικρότερες ποσότητες λειτουργουν...

Jakard

New Member

vrm είπε:
[quote author=genesis link=topic=1434.msg24426#msg24426 date=1264700901]
[quote author=Jakard link=topic=1434.msg24388#msg24388 date=1264633325]

δεν ειναι έτσι jakard...από 0,2mg και πάνω κάνει δουλεια...
[/quote]
Αν και έχουν μειωμένα αποτελεσματα...παρ'όλα αυτά, πράγματι, οι μικρότερες ποσότητες λειτουργουν...
[/quote]

Καλα παρτε 0.2 για 1 χρονο και αν εχετε κρατισει εστω και μια τριχα ελατε θεσσαλονικη να σας κλισω πριβε στο vogue.

genesis

New Member

Jakard είπε:
Καλα παρτε 0.2 για 1 χρονο και αν εχετε κρατισει εστω και μια τριχα ελατε θεσσαλονικη να σας κλισω πριβε στο vogue.

δεν σου ειπα οτι πρεπει να παιρνει καποιος 0,2. σου ειπα οτι κανει δουλεια απο 0,2. αν διαβασεις καποιες ερευνες θα το διαπυστωσεις. επισης ο azyx εχει πολυ καλο αποτελεσμα με 0,5 EOD μολις σε τρεις μηνες (+βεβαια τα υπολοιπα που εχει στη θεραπεία). και αποτελεσμα που καποιοι δεν θα το δουν ουτε με 1kg φινα.. ξαναλεω οτι αυτο που λες οτι κατω απο 1/6 proscar δεν κανει τπτ είναι αναληθές.

Ερωτηση για PROPECIA

Ισως εχει ξαναγραφει στο FORUM απλα ας το μαζέψουμε μιας και δεν το βρηκα! Λεμε ολοι εδω οτι τα φαρμακα οπως px FINA(1mg panta) οτι μετα απο καποια χρονια "χανει" τη δυναμη της και τα μαλλια πεφτουν...για τη μινοξ διαβασα ότι κανει δουλεια για περιπου 2 χρονια και μετα ειναι αχρηστη. Για τη φινα ξερουμε κατι παρομοιο? Δηλαδη εστω οτι ξεκιναει καποιος τωρα ποσο κραταει αυτα που εχει ας υποθεσουμε οτι τον βοηθαει να βγαλει και καποιοα ακομα μετα απο ποσο αρχιζει πλεον να χανει παλι..και να φτασει εκει που ηταν να φτασει?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα