Pilotaki, fue, 4500 grafts, 26-27/11/2015

Pilotaki

Member
Καλησπέρα παιδιά χρόνια πολλά καλή χρονιά ! Περίπου ένα 25% όπως το βλέπω εγω έχει πέσει ! Γενικά μου φαίνεται πολυ καλα !

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

andy.k

Active member
Τι λες ρε φιλέ? Μόνο 25% πέσανε μετά από 1,5 + μήνα? Δλδ τα υπόλοιπα μεγαλώνουν κανονικά η απλά υπάρχουν ατροφικα κ δεν έχουν πέσει?αν κράτησε 75% εξ αρχης μιλάμε
για πολύ μεγάλο ποσοστό...

poseidonas77

Well-Known Member
το pen και η μινοξ νομιζω ειναι ο λογος...
και οτι το pen δημιουργει λιγοτερο τραυμα και ισως αυτο να ειναι ευεργετικο για τα μοσχευματα
και τα περισοτερα δε πεφτουν σε τελογενη..κατι αλλο δε μπορω να σκεφτω

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν το λεω τυχαία, πάρε εμένα, μμ στο κορυφαίο pen, έφυγε το 95%, καθόλου μινοξ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

poseidonas77

Well-Known Member
cvial ναι κατα πασα πιθανοτητα εχεις δικιο..αλλα στις μμ με τις οπες παροτι τα παιδια χρησιμοποιουν μινοξ τα μοσχευματα σχεδον πεφτουν ολλα..γιατι???

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να σου πω γιατι, το shock loss προέρχεται απο την έλλειψη αιμάτωσης πρωτίστως και σιγουρα και απο τις "κακώσεις" κατα την μμ (δευτερευόντως). Νομίζω οτι το μινοξ βοηθάει στην βασική αιτία και δευτερευόντως το pen λόγω οτι δεν ταλαιπωρεί το graft..εχω και μια υποψία οτι λόγω motorized FUE το graft μπαίνει πιο γρήγορα (αφού εξάγεται πιο γρήγορα) αλλα δεν ειμαι σίγουρος, χρήσιμο θα ήταν να μας πουν τα παιδιά σε ποσο χρόνο απο την αρχή της εξαγωγής άρχισε η τοποθέτηση...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
αυτο ομως επηρρεαζει την τελικη φυτρωση? οι κακωσεις που λες κατα τη διαδικασια επηρρεαζουν καποια μοσχευματα η οχι? θεωρεις το pen cvial ως τεχνικη οτι μπορει να υπερτερει εναντι αλλων?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η τελική φύτρωση δεν επηρεάζεται αν φυσικά οι κακώσεις δεν έχουν "σκοτώσει" το graft, η προσωπική μου άποψη ειναι οτι το pen υπερτερεί στα χέρια καλών γιατρών που έχουν εμπειρια στη χρήση του.

andy.k

Active member
Σε εμένα 1100 ξεκίνησε ή εξαγωγη και 1430 ή τοποθέτηση. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που βγήκε 1ο μπήκε και 1ο άρα περίπου 3 1/2 ώρες εκτός κεφαλής...

dimitris50423

Well-Known Member
ετσι κανουν andy.. οταν εκανα εγω μου ειχαν πει προσπαθουμε τα μοσχευματα να μενουν οσο το δυνατον λιγοτερο εξω απο τον οργανισμο. μετα απο καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα καθε ωρα που περναει μειωνεται σημαντικα το ποσοστο επιβιωσης του καθε μοσχευματος. ετσι οσα βγαινουν πρωτα μπαινουν και πρωτα.. αφου μπουν τα μονα στη hairline.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
3,5 ωρες ειναι καλός χρόνος αλλα και σε μένα την δεύτερη μερα μπήκαν 750 σε 2.5ωρες και δεν έμεινε τίποτα μετα απο 20 μερες. Έλεγα μήπως ο χρόνος ήταν 1-1,5 ωρα οποτε ίσως έπαιζε κάποιο ρόλο. Τωρα αυτό που λες για την επιβίωση των graft σαν γενική αρχή ειναι σωστο αλλα ειναι λίγο πιο πολύπλοκο γιατι εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες (διαλύματα συντήρησης, ψύξη,κλπ) που μπορούν να επεκτείνουν τον χρόνο εκτος σώματος.

dimitris50423

Well-Known Member
σε σωστες συνθηκες συντηρησης cvial μετα απο καποια ωρα χανουν ποσοστο επιβιωσης.. σιγουρα εχει νοημα να ξερουν με ποια σειρα εχουν βγει τα μοσχευματα και να βαζουν αυτα που βγηκαν πρωτα.. τα μοσχευματα τα εβαζαν σε τριβλια πετρι πανω σε βρεγμενη επιφανεια και τα ψεκαζαν συχνα με φυσιολογικο ορο να μενουν ενυδατωμενα.
αλλος ενας λογος για τον οποιο πιστευω οτι η motorized fue εχει πλεονεκτηματα. Γινεται η εξαγωγη γρηγορα και με ακριβεια. σκεψου χειροκινητα ποση ωρα παραπανω θα κρατουσε η εξαγωγη. φυσικα σε μη εμπειρα χερια εννοειτε οτι μπορει να γινει ζημια στα μοσχευματα οπως και στο χειροκινητο.
cvial για τον χρονο εισαγωγης απο της 15:30 μεχρι 18:45 δηλ 3 ωρες και κατι μου εβαλαν και τα 2300 μοσχευματα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δημήτρη δεν χρειαζεται στην χειροκίνητη εξαγωγή να τα βγάλεις όλα για να τα βάλεις, μπορεις να το κανείς ανα 750-1000 δηλαδή ανα 3-4 ωρες έχοντας συμπληρώσει έναν επαρκή αριθμό. Απλα αντί για 1 μερα θα έπαιρνε 2. Το μεγαλύτερο προσόν της motorized ειναι η τιμη της, σε όλα τα αλλα υπερτερεί η manual, προς το παρόν. Βέβαια όταν ο γιατρός ειναι πολυ καλός αυτη η διαφορά αμβλύνεται.

dimitris50423

Well-Known Member
καταλαβαινω τι λες cvial απλα το value for money το κερδιζει η motorized. αν θελει καποιος να το προχωρησει με το χειροκινητο σε δυο συνεδριες δεν νομιζω οτι θα του το αρνιοταν καμια κλινικη γιατι θα επαιρνε σχεδον τα διπλα λεφτα για την ιδια δουλεια.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Στο value for money δεν εχεις άδικο αλλα απο την αλλη μπορει να λειτουργήσει και ανάποδα δηλαδή κάποιος να κερδοσκόπησει, να χρεώσει παραλπλησια με την manual μεγιστοποιώντας το κέρδος του (και δεν μιλώ για τον Β.)

Μπλουζα