Oral Mino

gubi_gubi

Member
Εγώ σκέφτομαι να πω τον πατέρα μου να πει τον γιατρό του να αλλάξει το χάπι της πίεσης σε μινοξ για να δω αν έχει αποτέλεσμα ακόμα και σε 70νταχρονο αχχαχαχαχαχ του είχα πει να πει τον γιατρό του να του γράψει το προσκαρ για τον προστάτη και ο γιατρός του είπε πως δεν κάνει διότι είναι για περιπτώσεις μεγάλου προστάτη.Ομολογω πως θα ήθελα να μπει ο Πατέρας μου σε θεραπεία με οραλ μινοξ και προσκαρ για να δω αν θα βγάλει καμία τρίχα ακόμα και στα 70 χαχαχαχαχα.
Φιλε απ όσο γνωριζω στην Ελλαδα δεν κυκλοφορει χαπι μινοξιδιλης (Loniten), μονο απο εξωτερικο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Quarantine

Active Member
Φιλε απ όσο γνωριζω στην Ελλαδα δεν κυκλοφορει χαπι μινοξιδιλης (Loniten), μονο απο εξωτερικο
Ε θα έρθει και στην Ελλάδα μην αγχώνεσαι, μόλις καταλάβει η εταιρεία που το παράγει πόσο μπουρδέλα είναι οι φαρμακοποιοί μας γράφοντας τα πάντα χωρίς συνταγή για τα φράγκα δεν θα αργήσουν να το φέρουν.Βλεπε τεστ κοβιντ ο ένας το ίδιο τέστ το πουλάει 2 ο άλλος 2,50 και ο άλλος 3,50 . Μπανανία φίλε μου

Marios1982

Well-Known Member
Ήμουν τυχαία σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας για να αγοράσω κάτι άσχετο και πως μου τη βίδωσε λέω στη φαρμακοποιό, φτιαχτή μινοξιδιλη 5 mg φτιάχνετε; Είναι σαν το loniten που ερχόταν παλιά. Σάστισε, ούτε ήξερε το loniten ούτε τη μινοξιδιλη σε χάπι πέρα από το re gain. Λέει σίγουρα υγρή δεν κάνει, ποιος σας είπε για χάπι. Για να μη με ζαλίζει της είπα ο γιατρός μου και αν δεν έχει δυνατότητα να μου το πει να τελειώνουμε. Λέει θα ρωτήσω τον πάροχο μου και θα σας πάρω τηλ. Τελικά τον παίρνει και λέει ναι μπορούμε να σας το φτιάξουμε. Συμπερασματικά δηλαδή θεωρώ είναι κάτι εύκολο για οποιοδήποτε φαρμακοποιό να το φτιάξει. Το ερώτημα είναι, θα το φτιάξουν σωστα η θα με στείλουν στον άλλο κόσμο; Η θα φτιάξουν το αντίθετο δηλαδή κάτι τζούφιο και να μην κάνει τίποτα; Κάνας έμπειρος να με συμβουλέψει για τη μετάβαση από υγρή μινο σε χάπι; 13 μήνες είμαι μινο με καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με φίνα. Τέλος, βρήκα άκρη για loniten από Καναδά, αλλά με συνταγή γιατρού στα αγγλικά. Online καναδέζικο φαρμακείο. Πιστεύετε αξίζει τον κόπο; Η να ξεκινήσω τα ελληνικά; 10 ευρώ ζήτησαν για 30 χάπια δηλαδή τζαμπέ.

Quarantine

Active Member
Ήμουν τυχαία σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας για να αγοράσω κάτι άσχετο και πως μου τη βίδωσε λέω στη φαρμακοποιό, φτιαχτή μινοξιδιλη 5 mg φτιάχνετε; Είναι σαν το loniten που ερχόταν παλιά. Σάστισε, ούτε ήξερε το loniten ούτε τη μινοξιδιλη σε χάπι πέρα από το re gain. Λέει σίγουρα υγρή δεν κάνει, ποιος σας είπε για χάπι. Για να μη με ζαλίζει της είπα ο γιατρός μου και αν δεν έχει δυνατότητα να μου το πει να τελειώνουμε. Λέει θα ρωτήσω τον πάροχο μου και θα σας πάρω τηλ. Τελικά τον παίρνει και λέει ναι μπορούμε να σας το φτιάξουμε. Συμπερασματικά δηλαδή θεωρώ είναι κάτι εύκολο για οποιοδήποτε φαρμακοποιό να το φτιάξει. Το ερώτημα είναι, θα το φτιάξουν σωστα η θα με στείλουν στον άλλο κόσμο; Η θα φτιάξουν το αντίθετο δηλαδή κάτι τζούφιο και να μην κάνει τίποτα; Κάνας έμπειρος να με συμβουλέψει για τη μετάβαση από υγρή μινο σε χάπι; 13 μήνες είμαι μινο με καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με φίνα. Τέλος, βρήκα άκρη για loniten από Καναδά, αλλά με συνταγή γιατρού στα αγγλικά. Online καναδέζικο φαρμακείο. Πιστεύετε αξίζει τον κόπο; Η να ξεκινήσω τα ελληνικά; 10 ευρώ ζήτησαν για 30 χάπια δηλαδή τζαμπέ.
Μην ασχολείσαι φίλε καθόλου,δεν αξίζει μείνε στην τοπική.Μια μαλακια ειναι η οραλ, έγραψε ένας μαλακας ένα άρθρο στους Τάιμς για το θαυματουργό χάπι και ξεκίνησαν όλοι να την κουμπωνουν από το στόμα.

Gianney

Well-Known Member
Μην ασχολείσαι φίλε καθόλου,δεν αξίζει μείνε στην τοπική.Μια μαλακια ειναι η οραλ, έγραψε ένας μαλακας ένα άρθρο στους Τάιμς για το θαυματουργό χάπι και ξεκίνησαν όλοι να την κουμπωνουν από το στόμα.
Εδώ ο μοντ λέει μέχρι και Lorenzo άρχισε να την προτείνει και μην ξεχνάς κόσμο bissanga χρόνια τωρα

Marios1982

Well-Known Member
Φίλε μου ο Λορέντσο δεν προτείνει τοπική καθόλου παρά μόνο οραλ και γιαυτο το λογο θέλω να αλλάξω. Για να μαι ειλικρινής δεν κατάλαβα γιατί απαγορεύει την τοπική, αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει. Αν κάποιος ξέρει ας γράψει ..

giannis88test

Active Member
Φίλε μου ο Λορέντσο δεν προτείνει τοπική καθόλου παρά μόνο οραλ και γιαυτο το λογο θέλω να αλλάξω. Για να μαι ειλικρινής δεν κατάλαβα γιατί απαγορεύει την τοπική, αλλά κάποιος λόγος θα υπάρχει. Αν κάποιος ξέρει ας γράψει ..
Δεν απαγορεύει την τοπική εκτός από τις 2 πρώτες εβδομάδες τις μμ που είναι λογικό

Marios1982

Well-Known Member
Δεν απαγορεύει την τοπική εκτός από τις 2 πρώτες εβδομάδες τις μμ που είναι λογικό
Φίλε μου έχω ξεκάθαρο email που λέει δε συνιστούμε καθόλου την τοπική μινοξιδιλη. Το γιατί δεν το ξέρω αλλά το λέει ξεκαθαρα ότι δεν το συνιστά εντελώς. Την οραλ όμως λέει οκ αντί για τοπική. Το γιατί δεν το ξέρω αλλά θα τον ακούσω.

tolis7

New Member
Καλησπέρα, μήπως να μας έλεγες διεύθυνση από το εν λόγω φαρμακείο να παραγγείλουμε και εμείς; Μιας και 10€ για 30 χάπια είναι καλά σε σχέση με τα 30€ για 30 χάπια που αγοράζω από έτερο φαρμακείο πάλι στην Αθήνα!

Marios1982

Well-Known Member
Καλησπέρα, μήπως να μας έλεγες διεύθυνση από το εν λόγω φαρμακείο να παραγγείλουμε και εμείς; Μιας και 10€ για 30 χάπια είναι καλά σε σχέση με τα 30€ για 30 χάπια που αγοράζω από έτερο φαρμακείο πάλι στην Αθήνα!
Είναι στην οδό κολοκοτρωνη φίλε χαμηλά το πρώτο φαρμακείο που θα συναντήσεις στο αριστερό σου χέρι όπως ανεβαίνεις προς σταδίου. Τεράστια διαφορά στην τιμή και δεν ξέρω γιατί. Ελπίζω μόνο να μην ειναι τζουφια. Πες έχω ένα φίλο που παρήγγειλε μινοξιδιλη σε χάπι ώστε να σου δώσει την ίδια τιμή.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Φίλε μου έχω ξεκάθαρο email που λέει δε συνιστούμε καθόλου την τοπική μινοξιδιλη. Το γιατί δεν το ξέρω αλλά το λέει ξεκαθαρα ότι δεν το συνιστά εντελώς. Την οραλ όμως λέει οκ αντί για τοπική. Το γιατί δεν το ξέρω αλλά θα τον ακούσω.
Μα γιατί η τοπική κάποια στιγμή σταματάει να δρα σε αντίθεση με την οραλ.

Marios1982

Well-Known Member
Μα γιατί η τοπική κάποια στιγμή σταματάει να δρα σε αντίθεση με την οραλ.
Σοβαρά; Δεν το ήξερα αυτό! Τότε συνεχίζω σχήμα οραλ μινο (μετά από ένα χρόνο τοπική) κ σκέφτομαι σοβαρά να δοκιμάσω ντουτα. Θα ενημερώσω το νήμα μου με φωτογραφίες κ θα γράψω κ στον Λορέντσο αν δίνει οκ να συνεχίσε σε ντουτα

Quarantine

Active Member
Σοβαρά; Δεν το ήξερα αυτό! Τότε συνεχίζω σχήμα οραλ μινο (μετά από ένα χρόνο τοπική) κ σκέφτομαι σοβαρά να δοκιμάσω ντουτα. Θα ενημερώσω το νήμα μου με φωτογραφίες κ θα γράψω κ στον Λορέντσο αν δίνει οκ να συνεχίσε σε ντουτα
Φίλε κράτα μας ενήμερους διότι εγώ δεν την ειχα αντέξει και την έκοψα.
Αν έχεις τρίχες στο σώμα σου σου εύχομαι καλή τύχη που θα γίνεις σαν χιμπατζής.

Marios1982

Well-Known Member
Φίλε κράτα μας ενήμερους διότι εγώ δεν την ειχα αντέξει και την έκοψα.
Αν έχεις τρίχες στο σώμα σου σου εύχομαι καλή τύχη που θα γίνεις σαν χιμπατζής.
Θα πειξω αποτρίχωση χαχα μη σε ανησυχει αυτό, ας βγάλουμε μαλλιά πάνω κ ας βγουνε κ κάτω τι έγινε

tsskrss

New Member
οσον αφορά τον στρατό αντιμετώπισες κάποιο προβλημα στο να περάσεις μινοξιδίλη σε χάπια η φιναστεριδη επισης σε χαπια? εγω λαμβανω φτιαχτές κάψουλες οπότε σκέφτομαι μήπως φοβηθούν μήπως είναι κάτι αλλο ξερω γω, γιατι ενα φιλαρακι μου είπε οτι κοιτάνε τα φάρμακα να είναι σφραγησμένα

bullean

New Member
Αγαπητέ tsskrss να σου παραθέσω την άποψή μου, για το τι ίσχυε μέχρι το α' μισό του 2024.

TL;DR: Όσον αφορά ΣΞ, λάθρα τα περνάς. Όσον αφορά ΠΑ και ΠΝ, μάλλον αδύνατο.

• Όσον αφορά ΣΞ, στα ΚΕΝ είναι κάπως φλου η φάση στο θέμα ελέγχου σακβουαγιάζ. Δεν θα σου αδειάσουν τα πράγματα πάνω σε τραπέζι και να αρχίσουν να ανοίγουν τσαντάκια και νεσεσέρ ψάχνοντας τι έχει το κάθε τι. Άρα, μπορείς να περάσεις στο ντούκου (λάθρα) τα δισκία μίνο/φίνα, βάζοντας τα μέσα σε κανένα ζευγάρι καλτσών (έτσι πέρασα στην παρουσίασή μου Augmentin και Depon). Αν στην γραπτή ερώτηση: "Λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή;" τους το αποκαλύψεις αμέσως θα σου τα ζητήσουν να τους τα παραδώσεις και με το γεγονός ότι είναι γαληνικό σκεύασμα και όχι εμπορικώς διαθέσιμο φάρμακο, 100% θα σου τα κατασχέσουν. Εδώ, για να τους τεστάρω, απάντησα γραπτά ότι παίρνω συμπλήρωμα μαγνησίου, το στέλεχος γιατρός (και όχι οι οπλίτες) μουλάρωσε και μου ζήτησε το γυάλινο μπουκαλάκι της Solgar (ήταν με τη ζελατίνη του και τη ταινία ασφαλείας του) και μου είπε ότι πρέπει να το κρατήσουν αν δεν έχω κάποια γνωμάτευση. Εκεί τους είπα: "Αααα ξέχασα, έχω γνωμάτευση ιδιώτη παθολόγου για υπομαγνησιαιμία" τους την επέδειξα και έτσι μου το επέστρεψε (αφού μου τα έψαλλε ότι τους ταλαιπωρώ και γιατί δεν το είπα από την αρχή). Σκέψου τώρα τόση ιστορία για το μαγνήσιο... Ειδικά αν δεν περάσεις την πύλη του στρατοπέδου την ημέρα που παρουσιάζεσαι από τις 08:00 και μπεις κατά τις 10:00, που θα έχει πλακώσει κόσμος και θα έχουν κουραστεί θα είσαι ακόμα πιο safe. Πόσο δε μάλλον, αν παρουσιαστείς στα 5άστερα ξενοδοχεία Καλαμάτας - Λαμίας, ή στο 3άστερο της Σπάρτης... τώρα αν παρουσιάζεσαι Αυλώνα ή Θλήβα που έχουν αρκετή καραβανίλα, ίσως να 'ναι πιο strict η φάση. Λιτόχωρο, πάντως, που παρουσιάστηκα ακριβώς έτσι ήταν τα πράγματα.
Μετά τα ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ με ΦΠ για τη μονάδα σου δεν θα ψαχτεί τίποτα, ακόμα και στο ακριτικό Πεντάγωνο στα σύνορα Παπάγου - Ψυχικού κι αν υπηρετήσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μιλάω για μινοξιδίλη/φιναστερίδη. Σε οποιαδήποτε ανυποψίαστη στιγμή μπορεί να δεις στέλεχος της Στρατονομίας μαζί με γερμανικό ποιμενικό να περνάει στους θαλάμους οπλιτών για έλεγχο (προφανώς όχι μινοξιδίλης/φιναστερίδης) όπως και να ζητηθεί από στέλεχος να σου γίνει drug test (πας στο ιατρείο, βγαίνει έξω ο γιατρός και περιμένουν μέχρι να σου έρθει να δώσεις ούρα).
Από τα παραπάνω, ΕΞΑΙΡΩ ό,τι αφορά τους ΥΕΑ (μέρος των οποίων εκπαιδεύεται στην Κρήτη) και την ΕΛΔΥΚ, που ΔΕΝ γνωρίζω τι συμβαίνει.

• Όσον αφορά ΠΑ με παρουσίαση αποκλειστικά στην Τρίπολη, πιο αυστηρά (τέντα... για να μπαίνεις και σιγά σιγά στην στρατιτωτική αργκό) τα πράγματα. Υπό την παρουσία γερμανικού ποιμενικού κατά την παρουσίαση, το συνεργείο έχει διαταγή να ελέγξει τα προσωπικά αντικείμενα των οπλιτών που παρουσιάζονται. Εκεί, τώρα είναι πού θα πέσεις, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι θα σου βγάλουν από τις αποσκευές ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Θα σου κατασχέσουν depon, σπρέι κάθε είδους (π.χ. αποσμητικό, για ακάρεα), μωρομάντηλα (!) ακόμα και σαμπουάν που δεν είναι σε διάφανα μπουκάλια, ώστε να φαίνεται το περιεχόμενό τους.

• Όσον αφορά ΠΝ με παρουσίαση αποκλειστικά στον Πόρο, τέρμα τέντα τα πράγματα, δεν περνάς τίποτα. Σε περνούν από ανιχνευτή μετάλλων και κατάσχουν το οτιδήποτε που δεν προβλέπεται.

tsskrss

New Member
Αγαπητέ tsskrss να σου παραθέσω την άποψή μου, για το τι ίσχυε μέχρι το α' μισό του 2024.

• Όσον αφορά ΣΞ, στα ΚΕΝ είναι κάπως φλου η φάση στο θέμα ελέγχου σακβουαγιάζ. Δεν θα σου αδειάσουν τα πράγματα πάνω σε τραπέζι και να αρχίσουν να ανοίγουν τσαντάκια και νεσεσέρ ψάχνοντας τι έχει το κάθε τι. Άρα, μπορείς να περάσεις στο ντούκου (λάθρα) τα δισκία μίνο/φίνα, βάζοντας τα μέσα σε κανένα ζευγάρι καλτσών (έτσι πέρασα στην παρουσίασή μου Augmentin και Depon). Αν στην γραπτή ερώτηση: "Λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή;" τους το αποκαλύψεις αμέσως θα σου τα ζητήσουν να τους τα παραδώσεις και με το γεγονός ότι είναι γαληνικό σκεύασμα και όχι εμπορικώς διαθέσιμο φάρμακο, 100% θα σου τα κατασχέσουν. Εδώ, για να τους τεστάρω, απάντησα γραπτά ότι παίρνω συμπλήρωμα μαγνησίου, το στέλεχος γιατρός (και όχι οι οπλίτες) μουλάρωσε και μου ζήτησε το γυάλινο μπουκαλάκι της Solgar (ήταν με τη ζελατίνη του και τη ταινία ασφαλείας του) και μου είπε ότι πρέπει να το κρατήσουν αν δεν έχω κάποια γνωμάτευση. Εκεί τους είπα: "Αααα ξέχασα, έχω γνωμάτευση ιδιώτη παθολόγου για υπομαγνησιαιμία" τους την επέδειξα και έτσι μου το επέστρεψε (αφού μου τα έψαλλε ότι τους ταλαιπωρώ και γιατί δεν το είπα από την αρχή). Σκέψου τώρα τόση ιστορία για το μαγνήσιο... Ειδικά αν δεν περάσεις την πύλη του στρατοπέδου την ημέρα που παρουσιάζεσαι από τις 08:00 και μπεις κατά τις 10:00, που θα έχει πλακώσει κόσμος και θα έχουν κουραστεί θα είσαι ακόμα πιο safe. Πόσο δε μάλλον, αν παρουσιαστείς στα 5άστερα ξενοδοχεία Καλαμάτας - Λαμίας, ή στο 3άστερο της Σπάρτης... τώρα αν παρουσιάζεσαι Αυλώνα ή Θλήβα που έχουν αρκετή καραβανίλα, ίσως να 'ναι πιο strict η φάση. Λιτόχωρο, πάντως, που παρουσιάστηκα ακριβώς έτσι ήταν τα πράγματα.
Μετά τα ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ με ΦΠ για τη μονάδα σου δεν θα ψαχτεί τίποτα, ακόμα και στο ακριτικό Πεντάγωνο στα σύνορα Παπάγου - Ψυχικού κι αν υπηρετήσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μιλάω για μινοξιδίλη/φιναστερίδη. Σε οποιαδήποτε ανυποψίαστη στιγμή μπορεί να δεις στέλεχος της Στρατονομίας μαζί με γερμανικό ποιμενικό να περνάει στους θαλάμους οπλιτών για έλεγχο (προφανώς όχι μινοξιδίλης/φιναστερίδης) όπως και να ζητηθεί από στέλεχος να σου γίνει drug test (πας στο ιατρείο, βγαίνει έξω ο γιατρός και περιμένουν μέχρι να σου έρθει να δώσεις ούρα).
Από τα παραπάνω, ΕΞΑΙΡΩ ό,τι αφορά τους ΥΕΑ (μέρος των οποίων εκπαιδεύεται στην Κρήτη) και την ΕΛΔΥΚ, που ΔΕΝ γνωρίζω τι συμβαίνει.

• Όσον αφορά ΠΑ με παρουσίαση αποκλειστικά στην Τρίπολη, πιο αυστηρά (τέντα... για να μπαίνεις και σιγά σιγά στην στρατιτωτική αργκό) τα πράγματα. Υπό την παρουσία γερμανικού ποιμενικού κατά την παρουσίαση, το συνεργείο έχει διαταγή να ελέγξει τα προσωπικά αντικείμενα των οπλιτών που παρουσιάζονται. Εκεί, τώρα είναι πού θα πέσεις, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι θα σου βγάλουν από τις αποσκευές ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Θα σου κατασχέσουν depon, σπρέι κάθε είδους (π.χ. αποσμητικό, για ακάρεα), μωρομάντηλα (!) ακόμα και σαμπουάν που δεν είναι σε διάφανα μπουκάλια, ώστε να φαίνεται το περιεχόμενό τους.

• Όσον αφορά ΠΝ με παρουσίαση αποκλειστικά στον Πόρο, τέρμα τέντα τα πράγματα, δεν περνάς τίποτα. Σε περνούν από ανιχνευτή μετάλλων και κατάσχουν το οτιδήποτε που δεν προβλέπεται.
τελεια πολυ αναλυτικη απαντηση, εγω ειμαι Στρατο ξηράς γενικά. θεωρείς πως αν εχω κάψουλες μαζι μου και οχι κανονικο συσκευασμα φαρμάκου, αλλά είναι με συνταγογράφηση σε κανονικό κουτάκι, με το ονομα του φαρμακείου, θα υπάρξει θέμα? επισης μπορω να πάρω ευκολα συνταγογραφηση για φιναστεριδη και μινοξιδιλη? αν γράφει πως είναι για τριχόπτωση μηπώς και πάλι δεν μου τα περάσουν, γιατι ξερω γω χέστηκαν? επισης πέρα απο την εκπαίδευση, τις υπολοιπές φορες, που θα έχω βγεί απο το στρατόπεδο και θα ξαναμπαίνω θα μπορώ να περάσω πιο ευκολα χαπια φιναστεριδης η μινοξιδιλης? ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

tsskrss

New Member
επισης αν έχω κανονική συσκευασία

επιπλέον άμα έχω κανονικη συσκευασία φαρμάκου πως αλλάζει την κατάσταση?

bullean

New Member
Κοίταξε, σύντομα θα διαπιστώσεις ότι μια έννοια κυριαρχεί στον στρατό, όσον αφορά οπλίτες και χαμηλόβαθμα στελέχη: «Να φύγει η ευθύνη από πάνω μου». Αν βλέπεις, δηλαδή, ότι όντας εξοδούχος αργείς να επιστρέψεις στο στρατόπεδο λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. κατοικείς Ίλιον και είναι να πας στην ΑΣ στα Μέγαρα με τα ΜΜΜ, τα οποία δεν είναι συνεπή) η ευθύνη φεύγει αυτομάτως από πάνω σου αν καλέσεις στον αξιωματικό υπηρεσίας και του το αναφέρεις νωρίτερα. Αν δεν τον ενημερώσεις και καθυστερήσεις, η ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έφτασες στην ώρα σου φεύγει από πάνω του με το να σε βγάλει αναφερόμενο, ώστε να υπάρξουν οι προβλεπόμενες ποινές. Η ευθύνη για το ότι μπορεί να λιποθυμήσεις στη σκοπιά λόγω ηλίασης φεύγει από πάνω σου αν αναφέρεις στον ΑΥΔΜ ότι ζαλίζεσαι και νιώθεις αδιαθεσία πριν αναλάβεις υπηρεσία, ζητώντας να αντικατασταθείς και να σε εξετάσει ο γιατρός υπηρεσίας (θα βαρεθείς να τα ακούς σε κάθε επιθεώρηση φρουράς). Κατ' επέκταση, όταν πας στο γιατρό της μονάδας σου (στέλεχος) και του αναφέρεις παίρνω φίνα/μινό, είναι ανάλογα πώς θα του κάτσει... μπορεί να το δεχτεί (αν ήταν υγρό/αφρός μινοξιδίλης θα σου έλεγα ότι δε θα είχες κανένα θέμα), μπορεί κατευθείαν να σου πει: «υπάρχει συνταγή από γιατρό που σε παρακολουθεί;», και για να φύγει η ευθύνη από πάνω του (π.χ. μην πάθεις καμιά λιποθυμία λόγω αρτηριακής πίεσης μέσα στο κατακαλόκαιρο από τη μινοξιδίλη) μπορεί κατευθείαν να στα κατασχέσει... εδώ κατάσχουν τα depon... ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να τα χώσεις σε κανά ζευγάρι καλτσών στο σάκο σου και να τα περάσεις λάθρα.

Όσον αφορά τις εξόδους: Θα ξανά μπαίνουν μαζί με έσενα καμιά 200αριά άτομα από την έξοδο, στην πύλη θα είναι κανάς ευθυνόφοβος καραβανάς επιλοχίας και το πολύ πολύ να πει: «Μάγκες, δεν πιστεύω να φέρατε απ' έξω τίποτα ουίσκια και να βρω το μπελά μου;». Δεν ψάχνουν τους εξοδούχους που επιστρέφουν.

Το story είναι το εξής: Από την ημέρα που μπαίνεις, μετράς 3 Παρασκευές.Το ένα ΣΚ θα σε βγάλουν Σάββατο και το άλλο Κυριακή για κάποιες ώρες. Οπότε, μπορείς σε κάποιο BOX NOW της περιοχής να πεταχτείς και να παραλάβεις την αγωγή που θέλεις. Την 3η Παρασκευή, λοιπόν, ολοκληρώνεται το ΣΒΕΝ, ορκίζεσαι και αποχωρείς με 10ήμερη άδεια. Επιστρέφεις και ξανά μετράς 3 Παρασκευές. Όταν, φτάσει η 3η Παρασκευή, ολοκληρώνεται το ΣΠΕΝ και παραλαμβάνεις ΦΠ για τη νέα σου μονάδα, ανάλογα το βύσμα που έχεις/δεν έχεις. Αυτό είναι ο στρατός. Σε όλο αυτό το story, το θέμα είναι μόνο την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσεις τη θητεία σου.

Άμα είναι ένα εμπορικώς διαθέσιμο φάρμακο, σφραγισμένο, με την έγγραφη γνωμάτευση ιατρού, είτε θα το δεχτεί ο ιατρός (στέλεχος) της μονάδας ή θα σου βγάλει παραπεμπτικό να πας μαζικά με όλους τους άλλους οπλίτες με κίνηση του ΚΕΝ σε στρατιωτικό νοσοκομείο και να αξιολογηθεί από επιτροπή (ώστε να φύγει η ευθύνη από πάνω του). Αν είναι γαληνικό σκεύασμα, μπορεί και να σκεφτεί: «Και που ξέρω ότι όντως είναι χάπια φιναστερίδης και όχι κάτι άλλο νόμιμο ή παράνομο.», Γενικά, είναι στην κρίση του το τι θα κάνει, επισημαίνω ξανά ότι ο απλός, ευθύγραμμος και λιγότερο κοστοβόρος τρόπος είναι να το περάσεις λάθρα (disclaimer: σε καμία περίπτωση δεν τον επικροτώ ή τον ενθαρρύνω).

BTW: Καλή πρακτική είναι να γράφεις στο ένα από τα 2 θέματα ή ιδανικά άνοιξε καινούργιο, γιατί το καπηλευόμαστε, ενώ ο νηματοθέτης δεν αναφέρεται στο "ΦΑ και στρατιωτική θητεία".

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα