Libroman/Botaderm αντι του Fungoral??

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Conan

Member
Καλησπερα σε ολους! Με αφορμη ενα θεμα που ειδα στο φορουμ(εκεινης της κοπελας που εχασε πολλες τριχες απο ενα σαμπουαν) σκεφτηκα να ανοιξω το συγκεκριμενο θεμα.
Απ' οτι διαβασα σε εκεινο το θεμα, κύριος ''υπαιτιος'' για την κατασταση της κοπελας ηταν το συστατικο Sodium Lauryl( το εχω δει και ως Laureth) Sulfate... Ο Ακης μαλιστα ειχε και ενα link στο οποιο ανεφερε τις δυσμενεις επιπτωσεις που θα μπορουσε να εχει το sls σε μακροχρονια χρηση( ας πουμε).
Τελοσπαντων, τσεκαρα χθες τα σαμπουαν που χρησιμοποιω απο τοτε που αρχισα την αγωγη( 24 Δεκεμβριου) τα οποια ειναι: Fungoral, Pregaine και T Gel (πιο προσφατα) για λιπαρα μαλλια.
Ε λοιπον μονο το T Gel ΔΕΝ εχει (νομιζω, εαν κανω λαθος διορθωστε με) sls..
Ενταξει, τωρα θα μου πειτε( και εγω συμφωνω) πως εαν γινοταν κατι τετοιο συχνα ( τουλαχιστον με to fungo που χρησιμοποιητε και οι πιο πολλοι) θα το ξεραμε ολοι στο site.
Σιγουρα δε σημαινει οτι επειδη αυτο συνεβει σε ενα ατομο, θα συμβει και στους υπολοιπους :angel: Φυλα ομως τα ρουχα σου για να 'χεις τα μισα που λενε :grandpa: :angel: :angel:
Τεσπα, ειδα και πως καμποσα μελη δεν πολυχρησιμοποιουν σαμπουαν με sls (το Fungoral εννοω) οποτε, λεω, γιατι να μη δοκιμασουμε και τα υπολοιπα σαμπου με κετοκοναζολη?
Προσωπικα, μεχρι στιγμης, το Fungoral, ας πουμε, δεν μου εχει δημιουργησει καποιο προβλημα. Το ατιμο δεν κανει, η αληθεια ειναι, και πολυ αφρο, αλλα την παλευει,οκ.
Ακουω ομως π.χ οτι, δεν ειναι φιλικο με το δερμα κτλ. Και καπακι εχει και sls!
Λεω λοιπον απο μεσα μου, ''δε ρωταω τα παιδια στο φορουμ, μηπως προτεινουν τιποτα καλυτερο?''
Και σας ρωρω λοιπον: Απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο αυτα που ακουτε( sls= danger, και καλα :)) θα προτρεπατε ή οχι εκεινους που χρησιμοποιουν fungo να το αλλαξουν με Libroman/ Botaderm?
Οσον αφορα τα δυο αυτα σαμπου, νομιζω πως κανουν την ιδια δουλεια με το Fungo ( δηλαδη regrowth, ελαφρως αντι-DHT, διωχνουν πυτιριδα,αντιμετωπιζουν φλεγμονες) ετσι δεν ειναι?? :chinscratch :chinscratch Ααα και οτι το Libroman δεν εχει sls!

Υποσημειωση: Το Botaderm εχει sls? To Libroman διατιθεται στα φαρμακεια??? :chinscratch Αναφερομαι παντα στο 2%

Μετα απο αυτο το μακροσκελες ''μονολογο'' εσεις τι εχετε να πειτε?
Πολλες ερωτησεις,ναι, αλλα δεν πρεπει να γνωριζουμε? :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giannis1991

Well-Known Member
Απ: Libroman/Botaderm αντι του Fungoral??

το botaderm εχει sls....το libroman μπορεις να το βρεις σε φαρμακειο.......
σα δουλεια ολα νομιζω πανω κατω τα ιδια κανουν......
εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αρχισω libroman και οχι fungoral ή botaderm.....

Conan

Member

μμμ πραγματι κι εγω θα συμφωνησω μαζι σου σε τζον... παντως δεν πειραζει εαν σταματησω το fungo αυριο μεθαυριο και αρχισω to libroman , ετσι? Εννοω, δεν θα ειναι κακο που θα κοψω στη ''μεση'' τη χρηση fungo για αλλο.

heyya

New Member

Έχω κάνει libroman και fungoral!! το πρώτο από σπόντα όταν το είχε γνωστός μου για άλλου είδους πάθηση και όταν είδα τα συστατικά του το ανέφερα εδώ στο φόρουμ όταν είχε βγει η ιστορία με το sls παλιότερα http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1197.0.html !
Anyway, από τις λιγοστές χρήσεις του παρατήρησα ότι ως σαμπουάν είναι πιο φιλικό, πιο "αγνό" αν με πιάνεις εφόσον φυσικά εφαρμόζεται στο μέτρο που πρέπει - η κετοκοναζόλη δεν είναι δα και αθώα ουσία -! Το fungoral που χρησιμοποιώ ακόμα κανα 6μηνο τώρα παρατήρησα ότι σε εμένα υπήρχε πρόβλημα όταν είχα το μαλλί αφάνα καθώς άφηνε το δέρμα κεφαλής "ξερό" - ολίγον θετικό μιας και υπάρχει τάση προς λιπαρότητα-, σκλήρυνε τα μαλλιά και φαινόντουσαν ταλαιπωρημένα - αρνητικό για όποιον έχει κανονικά προς ελαφρά λιπαρά μαλλιά - ενώ μέχρι και σμηγμ. δερματίτιδα μου εμφανίστηκε μετά απο 3-4 λουσίματα ???... ενώ από τότε που τα έκοψα πολύ κοντά μέχρι τώρα προς μέτρια δεν παρατηρώ κανα ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εν ολίγης, η μεγάλη τους διαφορά με βάση την δικιά μου εμπειρία, παρατηρείται στο ότι το ένα είναι πιο φιλικό προς το δέρμα.

Επίσης conan το tgel το δικό σου δεν ξέρω αν έχει L.sulfate αλλά εγώ αυτό με το coal tar που χρησιμοποιώ έχει αλλά σε μικρή ποσότητα κάπου στο τέλος των συστατικών, καμία σχέση με όσα τα έχουν πρώτο πρώτο!

Τέλος όσον αφορά την επικυνδυνότητα του sls σίγουρα δεν χρειάζονται υπερβολές, είναι άμα σε πιάσει να είσαι στο χαμηλό ποσοστό των ατόμων που τους εππηρεάζει αλλά 1) επειδή ποτέ δεν ξέρεις και 2) επειδή έχουμε πάθηση που ίσως επιβαρύνει την κατάστασή μας καλό πιστεύω είναι να χρησιμοποιούμε σε σαμπουάν όσο το δυνατόν λιγότερα σε βαριά χημικά. Γι'αυτό αυτά του εμπορίου να αποφεύγονται ακόμα και τα "σχετικά καλά" τύπου ultrex και head'n'shoulders...Για το 2ο δεν το βρίσκω τυχαίο που είχαν καταγγήλει χρήστες ότι εξατίας του προϊόντος είδαν τριχόπτωση. Μα, περιέχει τα 3/4 των ammonium και L. sulfate :mad:
Εμένα με προβληματίζει που έχω κνησμό μετά από χρήση με sls προϊόντα ενώ με βιολογικό sls free shampoo που άρχισα να χρησιμοποιώ πρόσφατα το ακριβώς αντίθετο. :chinscratch

Conan

Member

Μαλιστα... το τσεκαρα το λινκ σου ρε συ heyya και το βρηκα πολυ ενδιαφερον, thanks!
Εβγαλα τα εξεις συμπερασματα: Το Pregain , περιεχει sodium laureth( πιο μαλακο) και οχι lauryth ;D
To Τ Gel (για λιπαρα) νομιζω δεν περιεχει τετοιο. 8)
Τελος σκεφτομαι σοβαρα να αντικαταστησω συντομα στο Fungo με Libroman 2% ;D! Oxι οτι το φουνγοραλ με πειραξε καθολου, αλλα για να μην εχει s lauryl sulfate( που το εχει και πρωτο πρωτο στα συστατικα )
Α και κατι ασχετο! Χθες και σημερα στεγνωσα τα μαλλια μου με δροσερο αερα και ειναι πιο απαλα! Λετε να ειναι καλυτεροκαι για την τριχα γενικα ο δροσερος απο τον ζεστο?

heyya

New Member

Conan είπε:
Α και κατι ασχετο! Χθες και σημερα στεγνωσα τα μαλλια μου με δροσερο αερα και ειναι πιο απαλα! Λετε να ειναι καλυτεροκαι για την τριχα γενικα ο δροσερος απο τον ζεστο?

Πάντα το δροσερό είναι καλύτερο από το ζεστό για το μαλλί γενικά...

Όπως π.χ. χλιαρό προς κρύο νερό αντί για ζεστό στο ντους :grandpa:
Χειμώνας καλύτερα αντί για καλοκαίρι :-\ :p

giannis1991

Well-Known Member

παντως εγω θα αρχισω libroman και αν κατι δε μου αρεσει θα παρω το botaderm....το fungoral δεν το θελω γτ εχω ακουσει δεν ειναι τοσο φιλικο και δεν κανει και πλ αφρο.....

Conan

Member

Και εγω παιδια θα το γυρισω στο Libroman τελικα για τους λογους που ειπαμε παραπανω...
Παντως ειναι ωραιο ετσι που συζηταμε και ενημερωνομαστε για τα διαφορα πραγματα που μας αφορουν! Θα σας πω εντυπωσεις μολις το αγορασω. Αντε καλο ξημερωμα και καλη συνεχεια 8)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ναι εχει πολυ ωραια μυρωδια , η προιν μου θυμαμε με ρωτουσε γιατι μυριζουν τα μαλλια μου τοσο ωραια τι χρησιμοποιω αλλα ναι αφηνει και ξυροτητα αλλα ειναι και οκγος στο μαλλι, μετα απο λουσιμο με το fungoral ειναι σαν να εχεις τριπλασιο σε οκγο μαλλι

giannis1991

Well-Known Member

α ο ογκος ειναι ωραιος.... ;) ;) ;) ;) ;)
αλλα επειδη εχω αρκετη ξηροδερμια δεν θελω να την επιβαρρυνω..... :-\

Conan

Member

Οσον αφορα την εφαρμογη του libroman , οπως και το φουνγκο? Δηλαδη 2 χερια, 4 λεπτα το ενα?

genesis

New Member

Conan είπε:
Οσον αφορα την εφαρμογη του libroman , οπως και το φουνγκο? Δηλαδη 2 χερια, 4 λεπτα το ενα?

????????????? Μονο ενα χερι με σαμπουαν κετο. το πρωτο χερι με καθημερινο σαμπου και γρηγορο ξεπλυμα (να ψιλοκαθαρησει το κεφαλι) και δευτερο χερι με κετο και αφηνεις όσο νομίζεις (να δεις οτι δε σου προκαλλει ερεθισμους και πολυ ξηροτητα). συνηθως 3-5 λεπτα. αλλοι ττο αφηνουν και 10!!!(δεν το συνιστω)

ANAR

Well-Known Member

Eγω θελω να αλλαξω για λιγο το fungoral με botaderm ετσι απο περιέργεια αλλα το δευτερο δεν το βρισκω στην περιοχή μου οποτε συνεχίζω με το fungoral

genesis

New Member

ANAR είπε:
Eγω θελω να αλλαξω για λιγο το fungoral με botaderm ετσι απο περιέργεια αλλα το δευτερο δεν το βρισκω στην περιοχή μου οποτε συνεχίζω με το fungoral
παρε libro anar...νομιζω δεν θα το μετανοιωσεις...ισα ισα

ANAR

Well-Known Member

Θα παω να ρωτησω αμα το εχουν εδω να το δοκιμάσω αλλιώς οταν κατεβω καμια αθηνα η χαλκιδα.
Ευχαριστω φιλε

Conan

Member

genesis είπε:
[quote author=Conan link=topic=1546.msg26451#msg26451 date=1266414169]

????????????? Μονο ενα χερι με σαμπουαν κετο. το πρωτο χερι με καθημερινο σαμπου και γρηγορο ξεπλυμα (να ψιλοκαθαρησει το κεφαλι) και δευτερο χερι με κετο και αφηνεις όσο νομίζεις (να δεις οτι δε σου προκαλλει ερεθισμους και πολυ ξηροτητα). συνηθως 3-5 λεπτα. αλλοι ττο αφηνουν και 10!!!(δεν το συνιστω)
[/quote]

show_palmettos

New Member

καλα..με το libroman φευγει εντελως η οποια ΦΑΓΟΥΡΑ! ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..ειναι κοκκινο στο χρωμα και δεν τσουζει καθολου....για αποφυγη της ξηροδερμιας που προκαλει με την καθημερινη χρηση καλο θα ηταν να βαζετε και λιγο ελαιολαδο μεσα σε αυτο το οποιο ειναι γεματο με βιταμινη E

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα