jhack11, FUE, 4214g, 7-8/1/2022

jhack11

Verified MM member
Καλησπέρα στο φόρουμ! Ήγγικεν η ώρα και για μένα!

Πριν τρεις μέρες (7-8 Ιανουαρίου 2022) έκανα και εγώ την επέμβαση μου στον κ. Τυρκαλά. Χωρίζω παρακάτω την ανάρτηση μου σε ενότητες για όποιον θέλει να επικεντρωθεί μόνο σε αυτά που τον ενδιαφέρουν.

Ευχαριστίες

Καταρχάς θα ήθελα να αναγνωρίσω τη συνεισφορά αυτού του φόρουμ στην ενημέρωση σε θέματα επί παντός επιστητού σχετικά με την απώλεια μαλλιών, αλλά και για τη (κατά κύριο λόγο) εμπεριστατωμένη και αντικειμενική παρουσίαση περιστατικών. Το φόρουμ αυτό είναι πραγματικά ένα «διαμάντι» και ευχαριστώ προσωπικά τα μέλη που το δημιούργησαν και τα μέλη που το κάνουν moderate. Ενάμιση χρόνο πριν δεν ήξερα τίποτα σχεδόν και τώρα νιώθω ότι γνωρίζω ένα δυο πράγματα. Ήταν τέτοιος ο αριθμός περιστατικών που αναλύθηκαν σε βάθος που μου έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσω σε δικά μου συμπεράσματα μαζεύοντας δεδομένα και όχι sales pitches από υπαλλήλους κλινικών.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποια μέλη της λίστας που με βοήθησαν παρά πολύ απαντώντας στις όποιες ερωτήσεις μου. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον @m3e36 που είτε με μηνύματα ή τηλεφωνικά απάντησε σε όποιες απορίες μου, μίλησε για τις δικές του εμπειρίες και με καθησύχασε σε σε κάποιες ανησυχίες που είχα. Πραγματικά δεν έχω να πω λόγια για τη βοήθεια που μου προσέφερε! Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον @CVIAL που αν και δε με ήξερε προσωπικά, βρήκε χρόνο να δει και να αξιολογήσει το περιστατικό μου και να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μου. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη @vlafo, @alex7, @zelig, @Tulkas που μου ανέλυσαν τα περιστατικά τους περαιτέρω και απάντησαν σε όσες απορίες είχα. Να με συγχωρεί το φόρουμ για την αφιέρωση των πρώτων παραγράφων για ευχαριστίες αλλά ήθελα να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Η ανιδιοτελής βοήθεια σε νέα μέλη είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη!

Περιστατικό
Και προχωράμε τώρα στο περιστατικό μου. Έκανα την επέμβαση 7-8 Ιανουαρίου 2022. Την πρώτη μέρα βάλαμε 2115 grafts (5035 τρίχες, λόγος: 2.37). Τη δεύτερη μέρα βάλαμε 2099 grafts (4947 τρίχες, λόγος: 2.36).
Σύνολο: 4214 grafts (9980 τρίχες, λόγος: 2.37).
Στη δεύτερη μέρα όπως θα δείτε και στην καρτέλα είχαμε βγάλει αρχικά 1988 grafts, αλλά ο γιατρός θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να βγουν περισσότερα. Έτσι βγάλαμε άλλα 111 grafts.

Συνολικές εντυπώσεις

Κλινική

Η κλινική είναι καθαρότατη! Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες παρακάτω. Η ατμόσφαιρα είναι cozy και σε κάνει να νιώσεις άνετα. Οι τηλεοπτικές επιλογές κατά τη διάρκεια της διήμερης επέμβασης ποικίλες: από πρωινά μαγκαζίνο, κουτσομπολίστικες εκπομπές, ειδήσεις κανονικές, ειδήσεις με Ευαγγελάτο. Μέχρι και για τους Νεφελίμ μάθαμε ()…!

Προσωπικό

Γιατρός

Όπως τον έχουν περιγράψει μέλη σε δικά τους περιστατικά. Είναι no bullshit τύπος. Δε μιλάει πολύ, είναι strong opinionated, και κάνει πλακίτσες/καψονάκια στους ασθενείς και κυρίως τις νοσηλεύτριες. Από τους δύο μέρες που τον έζησα δείχνει ότι έχει τις καλύτερες των προθέσεων. Τη δεύτερη μέρα ήταν πολύ πιο ανοιχτός και μιλήσαμε περισσότερο. Ο γιατρός όπως προείπα είναι strong opinionated και πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του. Εκ των πραγμάτων βεβαίως γιατί έχει πολυετή εμπειρία και έχουν περιγραφεί πολλά επιτυχημένα περιστατικά εδώ στο φόρουμ. Θα κάτσει όμως να ακούσει και τη γνώμη σου αν του παραθέσεις κάποια επιχειρήματα. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής μου αρέσει, αλλά δε θα το κρίνω ακόμα θετικά ή αρνητικά αφού είμαστε ακόμα στην αρχή. Θέλω όμως να σχολιάσω δύο τρεις λεπτομέρειες στη συμπεριφορά του γιατρού που είδα και μου έκαναν τρομερά καλή εντύπωση.

Τον γιατρό δεν τον νοιάζει να βγάλει ένα ορισμένο αριθμό τριχών και να τελειώνει. Ή να δουλέψει ένα ορισμένο αριθμό ωρών. Η δεύτερη μέρα (που ήταν Σάββατο) και έκρινε ότι έπρεπε να μείνει παραπάνω, μείναμε μέχρι τις 7 το απόγευμα. Επίσης ήθελε να γεμίσει μία περιοχή λίγο καλύτερα και ζήτησε να κάνουμε στο τέλος μία μίνι εξαγωγή. Εκεί βγάλαμε άλλα 111 grafts. Επίσης όταν πήγα την τρίτη μέρα για να βγάλω τις γάζες, υπήρχε μία πολύ μικρή κενή περιοχή στον αριστερό μου κρόταφο που μόνο OCD άτομα σαν του λόγου μου τα βλέπουν. Παρόλα αυτά αν και αρχικά διαφώνησε ο γιατρός, άκουσε τον προβληματισμό μου και μου πρότεινε για καθαρά ψυχολογικούς λόγους να βάλουμε λίγα grafts σε εκείνη την περιοχή. Επίσης στο τεχνικό κομμάτι, υπήρχε άψογος συντονισμός με Χρύσα και Σταυρούλα στον τρόπο που άλλαζαν τα pens κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης.

Μικρές λεπτομέρειες σαν αυτές μου έδωσαν να καταλάβω ότι τον γιατρό τον νοιάζει να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όχι να πάρει απλά τα λεφτά. Για τις ικανότητες του και τη φυσικότητα που δίνει στα μαλλιά έχουν μιλήσει στο παρελθόν άλλα μέλη. Εγώ θα εξάγω τα προσωπικά συμπεράσματα όμως σε λίγους μήνες όταν θα αρχίσει να φαίνεται το αποτέλεσμα.

Χρύσα
Η Χρύσα είναι άψογη επαγγελματικά και παρά πολύ ευγενική. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ταξινομούσε τα δείγματα γρήγορα και ανταποκρινόταν στις δύσκολες χρονικά απαιτήσεις της επέμβασης.
Μερικές λεπτομέρειες: Ήταν proactive στο να με ρωτάει αν έχω ζαλιστεί ή αν θέλω να κάνω κάποιο διάλειμμα λόγω κούρασης ή πόνου. Η ευγένεια της ήταν άξια αναφοράς και σε κάθε διάλλειμα μου ανέλυε την πλάκα και την πορεία του extraction.

Σταυρούλα
Η Σταυρούλα είναι παρά πολύ εξυπηρετική, «έξω καρδιά» και σε κάνει να νιώθεις πολύ άνετα την ώρα της επέμβασης. Τη δεύτερη μέρα βοήθησε επίσης πολύ κατά τη διάρκεια extraction και εμφύτευσης.
Μερικές λεπτομέρειες: H Σταυρούλα είναι πάντα διαθέσιμη. Για παράδειγμα, έπρεπε να επικοινωνήσουμε παραμονή Πρωτοχρονιάς για κάτι σχετικά με την επέμβαση και ενώ την πήρα τηλ στις 10 το βράδυ απάντησε. Το ίδιο και για όποιες άλλες φορές χρειάστηκα να τη ρωτήσω κάτι.

Προσωπική εμπειρία
H εμπειρία ήταν πιο επίπονη και κουραστική από ό,τι περίμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση διαχειρίσιμη. Πόνο δεν ένιωσα ιδιαίτερο. Μόνο σε κάποια σημεία ένιωσα πόνο: κατά τη διάρκεια της τοπικής αναισθησίας ή της εμφύτευσης. Επίσης δύο μέρες μετά την επέμβαση ακόμα βλέπω κάποιο αίμα στο μαξιλάρι. Σήμερα (ημέρα Δευτέρα και 2 μέρες μετά το πέρας της επέμβασης) έβγαλα τη γάζα. Η εφαρμογή aloe vera στη δότρια σίγουρα βοηθάει στον ερεθισμό.

Ο ύπνος είναι αρκετά δύσκολος αφού το κεφάλι είναι φουσκωμένο από την ξυλοκαΐνη και πρέπει να κοιμάμαι ανάσκελα. Το οποίο είναι πολύ αφύσικο για μένα. Αλλά δε νιώθω ζαλάδες ή πονοκεφάλους. Δύο μέρες μετά το μέτωπο μου είναι πρησμένο και νιώθω το λαιμό μου να είναι «γεμάτος». Φαντάζομαι είναι όλη η ξυλοκαΐνη που έφαγα για την αναισθησία. Επίσης ορισμένα διαδικαστικά στην αρχή είναι λίγο ταλαιπωρία (πχ να ψεκάζεις τη δότρια ανά 30 λεπτά, να προσπαθείς να μη κοιτάζεις κάτω, να μη σκύβεις κτλ). Τις επόμενες μέρες περιμένω τα «τσιμπήματα» στη λήπτρια και τη φαγούρα στη δότρια.

Παρακάτω παραθέτω τις φωτό που έχω πάρει πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Ελπίζω στον εποικοδομητικό σχολιασμό του περιστατικού μου. Ευχαριστώ και πάλι το φόρουμ και όλα τα μέλη που με βοήθησαν!

IMG_5205.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

feanor

Active Member
καλησπερα ευχομαι στο καλυτερο αποτελεσμα. Για τα τσιμπηματα και τις φαγουρες δεν υπαρχει καποιο φαρμακο το οποιο να σε βοηθαει? Σκεφτομαι και εγω να κανω αλλα αυτες οι μετεγχειρητικες παρενεργειες θα με επηρεασουν πολυ στην καθημερινοτητα μου. Ευχαριστω
 

alex7

Well-Known Member
Καλη επιτυχία και καλή φυτρωση .Πιστεύω και το γράφω και για τους υποψήφιους για μμ οτι το σοβαρότερο πρόβλημα μετά την επέμβαση είναι η διαχείριση της φαγούρας .Πολύ φαγούρα και θέλει μεγάλη υπομονή .Ούτε πόνος ,ούτε πρόβλημα στον ύπνο
 

jhack11

Verified MM member
7 Ιανουαρίου 2022

Παραθέτω εδώ φωτό που τράβηξα το πρωί πριν την επέμβαση.
Screen Shot 2022-01-10 at 4.08.32 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.08.41 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.08.51 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.10.58 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.11.23 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.11.35 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.11.48 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.11.58 PM.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

jhack11

Verified MM member
Καλη επιτυχία και καλή φυτρωση .Πιστεύω και το γράφω και για τους υποψήφιους για μμ οτι το σοβαρότερο πρόβλημα μετά την επέμβαση είναι η διαχείριση της φαγούρας .Πολύ φαγούρα και θέλει μεγάλη υπομονή .Ούτε πόνος ,ούτε πρόβλημα στον ύπνο
Να φανταστώ ότι απαγορεύεται δια ροπάλου η φαγούρα ε;
 

feanor

Active Member
Καλη επιτυχία και καλή φυτρωση .Πιστεύω και το γράφω και για τους υποψήφιους για μμ οτι το σοβαρότερο πρόβλημα μετά την επέμβαση είναι η διαχείριση της φαγούρας .Πολύ φαγούρα και θέλει μεγάλη υπομονή .Ούτε πόνος ,ούτε πρόβλημα στον ύπνο
ναι πως ειναι διαχειρισιμο αυτο ομως? το θεμα ειναι οτι σε επηρεαζει ολη την μερα
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

jhack11

Verified MM member
10 Ιανουαρίου 2022 (Δύο μέρες μετά το πέρας της επέμβασης)

Όπως βλέπετε το μέτωπο έχει γίνει τούμπανο!

Screen Shot 2022-01-10 at 4.59.37 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 4.59.48 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.00.01 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.00.13 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.00.27 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.00.38 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.00.49 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.01.02 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.01.16 PM.png Screen Shot 2022-01-10 at 5.01.30 PM.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα