hey and help me plz!!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Coral

New Member
Καλησπερα σας βρηκα το forum σας κατα τυχη γιατι εψαχνα θεματα για την γυναικεια τριχωπτωση.Ειμαι 20 χρονων και εδω και ενα χρονο περιπου βλεπω οτι ανεξαρτητως απο την εποχη μου πεφτουν τα μαλλια μου πολυ εντονα.Αυτο το περιστατικο ξεκινησε 3 μηνες μετα απο μια λιποθυμια μου λογω ελλειψης σιδηρου που ειχα...Πιστευα οτι αυτος ηταν και ο λογος και τις τοσο εντονης πτωσεις τους αλλα αρχισα να περνω σιδηρο και περνω ακομα και εχω ξανακανει εξετασεις αιματος πολλες φορες και αν δεν υπαρχει τωρα πια προβλημα με το σιδηρο μου συνεχιζουν να πεφτουν....Μεσα σε αυτον τον ενα χρονο εχω ειδη επισκεφτει 2 πολυ καλες δερματολογους η μια μου ειχε δωσει το regaine (δεν ξερω πως γραφεται ) και κατι βιταμινες νομιζω ηταν priorin extra και ειδα οτι μετα απο 3 μηνες δεν εκαναν δουλεια γιατι συνεχιζαν να μ πεφτουν [η αληθεια ειναι οτι εκανα και διαλειμματα π και π στην χρηση του και παρατηρησα οτι οταν δν το χρησιμοποιουσα καθημερινα μετα μου επεφταν πιο πολυ].Μετα πηγα και στην δευτερη δερματολογο και μ εδωσε κατι αλλα φαρμακα δεν θυμαμαι καν ονομα επρεπε να τα βαζω πρωι βραδυ και ανα 3 μερες μια αμπουλα + κατι αλλες βιταμινες και εκει δεν ειδα αποτελεσμα!!!.ΔΕν ξερω πια τι να κανω και με εχει επηρασει πολυ ψυχολογικα γιατι ειχα κολλημα με τα μαλλια μου και ακομα δεν ξερω την αιτια που προκαλει την πτωση.Ειναι επειδη τα ισιωνω συνεχεια και βαζω πολυ λακ?ή λετε να ειναι κατι γυναικολογικο(υπαρχει τετοια περιπτωση?) και οι 2 γιατροι μου ειπαν οτι δεν εχω προβλημα αλλα εγω βλεπω πως καθε μερα μου πεφτουν τουφες και ας εχω και φιτρες τα βλεπω πιο αραια καπως στην κορυφη του κεφαλιου.

Ευχαριστω πολυ περιμενω τις γνωμες σας :)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hristina

New Member
Απ: hey and help me plz!!

καλησπερα coral :)
εκτος απο το σιδηρο, πρεπει να κανεις εξετασεις και για τις ορμονες σου καθως επισης και για θυρεοειδη!
ναι υπαρχει παντα η περιπτωση να ειναι γυναικολογικο το θεμα για αυτο πρεπει να τσεκαρεις τις ορμονες σου! μπορει να εχεις πολυκυστικες ωοθηκες και να μην το γνωριζεις.. εισαι τακτικη στην περιοδο? εχεις λιπαρο δερμα, ακμη? αυτα θα μπορουσαν να υποδηλωνουν πολυλυστικες αλλα μονο με εξετασεις αιματος + υπερηχο θα ξερεις , για αυτο εκτος απο το δερματολογο πηγαινε και σε γυναικολογο καθως και σε ενδροκρινολογο για το θυρεοειδη.

Coral

New Member

σε ευχαριστω παρα πολυ...Ετσι και αλλιως σε γυναικολογο πρεπει να παω οποτε θα ρωτησω και για αυτο που μου ειπες...! επειδη ο πατερας μου ειναι γιατρος ειχα κανει ολες τισ εξετασεις και για σιδηρο και για θυροειδη και δεν ειχα τιποτα. Οι αλλοι μου λενε οτι δεν φαινεται τιποτα αλλα εγω το βλεπω το βλεπω οταν φτιαχνω τα μαλλια μου δεν ειναι ετσι οπως παλιοτερα και οτι μου πεφτουν και περα απο τις εποχες που πεφτουν σε ολους!!Δεν ξερω πια τι να κανω...εχω απελπιστει τελειως αν τωρα που ειμαι 20 στα 21 μου πεφτουν τι θα γινει σε λιγα χρονια..??!!Βγαινω πολυ σπανια πια γιατι αυτο το θεμα μου εχει δημιουργησει ψιλοκαταθληψη...

τα φαρμακα που περνω ειναι το chronostin νομιζω ετσι λεγεται που το βαζεις πρωι βραδυ και τις ιδιας εταιρειας τις αμπουλες δεν ξερω αν το ξερετε...και αν ναι να μου πειτε αν ειναι καλο?!

hristina

New Member

δεν το ξερω το φαρμακο που λες, αλλα ειμαι και λιγο καινουργια στο θεμα τριχοπτωση, ισως καποιος αλλος εδω το ξερει..

μην αγχωνεσαι, αυτο σιγουρα δεν κανει καλο! σε καταλαβαινω παντως γιατι κι εγω στενοχωριεμαι πολυ για αυτο το θεμα και εδω και 1μιση χρονο που ξεκινησε η ιστορια δεν εχω βγαλει ακρη ακομη.. εντωμεταξυ εχω ενα προβλημα υγειας πολυ πιο σοβαρο απο την τριχοπτωση κι ομως ομολογω οτι η τριχοπτωση μ εχει τσακισει ψυχολογικα περισσοτερο απ οτιδηποτε αλλο..
οσον αφορα το σιδηρο, εδω διαβασα οτι η φεριτινη πρεπει να ειναι 70 για να μην εχουν προβλημα τα μαλλια κατι που ρωτησα και τη δερματολογο μου την προηγουμενη βδομαδα και μου το επιβεβαιωσε..
κοιτα, υπαρχει και μια εξεταση που λεγεται τριχοριζογραμμα.. εκει θα φανει αν εχεις προβλημα και σε ποιο βαθμο.. ισως θα ηταν καλο να την κανεις για να ξερεις που βρισκεσαι..
κι εγω ισιωνα τα μαλλια μου και γενικα τα ταλαιπωρουσα.. απο τοτε που αντιληφθηκα οτι κατι δεν παει καλα σταματησα το ισωμα.. τα εχω βαψει 2-3 φορες μονο σε διαστημα 1μιση χρονου κα μονο με φυτικες βαφες πλεον.. παντως για το ισιωμα μου το χε πει και η δερματολογος οτι κανει κακο στην τριχα... τωρα αν προκαλει τριχοπτωση δεν ξερω, αλλα αφου ταλαιπωρει την τριχα αυτο και μονο με εκανε να το σταματησω..
μη στενοχωριεσαι και μην κλεινεσαι σπιτι γιατι θα γινεις χειροτερα ψυχολογικα και το θεμα ειναι να κραταμε δυναμεις για να παλευουμε με τα προβληματα μας, οποια κι αν ειναι αυτα.. η κακη ψυχολογια μας οδηγει στο να τα παραταμε, ενω πρεπει παντα να παλευουμε να βρουμε λυσεις..

Maria

New Member

coral γειά σου,

όπως σου είπε και η Hristina κοίτα ορμονικά-γυναικολογικά και η φερριτίνη να είναι πάνω από 70. Μήπως είναι μόνο και μόνο από αυτό; τυχερη θα είσαι αν οφείλεται μόνο στη χαμηλή φερριτίνη..

Coral

New Member

Σας ευχαριστω παρα πολυ που ασχοληθηκατε με το προβλημα μου!!!!Μου ειχε πει ο μπαμπας μου οτι ο σιδηρος που ειδε ηταν καλος αλλα η φεριτινη νομιζω ηταν λιγο πιο κατω απο το φυσιολογικο!!βλεπω οτι εχω πολλες φιτρες αλλα τα μαλλια συνεχιζουν να πεφτουν δυστυχως...Εμας τις γυναικες ειναι λογικο να μας επηρεαζει αυτο πιο πολυ ψυχολογικα απο οτι τους αντρες αλλα με εχει ριξει παρα πολυ γιατι στηριζομουν στην εξωτερικη εμφανιση.Το γνωριζω οτι αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αλλα θεματα υγειας που μπορει να εχει ενας ανθρωπος ακι ευχομαι Χριστινα μου να γινεις γρηγορα καλα!!! Αλλα αυτο με επηρεαζει παρα πολυ! Και αυτο που με καταρακωνει πιο πολυ ειναι το οτι οι γονεις μου μου λενε συνεχεια και αντε και σιγααα και τι εχεις και δεν εχεις προβλημα και μην λες βλακειες ( δεν με καταλαβαινουν) !!Θα ρωτησω την δερματολογο μου για αυτην την εξεταση για τα μαλλια!!Για να την κανω αν ειναι...

Αλλα να ρωτησω δεν ειμαι πολυ μικρη για να μου πεφτουν τα μαλλια??η συμβαινει αυτο?εχετε και εσεις το ιδιο προβλημα?εχετε βρει καπια λυση?Παλια χρησημοποιουσα το regaine αλλα επειδη βαριομουν να το βαζω καθε τοσο μου ειπε η δερματολογος οτιτι δεν κανει αφηστε που με εκαιγε κ ολασ

hristina

New Member

τα μαλλια μπορει να πεφτουν
α. απο ελλειψη σιδηρου
β. απο ορμονικο προβλημα (βλεπε πολυκυστικες ωοθηκες)
γ. απο προβλημα στο θυρεοειδή αδένα
και τα 3 αυτα θα μπορουσαν να συμβουν σε νεαρη ηλικια.. ειδικα οι πολυκυστικες ωοθηκες αφορουν τη νεαρη ηλικια!

για να μην εχουν προβλημα τα μαλλια η φεριτινη θα πρεπει να βρισκεται στη μεση περιπου των φυσιολογικων οριων.. δηλ οταν οι φυσιολογικες τιμες ειναι απο 10-200 εμεις πρεπει να εχουμε τουλαχιστον 70 για να μην εχουμε προβλημα με τα μαλλια!..

καλυτερα να κανεις εξετασεις αιματος και υπερηχο και στο τελος να αφησεις το τριχοριζογραμμα γιατι το βασικο ειναι να βρεις την αιτια που σου προκαλει προβλημα στα μαλλια και οχι σε τι κατασταση ειναι τα μαλλια.. τι να το κανεις να δεις σε τι κασταση ειναι τα μαλλακια σου αν δεν ξερεις για ποιο λογο εχουν προβλημα ετσι ωστε να μπορεις να τα βοηθησεις να ξαναγινουν καλα ε? :)

α καλα κι εμενα ολοι τρελη με βγαζουν, αλλα οκ φαντασου οτι πηρες 3 κιλα.. υπαρχει περιπτωση να το καταλαβει κανενας αλλος εκτος απο σενα? ετσι και με τα μαλλια περιμενουν να δουν καμια τρυπα στο μαλλια για να πιστεψουν.. μονο εμεις καταλαβαινουμε τη διαφορα.. μιλαμε βεβαια για τα αρχικα σταδια.. κι εκει ειναι που πρεπει να επεμβουμε,στα αρχικα σταδια, γιατι δεν ειναι πολυ χαζο να το ξερεις αλλα να περιμενεις να χειροτερεψει ωσπου να μπορουν να το δουν και οι αλλοι για να κανεις κατι?.. θα περιμενε κανεις να παρει 20 κιλα και να του πουν οτι παχυνε για να κανει διαιτα? δηλαδη αμα παρω 5 κιλα κι ας μη μου φαινεται δεν ειναι καλο να κοψω την πολυ μασα ε?χαχα
κανε τις εξετασεις σου για αρχη και μην αγχωνεσαι..
εγω προς το παρον δεν εχω βγαλει ακρη ουτε εχω βρει λυση, αλλα επιμενω και ειδομεν...
ΥΣ: ευχαριστω για τα καλα σου λογια για την υγεια μου, αλλα δεν ειναι απ αυτα που περνανε, απλα μαθαινεις να ζεις μ αυτο οσο καλυτερα μπορεις και προς το παρον ειμαι μια χαρα! :)

marianthi

New Member

Γεια σου κοριτσάκι , είσαι πολύ τυχερη που βρήκες γρήγορα το foroum , ειναι πολυ σημαντικό να συζητάς και να μοιράζεσαι το πρόβλημα σου, δεν είσαι μόνη σου και μένα σ αυτήν την ηλικία άρχισαν να εμφανίζονται τα πρωτα δείγματα με ακριβώς ίδιο τρόπο με σένα , μια λιποθυμια που σήμαινε χαμηλό σιδηρο υστερα από δίαιτα. Η δικη μου αν μπορω να πω "συμβουλή" ειναι να μην πανικοβάλεσαι με το τι μπορει να γίνει στο μέλλον ,να κάνεις τις θεραπειες που σου δίνουν οι γιατροί, μην τις σταματας για μεγαλα χρονικά διαστήματα,και παρε διαφορες γνώμες κι απο άλλους γιατρούς , κάνε όλες τις εξετασεις που σου είπαν για αποκλεισεις καθε παράγοντα.
καλο θα ήταν να προσέξεις και την διατροφή σου (ψαρια, ξηρους καρπους, συκωτι, φρούτα κτλ) πέρα από τα συμπληρώματα που παίρνεις σε συννενόηση πάντα βέβαια με τον γιατρό σου.
Καταλαβαίνω έτσι όπως τα λες ότι το πρόβλημα δεν ειναι και τόσο εμφανές, αφού κι οι γονείς σου δεν το βλέπουν, προσπάθησε μόνη με την βοήθεια των γιατρών και έχε υπομονή τα αποτελεσματα δεν φαίνονται απο την μια μέρα στην άλλη. καλη επιτυχία, με επιμονη και υπομονη!!!!!!

marianthi

New Member

τελευταία μου πρότειναν πέρα από την διατροφή μου και τα συμπληρώματα που παίρνω να πάρω σίδηρo παράλληλα με φυλλικο οξυ (felicine), θα μπορούσες να ρωτήσεις κι εσυ καποιο γιατρο και παρακαλώ κι εγω αν καποιος γνωριζει κατι περισσότερο για το φυλλικο οξυ και την χρσιμοτητα του ας μας ενημερώσει, ευχαριστω

angel85

New Member

Coral σε καταλαβαινω απολυτα..Εχω και εγω το ιδιο προβλημα και πριν καποιους μηνες μου ειχε αραιωσει μια μικρη περιοχη στο κεφαλι..Χρησιμοποιησα καποια λοσιον που μου εγραψε δερματολογος και βγηκαν σε εναμιση μηνα ξανα..Αλλα τωρα συμβαινει παλι το ιδιο..Ο λογος σε μενα μαλλον ειναι υποθυροειδισμος οπως εδειξαν εξετασεις που εκανα αλλα παροτι ολοι σου λενε οτι δεν ειναι τιποτα,και μονο μετα το λουσιμο και το χτενισμα που βλεπεις τουφες χαμενες σε πιανει πανικος..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα