HDC Hair Clinic Cyprus - John_John1 - 3338 Grafts Strip 16/7/2012.

Bouklas

Well-Known Member
tropheus είπε:
Μεγάαααααααλο θέμα Stripar τι βγάζουν και τι χρεώνουν.

Φαντάσου τώρα σε μια μεταμόσχευση της τάξης των π.χ 1900 grafts να σου χρεώσουν 350 grafts παραπάνω και το ένα να κοστίζει 4,5€.
Τελικά σου έβαλαν 1550 grafts και σε χρέωσαν και σχεδόν 1600€ αέρα κοπανιστό... και μιλάμε για FUE...

:2m: :2m: :2m: :2m: :2m:

Φιλε Τροφέα μέτραγα μια μέρα την έκταση της hairline που μπήκαν μοσχεύματα, 21cm ήταν. 21 X 70 grafts ανά cm = 1470 ενώ μου είπαν ότι μπήκαν 1136. Δεν λέω κάπου ίσως να μπήκαν λιγότερα αλλου περισσότερα για να συμπληρώσουν, αλλα με δεδομένο ότι δεν τα κόβω για 70 ανά cm με απασχολεί ιδιαιτερα το θέμα γενικώς.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stripar

Established Member
Σύντομα θα ανεφέρω επιπλέον "διαπιστώσεις"

που έχουν να κάνουν με την ΗΘΙΚΗ των Ελληνικών κλινικών & αυτών του εξωτερικού!.

Νομίζω πολλοί θα αναρρωτηθούν στο τέλος για πόσα grafts τελικά μπήκαν στο κεφάλι τους και ειδικά οι παλιοί που έκαναν Stip!.

giannis25

Member
Παντως εχω δει οτι πολλοι περνουν grafts απο το κεφαλι ψηλα στο crown που θεωρητικα ειναι περιοχες ευαλωτες στην ανδρογενετικη αλωπεκια. Δηλαδη grafts που ειναι γεννητικα προδιαγεγραμμενα οτι θα πεσουνε.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
H ουλη μου ηταν 27 εκατοστα με πλατος 1,2 Και πυκνοτητα 85 ανα τετραγ.εκατοστο.
Οποτε αν κανουμε λογαριασμο πως βγαινουν 3400 Grafts?
2754 τα εβγαλα εγω.Σωστα το κανα η οχι?
Και εαν δεν βαζουν αυτα που λενε και ξερουμε ολοι μας οτι κατι τετοιο ισως γινεται,πως γινεται να διορθωθει αυτο το πραμα?
Petrospap ευχαριστω για το κοπο και το σχεδιακι φιλε.Μαρεσε αλλα στην πραγματικοτητα ειναι πιο δυσκολο νομιζω επειδη δεν εχω τοσο πολυ πυκνοτητα στη μεσαια ζωνη.

petrospap

Active Member
ναι σωστα το εκανες...και γω σε λεω αντε και να σε πουνε η μεση πυκνοτητα ηταν μεν 85 γιατι αυτοι μετρανε 3-4 τετραγωνικα εκατοστα...βγαζουν το μεσο ορο και λενε τοσο ειναι...αλλα μπορει σε καποια σημεια να ηταν περισσοτερες δλδ καπου αλλου μπορει να ειχε 90 κτλ...και οι διαστασεις της ουλης δεν ηταν τοσες αλλα λιγο μεγαλυτερες π.χ το 1,2 σε καποια σημεια γινοταν 1.3 η 1.4 το πολυ πολυ να βγουνε κανα 3000ρο τα grafts...στην καλυτερη των περιπτωσεων...οχι περισσοτερο...

Stripar

Established Member
Αν υποθέσουμε ότι με τον δικό σου , πιό "large" λογαριασμό σου , έχεις δίκιο!...

Γιατί ο φίλος να πληρώσει επιπλέον 400grafts ενώ δέν βγήκανε αλλά ούτε μπήκανε?

:dammit:

lmg 7

Active Member
Φιλε Johnny_johnn1 συγχαρητηρια κ απο μενα,πραγματικα μ φαινεται απιστευτο αποτελεσμα κ γιαυτο σου στελνω....στην πραγματικοτητα εγω ηθελα να μαθω τιμες,δοσεις κ.τ.λ.π (ελπιζω να μην παραβαινω καποιον κανονα του forum).....επειδη ξερετε ακριβως τι περναω (πλ στενα οικονομικα,αγχος κ τριχοπτωση) πραγματικα θα ηθελα να με κατατοπισεις(εσυ η οποιοσδηποτε απο τους παλιους εδω μεσα)αν γινεται λιγο ως προς το οικονομικο

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Petrospap Ωραια τα λες,χουβαρντα σε βλεπω αλλα ισως παιζει και το αντιστροφο.
Που μπορει καν να μην εχω 85 ανα τετραγ.Σιγα μην ειχα τετοια πυκνοτητα.
Μονο απο αυτο φτανει να γειωση τα grafts+τον λογαριασμο που βγαινει 2754.
Οποτε πληρωνουμε ταριφα και μετα βλεπουμε.

lmg 7 μπορεις να μπεις στη σελιδα της εταιριας να δεις τιμες.
Το grafts μου βγηκε 2 ευρω με strip με προσφορα που ετρεχε τοτε.Αλλα τελικα με βγηκε 1,88 το grafts.
Δοσεις μονο με πιστωτικη εαν εχεις.Τα λεφτα πρεπει να τα παρουν μετρητα και να δωσεις προκαταβολη πρωτα αποσο γνωριζω.
Αλλιως μπορεις να στειλεις ενα mail στην εταιρια να ρωτησεις καλυτερα.

petrospap

Active Member
Αυτο λέω και εγω..απλώς είπα στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχεις 3000 δλδ 400 μείον απο ότι πληρωσες....απατεώνες είναι

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

petrospap

Active Member
οχι την προγραμματιζω στον επομενο χρονο μετα τον στρατο, και δεν ξερω που ακομα.... με αυτα που βλεπω

Flosk

Well-Known Member
Οκ , ρωταω επειδη δειχνεις σιγουρος για το τι εγινε στην περιπτωση του John και επειδη εγω που εχω κανει ηδη 2 δεν μπορω να καταληξω στο ιδιο συμπερασμα με σενα..
Καλος πολιτης φιλε μου!

petrospap

Active Member
δεν μπηκα ακομα ρε...για τον αριθμο απλα τους πολλαπλασιασμους με τισ διαστασεις που μας εδωσε καναμε...και βγαινει πολυ λιγοτερα

Flosk

Well-Known Member
Ενα ερωτημα ειναι αν οι κλινικες χρεωνουν αυτα που βγαζουν ή αυτα που βαζουν.. Φανταζομαι πως καποια τα τεμαχιζουν για να τα κανουν μονα και να μπουν στη hairline πχ.

Flosk

Well-Known Member
Δεν εχω ιδεα παιδια.. Απλα μου περασε σαν ιδεα απο το μυαλο. Αν συμβαινει αυτο απο τη μια ειναι ψιλοαπατεωνια αλλα και απο την αλλη ο τεμμαχισμος grafts κατω απο το μικροσκοπιο ειναι μια δουλεια που παιρνει χρονο και χρειαζεται ακριβεια και λογικο ειναι να χρεωνεται.
Υποθετω πως η σωστη τιμολογηση ειναι αυτη που χρησιμοποιει η πλειονοτητα των κλινικων αλλα και αυτο προσωπικα δεν το γνωριζω.
Θεωρω δυσκολο σοβαρες κλινικες να σου λενε οτι βαζουν ενα χ νουμερο και να βαζουν ενα χ πλην νουμερο. Αν υπαρχει καπου παρανοηση θα υπαρχει σε αυτο το κομματι που συζηταμε. Ποσα μονοτριχα θα βγαλει ενα στριπ; Λογικα λιγοτερα απο αυτα που χρειαζονται στη Hairline. Το θεμα ειναι να ειμαστε υποψιασμενοι και να μην διαπιστωνουμε κατι δυσαρεστο στην πορεια οπως οτι μας χρεωσαν διαφορετικα απο αυτο που περιμεναμε.
Αυτοι που δεν φτιαχνουν hairline λογικα δεν εχουν προβλημα, ομως αυτοι που βαζουν πολλα grafts μπροστα τους ζωνουν τα φιδια μετα. Πχ καποιος που φτιαχνει τη hairline του και μετα παει να την κατεβασει και αλλο γιατι την θελει πιο χαμηλα μετα απο 1-2 χρονια.
Εγω που θα παω καποια στιγμη για κλεισιμο του crown με Fue δεν θα επρεπε να με απασχολει μαλλον αυτο αφου τα grafts επιλεγονται απο τον γιατρο και δεν θα χρειαστω μονοτριχα. Οταν ομως εβαλα περιπου 2800 με στριπ μπροστα δεν ηξερα τι και πως και δεν γνωριζω ακομα..

Flosk

Well-Known Member
Μολις το βρηκα απο Bernsteinmedical.com:

Splitting Up Follicular Units
As a word of caution, in Follicular Unit Hair Transplantation, stereo-microscopic dissection is used to dissect naturally occurring 1-4 hair follicular units from the donor area. If these units are kept intact in the dissection, growth will be maximized and a hair transplant patient will get the greatest possible fullness and density. However, if the microscopic dissection is poor and some of the hair in the follicle is destroyed, the results will be less than ideal.

If follicular units are divided up into smaller groups, or into individual hairs, the graft numbers will significantly increase (and so will the price of the hair restoration procedure, if the patient is charged by the graft) without any increase in fullness (and probably less fullness due to sub-optimal growth.)

For example, if a patient had a 2,000 graft hair transplant procedure where the 4-hair grafts were split up into 1- and 2-hair grafts, either through poor dissection or intentionally, the new procedure would now have 2,400 grafts with exactly the same number of hairs. However, now each graft would contain only 1.96 hairs rather than 2.35 hairs. In addition, 400 more sites would need to be unnecessarily placed into the patients scalp to accommodate these grafts. This, in turn, would cause the hair to be spread out over a larger area of the scalp, decreasing the potential density in the more important areas such as the front – and increasing the cost of the surgical hair restoration procedure.

Splitting Follicular Unit Hair Grafts
FU Graft Size Intact FU Grafts
1-hair 250
2-hair 1000
3-hair 550
4-hair 200
Total Grafts 2000
Total Hairs 4700
Hair/FU Graft 2.35

Αρα το θεμα ειναι να μην κοπουν παραπανω grafts απο κακο υπολογισμο και μετα ανοιχτουν υποδοχες που δεν θα χρειαζονταν για να μπουν τα περισσια μοσχευματα και απλωθουν αναγκαστικα και σε μεγαλυτερη εκταση στο κεφαλι.
Η τιμολογηση ομως των grafts που διαιρουνται σε μικροτερα ειναι πραγματικοτητα και μαλλον αναποφευκτη. Το κακο ειναι να γινεται υπερχρηση αυτης της τεχνικης και να τιμολογειται ο ασθενης περισσοτερο.

Flosk

Well-Known Member
http://www.fuegallery.com/hair-transplants/dr-bisanga/strip/257

Νομιζω πως με τα ιδια grafts ο John ειχε καλυτερο αποτελεσμα..
Τελευταια εχω μπερδευτει πολυ με το τι μπορει να επιτευχθει απο τις μεταμοσχευσεις και το αν οντως μπορουν να δωσουν το κατι παραπανω καποιες κλινικες ή καποιοι κολοσσοι-γιατροι. Εχω αρχισει να πιστευω οτι ορισμενοι απλα καταφερνουν να προσφερουν αυτα που κατα γενικη ομολογια θεωρουμε καλα-λογικα αποτελεσματα μονο πιο συχνα απο καποιους αλλους και τιποτα παραπανω.
Δηλαδη με το να πληρωνεις παραπανω σε γνωστους γιατρους απλα μειωνεις τις πιθανοτητες να μην παρεις κατι λιγοτερο απο το λογικο που ενδεχομενως μπορουν να καταφερουν και παρα πολλες αλλες κλινικες.

Υ.Γ. Χασαπηδες παντα θα υπαρχουν

Υ.Γ.2 Αντικαταστηστε τα αστερακια στο ονομα του γιατρου με τα σωστα γραμματα γιατι η διευθυνση δεν αντιγραφεται σωστα λογω των κανονισμων του φορουμ.

Μπλουζα