HDC ~5.500g / 43y / Τριήμερη / Βρυωνίδου / Norwood 5+

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Legend

Active Member
Καλη επιτυχία. Πάντως βλέπω στα πλαινά πρέπει να εχεις retrograde alopecia και σου πήραν και από εκει μοσχεύμτα, που δεν θα έπρεπε να ειχαν πάρει γιατι δεν ειναι ασφαλη.

Γενικα δεν νομιζω οτι ηταν σωστό αυτο το πλάνο για την περίπτωση σου να κανετε τοσο μεγάλη εξαγωγή σε μια φορά. Θα έπρεπε να ειχε σπάσει η επέμβαση σε 3500 + 3500 μετά από ενα χρονο, γιατι και η δοτρια σου δεν φαινεται μεγαλη σε ευρος και ειναι περιορισμένη λογω retro και έτσι σου πήραν μοσχεύματα από μη ασφαλεις περιοχές και εχει ταλαιπωρηθει αρκετά και η δότρια σου.

Before-202410-2.jpg

alex7

Well-Known Member
Retrograde alopecia αποκλείεται να έχει ! Κάτι άλλο είναι εκεί που εμφανίζει κενό η δότρια στα πλάγια : Ίσως κάποιο μικρό shock loss προσωρινό φυσικά .

bakalis

Member
Παιδιά έχω μια υποψία ότι εκεί έχω τρίχες αλλά είναι κάτασπρες και γι'αυτό φαίνεται έτσι.. θα ανεβάσω βίντεο.

Legend

Active Member
Retrograde alopecia αποκλείεται να έχει ! Κάτι άλλο είναι εκεί που εμφανίζει κενό η δότρια στα πλάγια : Ίσως κάποιο μικρό shock loss προσωρινό φυσικά .
φαινεται αρκετά χαμηλότερη η πυκνότητα εξαρχης εκει, και αυτο υποδηλώνει πιθανον ύπαρξη retro οπως έχουν διάφοροι εκει ρετρο, χωρις να ειμαστε σιγουροι βέβαια...στις μετά φωτογραφίες εχει shock loss σε εκεινο το σημειο λογικά.

piros75

Well-Known Member
Τριήμερη και με τόσο μεγάλη πυκνότητα τοποθέτησης, το μόνο που με φοβίζει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η μειωμένη φύτρωση, αλλά έβαλες τόσα πολλά που σίγουρα και κάποια να μην επιβιώσουν, λογικά, θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Όμως θα συμφωνήσω με Cvial, νομίζω ήταν υπερβολή τα 5.500 τριχοθυλάκια με τη μία.

george93

New Member
Καλη φύτρωση φίλε, κρίμα που ταλαιπωρήθηκες τόσο.
Επειδή ανέφερες ότι είχες πόνους από την αναισθησία για μέρες, εννοείς πόνους στη δότρια ή και στη λήπτρια?
Σου προτειναν αγωγή για τον πόνο για τις πρώτες μέρες, έπαιρνες κάτι??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Καλη επιτυχια

Εισαι περιστατικο NW5, με διασπαρτες μαμα τριχες στην ληπτρια, ψηλο κραουν και σε καλη ηλικια, δηλαδη τουλαχιστον απο τις φωτο χωρις να σε εχω δει απο κοντα φαινεσαι πολυ καλος υποψηφιος και θα περιμενα οτι χωρις να χρειαστει να φτασεις την δοτρια σου στα ορια της θα μπρουσες να παρεις ενα καλο αποτελεσμα, οποτε δεν μπορω να καταννοησω τον λογο που επιλεχθηκε συνεδρια 5.500 grafts με την μια, αντι π.χ. για 3.000 + 2.500 + leftovers.

Αν με την δευτερη προσεγγιση μπορουσες π.χ. να παρεις 6.000-7.000 grafts (βεβαια αυτο δεν το γνωριζουμε ουτε θα το μαθουμε ποτε γιατι δεν εγιναν μετρησεις) , τοτε με την πρωτη και μαλιστα με εξαγωγη με εργαλειο motorized 0.9-1 mm που χρησιμοποιει η HDC (αν δεν κανω λαθος) υπαρχει μεγαλο ρισκο να μην υπαρχει καν πλεον η δυνατοτητα για δευτερη επεμβαση, αυτη ηταν δικη σου επιλογη η της κλινικης;

Απο εκει και περα οπως αναφερθηκε ηδη υπαρχει υποψια retro στα πλαινα που σημαινει οτι χανεις τουλαχιστον ενα 10% απο το τι θα μπορουσε να δοσει η δοτρια σου αν και βλεπω οτι εχει γινει εξαγωγη απο εκει.

Βεβαια οπως γνωριζεις και ανεφερες ηδη η HDC δεν φημιζεται για την διαχειρηση δοτριας, ωστοσο στο κομματι της φυτρωσης και της φυσικοτητας παιρνει υψηλο βαθμο και στην περιπτωση σου επειδη χτισατε πανω στις μαμα αδυνατισμενες τριχες που ειχες στην χερλαιν (διορθωσε με αν δεν ειναι ετσι και κατεβασατε χερλαιν αλλα ετσι φαινεται απο τις φωτο) overall περιμενω να εχεις καλη εικονα.

Μενει να δουμε το αποτελεσμα, τωρα υπομονη 5 μηνες και καπελο για τον ηλιο.

bakalis

Member
Καλη φύτρωση φίλε, κρίμα που ταλαιπωρήθηκες τόσο.
Επειδή ανέφερες ότι είχες πόνους από την αναισθησία για μέρες, εννοείς πόνους στη δότρια ή και στη λήπτρια?
Σου προτειναν αγωγή για τον πόνο για τις πρώτες μέρες, έπαιρνες κάτι??

Δύο είδη πόνων αμφότερα αφόρητοι:
  1. Είχα πόνους αφόρητους την ώρα που έμπαινε το υγρό της αναισθησίας μέσα στο κεφάλι. Σύντομοι πόνοι.
  2. Αρχισαν πόνοι μεταγχειρητικά, μόλις άρχισε να υποχωρεί η αναισθησία. Οι πόνοι αυτοί ήταν σαν να μου τραβάει κάποιος τα μαλλιά (όταν είχα). Απο αυτούς τους πόνους τις πρώτες μέρες ξύπναγα κάθε 1-2 ώρες μέσα στην νύχτα. Κάποιες νύχτες δεν κοιμηθηκα παρα μόνο στις 6-7 το πρωί για 3-4 ώρες max. Αυτοί ήταν πόνοι διαρκείας.
Μου έδωσαν βάλιουμ για το βράδυ το οποίο δεν το χρειάστηκα τις πρώτες νύχτες, παραμόνο όταν εμφανίστηκαν οι πόνοι μετά την αναισθησία.

Η οδηγία τους ήταν αυτό το Solpadeine , δύο χάπια κάθε 6 ώρες (και το βάλιουμ για το βράδυ).

Μόλις γύρισα ακόμα είχα πόνους και πρόσθεσα και ibuprofen. Πλέον ηρέμησα, αλλα το λέω και επιμένω για 1 εβδομάδα είχα πόνους αναμεσα με το να έχω χτυπήσει το κεφάλι σε ντουλάπι και να μου έχουν τραβήξει τα μαλιά με πολύ δύναμη.
Οι πόνοι ήταν στο πίσω άνω μέρος της δότριας και στο πλάι πάλι ψηλά, σαν στεφάνι.

1751284367878.png

Τελευταία επεξεργασία:

bakalis

Member
Αν με την δευτερη προσεγγιση μπορουσες π.χ. να παρεις 6.000-7.000 grafts (βεβαια αυτο δεν το γνωριζουμε ουτε θα το μαθουμε ποτε γιατι δεν εγιναν μετρησεις) , τοτε με την πρωτη και μαλιστα με εξαγωγη με εργαλειο motorized 0.9-1 mm που χρησιμοποιει η HDC (αν δεν κανω λαθος) υπαρχει μεγαλο ρισκο να μην υπαρχει καν πλεον η δυνατοτητα για δευτερη επεμβαση, αυτη ηταν δικη σου επιλογη η της κλινικης;

Αρχικά η πρόταση που μου έγινε ήταν να πάμε για zώνες 1/2 με 4000+ grafts σε μια διήμερη. Και αυτό μου άρεσε και το δέχτηκα. Μετά απο κανα μήνα με παίρνουν και μου λένε ότι βλέπουν πολύ υλικό στην δότρια και καλύτερα να πάμε και σε τρίτη μέρα. Δεν ήξερα τι να πω και είπα ναι. Πως μπορώ να μάθω σε τι κατάσταση ειναι η δότρια μου τώρα και αν εχει γίνει ζημιά;

Απο εκει και περα οπως αναφερθηκε ηδη υπαρχει υποψια retro στα πλαινα που σημαινει οτι χανεις τουλαχιστον ενα 10% απο το τι θα μπορουσε να δοσει η δοτρια σου αν και βλεπω οτι εχει γινει εξαγωγη απο εκει.

Βεβαια οπως γνωριζεις και ανεφερες ηδη η HDC δεν φημιζεται για την διαχειρηση δοτριας, ωστοσο στο κομματι της φυτρωσης και της φυσικοτητας παιρνει υψηλο βαθμο και στην περιπτωση σου επειδη χτισατε πανω στις μαμα αδυνατισμενες τριχες που ειχες στην χερλαιν (διορθωσε με αν δεν ειναι ετσι και κατεβασατε χερλαιν αλλα ετσι φαινεται απο τις φωτο) overall περιμενω να εχεις καλη εικονα.

Το ότι η HDC δεν φημίζεται για την διαχείριση δότριας δεν το ήξερα. Χαζεύω κανα 6μηνο το forum και μου διαφευγει να το έχω παρατηρήσει. Μπορεί να το διάβασα και να μου διαφευγει και πάλι, εχουν biases οι άνθρωποι. Με λυπεί που το διαβάζω αυτό που λες. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις ότι το γνωρίζω ήδη, αντιθέτως.....

Οσο αφορά την hairline αν τα λέω σωστά αγνοήθηκαν πλήρως οι υπάρχουσες τρίχες, και το hairline είναι πολύ ψηλότερα απο τις ελάχιστες που είχαν απομείνει. Το φυσικό μου hairline ήταν πολύ χαμηλό.

Hairline.jpg

Μενει να δουμε το αποτελεσμα, τωρα υπομονη 5 μηνες και καπελο για τον ηλιο.
Ευχαριστω, μακάρι.

Legend

Active Member
Νομιζω είναι οι άσπρες τρίχες που κάνει να δείχνει έτσι ...κάπως έτσι είναι και ο tasos33
Ο tasos33 ειχε αναφέρει οτι ειχε retro αυτος και δεν του πήρε από εκει στα πλαινά μοσχεύματα ο lorenzo και γιαυτο το λογο του ειπε θα πάμε μέχρι 3000 στην πρώτη επέμβαση και αλλα 3000 στη δευτερη λόγω περιορισμένης έκτασης που προκαλούσε και η retro, ενώ ο ιδιος ήθελε να βάλει περισσότερα στην πρώτη αλλα δεν τον άφηνε ο Lorenzo για να μη ζοριστεί η δότρια.

bakalis

Member
Διαχείριση δότριας ότι δεν γίνονται μετρήσεις αυτό λένε bakalis
Αλλιως το αντιλαμβάνομαι.
Ότι και χωρίς μετρήσεις μπορείς να διαχειριστείς σωστα μια δότρια να μην την ξετινάξεις.

Εδω σου λέει ο άλλος ότι μπορεί να μην έχω για επόμενη επέμβαση λόγω επιθετικότητας (punch size + number of grafts). Δεν αναφέρεται στην έλλειψη μετρήσεων απλά...

JimKan1

Well-Known Member
Αρχικά η πρόταση που μου έγινε ήταν να πάμε για zώνες 1/2 με 4000+ grafts σε μια διήμερη. Και αυτό μου άρεσε και το δέχτηκα. Μετά απο κανα μήνα με παίρνουν και μου λένε ότι βλέπουν πολύ υλικό στην δότρια και καλύτερα να πάμε και σε τρίτη μέρα. Δεν ήξερα τι να πω και είπα ναι. Πως μπορώ να μάθω σε τι κατάσταση ειναι η δότρια μου τώρα και αν εχει γίνει ζημιά;

Αυτο θα το δεις στους 6 μηνες, η εξαγωγη παντως εχει γινει ομογενοποιημενα απο ολο το ευρος της δοτριας και εχουν παει μεχρι ψηλα και στα πλαινα.

Αλλιως το αντιλαμβάνομαι.
Ότι και χωρίς μετρήσεις μπορείς να διαχειριστείς σωστα μια δότρια να μην την ξετινάξεις.

Εδω σου λέει ο άλλος ότι μπορεί να μην έχω για επόμενη επέμβαση λόγω επιθετικότητας (punch size + number of grafts). Δεν αναφέρεται στην έλλειψη μετρήσεων απλά...

Το οτι ειναι επιθετικη προσεγγιση δεν σημαινει οτι δεν θα μεινει τιποτα, αλλα οσο πιο επιθετικα πας τοσο μεγαλυτερο ειναι το ρισκο να δημιουργησεις επιπλεον ζημια που αλλιως θα ειχε αποφευχθει, δηλαδη οπως εξηγησα και στο πρωτο σχολιο εκει που θα εβγαζες συνολικα 7.000 μπορει τελικα να μπορεσεις να βγαλεις μονο 6.500 και να πρεπει να συμβιβαστεις με μικροτερη πυκνοτητα σε περιοχες που ειναι κενες και θα πρεπει να καλυφθουν σε νεα επεμβαση, ισως δεν το διατυπωσα καλα στα αρχικο σχολιο, οταν λεω δεν υπαρχει δυνατοτητα για δευτερη επεμβαση εννοω οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα να κανεις το 5.500 + 1.500 που μπορει να ειχες στο μυαλο σου

Το ότι η HDC δεν φημίζεται για την διαχείριση δότριας δεν το ήξερα. Χαζεύω κανα 6μηνο το forum και μου διαφευγει να το έχω παρατηρήσει. Μπορεί να το διάβασα και να μου διαφευγει και πάλι, εχουν biases οι άνθρωποι. Με λυπεί που το διαβάζω αυτό που λες. Δεν ξέρω γιατί πιστεύεις ότι το γνωρίζω ήδη, αντιθέτως.....

Εγραψες στην αρχη οτι ξερεις πως δεν κανουν μετρησεις, δηλαδη δεν ειναι της λογικης Lorenzo που φτιαχνει αναλυτικο πλανο του τι θα μπει που, σε ποσες επεμβασεις κτλπ με βαση το τι εχει να δωσει η δοτρια. Αυτο ειναι συνηθως προβλημα σε μικρες ηλικιες με επιθετικη τριχοπτωση που δεν ξερεις πως θα εξελιχθει και πρεπει να παιξεις safe και να βαλεις και φινα στο παιχνιδι κτλπ., στην δικη σου κατασταση στα 43 στις περισσοτερες περιπτωσεις "συγχωρειται".

Οσο αφορά την hairline αν τα λέω σωστά αγνοήθηκαν πλήρως οι υπάρχουσες τρίχες, και το hairline είναι πολύ ψηλότερα απο τις ελάχιστες που είχαν απομείνει. Το φυσικό μου hairline ήταν πολύ χαμηλό.

Προβολή συνημμένου 69742

οκ πολυ θετικο αυτο

bakalis

Member
Εγραψες στην αρχη οτι ξερεις πως δεν κανουν μετρησεις, δηλαδη δεν ειναι της λογικης Lorenzo που φτιαχνει αναλυτικο πλανο του τι θα μπει που, σε ποσες επεμβασεις κτλπ με βαση το τι εχει να δωσει η δοτρια. Αυτο ειναι συνηθως προβλημα σε μικρες ηλικιες με επιθετικη τριχοπτωση που δεν ξερεις πως θα εξελιχθει και πρεπει να παιξεις safe και να βαλεις και φινα στο παιχνιδι κτλπ., στην δικη σου κατασταση στα 43 στις περισσοτερες περιπτωσεις "συγχωρειται".
Αρχίσω και καταλαβαίνω. Το χάσμα στην επικοινωνία μας οφείλεται σε δική μου παρανόηση του τι σημαίνει "διαχείρηση δότριας".

Μπλουζα