H Ρεαλ στο ΟΑΚΑ

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού


Ποστάρω το βίντεο από την (πρώην) εμπόλεμη ζώνη. Τα παιδιά από το consultation θα καταλάβουν. Γυρνάω αύριο και θα δώσω λεπτομέρειες και αναλυτικές πληροφορίες. Θα παρακαλούσα να μην ανοιχτούν παράλληλα νήματα, ότι είναι θα συζητηθεί εδώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τhink BIG, act BIGGER. My motto.

Η διαφορά ενός μηχανικού από έναν φυσικό ή μαθηματικό δεν έγκειται στις γνώσεις. Πάνω κάτω τα ίδια ξέρουμε. Η διαφορά είναι στο mindset. O μηχανικός μετατρέπει την θεωρία σε πράξη. Αυτό μαθαίνει να κάνει. Όσοι έχουν τελειώσει Πολυτεχνείο καταλαβαίνουν τι εννοώ. Όταν ανέλαβα το 2015 moderator, ο στόχος μου δεν ήταν να γίνω θηριοδαμαστής. Δεν έχει καμία πρακτική αξία. Πρωταρχικός στόχος ήταν (και είναι) η αντικειμενική και ποιοτική παροχή γνώσεων και πληροφοριών στα μέλη έτσι ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Ο επόμενος (και πιο πρακτικός) στόχος ήταν να έρθει στην Ελλάδα ένας από τους τοπ γιατρούς στον κόσμο για consultation. Να μας μάθει τι σημαίνει στρατηγικός σχεδιασμός και πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά το θέμα της ΑΑ. Έγινε 2 φορές. Μια τέλος του 2018, μια πρόσφατα το 2021. 70 μέλη κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι τους και πως μπορούν να το αντιμετωπίσουν με αναλυτικό και ξεκάθαρο τρόπο. Ήταν ένα μίνι άθλος γιατί μην ξεχνάτε ότι ο Lorenzo δεν το έχει ξανακάνει σε άλλη χώρα πλην Ισπανίας. Έγινε όμως δις.

Ο τελικός στόχος (το όνειρο) όμως ήταν να έρθει στην Ελλάδα η τεχνογνωσία της Ισπανικής σχολής στην FUE. Να γίνουν οι επεμβάσεις στην Αθήνα και όπως έγινε και στην Ισπανία, όλο το knowhow στην FUE που ξεκίνησε από τον Lorenzo με τα sharp implanter και τα manual punch και μεταλαμπαδεύτηκε σε Couto, Freitas, Villa, κλπ να μεταφερθεί στην χώρα μας. Μου πήρε 3 χρόνια προσπαθειών αλλά τελικά ευοδώθηκε.

Η Real στο OAKA. Ο τίτλος τα λέει όλα. Όλη η Ισπανική ομάδα (Lorenzo και όλο το team της Ισπανικής κλινικής), η "REAL", 2 εβδομάδες το Φθινόπωρο, μια το Σεπτέμβριο και μια τον Οκτώβριο θα μεταφερθεί στο "ΟΑΚΑ", στην κλινική του Αναστασάκη για να κάνει τις επεμβάσεις.

Εδώ πρέπει να πω 2 λόγια για το προξενιό. Ήταν μια δική μου, τρελή, ιδέα που την δούλευα κάποιους μήνες και την υλοποίησα όταν ήρθε τον Μάιο. Ένας συνδυασμός που βασίστηκε στην τρέλα που έχει για kite, της αγάπης για την χώρα μας, της ευγνωμοσύνης για τα πολλά μέλη που έκαναν μμ στην Ισπανία και φυσικά της θέλησης του να μεταφέρει το knowhow σε έναν Ελληνά γιατρό όπως έκανε στην Ισπανία. Από την άλλη ο γιατρός Αναστασάκης είναι ένας από τους καλύτερους γιατρούς που έχουμε, έχει by far την πιο οργανωμένη και σύγχρονη κλινική στην χώρα με πολλά operating room (απαραίτητη προϋπόθεση από τον Λορένζο για να γίνονται ταυτόχρονα πολλές επεμβάσεις και να έχει νόημα η μεταφορά του team από την Ισπανία), είναι dedicated στον τομέα των μεταμοσχεύσεων με πλούσια δράση σε διεθνείς οργανισμούς, βιβλιογραφικό έργο και το σημαντικότερο: δίψα να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και ειδικά στην FUE σε καινούργια μονοπάτια όπως είναι τα sharp implanters. Είναι προς τιμήν του ότι αποδέχτηκε την πρότασή μου άμεσα με ανοιχτό μυαλό, χωρίς κανένα ίχνος ανταγωνισμού όπως κάνουν όλοι οι παθιασμένοι με αυτό που αγαπούν.

Επί του πρακτέου. Προτεραιότητα για τις επεμβάσεις έχουν τα παιδιά που ήρθαν στο consultation. Ήδη οι ημερομηνίες για το Φθινόπωρο και τις επεμβάσεις στην Αθήνα είναι κλεισμένες. Μην με ρωτάτε για τιμές. Δεν πρόκειται να γίνει καμία κουβέντα όπως έγινε και στα consultation. Όμως. Σε κάθε επίσκεψη του Lorenzo (Σεπτέμβρη και Οκτώβρη) θα γίνουν νέα consultation (πιθανότατα Κυριακή, θα ανακοινώσω εν καιρώ ημερομηνίες). Αυτοί που θα επιλεγούν και θα συμμετέχουν θα αποκτούν (μόνο αυτοί) αυτόματα το δικαίωμα να κάνουν επέμβαση στην Ελλάδα όταν (και άμα) ξαναγίνουν χειρουργεία. Λέω άμα γιατί όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο δεν ξέρεις πως θα πάει. Θέλω να πιστεύω καλά αλλά καλύτερα να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Μην ξεχνάμε ότι η κλινική του Λορενζο είναι στην Μαδρίτη, αυτό δεν αλλάζει, στην Ελλάδα έρχεται με κίνητρο τον αέρα και το kite.

Κύριοι, κάπου εδώ τελειώνει το δικό μου όνειρο γιατί πλέον το βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά. Θα παραμείνω θεματοφύλακας κατά τα αρχικά στάδια της υλοποίησης έτσι ώστε να ξεπεράσει τις αρχικές παιδικές ασθένειες και να προχωρήσει προς το μέλλον με επιτυχία.

Σε αυτό το νήμα δεν θέλω μικρότητες, σας παρακαλώ σεβαστείτε αυτό που πάει να γίνει και φερθείτε ανάλογα, είναι για το καλό όλων μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

vag25

Well-Known Member
Ρε Cvial, πριν καμια ωρα πηγα να γραψω για πλακα (και το εσβησα) στο νημα της μμ που μιλαγαμε για fut ¨γιατι δεν μαθαινει ο Αναστασακης στον λορενζο την εκπληκτικη τομη και ο λορενζο στον αναστασακη τα μαγικα του''. :p
Σκεφτομουν οτι αν ημουν Αναστασακης θα ηθελα να γινει αυτο που εγραψες παραπανω και μολις διαβαζω οτι εγινε.

Θα μας τρελανεις ολους! Οτι σκεφτεσαι γινεται.
 

Kostas97

Well-Known Member
Πολλα συγχαρητηρια CVIAL. Οταν ειδα στο consultation εξεταση Αναστασακη και απο πισω το logo της κλινικης του καταλαβα πως καποια επισκεψη εγινε απο κει. Με τιποτα βεβαια δε θα φανταζομουν κατι τετοιο αφου πιο πολυ για φαντασια θα εμοιαζε.
Και ομως εγινε πραξη.
Θα πρεπει να νιωθουμε πολυ τυχεροι για αυτο.

Μπραβο και στον Αναστασακη που αποτελει σημαντικο παραγοντα για να γινει κατι τετοιο πραξη και δειχνει τον τροπο που πρεπει ολοι μας να λειτουργουμε. Προσωπικα παντα εβλεπα οτι εχε τα φοντα να γινει ακομα καλυτερος και αυτο ειναι η αποδειξη.
Οι ευκαιριες πρεπει να αρπαζονται, ενα μαθημα και για μας τους πιο νεους.

Καλη αρχη να εχει το εγχειρημα και ολα να πανε κατ'ευχην!!
 

Harris_G

Well-Known Member
Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις. Όλο το εγχείρημα είναι ένα έργο τέχνης. Ότι μπορεί να σου κάνει επέμβαση ο Lorenzo στην Ελλάδα; Ότι ο Αναστασάκης σε εύλογο διάστημα θα "παίζει" μπάλα σε επίπεδο τοπ Ισπανών γιατρών και θα έχουμε πχ ένα Freitas (εγώ πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερος από πολλούς μαθητές του λόγω του πάθους του) μέσα στα πόδια μας;

Αναλογιστείτε τη μετάβαση από τα πέτρινα χρόνια που βλεπαμε ανθρώπους με ξυρισμένα κεφάλια λόγω της μηδενικής φύτρωσης συν πισω ενθύμιο μια απαίσια τομή σε αυτό που πάει να γίνει τώρα. Μιλάμε για μεταρρύθμιση. Μιλάμε για διαφωτισμό. Χωρίς υπερβολή. CVIAL ευχαριστούμε, δεν υπάρχουν λόγια. Ας πούμε εμείς που είμαστε μάρτυρες της μεταρρύθμισης ένα ευχαριστώ γιατι στο μέλλον καποιοι θα τα βρουν όλα στρωμένα και δε θα ξέρουν καν τι είναι φορουμ και τι συνέβη ώστε να αλλάξουν όλα.

ΥΓ @CVIAL Είσαι ένας λόγος να έχουμε πίστη σε αυτό το μιξ ΨευτοευρωπαϊκοΒαλκανικοΑνατολίτικου αχταρμά που ζουν, βασιλεύουν και μας ντροπιάζουν ελεεϊνά λαμόγια. Μακάρι και πρωθυπουργός είμαι σίγουρος ότι θα μας έκανες Σουηδία σε χρόνο dt.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

bobby

Well-Known Member
Εύγε στον CVIAL για την ιδέα και την προσπάθεια να γίνει αυτό εφικτό. Δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο του αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς ως mod στο site έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να «ξεστραβωθεί» και να πάρει τις σωστές αποφάσεις για την λύση του προβλήματος του.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα (η διεξαγωγή ΜΜ από έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο για μένα, γιατρούς στον τομέα των ΜΜ) αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών του, με όλα τα ωφέλη που αυτή θα προσδώσει (μεταφορά τεχνογνωσίας, πρόσβαση από ασθενείς που δεν θα πήγαιναν Ισπανία, πιο προσιτές τιμές?). Μακάρι να συνεχιστεί και στο μέλλον!

Εύγε στο Jose που ως ανοιχτόμυαλος επιστήμονας σκοπεύει να μεταλαμπαδεύσει την γνώση του σε έναν άλλο ανοιχτόμυαλο επιστήμονα (Αναστασάκη). Πολλοί στην θέση του δεν θα το έκαναν αυτό για να μην χάνουν δουλειές, αλλά έτσι δυστυχώς δεν προάγεται η επιστήμη....

Εύγε στον Αναστασάκη που παρέχει την κλινική του για αυτό το εγχείρημα και που ακομπλεξάριστα δέχεται κάποιος άλλος γιατρός να εγχειρήσει εκεί και να «μάθει» από αυτόν. Αυτό δείχνει έναν επιστήμονα, που αν και είναι ήδη πολύ καλός σε αυτό που κάνει, εξακολουθεί να επιζητεί την βελτίωση και εξέλιξη στο αντικείμενο του για να γίνει ακόμα καλύτερος. Μακροπρόθεσμα μόνο οφελημένος (και εμείς) θα βγει από αυτό.
 

vlafo

Well-Known Member
Τι να πρωτοπεί κανείς?
Προσωπικά γνωρίζοντας τον Cvial δεν μου προξενεί καμία εντύπωση.
Όταν έχεις πάθος και όραμα για κάτι,το τελικό αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσιολογικό να έρθει με αυτό τον τρόπο
Προερχόμενος από μια οικογένεια με μηχανικούς,η μετενσάρκωση από τη θεωρία στην πράξη είναι η ουσιαστική διαφορά που τους διαφοροποιεί και αυτό που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν χώρα.Σαν άνθρωπος της πράξης παρόλο τη διαφορετική επιστήμη που έχω ακολουθήσει,πάντα με τέτοιους ανθρώπους επεδίωκα να ήμουν σε επαφή.
Απο την πρώτη στιγμή διαβάζοντας το νήμα του,είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Δεν ήταν μόνο η δική του μμ που την είχε ξεσκονίσει, αλλά κυρίως η αγάπη του και η τρέλλα του να προσφέρει σε αυτό τον τομέα που είχαμε μείνει χρόνια πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Αρκετοί από εμάς έχουμε την ίδια τρέλλα,αλλά όπως είχα αναφέρει και παλιότερα,ο Cvial το τερμάτισε πραγματικά.
Το πήγε ένα βήμα παραπέρα.
Ο χάρτης των μμ στην Ελλάδα θα αλλάξει πολύ σύντομα και αυτό από μόνο του είναι μια καινοτομία και μια εξέλιξη εκκωφαντική.
Δεν είναι μόνο όλοι αυτοί οι λόγοι που αναφερθήκανε για τον Jose απλά η αφορμή,θα βρισκόντουσαν άλλοι λόγοι και κίνητρα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα.
Είναι η αγάπη του Cvial για αυτό που κάνει και νομοτελειακά όσο δύσκολο και αν ήταν θα κατέληγε εκεί.
Με τέτοιους ανθρώπους χαίρομαι να συνεργάζομαι,χαρά μου είναι να δουλεύω μαζί τους και με αυτούς προχωράμε μπροστά.
Εγώ θα του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ,για τις συζητήσεις που έχουμε κάνει για το κοινό μας ενδιαφέρον,αλλά και για τη γνωριμία μου με τον Jose δις,που είναι ένας πολύ ωραίος και προσιτός άνθρωπος και χαίρεσαι να συζητάς μαζί του.
Για τον Αναστασάκη,ειναι η μεγάλη του ευκαιρία να ξεφύγει και να πάει σε αυτό το επίπεδο,γιατί και τρελλός είναι με αυτό το κομμάτι αλλά το κυριότερο το αγαπάει.
Και επειδή γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις,θεωρώ ότι σύντομα θα είναι εκεί που θέλει και που ονειρεύονται οι περισσότεροι.
Εύχομαι οι περισσότεροι που θα τα βρούνε στρωμένα και αναφέρομαι στους νεότερους,να εκτιμήσουν πραγματικά αυτό που θα έχουν και να μην το θεωρούν δεδομένο.
Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο όφελος.
ΥΓ:Στο γραφείο μου και στη ζωή μου έχω δύο μότο που είναι τα πιο βασικά.
1)Δικαιοσύνη.
2)Ουδείς μεγαλύτερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου.
 
Τελευταία επεξεργασία:

alex7

Well-Known Member
Ημουν ο πρώτος που είχα πει να έρθει στην Ελλάδα ο Lorenzo να κάνει επεμβάσεις και τότε ο CVIAL μου είχε απαντήσει ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστής που θα του προσφέρει χώρο στην Ελλάδα
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα από την πατρίδα. Αγαπητέ συνάδελφε, όπως είπε ο μέγιστος Bob Dylan, times are changing. Για αυτό πάντα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά όταν οι συνθήκες ωριμάσουν και γίνουν κατάλληλες. Πολλές φορές δε μπορούμε και εμείς να τις διαμορφώσουμε με επιμονή και σκληρή δουλειά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aldo

Well-Known Member
Συγχαρητήρια Cvial.
O ορισμός του “think out of the box” να συμπληρώσω.
Δεν με ανησυχεί πως θα πάει το όλο εγχείρημα(πιστεύω θα πάει μια χαρά) , γιατί απλούστατα κάποιος που το κατάφερε μια φορά μπορεί να το καταφέρει άλλες δέκα και κάθε φορά καλύτερα.

Να είσαι καλά φίλε και καλή συνέχεια
 

Giorgos-3

Well-Known Member
@CVIAL εγώ δεν θέλω να σταθώ στα συγχαρητήρια και στην εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σου και το τι έχεις κάνει και μπλα μπλα μπλα που θα γράφουν οι άλλοι ξανά και ξανά όσο για αυτό που είπες στο τέλος ..τι εννοείς κάπου εδώ ολοκληρώνεται ένα όνειρο και θα είσαι απλά θέματοφυλακας; Ελπίζω να μην εγκαταλείψεις την διαχείριση του Φορουμ και να το πας όσο αντέχεις για το καλό αυτών που έρχονται από πίσω κυρίως και να μην το αφήσεις στην μοίρα του κάθε "χορηγού" όπως γίνεται στο εξωτερικό.....
 

mike1988

Active Member
Συγχαρητήρια στον cvial γιατί το να έχεις ένα μεράκι και να θες να προσφέρεις ανιδιοτελώς την γνώση και το χρόνο σου στους άλλους είναι πραγματικά σπάνιο. Μιλάμε για ένα αισθητικό ιατρικό πρόβλημα που επηρεάζει ψυχολογικά χιλιάδες ανθρώπους. Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι εγώ έτρεξα σαν το μλκ να κάνω επέμβαση τον Δεκέμβριο στον δρ. Αναστασάκη....που να το ήξερα...? Δεν πειράζει η επόμενη θα ναι όπως πρέπει...:):):):p:cool: στο σωστό timing...
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@CVIAL εγώ δεν θέλω να σταθώ στα συγχαρητήρια και στην εκτίμηση μου προς το πρόσωπο σου και το τι έχεις κάνει και μπλα μπλα μπλα που θα γράφουν οι άλλοι ξανά και ξανά όσο για αυτό που είπες στο τέλος ..τι εννοείς κάπου εδώ ολοκληρώνεται ένα όνειρο και θα είσαι απλά θέματοφυλακας; Ελπίζω να μην εγκαταλείψεις την διαχείριση του Φορουμ και να το πας όσο αντέχεις για το καλό αυτών που έρχονται από πίσω κυρίως και να μην το αφήσεις στην μοίρα του κάθε "χορηγού" όπως γίνεται στο εξωτερικό.....

Άλλο το όνειρο άλλο η καθημερινότητα. Αυτή συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο. Ακόμα αντέχω.
 

vlafo

Well-Known Member
Φίλε Γιώργο
Οι manager δεν μπορούν να ασχολούνται με λεπτομέρειες,ασχολούνται με τα βασικά πως θα επιτευχθεί ο στόχος.
Μετά απλά επίβλεψη κάνουν,όταν το νερό μπει στο αυλάκι δεν υπάρχει κάτι άλλο να προσφέρεις.
Μετά από αυτό δηλαδή και να αποσυρθεί ο Cvial τι είναι αυτό που δεν μπορεί να γίνει?
Τίποτα απολύτως στο λέω εγώ,τα πάντα έτοιμα είναι στο πιάτο.
Άσε τον άνθρωπο να πάει στις Κανάριους νήσους να μάθει και αυτός kite.:):):)
 
Μπλουζα