George5, fue, 2700 grafts, 19/8/2016

makis25

Well-Known Member
στη dhi σε ενα περασμα βγαζουν 10-12 μοσχευματα ανα τετραγωνικο εκατοστο απο δοτρια . εδω ειναι 20; πανω απο 20; . Αυτη τη στιγμη , εδω και καιρο δηλαδη αυτο που με κρατα και δε παω ahc ειναι το πως φαινονται οι δοτριες . Στη παραπανω φωτογραφια του κεφαλιου απο πισω άνετα τραβας γραμμες στο ορθογωνιο . Το ματι πηγαινει αμεσως πανω σε τετοια μοτίβα. Πως να τα παρω με τη μηχανη και να βγω εξω μετα. Παντως εδω ο george5 μια χαρα απο σχημα hairline και οπως αχνοφαίνεται η γωνια τοποθετησης των μοσχευματων μια χαρα .

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

andy.k

Active member
Δεν ειναι τα 20 μοσχευματα που βγαζουν makis. Το προβλημα ειναι οτι σχηματιζουν ξεκαθαρα το τετραγωνο, αντι να το σβησουν διακριτικα...σε εμενα που τα περνω πολυ κοντα πισω, παραδοξως δε φαινεται κατι 10 μηνες μετα, αλλα ειναι απαραδεκτη τακτικη αυτη που εφαρμοζουν στην εξαγωγη.

aeratos28

Just aeratos
σε εσένα andy.k ειναι και λίγα τα grafts που βγηκαν..με 2000 grafts δεν φαίνεται εύκολα όσο και λάθος τακτική και αν είναι..όταν ανέβει ο αριθμός μοσχευμάτων όμως φαίνεται ..για σκεψου να πάρεις αλλα 700-1000 από το συγκεκριμένο σημείο που σου πήραν την 1η φορά πως θα φαινεται

GEORGE5

Member
Φιλε στη φαση που εισαι τωρα δε φαινεται κ τιποτα να σχολιαστει...απλα εχουν αναπτυχθει εξ αρχης καποια μοσχευματα, αλλα η πλειοψηφια εχει πεσει. Το θεμα ειναι ποσα θα φυτρωσουν σε 2-5 μηνες απο τωρα. Το μονο που μπορει να σχολιαστει ως τωρα ειναι το κατα ποσο εγινε καλη δουλεια στις φωτο της τοποθετησης. Ολα τ αλλα ειναι φυσιολογικα

Re sy Andy den fygane polla mosxeumata ... toulaxiston auth thn entypwsh exw... den fevgane foul... sto lousimo thymamai na vlepw kamia 10 aria trixes gia 2 vdomades maximum.... Na anyshxw gia xamhlh fytrwsh h' exoune ontws pesei opws les apla den to katalavaina epeidh mporei na peftane liges katholh th diarkeia ths meras??? Sorry gia ta greeklish... Thanks

andy.k

Active member
Πεσανε πολλες τριχες. Δεν εχει καμια σχεση η εικονα σου τωρα με τις φωτο που ποσταρες στα καπακια μετα τη μμ, τωρα εισαι πολυ πιο αραιος. Εσενα δε σου φανηκε να πεφτουν οπως κ εμενα δε μου φαινοταν, αλλα πεφτουν...το θεμα ειναι να ξαναβγουν. Για φυτρωση ειναι νωρις ακομα. Σε 2-3 μηνες θα δεις διαφορα αν ολα πανε καλα.

P70

Active Member
Και μενα ιδιο χαλι στους 2 μηνες...
Τωρα στον τριτο, αρκετα καλυτερα, αλλα πραγματικα κοντο μαλλι πισω, δεν νομιζω να γινεται. Υπομονη!

koumparos

Well-Known Member
Εγω προτεινω οσα παιδια αποφασισουν για ραντεβου μαζι τους να το θιξουν το θεμα και να παρουν διαβεβαιωσεις οτι η εξαγωγη θα γινει απο μεγαλυτερο εύρος δοτριας και μαλιστα να το τονισουν με αυστηροτητα και πριν κλεισουν ημερομηνια αλλα και μερικα λεπτα πριν τη διαδικασια να το απαιτησουν απο την νοσηλευτρια.Ειναι απαραδεκτο μετα απο fue να μην μπορεις να κανεις κοντα κουρεματα.

P70

Active Member
Εχεις δικιο κουμπαρε αλλα πιστευω οτι απλα ετσι δουλευουν για ευκολια. Το γνωριζουν το θεμα, σιγουρα

piros75

Well-Known Member
Το έχουμε πει 100 φορές, είναι λάθος τακτική αυτή που ακολουθεί ο Βεκρής στη δότρια για πολλούς λόγους, όχι μόνο γιατί δεν "σβήνουν" τη δότρια, λαμβάνοντας από όλη την περιοχή μοσχεύματα, αλλά και γιατί βγάζοντας μόνο από το "φιλέτο" δεν σου δίνουν δικαίωμα να επανέλθεις για να διορθώσεις τυχών προβλήματα αραίωσης που θα έχεις στο μέλλον. Άλλα μάλλον με την μοτοραιζ τεχνική εξαγωγής βολεύει να παίρνουν κυρίως από εκεί. Σε κάθε περίπτωση είναι λάθος.

andy.k

Active member
Ειναι λαθος απο τη μια, αλλα απο την αλλη βλεπε larioso...δε ξερω αν επερνε απο ολη τη δοτρια 4000gts κ οχι απο το φιλετο, αν θα ειχε αντιστοιχο ααποτελεσμα. Επιπλεον θα ηθελα να ξερω...στις 2πλες συνεδριες, τα 4000+ gts απο που τα βγαζει? Προφανως δε παιρνει μονο απο το φιλετο γτ τοτε θα ειχαμε πολυ ασχημες εικονες δοτριας. Εκτιμω οτι σε αυτες τις περιπτωσεις παιρνει πολλα κ απο πλαγια, συνεπως βγαζει κ απο εκει με motorized. Δε νομιζω οτι ειναι περιορισμος της motorized δλδ. Απλα παιρνει απο πισω πρωτα για να πετυχει μεγαλυτερο λογο, με οτι μειον εχει αυτο. Παντως περαν της λαθος προσεγγισης, μη ξεχναμε οτι στο larioso, αν ακολουθουσε την ορθοδοξη τακτικη ισως να ηθελε κ 1500gts επιπλεον για να πετυχει αντιστοιχο αποτελεσμα...αν και επαναλαμβανω, εχω επιφυλαξη κατα ποσο μπορει να παιρνει μονο απο το φιλετο σε μμ ανω των 3000-3500 gts...φυσικα μακροπροθεσμα αν το δει καποιος που εχει πλανο, δεν ειναι καθολου σωστη προσεγγιση, εκτος αν καποιος ειναι τυχερος κ εχει μονο μπιφτεκοαραιωση κ πεσουν εκει τα πολυτριχα της πρωτης μμ...σε αυτη την περιπτωση αν δλδ υπηρχε αραιωση μονο στην κορυφη κ ο lorenzo νομιζω απο το φιλετο θα επερνε...απλα θα το εσβηνε...δε θα το αφηνε φατσα καρτα...παντως νομιζω οτι λιγοι ειναι τοσο πορωμενοι(εδω μεσα ισως περισσοτεροι) που θα μπουν στη διαδικασια μακροχρονιου σχεδιασμου κ πλανου. Ειναι καπως κουραστικο κ ψυχοφθορο. Οι πιο πολλοι "μεταμοσχευονται" σε συνολικο οριζοντα 4-5 ετιας max, που οσο να ναι, σε ωριμες ηλικιες35-40+ φαινεται που παει το πραγμα...αρα σε αυτες τις περιπτωσεις καλα κανει κατ εμε και τα παιρνει απο το φιλετο ο Βεκρης. Βεβαια σε μια περιπτωση 25 χρονου με ψιλοαραιωση κροταφους να βαζει 2000-2500 απο το φιλετο, ειναι δολοφονικο...και το κακο ειναι αυτο ακριβως...οχι οτι οργωνει...αλλα οτι οργωνει ΟΛΑ τα κεφαλια ανεξαρτητως ηλικιας, πατερν κλπ κλπ...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
ειναι προφανες πλεον οτι ο βεκρης δουλευει copy paste η κοπυ παστε,οπως λεει κ ο υπουργος, μολις αρχισουν και σκανε τα τετραγωνα θα το καταλαβουν εκει στην κλινικη

andy.k

Active member
Κανενας με διπλη συνεδρια, εχει ποσταρει φωτος δοτριας μετα την εξαγωγη? Μονο ο πιλοτακης νομιζω(παει πεταξε αυτος...), οπου οκ, εχει παει κ πλαγια η εξαγωγη. Ακομα κ εκει ομως, πηγε λιγοτερο στα πλαγια κ περισσοτερο προς τα πανω(κοντα στο crown)...δλδ προτιμησε οχι τοσο safe zone ισως προκειμενου να παρει πιο πολλα πολυτριχα...σκεψου να φυτρωσουν ολα, να τουμπανιασει το παλικαρι, και μετα απο 3-4 χρονια να αρχισει να τα χτυπαει η dht κ να πεσουν...

dimitris50423

Well-Known Member
παιδια το εχουμε ξανασυζητησει σε αλλο θεμα. οι αποψεις διαφερουν για αυτο το θεμα. σε διπλη συνεδρια εννοειτε οτι βγαζουν και απο τα πλαγια.
το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων που κανουν μεταμοσχευση κανουν μια και τελος. οταν λοιπον κανεις μια συνεδρια λογικο ειναι να παρει απο την πιο safe περιοχη που ειναι η πισω. αυτο εξασφαλιζει και το οτι τα μοσχευματα με τα χρονια δεν θα πεσουν καθως τα πλαινα σε ολους εχουν περισσοτερη αραιωση απο οτι τα πισω μαλλια.
εφοσον η πιο safe περιοχη εχει και πολυτριχα τα οποια δινουν καλυψη και πετυχαινουν και μεγαλα ποσοστα φυτρωσης απο οτι εχουμε δει εγω δεν θα ηθελα να μου παρει μονοτριχα απο τα πλαινα και το μαλλι μου να ειναι φτωχο.
σε αυτη την περιπτωση θα τους εκραζα και εγω και οποιος αλλος εβγαινε με αραιο μαλλι.
εγω παιζει να μην ξανακανω και ποτε μμ και ηθελα το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα αυτο ζητησα.
παρ ολα αυτα αν καποιος παει να κανει και θελει να του παρουν και απο πλαινα ας το ζητησει να δουμε και τι θα του πουν απο περιεργεια. ;)

andy.k

Active member
Δημητρη, αυτο που λενε οι περισσοτεροι κ εν μερει συμφωνω, ειναι οτι ΑΝ κανεις μελλοντικα αλλη μμ κ σου εχουν παρει ολη την καλη δοτρια ισως να μην εχεις επαρκη πολυτριχα για crown πχ...εσυ οπως ειπες, παιζει(μαλλον ετσι το βλεπω κ εγω και μακαρι ) να μην κανεις αλλη μμ κ ολα καλα...αλλα ΑΝ παρ ελπιδα κ εναντια στο πατερν σου κ την κληρονομικοτητα σου, αραιωσεις πολυ στο crown, ισως να μην επαρκεσουν τα πολυτριχα που εχουν απομεινει στη δυνατη περιοχη για να το καλυψουν...βεβαια, ΑΝ γινει αυτο, ΑΝ ακομα ασχολεισαι με το μαλλι τοτε, ΑΝ δεν επαρκουν τα πολυτριχα, θα πρεπει η να δεχτεις πιο μετρια καλυψη εκει, η να βαλεις κ γενεια η δε ξερω τι αλλο θα μπορεις να κανεις τοτε...σε εσενα βεβαια παιζουν πολλα ΑΝ, εισαι 30, με καλη κληρονομικοτητα, φαινεσαι δυνατος απο πισω, ψιλοsafe επιλογη να παρει δυνατα gts για να δωσει καλο αποτελεσμα...Αλλα αν παει ενας 25χρονος προοριζομενος για 6-7ης βαση κληρονομικοτητας κ εχει μονο κροταφους θεμα κ του ριξει εκει τεζα πολυτριχα...ε μετα μονο σε κλωνοποιηση μπορει να ελπιζει αυτος...εκει πρεπει καποιος οπωσδηποτε να κανει σοβαρο σχεδιασμο, γιατι ολα τα "ΑΝ" που ισχυαν σε εσενα, εκει ειναι "ΘΑ"... Εσυ δυσκολο εως απιθανο(μαλλον απιθανο) να κλαις μετα...αυτος ΘΑ κλαιει σιγουρα...και αυτο που λενε πολλοι, ειναι οτι υπαρχει τροπος να μειωσεις τις πιθανοτητες να κλαις μετα...με οχι μικρο οικονομικο τιμημα βεβαια...γιατι για να πετυχεις αντιστοιχες πυκνοτητες τριχων με λιγοτριχα, θες κ πιο πολλα gts και κυριως πιο καλο γιατρο...αρα ανεβαινει εκθετικα το κοστος, λογω κ των 2 αυτων παραμετρων...

dimitris50423

Well-Known Member
andy συμφωνω εν μερη με αυτο που εγραψες για εναν 25 χρονο με κακη κληρονομικοτητα εκει θελει αλλη αντιμετωπιση και οσοι ρωτανε στο φορουμ τους τα λεμε αυτα.
οσο για τη δικη μου περιπτωση σαν παραδειγμα εγω με τα πολυτριχα καλυψα αρκετα μεγαλο κομματι οποτε αν αραιωσει και πιο πισω η crown αργοτερα και θελω να κανω μμ με 2300 που εβγαλα υπαρχουν επιλογες και απο πλαγια αλλα και μοσχευματα απο την εξαγωγη της πρωτης γιατι με παιρνει να το κανω. και στη χειροτερη πισω συμπληρωνεις και με γενια.
στις μπροστινες ζωνες νομιζω ειναι καλυτερο να εχεις μαλλια και οχι γενια.
το θεμα ειναι οτι αν εβαζα πλαινα θα ειχα φτωχοτερο αποτελεσμα και θα πορευομουν με αυτο με μερικα πολυτριχα παραπανω στη δοτρια. βλεπω οτι εχω επιλογες για το μελλον οποτε δεν θα αλλαζα κατι.
επισης οπως ειναι γνωστο δεν δουλευουν πολυ μεγαλες πυκνοτητες για να σπαταληθουν πολλα μοσχευματα σωστα? οποτε δεν εξαντλειται η δοτρια.
δες πχ στον firecaptain που εκανε τωρα h*C εβαλε 2667 σε περιοχη αρκετα μικροτερη απο τη δικη μου. δεν το λεω για κακο αν παει καλα η φυτρωση θα τουμπανιασει αλλα ξοδευονται και μοσχευματα.
με τις πυκνοτητες που δουλευουν δεν ειναι και πολυ ευκολο να εξαντληθει η δοτρια. στον laroiso σε ολο το κεφαλι ποσα εβαλαν 4000-4500 δε θυμαμαι και απο οτι ειπε εχεις και για μια μικρη ακομα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είναι ανάγκη να συζητάμε τα αυτονόητα. Το σωστό, ακόμα και για 2000g, είναι να δουλεύεις ΟΛΟ το εύρος της δότριας για να έχεις την καλύτερη διαχείρηση σε επιλογή graft, να επιβαρύνεις την δότρια το λιγότερο δυνατόν και να έχεις μελλοντικές επιλογές. Αυτό όμως θέλει εντελώς άλλη οργάνωση και οπτική που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία πάνω στην οποία έχει στηθεί η AHC. Απλά.

Τελευταία επεξεργασία:

andy.k

Active member
Cvial, αν καποιος ειχε θεμα μονο στο crown, αν δλδ πηγαινε να κανει την πρωτη του μμ για να καλυψει την κορυφη, πιστευεις οτι θα επρεπε να του παρουν απο ολη τη δοτρια? Και οχι μονο απο πισω? Η αν πηγαινε καποιος στην ηλικια σου για την πρωτη του μμ με αραιωση μονο στους κροταφους σταθεροποιημενη χωρις καμια ενδειξη για περαιτερω εξελιξη σε β,γ ζωνη κ crown τι θα ηταν καλυτερο? Να βαλει 40gts/cm2 με λογο 2,6+ δλδ 105+τριχες/cm2 και μαλιστα να εχει πιθανοτητες να πετυχει κ φουλ φυτρωση λογω πιο αραιης τοποθετησης, με κοστος 3000€, η να βαλει 55gts/cm2 με λογο 1,7-1,8 και να φτασει τις 90-95 τριχες/cm2, ΑΝ φυτρωσουν ολα(αμφιβολο αν δεν ειναι ΠΟΛΥ ικανος ο γιατρος και αν δεν ειναι κ οργανικα/βιολογικα καταλληλος εκτιμω ο ασθενης) και με κοστος διπλασιο? ΟΚ αποψη μου ειναι πως το αυτονοητο δεν ειναι να χρησιμοποιειται ΟΛΗ η δοτρια. Το αυτονοητο ειναι πως πρεπει να λαμβανονται υποψη πολλοι παραγοντες πριν χρησιμοποιηθει η οποια δοτρια, να υπαρχει πλανο κ αναλυση στα παντα(πυκνοτητα δοτριας, παχος τριχας, υφη τριχας, κληρονομικοτητα, πατερν, ηλικια...ΟΛΑ). Και μετα να βγαζει ο γιατρος ακρη ΤΙ θα παρει κ απο που...Αυτο το κανει μονο ο Λορενζο εκτιμω, εκτος αν δε το κανει ουτε αυτος, και απλα το εκανες εσυ αντι αυτου. Οπως ειπα κ πιο πανω πιστευω οτι ακομα κ ο Λορενζο, αν πηγαινες εσυ με μονο crown αδειο κ τεζα ο υπολοιπος, μονο απο πισω πολυτριχα θα επερνε...Ενω στην hdc πιθανως θα βγαζανε κ παλι κ καποια απο το πλαι επειδη απλα ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...Ουτε ρωτανε στα cons για κληρονομικοτητες ουτε πλανο κανουν ουτε τπτ. Απλα κοιτανε να βγουν τα περιπου 2000- 2500gts= 5000€ ταριφα και βαλε...τι λεμε τωρα...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Andy, η συντριπτική πλειοψηφία των καλών κλινικών δουλεύουν ΟΛΗ την δότρια σχεδόν πάντα για επεμβάσεις που είναι πάνω από 2000g. Μην ξεχνάς ότι η πλειοψηφία των graft σε όλους μας είναι δίτριχα σε ποσοστό τουλάχιστον 50%. Αυτά τα βρίσκεις παντού, και πίσω και πλάγια. Άρα δεν ισχύει το περί crown, απλά εκεί θα έπαιρνες και από τα πλάγια δίτριχα και από πίσω πολύτριχα αν φυσικά χρειαζόσουν 2000+ g. Αυτό που σωστά αναφέρεις περί λιγότερων graft με περισσότερα hair/graft ισχύει περισότερο για τέλος της Α, Β, C και crown φυσικά. Στη hairline δεν μπορείς να το κάνεις γιατί εκεί λόγω του μεγάλου αριθμού των μονοτριχών και δίτριχων αναγκαστικά ο λόγος θα πέσει και κάτω από 2, οπότε θες πυκνότητα 50+. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες hairline του Β. είναι "pluggy" δηλαδή έχουν μεν κάλυψη αλλά δεν έχουν φυσικότητα. Στις hairline δεν το γλυτώνεις το 55-60 για ένα πολύ καλό φυσικό αποτέλεσμα.

Το έχω ξαναπεί ότι ο λόγος που δουλεύουν το τετράγωνα στον Β. ωφείλεται κατά κύριο λόγο στην ευκολία εξαγωγής. Στα πλάγια είναι απείρως πιο δύσκολή η εξαγωγή και άρα οι πιθανότητες για υψηλή φύτρωση είναι λιγότερες ειδικά όταν έχεις πολλές νέες κοπελιές. Φυσικά όταν πάνε για πολλά graft αναγκάζονται να μπουν και πλάγια αλλά εκεί θέλει περισσότερες ικανότητες και πείρα που δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν όλες.

Τελευταία επεξεργασία:

firecaptain

Active Member
Ενω στην hdc πιθανως θα βγαζανε κ παλι κ καποια απο το πλαι επειδη απλα ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...Ουτε ρωτανε στα cons για κληρονομικοτητες ουτε πλανο κανουν ουτε τπτ. Απλα κοιτανε να βγουν τα περιπου 2000- 2500gts= 5000€ ταριφα και βαλε...τι λεμε τωρα...
Μιας και το έχω φρέσκο, στον σχεδιασμό, μετρήσεις κλπ με τον γιατρό το πρώτο που ρώτησε ήταν η οικογενειακή κατάσταση. Τον ρωτησα γιατί και μου απάντησε ότι πρέπει να κοιτάξει πως θα το πάει.

Μπλουζα