Fagron MTE Minoxidil - Tretinoin

markbass

New Member
Γεια σας παιδιά, παιρνω φιναστερίδη εδώ και κανα χρόνο και θα ήθελα να προσθέσω αυτο το σκευασμα της Fagron (Fagron Derma Pack MTE) που περιέχει μινοξιδίλη με τρετινοινη. Θα χρειαστεί συνταγή γιατρου λόγω της τρετινοινης η μπορώ να παω σε οποιοδήποτε φαρμακείο κατευθειαν και να το παραγγείλω? Χρησιμοποιεί κανείς εδώ το ίδιο?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Γεια σας παιδιά, παιρνω φιναστερίδη εδώ και κανα χρόνο και θα ήθελα να προσθέσω αυτο το σκευασμα της Fagron (Fagron Derma Pack MTE) που περιέχει μινοξιδίλη με τρετινοινη. Θα χρειαστεί συνταγή γιατρου λόγω της τρετινοινης η μπορώ να παω σε οποιοδήποτε φαρμακείο κατευθειαν και να το παραγγείλω? Χρησιμοποιεί κανείς εδώ το ίδιο?
Κατευθειαν.
Καλο ειναι μια φορα τη μερα το βαζεις και βραδυ για να μη σε χτυπαει ηλιος καλυτερα.

Quarantine

Active Member
Φίλε μόλις ξεκίνησα μινοξιδιλη με ρετινολη αζελαικ ασιντ και καφεϊνη διότι η μινοξιδιλη έχει κλαταρει μετά από τόσα χρόνια και θέλω κάτι για ενίσχυση.
Βλέπω τις τρίχες μου κάπως καλύτερα αλλά είναι νωρίς ακόμα, μόνο δύο εβδομάδες πέρασαν.Τι να πω ελπίζω να ισχύουν αυτά που λένε πως η ρετινολη αυξάνει την απορρόφηση της μινοξιδιλης και βλέπεις βελτίωση.
Θα ρωτήσω το φαρμακείο που μου έκανε την φόρμουλα αν μπορώ να αντικαταστήσω την ρετινολη με τρετινοϊνη γιατί νομίζω είναι καλύτερη.Καποιοι λένε πως είναι το ίδιο βέβαια.

Giorgos30

Member
Εγώ ξεκινησα το mft δεν είδα διαφορα ακόμα βέβαια , δεν ήξερα ότι βγάζει και αλλα η φαγκρον .

Harris_G

Well-Known Member
Εγώ ξεκινησα το mft δεν είδα διαφορα ακόμα βέβαια , δεν ήξερα ότι βγάζει και αλλα η φαγκρον .
Ειναι πιο καλο το ΜΤΕ απο το MFT δοκιμασε το, αλλα επειδη εχειι αλλη συσταση δε βγαινει τοσο αφρωδες οσοσ το MFT και βγαινει κατι σαν εξασθενημενος αφρος. Ψαξε να στο φτιαξουν σε καλο φαρμακειο και ρωτα τους αν εχουν τα εργαλεια της Fagron.
Αν παλι δεν εχεις προβλημα απο κλασσικη υγρη μινοξιδιλη ερεθισμους κλπ σου τη συνιστω κανει πιο πολυ δουλεια απ'ολα.

Quarantine

Active Member
Ειναι πιο καλο το ΜΤΕ απο το MFT δοκιμασε το, αλλα επειδη εχειι αλλη συσταση δε βγαινει τοσο αφρωδες οσοσ το MFT και βγαινει κατι σαν εξασθενημενος αφρος. Ψαξε να στο φτιαξουν σε καλο φαρμακειο και ρωτα τους αν εχουν τα εργαλεια της Fagron.
Αν παλι δεν εχεις προβλημα απο κλασσικη υγρη μινοξιδιλη ερεθισμους κλπ σου τη συνιστω κανει πιο πολυ δουλεια απ'ολα.
Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να δείς τα τελικά αποτελέσματα της ρετινολης μέσα σε μινοξιδιλη?6 μήνες η λιγότερο?

markbass

New Member
Επανερχομαι στο θεμα μιας και κλεινω 9 μηνες καθημερινης χρησης ΜΤΕ και πραγματικα τα αποτελεσματα ειναι θεαματικα μεχρι στιγμης. Ειχα ξεκινησει το 2015 σκετη μινοξιδιλη και τη σταματησα το 2022 γιατι δεν μου εκανε τη παραμικρη βελτιωση στο μαλλι. Το '23 αποφασισα να ξεκινησω φιναστεριδη η οποια ναι μεν σταματησε τελειως την τριχοπτωση, δεν εχανα πλεον τριχα στο λουσιμο αλλα δεν παχυνε η τριχα στα σημεια που ειχα το προβλημα (hairline και vertex). Ομως τους τελευταιους 9 μηνες που παιρνω συνδιαστικα τη φιναστεριδη με εφαρμογη του ΜΤΕ καθε βραδυ πριν τον υπνο εχω παθει σοκ με τα αποτελεσματα, πισω στο vertex πλεον δεν φαινεται η παραμικρη αραιωση και στη hairline με λιγο ακομα βελτιωση αν γινει τους επομενους μηνες πραγματικα θα ειναι σα να μην ειχα ποτε ανδρογενετικη αλωπεκια. Σε οσους δεν δουλευψε η σκετη μινοξιδιλη τους προτεινω να το δοκιμασουν,

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Επανερχομαι στο θεμα μιας και κλεινω 9 μηνες καθημερινης χρησης ΜΤΕ και πραγματικα τα αποτελεσματα ειναι θεαματικα μεχρι στιγμης. Ειχα ξεκινησει το 2015 σκετη μινοξιδιλη και τη σταματησα το 2022 γιατι δεν μου εκανε τη παραμικρη βελτιωση στο μαλλι. Το '23 αποφασισα να ξεκινησω φιναστεριδη η οποια ναι μεν σταματησε τελειως την τριχοπτωση, δεν εχανα πλεον τριχα στο λουσιμο αλλα δεν παχυνε η τριχα στα σημεια που ειχα το προβλημα (hairline και vertex). Ομως τους τελευταιους 9 μηνες που παιρνω συνδιαστικα τη φιναστεριδη με εφαρμογη του ΜΤΕ καθε βραδυ πριν τον υπνο εχω παθει σοκ με τα αποτελεσματα, πισω στο vertex πλεον δεν φαινεται η παραμικρη αραιωση και στη hairline με λιγο ακομα βελτιωση αν γινει τους επομενους μηνες πραγματικα θα ειναι σα να μην ειχα ποτε ανδρογενετικη αλωπεκια. Σε οσους δεν δουλευψε η σκετη μινοξιδιλη τους προτεινω να το δοκιμασουν,
Ηλικία σου φίλε μου?

Harris_G

Well-Known Member
To οτι ειχε δωσει το ΜΤΕ και σε μενα ενα δυνατο boost το ειχε δωσει..Αλλα μη μας την παρουσιαζεις δραστικοτερη απο φιναστεριδη ειναι ακραιο...

markbass

New Member
To οτι ειχε δωσει το ΜΤΕ και σε μενα ενα δυνατο boost το ειχε δωσει..Αλλα μη μας την παρουσιαζεις δραστικοτερη απο φιναστεριδη ειναι ακραιο...
Φιναστεριδη επαιρνα ηδη ενα χρονο πριν οπως ανεφερα και οντως παγωσε τελειως την εξελιξη της ΑΑ, δεν ειπα οτι δε λειτουργησε η κανω καποια συγκριση, προφανως διαφορετικη η λειτουργια του ενος φαρμακου και του αλλου, απλα δεν μου αυξησε το παχος των τριχων που ειχαν ηδη λεπτυνει, και απο οτι εχω διαβασει αυτο ηταν και το αναμενομενο. Προφανως εαν δεν επαιρνα και τη φιναστεριδη παραλληλα δε θα ειχα αυτο το αποτελεσμα γιατι το βασικο ειναι να μειωθει η DHT και η μινοξιδιλη μετα αυξανει τη ροη του αιματος στα αγγεια με αποτελεσμα να αυξανεται παλι η διαμετρος της τριχας που ειχε χτυπηθει απο την DHT.

Τελευταία επεξεργασία:

markbass

New Member
Ηλικία σου φίλε μου?
42 ειμαι, χωρις υποχωρηση της hairline, απλα λεπτυνση τριχας μπροστα και πισω
Τελικά ήθελε συνταγή γιατρού; Η χρήση είναι εξωτερική ;
δεν θελει καμια συνταγη, πηγαινω στο φαρμακειο δινω την παραγγελια και την επομενη μερα με καλουν στο τηλ να περασω να το παρω

Corona

Active Member
Τη φιναστεριδη δεν την αντικαθιστά, απλά από την σκέτη μινοξιδίλη ίσως ειναι πιο ισχυρη αυτη με την τρετινοϊνη καθώς κάπου ειχα δει οτι αυξάνει την απορρόφηση της μινοξιδίλης.

Rev1608

Member
Μπορεις να μας ενημερωσεις απο που το αγοραζεις και το κοστος; Επισης αν ειχες φωτο θα μας βοηθουσε ολους

Corona

Active Member
Μπορεις να μας ενημερωσεις απο που το αγοραζεις και το κοστος; Επισης αν ειχες φωτο θα μας βοηθουσε ολους
Φιλε σε ολα τα φαρμακεία μπορεις να το παραγγείλεις και να στο φτιάξουν. Απλά μερικοί δεν ασχολούνται. Κάποιος αλλος ανέφερε οτι μπορεις να πάρεις τη fagron να σου πει τα φαρμακεία που συνεργάζεται στη περιοχή σου.

Μπλουζα