Dutasteride vs finasteride

makis25

Well-Known Member
ρε κουμπαρε τα ξαναπαμε , το ποσοστο που εμφανιζει παρενεργειες μπορει να ειναι οχι 50 αλλα και 100% των χρηστων του εκαστοτε φορουμ . Οι χρηστες στο ιντερνετ , και απο αυτους αυτοι που μπαινουν στο κοπο να γραψουν σε φορουμ δεν ειναι αντιπροσοπευτικο δειγμα .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Panos1982 δεν ειπα κατι διαφορετικο :)

Aυτο που παρατηρεις εσυ παρατηρω και εγω και αν δεις τα προηγουμενα post μου αυτο γραφω. Tο φορουμ ηταν φινα ολέ και τωρα δεν παιρνει κανεις.

Απο την αλλη δεν μπορω να μην εμπιστευτω τις ερευνες.

Kατι συμβαινει εδω.
 

Panos1982

Well-Known Member
Panos1982 δεν ειπα κατι διαφορετικο :)

Aυτο που παρατηρεις εσυ παρατηρω και εγω και αν δεις τα προηγουμενα post μου αυτο γραφω. Tο φορουμ ηταν φινα ολέ και τωρα δεν παιρνει κανεις.

Απο την αλλη δεν μπορω να μην εμπιστευτω τις ερευνες.

Kατι συμβαινει εδω.

@vag25 θυμαμαι ποιος εισαι κ τι εχεις γραψει.
Ειχες γραψει κ στο νημα της μμ μου ενα σωστο ποστ για τους κροταφους μου οτι αν τους κατεβασω θα δείχνουν μεγαλοι κ ειχες δικιο!!
Απλα ετσι οπως διατυπωσες προχτες ηταν σαν να λες οτι εχω εμμονες η κατι τετοιο ξερω γω κατι που δεν ισχυει βεβαια.
Αλλα ξερεις οταν εχουμε μαζευτει πολλοι κ παρατηρουμε ολοι τα ιδια προβλήματα κ η μερκ ελεγε για 2% κατι δε παει καλα φιλε...και το βλεπεις να συμβαινει συνεχεια.

Το θεμα τωρα για να μη ξεφευγουμε που ρωτησε κ.ο συντακτης του νηματος ειναι το αν καποιος που εχει παρενεργειες με τη φινα δε θα εχει με τη ντουτα.... θα εχει κ με τη ντουτα.
Πρεπει να ειναι πολυ τυχερος καποιος για να παρει ντουτα κ να μην βγαλει ποτε παρενεργεια κ στην ουσια θα λυσει ξ το προβλημα του οπως ενα μελος του φορουμ πολυ γνωστό.

Με τη ντουτα ειναι ιδιαιτερα σπανιο να βρεις χρηστες που να μην εχουν καθολου παρενεργειες...οσοι περνουν ντουτα περνουν βιαγκρα η σιαλις.
Τωρα για το 1% της ερευνας...τι να σχολιασεις..ειναι για γελια αλλα κ για κλαμματα...
Η φινα μειωνει τη τριχοπτωση η ντουτα την σταματαει. Θα ειχαμε λυσει το προβλημα της τριχοπτωσης κ οι γιατροι μμ θα συστιναν κατευθείαν ντουτα ουτε καν φινα αμα μιλουσαμε για 1 στους 100....

Τωρα για τα σχολια του μακη οτι ειμαι συνομοσιολογος τρομοκρατω κ την προσπαθεια του να αποδομησει το προσωπο μου δε χρειαζεται να ασχοληθω δε μ απασχολει.

Θα μεινω σε αυτο που εχει σημασια κι αυτο ειναι το εξης.

1.Ναι το φαρμακα αυτα οντως ειναι οτι καλύτερο για τη τριχοπτωση
2.ναι τα φαρμακα αυτα οντως εχουν παρενεργεις
3.τα φαρμακα αυτα κατα το μεγαλυτερο ποσοστο η φινα (για ντουτα δε το συζητάμε καν ) θα εμφανισουν αργα η γρηγορα παρενεργειες στην πλειοψηφια των χρηστων τους και το 1% που ισχυριζονται οι φαρμακοβιομηχανίες ειναι μεγαλη απατη κ θεμα μαρκετινγκ για να πουλανε γιατι μιλαμε για πολλα δις...
 
Τελευταία επεξεργασία:

makis25

Well-Known Member
οντως πανο δεν γινεται καποιος να κανει συζητηση μαζι σου . Δεν εχεις επειχηρηματα και απλα επαναλαμβανεις αναποδεικτες κοινοτυπιες . Ναι ναι , δεν εισαι συνομοσιολογος και δεν τρομοκρατεις νεους χρηστες που ψαχνουν μια λυση αλλα ταυτοχρονα γραφεις πως οι φαρμακοβιομηχανιες ειναι μεγαλη απατη και θεμα μαρκετινγκ για να πουλανε . Στο ξαναειπα . Καποια στιγμη που θα χεις αναγκη καποιο φαρμακο στη ζωη σου απαραιτητο για την υγεια σου και οχι μονο για αισθητικους λογους , γυρνα στο γιατρο σου και πες του τα ιδια . Πες του μαζευτικαμε γιατρε μια παρεα σε κατι φορουμ εδω κι εκει και συμφωνησαμε ολοι μεταξυ μας πως τα ταδε και τα ταδε φαρμακα κανουν αλλα πραγματα , ολοι οι γιατροι , μελετες , μας καταστρεφετε τις ζωες για το κερδος μας λετε ψεμματα παγκοσμιως !

Και μιας εδω πολυς κοσμος γουσταρει τα anecdotals οπως κι εσυ κυριως αυτα πιστευεις , τα οποια δεν εχουν σημασια ( η εχουν μονο για οποιον ταιριαζουν οι αποψεις του με αυτα) επεσα πανω σε ενα χρηστη φιναστεριδης , πρωην μελος του propeciahelp , που πριν χρονια πηρε φιναστεριδη για 6 μηνες , την εκοψε , παραπονεθηκε εντονα για παρενεργειες θολουρα αυπνιες , πονους , κακοδιαθεσια , προβληματα στυσης , δεν ειχε ορεξη για σεξουαλικες επαφες γενικα. Τελικα πηγε ψυχιατρο , εκανε θεραπειεα για καταθληψη και διαταραχη αγχους για 1μιση χρονο . 2 χρονια μετα ξεκινησε ντουταστεριδη την οποια συνεχιζει και τωρα κανονικα συνολο 3 χρονια, διχως προβληματα , και χωρις να επιστρεψουν τα συμπτωματα και παρενεργειες που ειχε με τη φιναστεριδη .Περιγραφει πως τωρα νοιωθει καλυτερα απο ποτε. Το προβλημα του ηταν άλλο , προ υπάρχον και υπουλο. Και φυσικα οταν γυρισε στο propeciahelp να πει την εμπειρια του , πεσαν να τον φανε ομαδικως . Οπως συμβαινει και εδω .

Σχετικα με τα προβληματα στη στυση , και την πεσμενη λιμπιντο , γιατι εκει ειναι το ζουμι και εκει καιγονται ολοι , αραγε εψαξε κανεις σας να μαθει τα νουμερα στο γενικο πληθισμο ; Τα προβληματα αυτα σε αντρες ανω των 20 χρονων φτανουν το 20% lifetime και απο τα 40 ως τα 70 εως και 52% του πληθυσμού lifetime . Το καπνισμα σε νεους ανω των 20 διχως προβληματα υγειας αυξανει απο 40% εως και 100% αυτα τα νουμερα δηλαδη σε 28% ως και 40% . Επισης προβληματα στη στυση μαζι με πεσμενη λιμπιντο ειναι πολυ συνηθισμενα σε αντρες με αυξημενο ζαχαρο , σε προδιαβητικο σταδιο , πριν καν διαγνωστουν με διαβητη . To ιδιο και με διαταραχες του θυρεοειδή , ειτε υπερ , ειτε υπο , ειτε αυτοανοσσο . Ακομα και με λιγο αυξημενη tsh οδηγουν σε στυτικη δεισλειτουργια . Τελος προβληματα στη στύση μπορει να ειναι προαγγελος καρδιαγγειακου νοσηματος και πολυ συχνα η μερικες φορες μειωμενη στυση ειναι απο τα πρωτα συμπτωματα . Ερχεται και φευγει σποραδικα μεχρι και 5 χρονια πριν εμφανιστουν αλλα συμπτωματα σχετικα με την παθηση . Αν με προβληματα στο σεξ , παρεις το πιεσομετρο και μετρας για μια εβδομαδα και βγαινει συχνα πανω απο 13/08 τοτε δε χρειαζεσαι ανδρολογο , υπερτασιολογο χρειαζεσαι ! . Τα νουμερα δειχνουν πως η κακη ζωη , οι κακες συνηθειες , τα κακα γονιδια , ειναι παραγοντες κινδυνου με πολυ μεγαλυτερη συμμετοχη σε σεξουαλικες και μη παρενεργειες , απο ο,τι η φιναστεριδη . Αν τα χεις αυτα , φυσικα υπαρχει ενδεχομενο η φιναστεριδη να στα χειροτερεψει . Αλλα τα λογικα αλματα που κανουν ανθρωποι σα κι εσενα μονο ζημια κανουν σε νεους που ψαχνουν κατι για το μαλλι .

Αν ηθελες να εισαι τίμιος ως χρηστης φιναστεριδης εδω μεσα θα ελεγες , εγω πηρα , μου βγαλε παρενεργεια και την παρατησα αμεσως , δεν ξαναδοκιμασα , δεν ξερω αν θα περνουσαν οι παρενεργειες αν τη συνεχιζα , δεν ξερω την ενταση των παρενεργειων αν συνεχιζα, δεν ειμαι σιγουρος αν φταιει η φιναστεριδη αποκλειστικα η οχι , καλη τυχη παιδια .

Ολα τα αλλα ειναι διχως αποδειξεις Πανο .

Ξυπνηστε!
 

koumparos

Well-Known Member
Αυτή η συζήτηση δεν έχει νόημα.Υπομονη το 2020 που θα κυκλοφορήσει το setipiprant(αν πετύχει τελικά) και θα πλακωνομαστε για τις αϋπνίες που φέρνει.:D:D
 

makis25

Well-Known Member
θα βγει τοτε κουμπαρε? θα αφησω τουλαχιστον 3-4 χρονια αφου βγει , να μαζευτουν στοιχεια πρωτα και μετα θα το παρω . Ας ελπισουμε πως θα εχει μεινει στο κεφαλι καμια τριχα μεχρι τοτε .
 

Panos1982

Well-Known Member
Φιλε μακη παραληρεις ...
Κ θυμιζεις κ την ελενη λουκα με αυτο το ξυπνήστε κ ξυπνήστε στο τελος καθε ποστ....
chill..

Κ το θεμα μου δεν ειναι να πεισω εσενα για το ποιον μου, ουτε για το αν λεω αληθεια η ψεμματα η ειμαι τιμιος ατιμος η συνομοσιολογος η οτι αλλο θες.
Κ επειδη εχουμε κ δουλειες πιο σοβαρες,
Αν θες κανε ενα αλλο νημα για εμενα να τα γράφουμε εκει μεσα οποτε εχουμε χρονο.


Κ γενικα βγαινουμε κ εκτος θεματος με ολο αυτο.

Ο συντακτης εδω εχει ρωτησει κατι κ του απαντησα.
Προφανως μπορει να εχει παρενέργεια με την φινα κ ρωταει αν θα εχει αν το γυρισει σε ντουτα κ η απαντηση ειναι οτι θα εχει κ προφανως κ πιο εντονες.

Τωρα αν εσενα σε ενοχλησε το γελιο που εκανα οταν διαβασα για το 1% παρενεργειες των χρηστών της ντουτας ενταξει το καταλαβα σε ενοχλησε, αλλα δε χρειαζεται να το αναλυουμε σε 50 ποστ φτανει.
 

koumparos

Well-Known Member
θα βγει τοτε κουμπαρε? θα αφησω τουλαχιστον 3-4 χρονια αφου βγει , να μαζευτουν στοιχεια πρωτα και μετα θα το παρω . Ας ελπισουμε πως θα εχει μεινει στο κεφαλι καμια τριχα μεχρι τοτε .
Εάν δεν βγει τον ηπ......με!!!:oops:
 

makis25

Well-Known Member
πανο αυτο που με ενοχλει με μελη οπως εσυ ειναι πως τρομαζετε διχως λογο, ατεκμηριωτα , παιδια με τριχοπτωση που ισως και να εχουν μια ευκαιρια με τα λιγοτερα δυνατα εξοδα να σωσουν το μαλλι τους . Και οχι , κανεις παλι λαθος , η φιναστεριδη και η ντουταστεριδη ειναι δυο ουσιες με διαφορετικη φαρμακοκινητικη , φαρμακοδυναμικη , οι παρενεργειες δεν ειναι παντα αναλογες της δοσολογιας , και η αληθεια ειναι πως δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το αν καποιος εχει παρενεργειες με ενα φαρμακο επειδη ειχε με καποιο αλλο παρεμφερες . Το ιδιο εξαλλου συμβαινει σε ολο το φασμα φαρμακων . Για παραδειγμα καποιος παιρνει ενα ανταγωνιστη ασβεστιου για την υπερταση , και εχει παρενεργειες , δοκιμαζει ενα διαφορετικο ανταγωνιστη ασβεστιου ο γιατρος του και κανει τη δουλεια του διχως παρενεργειες . Και μαλιστα ολα αυτα χωρις να υπαρχει σχεση δραστικοτητας με την πιθανοτητα για παρενεργειες . Μπορει μαλιστα το δευτερο φαρμακο για την υπερταση να ειναι πιο δυνατο , αλλα να κατσει στον ασθενη γαντι . Το ιδιο και με τα αντιβιωτικα . Παιρνεις το Α και γινεσαι χωμα , Παιρνεις το Β , δε καταλαβαινεις τιποτα . Και τα δυο καναν τη δουλεια τους παραυτα. Οποτε δεν μπορει να προβλεψει κανεις με ασφαλεια και ακριβεια αν θα εχει καποιος καποια παρενεργεια με την ντουταστεριδη , ειτε ειχε με τη φιναστεριδη ειτε οχι . Το μονο που μπορεις να προβλεψεις με σχετικη βεβαιοτητα ειναι πως το φαρμακο θα κανει αυτο που εχει μελετηθει πως κανει , θα χαμηλωσει δηλαδη τη dht .

Περιληπτικα
Η δραστικοτητα ενος φαρμακου δεν ειναι παντα ευθεως αναλογη της δοσης , πολλες φορες μεγαλυτερη δοση δεν προσφερει παραπανω αποτελεσματα
Η δραστικοτητα ενος φαρμακου δεν σημαινει πως εχει περισσοτερες η λιγοτερες παρενεργειες
Επειδη το φαρμακο Α πειραζει καποιον , δε σημαινει πως θα τον πειραξει και το φαρμακο Β ακομα και αν κανουν την ιδια δουλεια
 

tasos33

Well-Known Member
ερωτηση, 1μγ φινας σε άτομο 90 κιλων και σε ενα αλλο 75 κιλων ,θα έχει την ιδια αποδοση?



πανο αυτο που με ενοχλει με μελη οπως εσυ ειναι πως τρομαζετε διχως λογο, ατεκμηριωτα , παιδια με τριχοπτωση που ισως και να εχουν μια ευκαιρια με τα λιγοτερα δυνατα εξοδα να σωσουν το μαλλι τους . Και οχι , κανεις παλι λαθος , η φιναστεριδη και η ντουταστεριδη ειναι δυο ουσιες με διαφορετικη φαρμακοκινητικη , φαρμακοδυναμικη , οι παρενεργειες δεν ειναι παντα αναλογες της δοσολογιας , και η αληθεια ειναι πως δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για το αν καποιος εχει παρενεργειες με ενα φαρμακο επειδη ειχε με καποιο αλλο παρεμφερες . Το ιδιο εξαλλου συμβαινει σε ολο το φασμα φαρμακων . Για παραδειγμα καποιος παιρνει ενα ανταγωνιστη ασβεστιου για την υπερταση , και εχει παρενεργειες , δοκιμαζει ενα διαφορετικο ανταγωνιστη ασβεστιου ο γιατρος του και κανει τη δουλεια του διχως παρενεργειες . Και μαλιστα ολα αυτα χωρις να υπαρχει σχεση δραστικοτητας με την πιθανοτητα για παρενεργειες . Μπορει μαλιστα το δευτερο φαρμακο για την υπερταση να ειναι πιο δυνατο , αλλα να κατσει στον ασθενη γαντι . Το ιδιο και με τα αντιβιωτικα . Παιρνεις το Α και γινεσαι χωμα , Παιρνεις το Β , δε καταλαβαινεις τιποτα . Και τα δυο καναν τη δουλεια τους παραυτα. Οποτε δεν μπορει να προβλεψει κανεις με ασφαλεια και ακριβεια αν θα εχει καποιος καποια παρενεργεια με την ντουταστεριδη , ειτε ειχε με τη φιναστεριδη ειτε οχι . Το μονο που μπορεις να προβλεψεις με σχετικη βεβαιοτητα ειναι πως το φαρμακο θα κανει αυτο που εχει μελετηθει πως κανει , θα χαμηλωσει δηλαδη τη dht .

Περιληπτικα
Η δραστικοτητα ενος φαρμακου δεν ειναι παντα ευθεως αναλογη της δοσης , πολλες φορες μεγαλυτερη δοση δεν προσφερει παραπανω αποτελεσματα
Η δραστικοτητα ενος φαρμακου δεν σημαινει πως εχει περισσοτερες η λιγοτερες παρενεργειες
Επειδη το φαρμακο Α πειραζει καποιον , δε σημαινει πως θα τον πειραξει και το φαρμακο Β ακομα και αν κανουν την ιδια δουλεια
 

makis25

Well-Known Member
αν εννοεις αν θα ριξει με το ιδιο ποσοστο την dht τοτε ναι . Η ιδιαιτεροτητα αυτων των φαρμακων ειναι πως δρουν καταστρεπτικα σε ενα ενζυμο . Ο αριθμος των αντιγραφων του ενζυμου δεν εξαρταται απο το βαρος καποιου . Υπαρχουν πολλα φαρμακα που λειτουργουν ετσι . Για παραδειγμα για την υπερταση αν καποιος παιρνει β αναστολεις , η δοση δεν προσαρμοζεται στο βαρος καποιου , αλλα στον ελεγχο της υπερτασης .
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

makis25

Well-Known Member
και με αφορμη τασο αυτο που ρωτησες θελω να προσθεσω πως το ποσο ριχνεις την dht , δεν ειναι απαραιτητα αναλογο του αποτελεσματος που θα παρεις . Ποσες τριχες θα κρατησεις δηλαδη και αν βγαλεις παραπανω . Γιατι το προβλημα ειναι το ποσο ευαισθητος ειναι ο υποδοχεας ανδρογονων στους τριχοθυλακες . Αν ειναι τοσο πολυ ευαισθητος , τοτε οσο και να κοψεις απο dht αυτος θα δενει και θα προκαλει την ανεπιθύμητη τριχοπτωση
 

vag25

Well-Known Member
@vag25
Απλα ετσι οπως διατυπωσες προχτες ηταν σαν να λες οτι εχω εμμονες η κατι τετοιο ξερω γω κατι που δεν ισχυει βεβαια.

Oχι οχι δεν εννοουσα οτι εχεις εμμονες, αλλα οτι εισαι αλλος ενας που εχει κακη εμπειρια απο την φινα.
 

mimis

Member
ρε κουμπαρε τα ξαναπαμε , το ποσοστο που εμφανιζει παρενεργειες μπορει να ειναι οχι 50 αλλα και 100% των χρηστων του εκαστοτε φορουμ . Οι χρηστες στο ιντερνετ , και απο αυτους αυτοι που μπαινουν στο κοπο να γραψουν σε φορουμ δεν ειναι αντιπροσοπευτικο δειγμα .
Ότι χειρότερο έχω ακούσει!Σε όλες της απάντησης σ!συγγνώμη κιόλας φιλε μ.αλλα θέλεις διάβασμα
 

makis25

Well-Known Member
Ότι χειρότερο έχω ακούσει!Σε όλες της απάντησης σ!συγγνώμη κιόλας φιλε μ.αλλα θέλεις διάβασμα


Ναι mimis τι δε καταλαβαινεις και που διαφωνεις; Κοινοτητες οπως το propeciahelp η το solvepfs εχουν 99% μελη νεαρους με παρενεργειες οι οποιες περιστρεφονται γυρω απο συμπτωματα καταθλιψης , διαταραχης αγχους και προβληματα στυσης . Αυτοι οι χρηστες δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα χρηστων της φιναστεριδης . Αν μπει καποιος εκει θα πιστεψει πως ολοι οσοι παιρνουν φιναστεριδη αρρωσταινουν ασχημα . Αγνοώντας το γεγονος πως αυτο το φαρμακο χρησιμοποιειται απο εκατομμυρια ανθρωπους καθε χρονο ειτε για τον προστατη ειτε για το μαλλι εδω και δεκαετιες! . Ασε που ειδικα σε αυτες τις δυο σελιδες , ξεφυτρωνουν καθε λιγο και καλοθελητες που πουλανε , εμπορευονται ματζουνια , μαγικες θεραπειες , ειτε για το μαλλι ειτε για τις παρενεργειες , Με οτι θες , ειδικα συμπληρωματα , βιταμινες , μεχρι και για θεραπεια με σπανακι διαβασα εκει. Τρως δηλαδη σπανακι και φευγουν οι παρενεργειες . Και φυσικα η ελλειψη παιδειας και κριτικης ικανοτητας κρατα τετοιες σελιδες ζωντανές να πορευονται . Ευχαριστω για την προτροπη σου για το διαβασμα .
 

Panos1982

Well-Known Member
Το μονο που μπορεις να προβλεψεις με σχετικη βεβαιοτητα ειναι πως το φαρμακο θα κανει αυτο που εχει μελετηθει πως κανει , θα χαμηλωσει δηλαδη τη dht .

Μακη γενικα ο τροπος σκεψης σου ( εκτος απ τις στιγμες που προσπαθεις να με αποδομεις κτλπ ) δεν ειναι λαθος.
Γενικα σκεφτεσαι ορθολογικα.Κι εγω ετσι κανω .
Σε αυτο το σημειο που εκανα crop λες κατι καλο αυτο που ξερουμε σιγουρα ειναι οτι θα μειωθει η DHT.
Συμφωνουμε σε αυτο....
ειναι οντως το μονο που ξερουμε σιγουρα, οτι η φινα το μειωνει ~70% και η ντουτα ~92%
ετσι λενε και οι μελετες που τοσο αγαπας κιολας.

Ακου ενα περιστατικο,
το 2009 που ημουν βανκουβερ στον Hasson,
Εκατσα 10 μερες εκει κ μια μερα σε μια συζητηση λεει ο hasson οτι επερνε φινα ο ιδιος 10 χρονια δλδ απ το 1999-2000 περιπου κ συνεχιζε κανονικα. Επειδη επερνε πολλα χρονια 1οετια κ ειχε χασει λιγο τη δραστικοτητα το φαρμακο προσπαθησε να το γυρισει σε ντουτα. αλλα ειχε παρενεργειες ( με την φινα ισχυριζοταν οτι δεν ειχε) και τελικα ξαναγυρισε στην φινα.
Εγω την ντουτα τοτε δεν την ηξερα καν....με την φινα δεν ειχα βγαλει ακομα παρενεργειες τοτε, κ του λεω μηπως να δοκιμασω κ εγω ντουτα που ειναι πιο αποτελεσματικη να μην χανω καθολου μαλλια ? κ μου λεει οχι η φινα ειναι μια χαρα η ντουτα ειναι πολυ δυνατο φαρμακο.

Σε περιπτωση που δε πιστευεις τα παραπανω ο χασσον ειναι ακομα γιατρος εν ενεργεια μπορεις να τον ρωτησεις ο ιδιος αν εχει παρει ποτε ντουτα η γιατι δεν την προτεινει στους ασθενεις του και ποσταρε μας κ εδω την απαντηση αν θες.

Επισης η ντουτα ειναι αποδεδειγμενο απ τις μελετες οτι ειναι πολυ πιο δραστικο φαρμακο κατα της τριχοπτωσης.
Δεν εχεις κατσει να παραξενευτεις ποτε το γιατι αφου κ η φινα κ η ντουτα εχουν 1-2% παρενεργειες ( οπως ισχυριζεται η φαρμακοβιομηχανια που τις πουλαει ) το γιατι οι γιατροι μμ συστηνουν στους ασθενεις τους φινα κ οχι ντουτα ?
Γιατι αφου οι παρενεργειες ειανι στα ιδια επιπεδα συστηνουν το lada και οχι την ferrari ?

Οποιοι παρουν ντουτα κατα συντριπτικη πλειοψηφια θα εμφανισουν παρενεργειες. Να στο πω λαικα πρεπει να εισαι πολυ κωλοφαρδος για να παρεις ντουτα και να μην νιωθεις καμμια παρενεργεια.Ειναι ελαχιστοι αυτοι που δε θα βγαλουν. Με την φινα υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες να την παρεις και να την βγαλεις καθαρη οπως επισης και καλυτερες πιθανοτητες οι οποιες παρενεργειες βγαλεις να ειναι πιο ηπιες. ΕΞ ου κ την συστινουν οι γιατροι εναντι της ντουτας.

Μου λες οτι κανω τρομοκρατια και οτι δεν ειμαι αντιπορσωπευτικο δειγμα αλλα αν κατσουν απο δω 100 ατομα στο φορουμ κ πιστεψουν την μερκ για το 2% και παρουν ντουτα η φινα και μετα βγουν πανω απο 60 ατομα και λενε εχουμε παρενεργεις και το κοψαμε το φαρμακο θα γυρισεις και θα τους πεις οτι δεν ειστε αντπροσωπευτικο δειγμα , γιατι αυτο θα γινει.

Ηθελα να ξερα η μερκ τους Avengers ειχε σαν αντιπροσωπευτικο δειγμα κ το superman ? Τι διαολο.... κ αυτος ο ενας με τη παρενεργεια ποιος ηταν ? Ο λοκι ?? :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

makis25

Well-Known Member
Θα πω πως δεν ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα διοτι πολυ απλα δεν ειναι . Σκεψου λιγο απο τους ανθρωπους που θα παρουν φιναστεριδη , ποσοι θα μπουν στη διαδικασια να ψαξουν πραγματα στο ιντερνετ , απο αυτους που θα ψαξουν ποσοι θα μπουν στο κοπο να γραφουν σε ενα φορουμ , απο αυτους που θα γραφτουν ποσοι ειναι ενεργα μελη και απο τα ενεργα μελη ποσοι θα μιλησουν συγκεκριμενα για το φαρμακο που παιρνουν και οχι για καποιο αλλο θεμα σχετικα με την τριχοπτωση . Συνηθως καποιος που εχει ηδη παρενεργειες θα ειναι και ο πιο λαλιστατος σε φορουμ . Οποτε απο τους 100 χρηστες μπορει και οι 100 να παραπονεθουν αλλα να υπαρχουν για καθε εναν απο αυτους μερικοι χιλιαδες που δεν εχουν κανενα προβλημα και φυσικα ουτε καν μπαινουν στο κοπο να μιλησουν γιατι δε τους νοιαζει καν . Με λιγα λογια δεν ειναι τυχαιοποιημενο το δειγμα . Οποτε δεν εχει ερευνητικη αξια . Απορρίπτεται .

Επειδη συνεχιζεις με anectodal , θα σου πω πως εγω ειμαι χρηστης ντουτας για πανω απο 4 χρονια , μπαινω στον 5 , και το γυρισα σε ντουτα γιατι δυστυχώς η φινα δεν δουλευε . Στη ζωη μου δεν ημουν τυχερος και εχω αντιμετοπισει αρκετα ζητηματα υγειας για την ηλικια μου . Ωστοσο και οσες φορες πηρα φιναστεριδη , και τοσα χρονια με την ντουταστεριδη δεν ειχα το παραμικρο ζητημα . Η περιπτωση μου δεν ειναι ξεχωριστη . Δεν ηταν λαχειο πως το φαρμακο δε μου κανει ζημιες . Ειναι συνηθισμενο , μια τυπικη περιπτωση . Πανο , δεν αγαπαω τις μελετες , απλα το χαμηλοτερο στανταρτ που εχω ειναι διπλη τυφλη τυχαιοποιημενη μελετη με πλεσιμπο γκρουπ . Και πλεον και για την φιναστεριδη και για την ντουταστεριδη υπαρχουν δεκαδες . Μολις χθες βρηκα μια , θα την ποσταρω συντομα και στο φορουμ , που ειναι μια απ τις μεγαλυτερες για τη φιναστεριδη με δειγμα πανω απο 9000 ανθρωπων , και με πλεσιμπο και για λιμπιντο , στυτικη δεισλειτουργεια και προβληματα με το σπερμα τα νουμερα ειναι κοντα στο 5 % . Μαλιστα το 5% ειναι η διαφορα που ειχε και το πλεσιμπο γκρουπ απο το γκρουπ φαρμακου . Με λιγα λογια και το πλεσιμπο γκρουπ με τα χρονια ειχε αντιστοιχα προβληματα .

Ενας απο τους σημαντικους λογους που ενας γιατρος θα προτεινει φιναστεριδη αντι ντουταστεριδη για την τριχοπτωση ειναι διοτι ειναι παλαιοτερο και πιο μελετημενο φαρμακο και εχει εγκριθει σε περισσοτερες χωρες για τριχοπτωση απο οτι η ντουταστεριδη . Ομως τα τελευταια χρονια η ντουτα κυκλοφορει περισσοτερο και ως θεραπειεα για τριχοπτωση μετα την εγκριση της σε ασιατικες χωρες , το εγραψα προσφατα νομιζω σε αλλο Νημα .

Ξερω τον Hasson , εννοω ξερω ποιος ειναι και τη φημη του και τις καταπληκτικες δουλειες του . Ομως η εμπειρια του ειναι ακριβως αυτο . Μια προσωπικη εμπειρια . Και για να μην παρεξηγηθω . Δεν αρνουμαι πως υπαρχουν ανθρωποι που εμφανιζουν προβληματα με τα φαρμακα . Αν ειναι δυνατον . Αυτο που λεω ειναι πως χρειαζεται μια συστολη , χρειαζεται κριτικη σκεψη για να αποφευγουμε τους συναισθηματισμους και τις υπερβολες . Γιαυτο και ειναι τουλαχιστον υπερβολη να λες πως οι περισσοτεροι που θα παρουν ντουτα θα εχουν παρενεργειες . Οχι , οι περισσοτεροι δε θα εχουν , οπως και με τη φιναστεριδη . Και οπως και με τη φιναστεριδη , αυτοι που θα εχουν παρενεργειες , δεν ειναι απαραιτητο πως θα ειναι σεξουαλικου χαρακτηρα , δεν ειναι απαραιτητο πως θα ειναι εντονες , και τις περισσοτερες φορες ειναι περαστικες , κραταν μερικες μερες η εβδομαδα κτλ . Για παραδειγμα μια συνηθισμενη παρενεργεια για την οποια παραπονοιουνται χρηστες ντουταστεριδης ειναι η ... φαρυγγιτιδα! .
 

vag25

Well-Known Member
Aυτο που λες Μακη για το οτι αυτοι που εχουν προβλημα θα ακουγονται περισσοτερο δεν ειναι επιχειρημα.
Γιατι δεν συμβαινει πουθενα αυτο για κανενα φαρμακο που εχει αντιστοιχες παρενεργειες, για κανενα αυτοκινητο που εχει αναλογο ποσοστο προβληματων, για καμια ηλεκτρονικη συσκευη που εχει αναλογο failure rate κα.

Παρακολουθω φορουμς απο την γεννηση τους στο ιντερνετ και τα failure rates, παρενεργειες κλπ αποτυπωνονται ρεαλιστικοτατα σε αυτες στις κοινοτητες.
Αν ειναι 3% θα το δεις και στις κοινοτητες. Θα φαινεται απο την μικρη συμμετοχη. Αν ειναι 15% παλι θα το δεις.

Θα σου προτεινα να μεινεις στις ερευνες οπου εκει δεν υπαρχει ουσιαστικος αντιλογος.

Ομως παντα θα ειναι weird για μενα το γεγονος οτι το 3% της φινα ειναι παντα γυρω μου. Στις κοινοτητες, στην γειτονια μου, εκει που θα παω για καφε, στην συζητηση με γιατρους. Παντα στο 3% πεφτω. Και δεν με εχει βοηθησει κανεις να καταλαβω το γιατι(μεχρι σημερα).
 
Μπλουζα