Drtx91, Dr. Jose Lorenzo, FUE, 3300 grafts, 15-16/04/2026, @SENECA

Drtx91

New Member
Καλησπέρα σε όλους,
Παρόλο που είμαι μέλος εδώ και 6 χρόνια στο forum, είναι το πρώτο νήμα που ανοίγω και ο λόγος προφανής από τον τίτλο. Πραγματοποίησα στις 15-16/04 την πρώτη μου μεταμόσχευση με τον Dr. Lorenzo στις εγκαταστάσεις της SENECA.

Ιστορικό

Είμαι 35 ετών και παρατήρησα σημάδια αραίωσης στους κροτάφους στα 27. Επισκέφθηκα δερματολόγο (διάγνωση & τριχοριζόγραμμα) και ξεκίνησα μινοξιδίλη. Τα επόμενα χρόνια η κατάσταση χειροτέρευε στη Ζώνη Α καθώς και στο Crown, οπότε άρχισα να επισκέπτομαι κλινικές (DHI, Anastasakis, DHC, HDC, Seneca) για γνωμάτευση και συζήτηση για μεταμόσχευση. Επίσης παρευρέθηκα και σε cons με τον Dr. Lorenzo στην Αθήνα (@CVIAL σε ευχαριστώ πολύ για αυτή την ευκαιρία!!), όπου και με παρότρυνε να ξεκινήσω φιναστερίδη (1mg per day) και να κάνουμε επανεκτίμηση σε ένα χρόνο. Ξεκίνησα άμεσα φιναστερίδη και τον επόμενο χρόνο μου είπε πως είμαι έτοιμος πλέον για μεταμόσχευση, και αν το αποφασίσω ξεκινάμε.

Από όλες τις επισκέψεις που έκανα, θεώρησα ότι το μακροχρόνιο πλάνο που συζητήσαμε με τον Dr. Lorenzo ήταν αυτό που με ικανοποίησε στο έπακρο, οπότε και αποφάσισα να περιμένω την επόμενη άφιξη του στα μέρη μας!

ΜΜ

Μέρα 1

Έφτασα στον καινούργιο χώρο της SENECA (άνοιξε την προηγούμενη ημέρα) στις 8.00, όπου και ξεκινήσαμε άμεσα με τον γιατρό (μετρήσεις, φωτογραφίες, κούρεμα, σχεδιασμό). 9.00-15.00 έγινε η εξαγωγή (2000grafts) αρχικά από τον γιατρό και μετά από ένα 10λεπτο διαλειμματάκι από τη Lorena. Μετά είχα μία ωρίτσα για φαγητό και κουβέντα με τον έτερο συναγωνιστή (@johndio ). Κατά τις 16.00 άρχισε η τοποθέτηση από τον γιατρό (με 2 βοηθούς) και 20.00 τελειώσαμε.

Σε γενικές γραμμές η εξαγωγή ήταν εύκολη (κοιμήθηκα και λίγο), εκτός της αναισθησίας που ένιωσα τα τσιμπήματα. Η τοποθέτηση προς το τέλος άρχισε να με κουράζει, λόγω της ολοήμερης συνεδρίας. Το κλίμα στην αίθουσα ωραίο κατά τη διάρκεια της ημέρας, με ροκ ακούσματα (Lorenzo) ή ισπανική & αγγλική pop (Lorena).

Μέρα 2

Ξανά άφιξη 8.00 και άμεσα (λίγο χάζευα στο κινητό και μου έβαλαν χέρι :p) εξαγωγή mε τη Lorena. Ακριβώς δε θυμάμαι, νομίζω 11.00 με 11.30 τελειώσαμε (1.300). Μετά από ένα διάλειμμα, άρχισε η εισαγωγή από τον γιατρό. Κατά τις 15.00 είχαμε τελειώσει.

Θα χαρακτήριζα πιο δύσκολη αυτή τη μέρα, πιθανότατα λόγω της χθεσινής κούρασης, και ιδιαίτερα την τοποθέτηση στο crown, που μου φάνηκε πιο επώδυνη.

POST OP

Επισκέφθηκα τον γιατρό τη 1η και τη 2η μέρα μετά την επέμβαση για λούσιμο δότριας & λήπτριας αντίστοιχα, εξέταση και φωτογραφίες. Το αρνητικό μετά την επέμβαση, είναι ότι πρήστηκα αρκετά στο μέτωπο, όπου σιγά σιγά κατέβηκε προς τα κάτω. Ο γιατρός ήταν καθησυχαστικός (παρόλο που μου είπε πως τόσο πολύ έχει να δει χρόνια), και συνέστησε υγρά, περπάτημα, ελαφρύ μασάζ και υπομονή για να περάσουν οι μέρες. Μου ζήτησε να τον επισκεφθώ και άλλη μία μέρα μέσα στη βδομάδα, για εξέταση και φωτογραφίες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση που είχα και τον επαγγελματισμό του doc και του stuff του, τόσο κατά τη διάρκεια των 2 ημερών όσο και στο post op. Είναι όντως μία δύσκολη εμπειρία, αλλά θεωρώ πως αξίζει τον κόπο εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό!

Εν αναμονή του αποτελέσματος λοιπόν…

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Drtx91

New Member
PRE OP

Συνημμένα

• PreOp 1.jpg
    PreOp 1.jpg
    1 MB · Προβολές: 28
  • PreOp 2.jpg
    PreOp 2.jpg
    936.4 KB · Προβολές: 22
  • PreOp 3.jpg
    PreOp 3.jpg
    877.2 KB · Προβολές: 23
  • PreOp 4.jpg
    PreOp 4.jpg
    1.3 MB · Προβολές: 22
  • PreOp 5.jpg
    PreOp 5.jpg
    647.2 KB · Προβολές: 21
  • PreOp 6.jpg
    PreOp 6.jpg
    578.5 KB · Προβολές: 25

Drtx91

New Member
POST OP

Συνημμένα

• PostOp 1.JPG
    PostOp 1.JPG
    2.3 MB · Προβολές: 26
  • PostOp 2.jpg
    PostOp 2.jpg
    83.7 KB · Προβολές: 24
  • PostOp 3.JPG
    PostOp 3.JPG
    2.1 MB · Προβολές: 24
  • PostOp 4.jpg
    PostOp 4.jpg
    136.8 KB · Προβολές: 23
  • PostOp 5.JPG
    PostOp 5.JPG
    2.5 MB · Προβολές: 20
  • PostOp 6.JPG
    PostOp 6.JPG
    2.9 MB · Προβολές: 23
  • PostOp 7.jpg
    PostOp 7.jpg
    115.6 KB · Προβολές: 25
  • Grafts Summary.jpg
    Grafts Summary.jpg
    179.1 KB · Προβολές: 29
  • Stats.png
    Stats.png
    198.7 KB · Προβολές: 28

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα