Detumescence Therapy of Human Scalp for Natural Hair Regrowth'

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν το πρόβλημα είναι μόνο στους ιστούς, με την μέθοδο αυτή μπορεί να υποχωρήσει. Αν τώρα είναι στο οστό (sagittal keel) το θέμα φαλάκρα θα συνεχίσει να υπάρχει εις τους αιώνες των αιώνων.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ntoon91

Member
Gomi, για αυτούς που αδειάζουν επικίνδυνα έχεις κάποια θεωρία; Έχω παρατηρήσει ότι όντως χρησιμοποιούν minox οι περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορούσε όντως να ευθύνεται αυτή, όπως λένε;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εννοείς αδειάζουν επικίνδυνα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα? Η μίνοξ έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητική επίδραση στο κολλαγόνο.
Εγώ το φαντάζομαι κάπως έτσι...

Οι θύλακες αναπτύσσονται μέσα σε ένα περιβάλλον κολλαγόνου. (googlare να δεις στο νετ ένα κομμάτι strip) Αυτό το κολλαγόνο με τον καιρό, έχει φανεί μέσα από έρευνες ότι διάφοροι παράγοντες αλλάζουν τη σύστασή του, γίνεται πιο σκληρό και ινώδες. Άρα τα μαλλιά και όλο το δίκτυο τροφοδοσίας τους, σιγά σιγά αρχίζουν και "πνίγονται".

Βάζοντας τώρα μινοξιδίλη, το κολλαγόνο αυτό αρχίζει πάλι να αλλοιώνεται, κοινώς να μαλακώνει και ο θύλακας εφόσον τροφοδοτείται ξανά με αίμα αρχίζει και "σπρώχνεται" πάλι σε αναγενή φάση.
Για ένα διάστημα όλα καλά, αλλά με τον καιρό ίσως να περνάει η κατάσταση σιγά σιγά στο άλλο άκρο. Δηλαδή από κει που είχαμε περίσσιο - ινώδες κολλαγόνο, τώρα μαλακώνει και αρχίζει να μειώνεται πέρα από τα φυσιολογικά. Είναι η αιτία που στο πρόσωπο μπορεί να φανεί με τον καιρό ότι είμαστε 10 χρόνια γηραιότεροι και καταλαβαίνεις τη διαφορά μόνο μετά την διακοπή της. Επίσης δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο τύπο κολλαγόνου (υπάρχει τύπου 1,2,3,4 κλπ) άρα και αυτό παίζει το ρόλο του.

Δεν λέω ότι σίγουρα γίνεται έτσι, αλλά έτσι το φαντάζομαι εγώ.

Τώρα για το τι γίνεται κατά την περίοδο επιθετικής ασταμάτητης τριχόπτωσης...ουδείς γνωρίζει.
Σε ότι αφορά το παρόν θέμα και θεωρία, ο οργανισμός περνάει σε χαμηλά επίπεδα οξύτητας, (στρες, διατροφή, γονίδια) και επιστρατεύονται μέταλλα που απελευθερώνονται στο αίμα για να αλκαλοποιήσουν την κατάσταση.
Αν φτάσουμε κάτω από ένα σημείο όξινου ph, πέφτουμε σε κώμα. Άρα ο οργανισμός μας, ότι και να κάνουμε, θα επιστρατεύει μέταλλα, κυρίως ασβέστιο για να ανεβάσει το ph του σώματος.
Έτσι, σιγά σιγά, άλλα πολύτιμα μέταλλα του οργανισμού αρχίζουν να μειώνονται επικίνδυνα, (πχ μαγνήσιο) και το ασβέστιο που έχει απελευθερωθεί από τα οστά, δεν επιστρέφει σε αυτά και όσο περνάει ο καιρός εναπόκειται όπως αναλύσαμε πιο πάνω σε αρθρώσεις, τένοντες και ιστούς, προκαλώντας ασβεστοποίηση η οποία υποκινεί την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού δημιουργώντας φλεγμονή.
Η nw6 περιοχή, μην ξεχνάμε ότι είναι τένοντας...ένα από τα πιο "αγαπημένα" μέρη του ελεύθερου ασβεστίου.

Η dht δεν μένει απ έξω. Αλλά φαίνεται ότι αυτή η κατάσταση, αλλοίωση της περιοχής galea, δημιουργεί προϋποθέσεις συσσώρευσής της μαζί με το σμήγμα.
Οι έρευνες αναφέρουν ότι ΤΟΠΙΚΑ στο κεφάλι η dht στους φαλακρούς υπερεκφράζεται.

Μήπως απλά μπλοκάρεται....?
 

left

New Member
επισης οι μελετες λενε οτι το κολλαγονο μετα τα 25 μειωνετε...το καλλαγονο τωρα αμα παιζει καποιο ρολο στα μαλλια η στο δερμα της κεφαλης τοτε σωστα λενε ολα τα προιοντα κολλαγονου οτι κανει καλα στα μαλλια....ετσι δεν ειναι η καμια σχεση?
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
left είπε:
επισης οι μελετες λενε οτι το κολλαγονο μετα τα 25 μειωνετε...το καλλαγονο τωρα αμα παιζει καποιο ρολο στα μαλλια η στο δερμα της κεφαλης τοτε σωστα λενε ολα τα προιοντα κολλαγονου οτι κανει καλα στα μαλλια....ετσι δεν ειναι η καμια σχεση?

Αρκεί να απορροφάται σωστά από τον οργανισμό...(εκεί υπάρχουν και οι περισσότερες διαφωνίες).

To άλλο πρόβλημα είναι ότι η παραγωγή κολλαγόνου όντως μειώνεται, αλλά δεν σταματά ποτέ. Η σύστασή του όμως μεταβάλλεται με την ηλικία, όπως επίσης και η παραγωγή του από τους ινοβλάστες. Τα κύτταρα του δέρματος, όσο μεγαλώνουμε, είναι ακόμα πιο δύσκολο να απομακρυνθούν από την επιφάνεια. Αναφέρομαι στα λεγόμενα dead skin cells.

Για παράδειγμα η retin A

Retin-A - increases collagen production, slows the loss of elastin, decreases the production of metalloproteases, cause the dispersion of melanin granules, reduces the rate of topical skin cancers, exfoliates the dead skin layers and improves acne as well.

Θεωρητικά λοιπόν, η αλοιφή airol θα έπρεπε να βοηθάει πολύ στην τριχόπτωση. Πολλοί όμως αναφέρουν ότι τους άδειασε το κεφάλι. (παρόλο αυτά ήταν πολύ σημαντικό να γίνεται σταδιακή αύξηση της ποσότητας, κάτι που δεν νομίζω ότι έκανε κανείς)

Άρα δεν φτάνει μόνο η αύξηση του κολλαγόνου, αλλά και το είδος του κολλαγόνου που θα παράγουμε με οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια.


Για άλλη μια φορά νομίζω ότι το dermaroller, είναι το καταλληλότερο όπλο για να διαλυθεί το ινώδες αυτό κολλαγόνο και μετά ελπίζουμε να μην αντικατασταθεί από ουλώδη ιστό. (μήπως εδώ η airol βοηθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση? )
H μέθοδος DT, επίσης, με λιγότερες εμφανής τουλάχιστον παρενέργειες.

Το θέμα είναι πως ακόμα και το 1.5mm είναι μικρό. Για να φτάσουν οι βελόνες στο δεύτερο στρώμα της επιδερμίδας όπου και βρίσκεται το κολλαγόνο, χρειάζεται 3mm και να εισχωρούν σίγουρα τα 2.5mm
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν είναι αλήθεια...

http://www.hairloss-reversible.com/phpbb3/viewtopic.php?f=9&t=324

file.php


file.php
 

@νοητος

New Member
GOMI είπε:
Για άλλη μια φορά, φαίνονται απίστευτες ομοιότητες της Α.Α με το τοπικό σκληρόδερμα.

Mechanisms in the loss of capillaries in systemic sclerosis: angiogenesis versus vasculogenesis.

Manetti M, Guiducci S, Ibba-Manneschi L, Matucci-Cerinic M.
Author information

Abstract

Systemic sclerosis (SSc, scleroderma) is a chronic, multisystem connective tissue disorder affecting the skin and various internal organs.

Although the disease is characterized by a triad of widespread microangiopathy, fibrosis and autoimmunity, increasing evidence indicates that vascular damage is a primary event in the pathogenesis of SSc.

The progressive vascular injury includes persistent endothelial cell activation/damage and apoptosis, intimal thickening, delamination, vessel narrowing and obliteration.

These profound vascular changes lead to vascular tone dysfunction and reduced capillary blood flow, with consequent tissue ischemia and severe clinical manifestations, such as digital ulceration or amputation, pulmonary arterial hypertension and scleroderma renal crisis.

The resulting tissue hypoxia induces complex cellular and molecular mechanisms in the attempt to recover endothelial cell function and tissue perfusion.

Nevertheless, in SSc patients there is no evidence of significant angiogenesis and the disease evolves towards chronic tissue ischemia, with progressive and irreversible structural changes in multiple vascular beds culminating in the loss of capillaries.

A severe imbalance between pro-angiogenic and angiostatic factors may also lead to impaired angiogenic response during SSc. Besides insufficient angiogenesis, defective vasculogenesis with altered numbers and functional defects of bone marrow-derived endothelial progenitor cells may contribute to the vascular pathogenesis of SSc.

The purpose of this article is to review the contribution of recent studies to the understanding of the complex mechanisms of impaired vascular repair in SSc.

Indeed, understanding the pathophysiology of SSc-associated vascular disease may be the key in dissecting the disease pathogenesis and developing novel therapies. Either angiogenic or vasculogenic mechanisms may potentially become in the future the target of therapeutic strategies to promote capillary regeneration in SSc.

Χαρακτηριστικό του σκληροδέρματος, είναι η έλλειψη αγγειογένεσης και η
σταδιακή μείωση των τριχοειδή αγγείων.

Δείτε και αυτό.

Nutrition of the papilla and the overlying matrix cells, is provided via a capillary loop located within the derma papilla of terminal hair follicles.

Vellus hair follicle dermal papilla typically does not contain capillaries.

Γνωρίζουμε ότι όταν τα μαλλιά ξεκινάνε νέο κύκλο, ο παράγοντας vegf αυξάνεται στη δερματική θηλή ώστε να δημιουργηθεί αγγειογένεση και να τον τροφοδοτήσει μέχρι να γίνει κανονική τρίχα.
Μετά από αυτό, ο τριχοειδής αυτός βρόχος, εκφυλίζεται - υποχωρεί. Αυτό είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

Στα λεγόμενα για εμάς vellus hair, τι έχουμε ως πρόβλημα? Την μη ύπαρξη νέων τριχοειδών αγγείων για να τα τροφοδοτήσουν ώστε να γίνουν κανονικές τρίχες. Μ αρέσει που ρίχνουμε τοπικά με το κιλό στο κεφάλι μας, αλλά τα τριχάκια αυτά δεν μεγαλώνουν και μας κάνει εντύπωση.
Πως να μεγαλώσουν όσο από κάτω τους δεν έχουν παροχή αίματος για να αναπτυχθούν?

Η πάθηση του δέρματος, φερόμενη ως τοπικό σκληρόδερμα, μπορεί να κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Να καταστρέφει - εμποδίζει τη δημιουργία τριχοειδών αγγείων...:chinscratch

Είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά πριν από μήνες είχα πάθει ένα έγκαυμα στο κάτω χείλος και ρώτησα τον φαρμακοποιό τι θα μπορουσα να κάνω για να επιταχύνω την επούλωση. Μου έδωσε μια (φαρμακευτική, γύρω στα 3 ευρω) κρέμα Madecassol και, διαβάζοντας το φυλλάδιο, είδα ότι περιέχει εκχύλισμα gotu cola (Centella asiatica), το οποίο "έχει την ικανότητα να διεγείρει τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου μέσα από τους ινοβλάστες του δέρματος και, ως εκ τούτου, τείνει να βοηθά στο μηχανισμό της επούλωσης".
Επίσης στην παρακάτω έρευνα φαίνεται να είναι χρήσιμη στην αντιμετώπση του σκληροδέρματος www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9644746 ενώ σαν φάρμακο ανήκει στην κατηγορία "Σταθεροποιητές τριχοειδών αγγείων" (www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/madecassol)
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθει ξανά στις συζητήσεις ή αν κάποιος έχει ήδη πειραματιστεί με αυτο. Το αναφέρω απλώς σαν αντικείμενο θεωρητικής έρευνας, δεν έχω πειραματιστει για επαρκές χρονικό διάστημα με αυτό, και δεν θα συμβούλευα κάποιον να το κάνει ακόμα, αλλά στη θεωρία φαίνεται σχετικό με την προσωπική έρευνα του GOMI
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@νοητος είπε:
GOMI είπε:
Για άλλη μια φορά, φαίνονται απίστευτες ομοιότητες της Α.Α με το τοπικό σκληρόδερμα.

Mechanisms in the loss of capillaries in systemic sclerosis: angiogenesis versus vasculogenesis.

Manetti M, Guiducci S, Ibba-Manneschi L, Matucci-Cerinic M.
Author information

Abstract

Systemic sclerosis (SSc, scleroderma) is a chronic, multisystem connective tissue disorder affecting the skin and various internal organs.

Although the disease is characterized by a triad of widespread microangiopathy, fibrosis and autoimmunity, increasing evidence indicates that vascular damage is a primary event in the pathogenesis of SSc.

The progressive vascular injury includes persistent endothelial cell activation/damage and apoptosis, intimal thickening, delamination, vessel narrowing and obliteration.

These profound vascular changes lead to vascular tone dysfunction and reduced capillary blood flow, with consequent tissue ischemia and severe clinical manifestations, such as digital ulceration or amputation, pulmonary arterial hypertension and scleroderma renal crisis.

The resulting tissue hypoxia induces complex cellular and molecular mechanisms in the attempt to recover endothelial cell function and tissue perfusion.

Nevertheless, in SSc patients there is no evidence of significant angiogenesis and the disease evolves towards chronic tissue ischemia, with progressive and irreversible structural changes in multiple vascular beds culminating in the loss of capillaries.

A severe imbalance between pro-angiogenic and angiostatic factors may also lead to impaired angiogenic response during SSc. Besides insufficient angiogenesis, defective vasculogenesis with altered numbers and functional defects of bone marrow-derived endothelial progenitor cells may contribute to the vascular pathogenesis of SSc.

The purpose of this article is to review the contribution of recent studies to the understanding of the complex mechanisms of impaired vascular repair in SSc.

Indeed, understanding the pathophysiology of SSc-associated vascular disease may be the key in dissecting the disease pathogenesis and developing novel therapies. Either angiogenic or vasculogenic mechanisms may potentially become in the future the target of therapeutic strategies to promote capillary regeneration in SSc.

Χαρακτηριστικό του σκληροδέρματος, είναι η έλλειψη αγγειογένεσης και η
σταδιακή μείωση των τριχοειδή αγγείων.

Δείτε και αυτό.

Nutrition of the papilla and the overlying matrix cells, is provided via a capillary loop located within the derma papilla of terminal hair follicles.

Vellus hair follicle dermal papilla typically does not contain capillaries.

Γνωρίζουμε ότι όταν τα μαλλιά ξεκινάνε νέο κύκλο, ο παράγοντας vegf αυξάνεται στη δερματική θηλή ώστε να δημιουργηθεί αγγειογένεση και να τον τροφοδοτήσει μέχρι να γίνει κανονική τρίχα.
Μετά από αυτό, ο τριχοειδής αυτός βρόχος, εκφυλίζεται - υποχωρεί. Αυτό είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

Στα λεγόμενα για εμάς vellus hair, τι έχουμε ως πρόβλημα? Την μη ύπαρξη νέων τριχοειδών αγγείων για να τα τροφοδοτήσουν ώστε να γίνουν κανονικές τρίχες. Μ αρέσει που ρίχνουμε τοπικά με το κιλό στο κεφάλι μας, αλλά τα τριχάκια αυτά δεν μεγαλώνουν και μας κάνει εντύπωση.
Πως να μεγαλώσουν όσο από κάτω τους δεν έχουν παροχή αίματος για να αναπτυχθούν?

Η πάθηση του δέρματος, φερόμενη ως τοπικό σκληρόδερμα, μπορεί να κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Να καταστρέφει - εμποδίζει τη δημιουργία τριχοειδών αγγείων...:chinscratch

Είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά πριν από μήνες είχα πάθει ένα έγκαυμα στο κάτω χείλος και ρώτησα τον φαρμακοποιό τι θα μπορουσα να κάνω για να επιταχύνω την επούλωση. Μου έδωσε μια (φαρμακευτική, γύρω στα 3 ευρω) κρέμα Madecassol και, διαβάζοντας το φυλλάδιο, είδα ότι περιέχει εκχύλισμα gotu cola (Centella asiatica), το οποίο "έχει την ικανότητα να διεγείρει τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου μέσα από τους ινοβλάστες του δέρματος και, ως εκ τούτου, τείνει να βοηθά στο μηχανισμό της επούλωσης".
Επίσης στην παρακάτω έρευνα φαίνεται να είναι χρήσιμη στην αντιμετώπση του σκληροδέρματος www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9644746 ενώ σαν φάρμακο ανήκει στην κατηγορία "Σταθεροποιητές τριχοειδών αγγείων" (www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/madecassol)
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθει ξανά στις συζητήσεις ή αν κάποιος έχει ήδη πειραματιστεί με αυτο. Το αναφέρω απλώς σαν αντικείμενο θεωρητικής έρευνας, δεν έχω πειραματιστει για επαρκές χρονικό διάστημα με αυτό, και δεν θα συμβούλευα κάποιον να το κάνει ακόμα, αλλά στη θεωρία φαίνεται σχετικό με την προσωπική έρευνα του GOMI

Δοκίμασα τοπικά για 4 μήνες gotu kola extract
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Gotu-Kola-Herb-Organic-Alcohol-Extract-2-fl-oz-60-ml/5186#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=gotu%20kola%20extract&rc=286&sr=null&ic=4

αλλά δεν παρατήρησα κάτι το ιδιαίτερο. Ίσως ήθελε παραπάνω πειραματισμό. Δεν ξέρω αν η αλοιφή στο λινκ είναι ισχυρότερη...
Επίσης την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει πάνω κάτω και τα copper peptides σε ότι αφορά το κολλαγόνο.


tasos33 είπε:
τι ειναι το se που κανει ο ξανθος στην φωτο?εχουμα κανα Link?

Se εννοεί scalp exercise ή αλλιώς τα manual methods που αναφέρονται κατά καιρούς σε διάφορα forum...H detu, είναι μια από αυτά...
 

Atermon

Member
GOMI είπε:
Οι έρευνες αναφέρουν ότι ΤΟΠΙΚΑ στο κεφάλι η dht στους φαλακρούς υπερεκφράζεται.
Μήπως απλά μπλοκάρεται....?

Καλή σκέψη. Γιατί το κεφάλι να αποτελεί εξαίρεση, όταν στο υπόλοιπο σώμα η dht μας κάνει αρκούδες από τη τρίχα;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
gomi αυτο που γραφεις στην τριτη παραγραφο σχετικα με την μινοξ,σκεφτομαι οτι ισως ειναι πολυ σωστο, οπως και εγω ετσι και αλλα παιδια εδω αποσο εχουν γραψει μετα την διακοπη της μινοξ το μαλλι φουντωνει και για κανα δυο μηνες εχει ανοδικη πορεια και μετα κατηφορα παλι,ισως λοιπον αντι να βαζουμε μινοξ σταθερα καθε μερα να το αλλαζαμε και να βαζαμε μερα παρα μερα η βδομαδα παρα βδομαδα? γιτι μπορει να φουντουνε το μαλλι με την διακοπη μινοξ?εμενα μου εχει συμβει τρεις φορες και μου εκανε ιδιατερη εντυπωση, μηπως το 1Ml πρωι βραδυ απλα κανει μια συντηρηση?..την συντηρηση που καποιοι θελουν για να πουλανε ρεγαιν με το κιλο? μηπως η μινοξ θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα αν την βαζαμε σε αλλη δοσολογια λεω εγω τωρααα


GOMI είπε:
Εννοείς αδειάζουν επικίνδυνα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα? Η μίνοξ έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητική επίδραση στο κολλαγόνο.
Εγώ το φαντάζομαι κάπως έτσι...

Οι θύλακες αναπτύσσονται μέσα σε ένα περιβάλλον κολλαγόνου. (googlare να δεις στο νετ ένα κομμάτι strip) Αυτό το κολλαγόνο με τον καιρό, έχει φανεί μέσα από έρευνες ότι διάφοροι παράγοντες αλλάζουν τη σύστασή του, γίνεται πιο σκληρό και ινώδες. Άρα τα μαλλιά και όλο το δίκτυο τροφοδοσίας τους, σιγά σιγά αρχίζουν και "πνίγονται".

Βάζοντας τώρα μινοξιδίλη, το κολλαγόνο αυτό αρχίζει πάλι να αλλοιώνεται, κοινώς να μακακώνει και ο θύλακας εφόσον τροφοδοτείται ξανά με αίμα αρχίζει και "σπρώχνεται" πάλι σε αναγενή φάση.
Για ένα διάστημα όλα καλά, αλλά με τον καιρό ίσως να περνάει η κατάσταση σιγά σιγά στο άλλο άκρο. Δηλαδή από κει που είχαμε περίσσιο - ινώδες κολλαγόνο, τώρα μακακώνει και αρχίζει να μειώνεται πέρα από τα φυσιολογικά. Είναι η αιτία που στο πρόσωπο μπορεί να φανεί με τον καιρό ότι είμαστε 10 χρόνια γηραιότεροι και καταλαβαίνεις τη διαφορά μόνο μετά την διακοπή της. Επίσης δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο τύπο κολλαγόνου (υπάρχει τύπου 1,2,3,4 κλπ) άρα και αυτό παίζει το ρόλο του.

Δεν λέω ότι σίγουρα γίνεται έτσι, αλλά έτσι το φαντάζομαι εγώ.

Τώρα για το τι γίνεται κατά την περίοδο επιθετικής ασταμάτητης τριχόπτωσης...ουδείς γνωρίζει.
Σε ότι αφορά το παρόν θέμα και θεωρία, ο οργανισμός περνάει σε χαμηλά επίπεδα οξύτητας, (στρες, διατροφή, γονίδια) και επιστρατεύονται μέταλλα που απελευθερώνονται στο αίμα για να αλκαλοποιήσουν την κατάσταση.
Αν φτάσουμε κάτω από ένα σημείο όξινου ph, πέφτουμε σε κώμα. Άρα ο οργανισμός μας, ότι και να κάνουμε, θα επιστρατεύει μέταλλα, κυρίως ασβέστιο για να ανεβάσει το ph του σώματος.
Έτσι, σιγά σιγά, άλλα πολύτιμα μέταλλα του οργανισμού αρχίζουν να μειώνονται επικίνδυνα, (πχ μαγνήσιο) και το ασβέστιο που έχει απελευθερωθεί από τα οστά, δεν επιστρέφει σε αυτά και όσο περνάει ο καιρός εναπόκειται όπως αναλύσαμε πιο πάνω σε αρθρώσεις, τένοντες και ιστούς, προκαλώντας ασβεστοποίηση η οποία υποκινεί την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού δημιουργώντας φλεγμονή.
Η nw6 περιοχή, μην ξεχνάμε ότι είναι τένοντας...ένα από τα πιο "αγαπημένα" μέρη του ελεύθερου ασβεστίου.

Η dht δεν μένει απ έξω. Αλλά φαίνεται ότι αυτή η κατάσταση, αλλοίωση της περιοχής galea, δημιουργεί προϋποθέσεις συσσώρευσής της μαζί με το σμήγμα.
Οι έρευνες αναφέρουν ότι ΤΟΠΙΚΑ στο κεφάλι η dht στους φαλακρούς υπερεκφράζεται.

Μήπως απλά μπλοκάρεται....?
 

xk

Active Member
tasos33 είπε:
gomi αυτο που γραφεις στην τριτη παραγραφο σχετικα με την μινοξ,σκεφτομαι οτι ισως ειναι πολυ σωστο, οπως και εγω ετσι και αλλα παιδια εδω αποσο εχουν γραψει μετα την διακοπη της μινοξ το μαλλι φουντωνει και για κανα δυο μηνες εχει ανοδικη πορεια και μετα κατηφορα παλι,ισως λοιπον αντι να βαζουμε μινοξ σταθερα καθε μερα να το αλλαζαμε και να βαζαμε μερα παρα μερα η βδομαδα παρα βδομαδα? γιτι μπορει να φουντουνε το μαλλι με την διακοπη μινοξ?εμενα μου εχει συμβει τρεις φορες και μου εκανε ιδιατερη εντυπωση, μηπως το 1Ml πρωι βραδυ απλα κανει μια συντηρηση?..την συντηρηση που καποιοι θελουν για να πουλανε ρεγαιν με το κιλο? μηπως η μινοξ θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα αν την βαζαμε σε αλλη δοσολογια λεω εγω τωρααα

έχω ξεκινήσει μίνοξ 1ml μια φορα την εβδομάδα (από τον Μάρτιο με μπατονέτα) για την αποφυγή παρενεργειων

Ενα βραδυ σκέφτηκα κάτι απλό και έχοντας δυο παρατημενα μπουκαλάκια μίνοξ κάθε φορά που ανοίγω το ντουλάπι του μπάνιου να με κοιτάνε(την οποία μινοξ σταμάτησα εδώ και καιρό και είχα γραψει ποτέ ξανα πληρώνοντας τη συνέχιση της καράφλας)

απ τη στιγμή που χάσαμε μαλλιά οι περισσότεροι με αργή διαδικασία...άλλος σε δυο χρόνια άλλος σε πεντε σε δεκα....για ποιο λόγο κάνουμε ενέργειες να τα βγάλουμε σε λίγους μήνες??Μηπως αυτή η προσπάθεια είναι που φέρνει και τις παρενέργειες?Οι εταιρίες φάρμακα θέλουν να πουλάνε να τα τελειώνεις γρήγορα κα ινα βλέπεις όσο το δυνατον γρήγορα αποτελέσματα για να συνεχίσεις ν αγοράζεις.Κάνε μπάνιο με μίνοξ σου λεει να βγάλεις λίγο μαλλί.

Για να ξαναβγάλουμε μαλλιά πρέπει να ξεκινήσουμε την αντίστροφη διαδικασία.Μπορεί να μην ξέρουμε την λειτουργία ακόμα για να την αντιστρέψουμε αλλά μπορούμε να δοκιμάσουμε τις υπάρχον θεραπείες σε χρόνο ανάλογο...δηλαδή να κάνεις μια θεραπεία η οποία θα σου δώσει αποτελέσματα σε χρόνο ίσο με τον χρόνο που χρειάστηκες για να τα χάσεις.Προσπαθώ να ξεγελάσω την μίνοξ και να μη μου δίνει παρενέργειες αλλά να βγάζω μια τρίχα τη βδομάδα που λεει ο λόγος...
Αν δω την παραμικρή παρενέργεια ίσω της σταματησω για δυο βδομάδς κα ιξαναδοκιμάσω πάλι αλλά μεχρι στιγμής έχω μια μικρή αργή επανέκφυση χωρίς παρενέργειες(κα ιείμαι από τα άτομα που άκουσε για τα καλά την μίνοξ κα ισε απόδοση κα ισε παρενεργειες)

Έχω κλείσει έξι μήνες και βλέπουμε αν και φυσικα είμαι απαισιόδοξος απ την άποψη ότι όλο και κάποια παρενεργεια θα μου χτυπήσει την πόρτα ξανά.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
tasos33 είπε:
gomi αυτο που γραφεις στην τριτη παραγραφο σχετικα με την μινοξ,σκεφτομαι οτι ισως ειναι πολυ σωστο, οπως και εγω ετσι και αλλα παιδια εδω αποσο εχουν γραψει μετα την διακοπη της μινοξ το μαλλι φουντωνει και για κανα δυο μηνες εχει ανοδικη πορεια και μετα κατηφορα παλι,ισως λοιπον αντι να βαζουμε μινοξ σταθερα καθε μερα να το αλλαζαμε και να βαζαμε μερα παρα μερα η βδομαδα παρα βδομαδα? γιτι μπορει να φουντουνε το μαλλι με την διακοπη μινοξ?εμενα μου εχει συμβει τρεις φορες και μου εκανε ιδιατερη εντυπωση, μηπως το 1Ml πρωι βραδυ απλα κανει μια συντηρηση?..την συντηρηση που καποιοι θελουν για να πουλανε ρεγαιν με το κιλο? μηπως η μινοξ θα ειχε καλυτερα αποτελεσματα αν την βαζαμε σε αλλη δοσολογια λεω εγω τωρααα

Νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά, πχ 6μηνο - χρόνος, αξίζει μια δοκιμή για πιο αραιή χρήση. Εγώ βέβαια, όταν έκοψα την μίνοξ, χρειάστηκε ένας χρόνος απ όσο θυμάμαι όπου την μείωνα σταδιακά. Στην αρχή μέρα παρά μέρα, μετά 2 φορές την εβδομάδα και τέλος γι αρκετό καιρό μια φορά την εβδομάδα. Δεν είχα υποχώρηση και αντίθετα, όπως λες μετά την πλήρη διακοπή είχα και καλύτερη ποιότητα τρίχας στο κεφάλι μου.

Αυτά που έχω σκεφτεί ότι μπορεί να συνδυαστούν με την πιο αραιή χρήση μινοξ, είναι κλασσικά dermaroller από 0,75 έως 1.5mm.
Πεπτίδια χαλκού, τοπικό lycopene και οραλ Verisol Bioactive Collagen Peptides + PQQ για τα μιτοχόνδρια.

Όλα έχουν επίδραση στο κολλαγόνο με το λυκοπένιο να έχει και αντιοξειδωτική δράση στους ίδιους τους ιστούς με αποτέλεσμα να μειώνει την μετατροπή τεστοστερόνης σε dht μειώνοντας το 5αρ ένζυμο.

Είναι καλός συνδυασμός τα παραπάνω και μόλις τελειώσουν τα ήδη πολλά συμπληρώματα που παίρνω τώρα, θα τους κάνω μια δοκιμή.

Εννοείται πως μέχρι στιγμής, η Detumescence δείχνει να κάνει θαύματα στο δέρμα και πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο θέμα ίνωση. Για όλα τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά πάνω σε αυτό, είναι ιδανική.
 

Ntoon91

Member
Ξαναρχισα dt εδω και λιγες μερες τρελο shed που σιγα σιγα περναει. Αυτο που παρατηρω ειναι οτι σχεδον αμεσως μου δυναμωνει τις τριχες ισως λογο τις αιματωσεις και ηδη το δερμα μου ξαναμαλακωνει. Κανω 2χ10 την ημερα. Μπορει να δωσει rergrowth ειμαι σιγουρος. Ο δεξις κροταφος μ δεν ειχε ουτε vellus και τωρα ειναι γεματος και το παραξενο ειναι οτι υπαρχουν 2-3 τριχες η οποιες ειναι αρκετα μακρυτερες απο τα vellus αλλα ουτε καν ξανθες καταλευκες. Στο δεξι εχουν βγει και μικρα μαυρα τριχακια κατι χιλιοστων. Ομως για να το δω αυτο εκανα μονο hairline 20x2 την ημερα και ημουν καθε μερα με ενα κατακοκκινο στεφανι στο κουτελο σαν να βαζω cd. Δεν γινεται να προκαλεσω τετοιο τραυματισμο σε ολο το κεφαλι πρεπει να ασχολουμε με τις ωρες..
 

poseidonas77

Well-Known Member
παιδια αυτα που λετε για την μινοξ για συντηρητικη χρηση μπορει να ισχυουν.
πριν 4 χρονια που την εβαλα πρωτη φορα μετα το 5μηνο μου ειπε η αδερφη μου που δουλευει σε φαρμακειο να την σταματησω και να τη βαζω 2 με 3 φορες την εβδομαδα...απο τοτε ετσι εκανα για 2 χρονια....κατηφορα δεν ειχα..αλλα ουτε και εμφανη ανηφορα στο 5μηνο...τα ιδια και τωρα...λιγα πραγματα κανει τα γνωστα..διασπαρτες τριχες ....θα την παω κανα 6μηνο και μετα 3 φορες την εβδομαδα...αφου με κρατησε σταθερο για 2 χρονια με χρηση 2 φορες γιατι να μην το κανει και τωρα με 3 φορες....
 

Atermon

Member
Όσοι κάνετε την dt, δοκιμάστε να κάνετε το μασάζ με χαρτί. Το δοκίμασα αυτό, γιατί έχουν πολύ λάδι τα μαλλιά μου, ακόμα κι αν τα έχω λούσει. Πραγματικά, μόλις τελείωσα, το χαρτί είχε σχεδόν βραχεί από το λάδι και τα μαλλιά φαίνονταν φρέσκα.
 

hairDerp

Καραφλοκόρακας
Atermon είπε:
Όσοι κάνετε την dt, δοκιμάστε να κάνετε το μασάζ με χαρτί. Το δοκίμασα αυτό, γιατί έχουν πολύ λάδι τα μαλλιά μου, ακόμα κι αν τα έχω λούσει. Πραγματικά, μόλις τελείωσα, το χαρτί είχε σχεδόν βραχεί από το λάδι και τα μαλλιά φαίνονταν φρέσκα.

Παρήγγειλα κατι "πετρες" απο το ebay που ειναι για μασαζ 6-7 ευρω περιπου και περιμενω να δω. Προβλέπεται να βγει πολυ λάδι...

Εσυ με το χαρτι πως ακριβως το κανεις??
 

Atermon

Member
hairDerp είπε:
Atermon είπε:
Όσοι κάνετε την dt, δοκιμάστε να κάνετε το μασάζ με χαρτί. Το δοκίμασα αυτό, γιατί έχουν πολύ λάδι τα μαλλιά μου, ακόμα κι αν τα έχω λούσει. Πραγματικά, μόλις τελείωσα, το χαρτί είχε σχεδόν βραχεί από το λάδι και τα μαλλιά φαίνονταν φρέσκα.

Παρήγγειλα κατι "πετρες" απο το ebay που ειναι για μασαζ 6-7 ευρω περιπου και περιμενω να δω. Προβλέπεται να βγει πολυ λάδι...

Εσυ με το χαρτι πως ακριβως το κανεις??


Ένα φύλλο από ρολό κουζίνας κρατάω και μ'αυτό κάνω μασάζ κανονικά όπως θα έκανα με γυμνό χέρι. Το χαρτί δηλαδή είναι εκεί απλά για να μου μαζεύει το λάδι, δε προσφέρει κάτι παραπάνω στην όλη διαδικασία.
 
Μπλουζα