Detumescence Therapy of Human Scalp for Natural Hair Regrowth'

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos2 είπε:
ειχαν δει δηλαδει ρεγκ στο 4 μηνο???

After receiving a daily massage of 150 days with finger press, their scalps have been transformed and belonged to Case 2. Their head skin was thinner (11 mm~17 mm) and softer (Durometer scale a reading: ~75). Some grease trapped in the hair follicle leaves the head. Some hair is found to regrow on these thinner and softer skin patch regions.

Μετά από 150 ημέρες, είδαν μεταμόρφωση του δέρματος, λεπτότερο και μαλακότερο. Λιπαρή ουσία που προϋπήρχε εγκλωβισμένη στο κεφάλι, άρχισε να φεύγει.

After receiving a daily massage of another 150 days with a heavier finger press (Case 3), their head skins have become much thinner (4 mm~10 mm) and softer (Durometer scale A reading: ~50). Almost all grease trapped in their hair follicle leaves the head. The percentage difference between the bald and normal scalp thickness is used as a measure for the reduction in grease. Their hair for all people is found to be regrown naturally.

Αφού συνέχισαν το μασάζ για άλλες 150 ημέρες με μεγαλύτερη πίεση η ποιότητα του δέρματος βελτιώθηκε κ άλλο. Σχεδόν όλη η λιπαρή ουσία έφυγε από το κεφάλι και το πάχος και η ποιότητα του δέρματος άρχισε να πλησιάζει τις περιοχές που δεν είχαν φαλάκρα.
Τα μαλλιά τους άρχισαν να φυτρώνουν κανονικά.

From observation, over 90% hair recovery was also found to be regrown from the hair follicles for each bald person in this study. The hair density is observed to be the same as the non-bald region. The recovery time for hair regowth of each individual on alopecic areas is dependant on the time for the healing power rate (e.g. metabolism) of the scalp to obtain its original skin softness, hardness and radius of curvature after the massage approach. The above approach is regarded as a detunescence therapy of the human scalp for a gradual shrinking of the head scalp domeness.

Παρατηρήθηκε επανέκφυση μαλλιών πάνω από το 90% για όσους συμμετείχαν στην έρευνα. Η πυκνότητα ήταν ίδια με τις περιοχές που δεν είχαν υποστεί τριχόπτωση. Ο χρόνος αποκατάστασης εξαρτάται από το χρόνο εφαρμογής καθώς και το ρυθμό πίεσης που εφάρμοζε ο καθένας.

gianni, αν τυχόν πιστεύεις την έρευνα όπως ακριβώς έγινε και θες να την ακολουθήσεις κατά γράμμα, θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι 10 μήνες και εφόσον είναι αληθή τα στοιχεία που αναφέρει και το δέρμα σου φτάσει στα επίπεδα που αναφέρουν αυτοί, τότε τα μαλλιά θεωρητικά θα αρχίσουν να φυτρώνουν κανονικά.
Προσωπικά δεν πιστεύω τα όσα λένε, γιατί παρακάμπτουν τόσους και τόσους άλλους παράγοντες, απλά μου έχει δώσει κάποιες ιδέες για να βοηθήσω την όλη κατάσταση και από άλλες μεριές. Βέβαια, για να μην τους βγάλουμε και εντελώς εκτός θέματος, μια κάποια λιπαρή ουσία έχω παρατηρήσει και γω να ξετρυπώνει κατά καιρούς από περιοχές με αραίωση.....

le2der

Active Member
Μετά από αρκετές μέρες, μετά το μασαζ πήγα να με κοιτάξω στο καθρέφτη σε έντονο φωτισμό και είδα σε ένα σημείο μία νέα τρίχα. Σοκαρίστηκα και χάρηκα!!! Η τρίχα ήταν μικρή και λεπτή βέβαια αλλά δεν ήταν χνούδι. Βγήκε σε μέρος που δεν είχα καθολου τρίχες, στον ενα κρόταφο στο ύψος της hairline. Η χαρά έφυγε διότι μετά το λούσιμο τις επόμενης μέρας η τρίχα εξαφανίστηκε. Σε γενικές γραμμές κάτι άλλο αξιόλογο δεν έχω παρατηρήσει η δεν το έχω καταλάβει. 4 μήνες είμαι και θα συνεχίσω για λίγο καιρό ακόμα μπας και γίνει τπτ. Μου έδωσε κίνητρο η μία τρίχα :) ( κροτάφους κάνω κατα κύριο λόγο)

Jimlykos

Member
Εγω παντως τελευταια που παρατηρω τον κοσμο που εχει τριχοπτωση εχω διαπιστωσει οτι στα αραια-φαλακρα σημεια ολοι ειναι πρησμενοι. Και στον εαυτο μου το πιανω και το καταλαβαινω οτι στα αραια σημεια εχω πολυ κρεας απο κατω. Στη μεση του κεφαλιου ας πουμε που εχω ακομη αρκετα μαλλια το δερμα ειναι πολυ λεπτο και μαλακο.

Στάλθηκε από το V3-E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

BobMnk

New Member
Παιδια διαβασα ολη τη συζητηση σας εδω απ την αρχη ως το τελος και για να πω την αληθεια περισσοτερο μπερδευτηκα, ουτε και καταλαβα αν ειναι καλο ή κακο το μασαζ τελικα αλλα δεν εχει σημασια αυτο . Το θεμα ειναι οτι αφου για καποιους ειναι καλο και για καποιους κακο, ειναι σαν ολα τ αλλα πραγματα .

Επισης, εχουμε δει χιλια δυο πραγματα και αρθρα του στυλ με αυτο θα επανελθουν ολα και πληρης αντιμετωπιση του προβληματος κλπ. Νομιζω ολοι πλεον εχουμε την εμπειρια να τα αναγνωριζουμε αυτα ως ψευτικα. Οπου ακους πολλα κερασια....

Νομιζετε οτι οταν βρεθει καποια στιγμη η οριστικη θεραπεια καθε μορφης φαλακρας που θα λυνει το προβλημα μια για παντα ( γιατι αυτο εχουμε στο μυαλο μας ετσι ? ) δεν θα ανακοινωθει με πυροτεχνηματα. Πιστευω θα φαει πολεμο απο οσους δεν θα χουν την πατεντα και θα θελουν να διατηρησουν τα δικα τους κερδη. Επομενως, αντι για διθυραμβους θα χει τρελες συκοφαντιες.

Gomi , μ αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι στο θεμα της οριστικης λυσης απ οσα εχω διαβασει να γραφεις σχετικα ! Οντως καταπολεμαμε μονο το συμπτωμα μεχρι τωρα. Και η αιτια ειναι μια. Το γονιδιο (ή ο συνδυασμος διαφορων γονιδιων) . DNA παιδια. Γιατι καποιοι ανθρωποι ποτε σε ολη τους τη ζωη (ακομα και στα 60+) ποτε δεν χρειαστηκε να στεναχωρηθουν ουτε λεπτο για τα μαλλια ? Εχουν γονιδιο. Επομενως, οπως ειχα πει και σ εναν φιλο μου γιατρο , γινεται να κανουμε γονιδιακη αλλαγη στον ανθρωπο ? Να παρουμε εναν ενηλικα που του εχουν εκδηλωθει ολα τα χαρακτηριστικα που προβλεπει ο γενετικος προγραμματισμος του και να αλλαξουμε καποια απ αυτα ? Δηλαδη απο εκει που δεν εχει μαλλια να αποκτησει τα μαλλια καποιου αλλου, επεμβαινοντας στο DNA του , απορριπτοντας το δικο του γονιδιο και τοποθετωντας το γονιδιο καποιου αλλου ? ( Ωραια θα ταν ετσι θα επελεγες και τι μαλλι θα χεις , ξανθο μελαχρινο ισιο κατσαρο ο,τι ηθελες ) . Ή θα χες μια ζωη καφε ματια και επειδη σου ρθε θα τα εκανες πρασινα στα 50 σου ας πουμε.

Συνοψιζοντας (ελπιζω να μην σας κουρασα) , εμεις ολοι οι ταλαιπωροι εδω μεσα ψαχνουμε μια απαντηση στο προβλημα μας. Μια καλη απαντηση ερχεται οταν κανεις την καταλληλη ερωτηση. Και η μεγαλη ερωτηση ειναι μια : Υπαρχει τροπος να επεμβουμε στο ανθρωπινο DNA στοχευμενα και αποτελεσματικα ? Υπαρχει τροπος να γινουμε καποιοι αλλοι ?

( Μελλοντικα θα ανοιξω thread με αυτη τη μεγαλη ερωτηση ως θεμα. Ακομα δεν μπορω να το κανω γιατι ειμαι προσφατο μελλος. Ελπιζω να υπαρξει μια παραγωγικη συζητηση εκει σχετικα μ αυτο. Αυτο ειναι το σκεπτικο που φερνει λυσεις πιστευω. Και τελος, συναισθανομαι τον πονο ολων σας.... η λυση δεν θα ρθει απο μια εταιρεια που θελει να βγαλει κερδος απο μας....αλλα απο μας τους ιδιους που θα θετουμε τις σωστες ερωτησεις σε ατομα με την απαραιτητη τεχνογνωσια που δεν θα εχουν καποιο οφελος απο εμας)

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
BobMnk, αυτό είναι μεγάλο θέμα και πολλές φορές έχουν προκύψει έντονες διαφωνίες στο φόρουμ όταν κάνουμε συζητήσεις για το αν πραγματικά θέλουν να βρουν λύση στο θέμα φαλάκρας ή όχι.

Γενικότερα γονιδιακή θεραπεία αλλαγής ή καλύτερα επιδιόρθωσης στο DNA, δοκιμάζεται σε πειραματικό στάδιο τα 5 τελευταία χρόνια.

Δεν πιστεύω όμως ότι θα το δοκιμάσουν ποτέ για θεραπεία φαλάκρας, ή αν τυχόν ποτέ το επιδιώξουν, θα είναι μετά από πολλά χρόνια, όταν θα έχει καθιερωθεί για άλλα κληρονομικά νοσήματα. Αυτό που παρατηρώ συχνά πυκνά, είναι ότι η επιστήμη όντως σε μερικά πράγματα προχωράει....αλλά ελάχιστα από αυτά εφαρμόζονται στο τέλος...

Περισσότερα για το DNA,

http://www.diaforetiko.gr/vrethike-gonidiaki-therapia-vazi-telos-stin-klironomikotita-metavallontas-to-dna/

http://www.addgene.org/CRISPR/guide/

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ενδιαφέρον προσέγγιση και επιχειρήματα...έχω αρχίσει και το ξανασκέφτομαι...

http://immortalhair.forumandco.com/t10094-detumesance-therapy-and-scalp-ridge

pithikas

Well-Known Member
GOMI είπε:
Ενδιαφέρον προσέγγιση και επιχειρήματα...έχω αρχίσει και το ξανασκέφτομαι...

http://immortalhair.forumandco.com/t10094-detumesance-therapy-and-scalp-ridge

Το εχω ξεκινησει κι εγω παλι, πιστευω οτι με μινοξιδιλη ειναι καλος συνδυασμος, πολυ πιθανον να συμβαλλει στην καλυτερη απορροφηση της γιατι μου δινει καλα αποτελεσματα, αλλα με διαλυει στις παρενεργειες.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
H αλήθεια είναι πως από θεωρίες έχουμε πήξει...για 20 λεπτά πάντως δεν παλεύεται...καταντάει και κουραστικό και βαρετό...Επίσης έχει και σχέση με κάποια άλλη θεωρία που αφορά βακτήρια και συγκεκριμένα το γιατί μπορεί να βοηθάει το fungoral, όπου εμένα μου είχε δώσει κάποτε φοβερό regrowth με καθημερινή χρήση αλοιφής.

Kontogiannidis

New Member
Ξεκίνησα το μασάζ εδώ και 2-3 ημέρες. Κάνω 10 λεπτά το πρωί και 10 το βράδυ. Μετά το μασάζ το δέρμα είναι κόκκινο. Πρέπει να είναι δυνατό ή ήπιο; Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ζημιά στους θύλακες;

Όσοι έχετε 4 μήνες σε αυτή τη μορφή θεραπείας έχετε δει αποτέλεσμα;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Kontogiannidis είπε:
Ξεκίνησα το μασάζ εδώ και 2-3 ημέρες. Κάνω 10 λεπτά το πρωί και 10 το βράδυ. Μετά το μασάζ το δέρμα είναι κόκκινο. Πρέπει να είναι δυνατό ή ήπιο; Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ζημιά στους θύλακες;

Όσοι έχετε 4 μήνες σε αυτή τη μορφή θεραπείας έχετε δει αποτέλεσμα;

Δεν νομίζω ότι το εφαρμόζει κάποιος για 4 μήνες, ειδικά όπως το αναφέρει η έρευνα. Είναι κουραστικό και θέλει και ελεύθερο χρόνο.

Αν τυχόν δούλευε αυτού του είδους το μασάζ, μπορεί όπως αναφέρει το λινκ στην πίσω σελίδα, να έχει να κάνει με το λεμφικό σύστημα. Δηλαδή να έχουμε είτε λιγότερα λεμφοφόρα αγγεία στην περιοχή, ή ελαττωματικά.
Και έτσι να είναι όμως, σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται μόνιμα αν θέλουμε κατά κάποιο τρόπο να πλησιάζουμε τη δουλειά που θα έκαναν αυτά...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Παραμένει από τα λίγα θέματα που συνεχίζω να παρακολουθώ στο immortal μιας και σιγά σιγά βλέπω πως φως δεν πρόκειται να δούμε από πουθενά. Πρόσφατα κάπου διάβασα ότι ετοιμάζουν με το που λήξει η πατέντα της φιναστερίδης, να πάρουν έγκριση για την ντουταστερίδη από fda για την Α.Α.
Αυτή είναι η πρόοδος τα τελευταία 30 χρόνια, από φιναστερίδη σε ντουταστερίδη.....

Τέσπα, υπάρχουν 3-4 μέλη που έχουν αναφέρει κάποιο regrowth σε εντελώς φαλακρές περιοχές, όπως πχ κροτάφους, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι ανέφεραν terminal hair και όχι vellus με κύριο χαρακτηριστικό τους τον αποχρωματισμό αυτών των τριχών. Δηλαδή βγαίνουν άσπρες, αλλά φαίνεται να μεγαλώνουν κανονικά.

Μια φότο από κάποιο μέλος φαίνεται εδώ

http://immortalhair.forumandco.com/t9446p795-detumescence-therapy-dedicated-volunteers-wanted

Έχει ενδιαφέρον γιατί θυμάμαι στο θέμα wounding του Κωτσαρέλη, κάπου είχε αναφέρει ότι αν καταφέρει να βγουν νέα μαλλιά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι άχρωμα λόγω της έλλειψης ενεργοποίησης της πρωτείνης wnt/b catenin.
Δεν μπορώ να το εντοπίσω τώρα που ακριβώς το είχαμε αναφέρει....

Πάντως φαίνεται κάτι να κινείται και εκτός των θεωριών που έχουν αναπτύξει στο συγκεκριμένο θέμα, μου έχει κινήσει και την περιέργεια το λεγόμενο stretching, μιας και εδώ αναφέρει πως το τέντωμα δημιουργεί συνθήκες στα κύτταρα να αυξάνουν τον igf-1.

Expression of IGF-1 increased in the early stage of cell stretching, followed by a decrease in the late stage. This suggests that mechanical stimulation resulted in an immediate increase in IGF-1 expression, followed by a decrease as cells acclimated to the inducing environment.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18393560

Bouklas

Well-Known Member
Φιλε Gomi φαίνεται πως αυτή η τεχνική δουλεύει, αλλα αν θυμάσαι στα πρώτα μηνύματα του θέματος λέγανε ότι δίνει πίσω το 95% των χαμένων τριχών! Καταπληκτικός αριθμός, εσύ τι πιστεύεις για αυτό? 1 στους 1000 μπορεί να πετύχει 95% και απλά ο μέσος ορος για ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα να κυμαίνεται πχ στο 10-15%?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Bouklas είπε:
Φιλε Gomi φαίνεται πως αυτή η τεχνική δουλεύει, αλλα αν θυμάσαι στα πρώτα μηνύματα του θέματος λέγανε ότι δίνει πίσω το 95% των χαμένων τριχών! Καταπληκτικός αριθμός, εσύ τι πιστεύεις για αυτό? 1 στους 1000 μπορεί να πετύχει 95% και απλά ο μέσος ορος για ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα να κυμαίνεται πχ στο 10-15%?

Φίλε Boukla, τον τελευταίο καιρό για να είμαι ειλικρινής, αρχίζω και αναθεωρώ πολλά πράγματα για τα οποία ήμουν αισιόδοξος.
Για παράδειγμα το θέμα της φλεγμονής και γενικώς όλων εκείνων των φλεγμονώδη παραγόντων που αναλύσαμε από όλες τις πλευρές τόσο καιρό.

Δοκιμάζω κάποιο δικό μου τοπικό για πάνω από 4 μήνες το οποίο, κατά την προσωπική μου άποψη βέβαια, περιελάμβανε το σύνολο πολλών πραγμάτων που αφορούν την φλεγμονή και το κολλαγόνο.
Θεωρούσα πως αν η φλεγμονή ήταν ο βασικός παράγοντας της τριχόπτωσης, θα τη μηδένιζα εντελώς και έτσι ίσως έβλεπα θεαματικά αποτελέσματα.

Αυτό όμως που είδα αυτούς τους μήνες, δεν ξεφεύγει από τα όσα έχουμε συνηθίσει. Για παράδειγμα 3-4 φορές είχα ενθουσιαστεί τόσο που ήθελα να ξεκινήσω αποκλειστικό θέμα, αλλά την επόμενη ημέρα το ξανασκεφτόμουν γιατί υπήρχε πισωγύρισμα.

Αυτό συνεχίζεται και τώρα, αλλά το θέμα είναι πως τίποτα δεν δείχνει να αντιστρέφεται η Α.Α.
Η μείωση της τριχόπτωσης δεν είναι το βασικό μου μέλημα και ούτε με ενδιαφέρει, αυτό που θέλω, είναι να δω πλήρη πάχυνση των μαλλιών και regrowth, ακόμα και αν χάνω 300 τρίχες την ημέρα. Αυτό για μένα σημαίνει αντιστροφή του μηχανισμού της Α.Α. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Νομίζω ότι φλεγμονές pgd2 tgf, IL κλπ κλπ κλπ, ακόμα και η ινσουλινοαντίσταση, είναι καθαρά επακόλουθα μιας γονιδιακής αιτίας που δεν επιτρέπει να συμβεί το σωστό singaling για τη δημιουργία τρίχας.
Τα ανδρογόνα, όταν είναι στα φόρτε τους, αυτό που κάνουν είναι να υποκινούν την τριχοφυία, σε όλο το σώμα, όπως και στο κεφάλι.
Σε εμάς απλά κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το μηχανισμό και δουλεύει αντίστροφα. Δεν νομίζω ότι η μείωση των ανδρογόνων είναι η λύση που ψάχνουν, αλλά η σωστή τους συνεργασία (singaling) με γειτονικά κύτταρα και ιστούς.
Όλα τα υπόλοιπα που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε, φαίνονται ως απόνερα αυτής της αιτίας.

Τώρα, όσον αφορά αυτό το μασάζ, δεν υπάρχει κάποια κατοχυρωμένη άποψη για το τι ακριβώς κάνει. Ακόμα και αυτό που λέει η έρευνα, δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει όπως ακριβώς το αναφέρει.

Για παράδειγμα, θεωρούν αυτό το "βουναλάκι" που έχουν οι φαλακροί στην κορυφή ως αιτία - απόδειξη της συσσώρευσης όλης της "βρωμιάς" που εγκλωβίζεται στους θύλακες και τους στερούν αιμάτωση και αυξητικούς παράγοντες.

Εδώ όμως ο matt damon φαίνεται ότι έχει το ίδιο πράγμα αλλά από μαλλί είναι μια χαρά. Ένα μέλος από το immortal βέβαια, επιμένει ότι για 7 μήνες κάνει έντονο pressing σε αυτή τη κορυφογραμμή και την έχει συμπιέσει. Ως αποτέλεσμα αναφέρει αύξηση του λιπώδη ιστού που για μένα είναι βασικό μιας και στα σημεία αραίωσης, με αυτό το μασαζ καταλαβαίνεις ότι η περιοχή είναι αλλοιωμένη.

01-matt-damon-shaved-head.jpg

Αν τυχόν συνεχίσουν να βλέπουν regrowth, το στοίχημα θα παιχτεί στο αν οι τρίχες σιγά σιγά πάρουν το κανονικό τους χρώμα. Αν γίνει αυτό, τότε ναι, πιστεύω ότι μπορεί να επανέλθει μεγάλος αριθμός τριχών πίσω μιας και αυτό προϋποθέτει σωστό singaling της πρωτείνης wnt. Φαίνεται όμως μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία που θα χρειαστεί πάρα πάρα πολύ καιρό να δείξει κάτι ουσιαστικό.
Το τι θα συμβεί με όσους είναι χρόνια φαλακροί, παραμένει ερωτηματικό αν και κάποιος ανέφερε ότι έχει χάσει τα μαλλιά του πάνω από 10 χρόνια και βλέπει terminal hair.

Μικρό καλάθι εννοείται, αλλά δεν βλέπω να κινείται και τίποτα άλλο....

hairz

New Member
gomi αν δεις τι βγαινει απο κατω θα δεις οτι αυτη ειναι η λυση...

το κανω πιο βελτιωμενα...σε καποια φαση αρχισε και βγηκε ενα πορτοκαλι υγρο στο ορκιζομαι...
ηταν συνδυασμος σμηγματος και και αιματος...δεν ηταν απο τα πορτοκαλια λολ.

αιμα υπαρχει απλως ειναι στασιμο γιατι ειναι παγιδευμενο απο το ασβεστοποιημενο σμηγμα..

απλως ποναει τοσο πολυ σε αυτη τη φαση...

σχετικα με τη φλεγμονη τα δοκιμασα ολα και κατεληξα στο οτι εχουμε ελλειψη απο ζωντανα βακτηρια γτ τα απολυμαινουμε ολα..η κομπουχα ειναι το ανωτερο απο ολα οσα εχω δοκιμασει...
θελει ναξερεις οτι αυτο π αγοραζεις ειναι καλο και ας ειναι κρεας η φρουτο..
θελει κιτρωδη φρουτα,κουρκουμα,και βοτανα που να καθαριζουν τους λεμφαδενες οπως ειναι το γαλιο...αλλιως με συμφορημενη λεμφικη κυκλοφορια πνιγονται τα μαλλια...

θυμαμαι μια μερα το καλοκαιρι που εφαγα μουρα κατευθειαν
απο τους θαμνους ,ετσι βρωμικα,αισθανθηκα σαν να πηρα κατι απο το οποιο ειχα μεγαλη ελλειψη...
τι γκοτζι μπερις απο κινα και μλκιες...

απο τι κομπουχα εχω μεινει μλκς...πραγματικα δεν το πιστευα...

οπλα υπαρχουν πολλα...απλως μην ψαρωνουμε απο τις παγιδες της λογικης,
της επιστημονικης κοινοτητας και της αυτοεκτιμησης-οτι και καλα ειμαστε καποιοι που ασχολουμαστε με ερευνες...να ακολουθουμε αυτο που μας ερχεται αυθορμητα...

το καρουμπαλακι το εχω και εχω μαλλια αλλα μου πηρε να το μειωσω κατω απο μηνα...
δν ξερω στον αλλο γτ πηρε 7 μηνες ...μλλον δεν ξερει να το κανει καλα ...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
hairz, όταν έχεις χρόνο ξανα ανέφερε κάποια στιγμή αν θες όσο πιο περιληπτικά μπορείς πως το κάνεις, συχνότητα και χρόνο.

Αυτό το υγρό που αναφέρουν όπως και εσύ ότι βγαίνει, όσο και αν πιέσω, μπορεί να σπάσω τα δάχτυλα, αλλά δεν βγαίνει τίποτα...

Bouklas

Well-Known Member
GOMI είπε:
Bouklas είπε:

Φίλε Boukla, τον τελευταίο καιρό για να είμαι ειλικρινής, αρχίζω και αναθεωρώ πολλά πράγματα για τα οποία ήμουν αισιόδοξος.
Για παράδειγμα το θέμα της φλεγμονής και γενικώς όλων εκείνων των φλεγμονώδη παραγόντων που αναλύσαμε από όλες τις πλευρές τόσο καιρό.

Δοκιμάζω κάποιο δικό μου τοπικό για πάνω από 4 μήνες το οποίο, κατά την προσωπική μου άποψη βέβαια, περιελάμβανε το σύνολο πολλών πραγμάτων που αφορούν την φλεγμονή και το κολλαγόνο.
Θεωρούσα πως αν η φλεγμονή ήταν ο βασικός παράγοντας της τριχόπτωσης, θα τη μηδένιζα εντελώς και έτσι ίσως έβλεπα θεαματικά αποτελέσματα.

Αυτό όμως που είδα αυτούς τους μήνες, δεν ξεφεύγει από τα όσα έχουμε συνηθίσει. Για παράδειγμα 3-4 φορές είχα ενθουσιαστεί τόσο που ήθελα να ξεκινήσω αποκλειστικό θέμα, αλλά την επόμενη ημέρα το ξανασκεφτόμουν γιατί υπήρχε πισωγύρισμα.

Αυτό συνεχίζεται και τώρα, αλλά το θέμα είναι πως τίποτα δεν δείχνει να αντιστρέφεται η Α.Α.
Η μείωση της τριχόπτωσης δεν είναι το βασικό μου μέλημα και ούτε με ενδιαφέρει, αυτό που θέλω, είναι να δω πλήρη πάχυνση των μαλλιών και regrowth, ακόμα και αν χάνω 300 τρίχες την ημέρα. Αυτό για μένα σημαίνει αντιστροφή του μηχανισμού της Α.Α. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Νομίζω ότι φλεγμονές pgd2 tgf, IL κλπ κλπ κλπ, ακόμα και η ινσουλινοαντίσταση, είναι καθαρά επακόλουθα μιας γονιδιακής αιτίας που δεν επιτρέπει να συμβεί το σωστό singaling για τη δημιουργία τρίχας.
Τα ανδρογόνα, όταν είναι στα φόρτε τους, αυτό που κάνουν είναι να υποκινούν την τριχοφυία, σε όλο το σώμα, όπως και στο κεφάλι.
Σε εμάς απλά κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το μηχανισμό και δουλεύει αντίστροφα. Δεν νομίζω ότι η μείωση των ανδρογόνων είναι η λύση που ψάχνουν, αλλά η σωστή τους συνεργασία (singaling) με γειτονικά κύτταρα και ιστούς.
Όλα τα υπόλοιπα που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε, φαίνονται ως απόνερα αυτής της αιτίας.

Τώρα, όσον αφορά αυτό το μασάζ, δεν υπάρχει κάποια κατοχυρωμένη άποψη για το τι ακριβώς κάνει. Ακόμα και αυτό που λέει η έρευνα, δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει όπως ακριβώς το αναφέρει.

Για παράδειγμα, θεωρούν αυτό το "βουναλάκι" που έχουν οι φαλακροί στην κορυφή ως αιτία - απόδειξη της συσσώρευσης όλης της "βρωμιάς" που εγκλωβίζεται στους θύλακες και τους στερούν αιμάτωση και αυξητικούς παράγοντες.

Εδώ όμως ο matt damon φαίνεται ότι έχει το ίδιο πράγμα αλλά από μαλλί είναι μια χαρά. Ένα μέλος από το immortal βέβαια, επιμένει ότι για 7 μήνες κάνει έντονο pressing σε αυτή τη κορυφογραμμή και την έχει συμπιέσει. Ως αποτέλεσμα αναφέρει αύξηση του λιπώδη ιστού που για μένα είναι βασικό μιας και στα σημεία αραίωσης, με αυτό το μασαζ καταλαβαίνεις ότι η περιοχή είναι αλλοιωμένη.

01-matt-damon-shaved-head.jpg

Αν τυχόν συνεχίσουν να βλέπουν regrowth, το στοίχημα θα παιχτεί στο αν οι τρίχες σιγά σιγά πάρουν το κανονικό τους χρώμα. Αν γίνει αυτό, τότε ναι, πιστεύω ότι μπορεί να επανέλθει μεγάλος αριθμός τριχών πίσω μιας και αυτό προϋποθέτει σωστό singaling της πρωτείνης wnt. Φαίνεται όμως μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία που θα χρειαστεί πάρα πάρα πολύ καιρό να δείξει κάτι ουσιαστικό.
Το τι θα συμβεί με όσους είναι χρόνια φαλακροί, παραμένει ερωτηματικό αν και κάποιος ανέφερε ότι έχει χάσει τα μαλλιά του πάνω από 10 χρόνια και βλέπει terminal hair.

Μικρό καλάθι εννοείται, αλλά δεν βλέπω να κινείται και τίποτα άλλο....
Έτσι φιλε συμφωνώ και εγώ, το να καταφέρει κάποιος να έχει regrowth και πάχυνση τρίχας είναι το σπουδαιότερο, διότι όση τριχόπτωση και να έχεις δεν σε ενδιαφέρει αφού ότι πέφτει συνεχεια θα ξαναβγαίνει.
Ούτε εγώ πιστεύω ότι η μείωση των ανδρογόνων είναι η λύση αλλα τι να κάνουμε τόσα χρονια έχει μείνει στάσιμη μονο σε αυτήν την επιλογή η καταπολέμηση της.
Περιμένω να δω με ενδιαφέρον τον τύπο στο immortal μέχρι που θα φτάσει, μοιάζει απίστευτο και μονο που έχει ένα ποσοστό επανεκφυσης. Αν συνεχίσει έτσι θα μας τρελάνει.

hairz

New Member
ν

GOMI είπε:
hairz, όταν έχεις χρόνο ξανα ανέφερε κάποια στιγμή αν θες όσο πιο περιληπτικά μπορείς πως το κάνεις, συχνότητα και χρόνο.

Αυτό το υγρό που αναφέρουν όπως και εσύ ότι βγαίνει, όσο και αν πιέσω, μπορεί να σπάσω τα δάχτυλα, αλλά δεν βγαίνει τίποτα...

Μου ζηταs να δωσω απο τη σοφια μου>
Οκ ελευθερα τη δινω στα παιδια των ανθρωπων>

Γιατι ο χρονοs εδειξε οτι αξιζει να μαθειs την αληθεια>

Ο ανοητοs θα διαβασει τι παρακατω λεξειs και θα τη θεωρησει ψευδειs και μη αξιεs προσοχηs>
O γνωστικοs θα τιs ερευνησει και σαν κερδοs θα εχει το κλειδει για μια νεα ζωη>
Γιατι ο ανοητοs θεωρει τα επωφελη για αυτον ωs επιβλαβη>

Να η μεθοδos για ενα κρανιο με ολεs τιs τριχεs του ομοιωs με το υπολοιπο σωμα>

Με τον αντιχειρα και το δεικτη _ πιεζειs το δερμα στην καραφλη περιοχη σαν να το σηκωνειs λιγο και κατευθυνειs τα δαχτυλα το ενα πανω στο αλλο>σαν να διπλωνειs και να ζουλαs το δερμα>
Ομωs μετα δεν σηκωνειs τα δαχτυλα οπωs κανουν οι αλλοι για αυτο και δεν βλεπουν γρηγορο αποτελεσμα >
Μετα τα ξαναγλιστραs προs την αντιθετη κατευθυνση>
Απομακρυνονταs το ενα απο το αλλο>Και το κανειs ξανα και ξανα μεχρι να υγροποιηθει το ανοργανο ασβεστιο και να απομακρυνθει το παγιδευμενο σμηγμα>
Μπορειs να το συνεχισειs να το κανειs χωριs καν να σηκωσειs τα δαχτυλα απο το κρανιο>

Ο γνωστικοσ θα μελετησει την παραπανω παραγραφο μεχρι να βρει την τεχνικη>Μια τεχνικη που θα δωσει πισω του αυτο που τοσο καιρο νομιζε οτι εχει χασει> Θα δωσει πισω οχι μονο τα μαλλια του αλλα και μια ευκαιρια να ειναι παλι ο πραγματικο του ευατοs>Aν και εκ των υστερων μαθαινει οτι δεν πρεπει να βαζει προυποθεσειs στην ευτυχια του>Γιατι τα πιο ομκορφα συναισθηματα ερχονται στην απουσια προυποθεσεων>

Ο ανοητοs θα αποφυγει αυτο το ποστ>Και θα συνεχισει στο φαυλο κυκλο των επιστημονικων ερευνων>των φρουδων ελπιδων>του φαυλου κυκλου καταθλιψηs

Δικο σου ειναι το κλειδι τωρα>Παρτο και παιξε μαζι του >Βελτιωσε το
και δωσε σε μαs πισω τη δικη σου σοφια>

John 8:32
And you shall know the truth, and the truth shall make you free.”

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
hairz είπε:
GOMI είπε:

Μου ζηταs να δωσω απο τη σοφια μου>
Οκ ελευθερα τη δινω στα παιδια των ανθρωπων>

Γιατι ο χρονοs εδειξε οτι αξιζει να μαθειs την αληθεια>

Ο ανοητοs θα διαβασει τι παρακατω λεξειs και θα τη θεωρησει ψευδειs και μη αξιεs προσοχηs>
O γνωστικοs θα τιs ερευνησει και σαν κερδοs θα εχει το κλειδει για μια νεα ζωη>
Γιατι ο ανοητοs θεωρει τα επωφελη για αυτον ωs επιβλαβη>

Να η μεθοδos για ενα κρανιο με ολεs τιs τριχεs του ομοιωs με το υπολοιπο σωμα>

Με τον αντιχειρα και το δεικτη _ πιεζειs το δερμα στην καραφλη περιοχη σαν να το σηκωνειs λιγο και κατευθυνειs τα δαχτυλα το ενα πανω στο αλλο>σαν να διπλωνειs και να ζουλαs το δερμα>
Ομωs μετα δεν σηκωνειs τα δαχτυλα οπωs κανουν οι αλλοι για αυτο και δεν βλεπουν γρηγορο αποτελεσμα >
Μετα τα ξαναγλιστραs προs την αντιθετη κατευθυνση>
Απομακρυνονταs το ενα απο το αλλο>Και το κανειs ξανα και ξανα μεχρι να υγροποιηθει το ανοργανο ασβεστιο και να απομακρυνθει το παγιδευμενο σμηγμα>
Μπορειs να το συνεχισειs να το κανειs χωριs καν να σηκωσειs τα δαχτυλα απο το κρανιο>

Ο γνωστικοσ θα μελετησει την παραπανω παραγραφο μεχρι να βρει την τεχνικη>Μια τεχνικη που θα δωσει πισω του αυτο που τοσο καιρο νομιζε οτι εχει χασει> Θα δωσει πισω οχι μονο τα μαλλια του αλλα και μια ευκαιρια να ειναι παλι ο πραγματικο του ευατοs>Aν και εκ των υστερων μαθαινει οτι δεν πρεπει να βαζει προυποθεσειs στην ευτυχια του>Γιατι τα πιο ομκορφα συναισθηματα ερχονται στην απουσια προυποθεσεων>

Ο ανοητοs θα αποφυγει αυτο το ποστ>Και θα συνεχισει στο φαυλο κυκλο των επιστημονικων ερευνων>των φρουδων ελπιδων>του φαυλου κυκλου καταθλιψηs

Δικο σου ειναι το κλειδι τωρα>Παρτο και παιξε μαζι του >Βελτιωσε το
και δωσε σε μαs πισω τη δικη σου σοφια>

John 8:32
And you shall know the truth, and the truth shall make you free.”

Το περιέγραψες με τον δικό σου τρόπο μεν, αλλά βγαίνει νόημα...
Όλες μας οι θεωρίες θα κριθούν στο τέλος εκ του αποτελέσματος.
Συχνότητα και χρόνο δεν μου πες...Ανάλογα τα κέφια?

Μπλουζα