Sic semper fidelis
Member
Το choipen είναι κάποια μέθοδος/τεχνική ή απλό μάρκετινγκ;
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
ειναι η τεχνικη που βάζει κατευθειαν το μοσχευμα ο γιατρός στη λήπτρια χωρις να προηγηθουν υποδοχές πριν. H ιδια τεχνικη που ακολουθουν και αλλες κλινικες οπως ο Lorenzo, Ο Τυρκαλας και η seneca.Το choipen είναι κάποια μέθοδος/τεχνική ή απλό μάρκετινγκ;
Κάθε επέμβαση που κάνεις στην δότρια δημιουργεί ινώσεις. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο χειρότερη επούλωση έχεις κάνοντας τις επόμενες επεμβάσεις πιο δύσκολες και μειώνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων g. Το έχουμε δει με μετρήσεις σε μέλη που έκαναν επεμβάσεις με 4-5Κ. Σκέψου τι γίνεται στα 7+Κ. Σε μεγάλα NW όπως αυτό κύριος στόχος είναι η μεγιστοποίηση της δότριας ως προς τον αριθμό των g που μπορούν να εξαχθούν και όχι να πάρεις τελικό αποτέλεσμα σε 1μμ.
Ολα αυτά καλά που λες αλλά δεν θίγεις το θέμα της επι βιωσιμότητας των grafts με το μικρότερο punch .Στο μεγαλύτερο punch η επιβίωση του μοσχεύματος είναι σίγουρα μεγαλύτερη! Στο μικρότερο punch πρέπει να δεις πως πήγε τελικά η επιβίωση των μοσχευμάτων και συνεπώς η φύτρωση που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Σίγουρα το μεγαλύτερο punch προκαλεί μεγάλες ουλές και καταστρέφει παρακείμενα τριχοθυλακια αλλά η κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!Μικρή διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιό μου. Αν συγκρίνουμε punch 1.00 mm με 0.80 mm, η διαφορά στον τραυματισμό δεν είναι 20%, γιατί η επιφάνεια της τομής αυξάνεται με το τετράγωνο της διαμέτρου. Στην πράξη το 0.80 mm δημιουργεί περίπου 36% μικρότερη επιφάνεια τραύματος από το 1.00 mm. Το βασικό νόημα πάντως παραμένει το ίδιο: δεν έχει σημασία μόνο πόσα grafts εξάγονται, αλλά και με ποια εργαλεία και με ποια τεχνική γίνεται η εξαγωγή.
Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική και θα κριθεί από το αποτέλεσμα και από την κατάσταση της δότριας.
Μπορούμε να έχουμε νέες φωτό ?
Φαντάζομαι όταν ο χειρουργός έχει ταλέντο , μπορεί να το βγάλει αυτούσιο με μικρό punch , έως ενός ορίου . Το να έχει περίσσεια ιστού τριγύρω του δεν νομίζω ότι βοηθάει κάπου - βοηθάει μόνο κάποιον με μικρή εμπειρία να τα καταφέρει καπως .Ολα αυτά καλά που λες αλλά δεν θίγεις το θέμα της επι βιωσιμότητας των grafts με το μικρότερο punch .Στο μεγαλύτερο punch η επιβίωση του μοσχεύματος είναι σίγουρα μεγαλύτερη! Στο μικρότερο punch πρέπει να δεις πως πήγε τελικά η επιβίωση των μοσχευμάτων και συνεπώς η φύτρωση που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Σίγουρα το μεγαλύτερο punch προκαλεί μεγάλες ουλές και καταστρέφει παρακείμενα τριχοθυλακια αλλά η κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!
Ειναι το εργαλειο που χρησιμοποιουν στην τεχνικη DHI που ειναι η τελευταια μεθοδος προς το παρον. Οπως η κλινικη DHI πηρε το ονομα απο την μεθοδο, ετσι η Choiexpert πηρε το ονομα απο το εργαλειο που χρησιμοποιειται κατα την τοποθετηση στην συγκεκριμενη μεθοδο! Ουτε εγω τα ηξερα, και ηταν απο τις πρωτες μου αποριεςΤο choipen είναι κάποια μέθοδος/τεχνική ή απλό μάρκετινγκ;
Εγώ μεταμοσχεύσεις δεν κάνω αλλά σαν γιατρός και γνωρίζοντας από τραυματισμό και ίνωση , θέλω να θεσω τους εξής προβληματισμούς:
1) ο βαθμος της ίνωσης δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμο των grafts αλλά και από το μέγεθος του punch . Εάν κάποιος δουλεύει με 1.00mm και καποιος με 0.8mm , αμέσως ο δεύτερος έχει 20% μικρότερο τραυματισμό στο σύνολο της δότριας .
2) η ίνωση και ο τραυματισμός εξαρτώνται πολύ και από την ικανότητα του γιατρού στην εξαγωγή . Το ποσοστό του total transaction δλδ. Αν κάποιος πρέπει να κανει 3500 τρύπες για να καταφέρει να βγάλει αυτούσια 2500 grafts τότε και καταστρέφει grafts που πάνε σκουπίδια και δημιουργεί έξτρα ίνωση , χωρίς λόγο .
3) κάθε επόμενο χειρουργείο, είτε το κάνουμε στην κοιλιά είτε το κάνουν οι συνάδελφοι στο τριχωτό της κεφαλής είναι δυσκολότερο λόγω ινωσης . Αυτό είναι σωστό . Στην προκειμένη ο Τσάκαλος χειρουργει σε παρθένα ζώνη και καλύπτει όλο το πρόβλημα του ασθενούς του , ενώ άλλοι θα βγάζαν λίγα , μετά θα είχαμε την ίνωση της επούλωσης και δυσκολότερο το επόμενο χειρουργείο τους για να βγάλουν όσα έβγαλε ο άλλος με την πρώτη .
Άσε που ο ασθενής θα πρέπει να περιμένει 2,3 χρόνια για να δει ανάλογο αποτέλεσμα.
Καταλαβαίνω ότι καλοπροαίρετα έγιναν τα σχόλια και προσπαθώντας να προστατέψουμε τα μέλη από κακοτοπιές . Στην προκειμένη βέβαια νομίζω αδικούν τον συνάδελφο που φαίνεται να αναγνωρίζεται διεθνώς .
Άλλωστε δεν έκανε κάτι που δεν γίνεται . Το κάνει ο Βούλγαρος Zarev εδώ και χρόνια . Προφανώς δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και είμαι σίγουρος πως αν προσπαθήσουν θα δούμε οικτρά αποτελέσματα. Αλλα φαίνεται πως ο dr . Τσάκαλος ξέρει τι κάνει .
Θα δείξει πως μοιάζει η δότρια άμεσα έτσι και αλλιώς .
Don’t try this at home - μήνυμα προς τους υπόλοιπους μη τόσο έμπειρους γιατρούς στην μεταμόσχευση .
Αναμένω και εγώ να δω την εξέλιξη διότι είμαι Norwood 6 και δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση να κάνω 3 επεμβάσεις . Ούτε θέλω να φτιάξω μόνο το μπροστά και πίσω τίποτα που μου πρότειναν κάποιοι .
Εγώ μεταμοσχεύσεις δεν κάνω αλλά σαν γιατρός και γνωρίζοντας από τραυματισμό και ίνωση , θέλω να θεσω τους εξής προβληματισμούς:
1) ο βαθμος της ίνωσης δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμο των grafts αλλά και από το μέγεθος του punch . Εάν κάποιος δουλεύει με 1.00mm και καποιος με 0.8mm , αμέσως ο δεύτερος έχει 20% μικρότερο τραυματισμό στο σύνολο της δότριας .
2) η ίνωση και ο τραυματισμός εξαρτώνται πολύ και από την ικανότητα του γιατρού στην εξαγωγή . Το ποσοστό του total transaction δλδ. Αν κάποιος πρέπει να κανει 3500 τρύπες για να καταφέρει να βγάλει αυτούσια 2500 grafts τότε και καταστρέφει grafts που πάνε σκουπίδια και δημιουργεί έξτρα ίνωση , χωρίς λόγο .
3) κάθε επόμενο χειρουργείο, είτε το κάνουμε στην κοιλιά είτε το κάνουν οι συνάδελφοι στο τριχωτό της κεφαλής είναι δυσκολότερο λόγω ινωσης . Αυτό είναι σωστό . Στην προκειμένη ο Τσάκαλος χειρουργει σε παρθένα ζώνη και καλύπτει όλο το πρόβλημα του ασθενούς του , ενώ άλλοι θα βγάζαν λίγα , μετά θα είχαμε την ίνωση της επούλωσης και δυσκολότερο το επόμενο χειρουργείο τους για να βγάλουν όσα έβγαλε ο άλλος με την πρώτη .
Άσε που ο ασθενής θα πρέπει να περιμένει 2,3 χρόνια για να δει ανάλογο αποτέλεσμα.
Καταλαβαίνω ότι καλοπροαίρετα έγιναν τα σχόλια και προσπαθώντας να προστατέψουμε τα μέλη από κακοτοπιές . Στην προκειμένη βέβαια νομίζω αδικούν τον συνάδελφο που φαίνεται να αναγνωρίζεται διεθνώς .
Άλλωστε δεν έκανε κάτι που δεν γίνεται . Το κάνει ο Βούλγαρος Zarev εδώ και χρόνια . Προφανώς δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και είμαι σίγουρος πως αν προσπαθήσουν θα δούμε οικτρά αποτελέσματα. Αλλα φαίνεται πως ο dr . Τσάκαλος ξέρει τι κάνει .
Θα δείξει πως μοιάζει η δότρια άμεσα έτσι και αλλιώς .
Don’t try this at home - μήνυμα προς τους υπόλοιπους μη τόσο έμπειρους γιατρούς στην μεταμόσχευση .
Αναμένω και εγώ να δω την εξέλιξη διότι είμαι Norwood 6 και δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση να κάνω 3 επεμβάσεις . Ούτε θέλω να φτιάξω μόνο το μπροστά και πίσω τίποτα που μου πρότειναν κάποιοι .
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Να ρωτήσω κάτι, άρα θεωρείς ένας άνθρωπος που έχει μια φοβερή δοτρια απείραχτη που μπορεί να δώσει μέχρι και 10.000 grafts στο σύνολο, θα πρέπει να προχωρήσει σε πολύ συγκεκριμένο αριθμό εξαγωγής σε μια μεταμόσχευση. Και ποιος είναι ο αριθμός αυτός που θεωρείς εσύ ότι θα είναι ο ιδανικός; Ρωτάω γιατί πολλοί γιατροί αναφέρουν ότι από την στιγμή που έχεις μια τόσο απίστευτη δοτρια δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει εξαγωγή πχ 5.000 grafts , δεν έχεις να φοβάσαι κατι, αυτό αναφέρουν .Κάθε επέμβαση που κάνεις στην δότρια δημιουργεί ινώσεις. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο χειρότερη επούλωση έχεις κάνοντας τις επόμενες επεμβάσεις πιο δύσκολες και μειώνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων g. Το έχουμε δει με μετρήσεις σε μέλη που έκαναν επεμβάσεις με 4-5Κ. Σκέψου τι γίνεται στα 7+Κ. Σε μεγάλα NW όπως αυτό κύριος στόχος είναι η μεγιστοποίηση της δότριας ως προς τον αριθμό των g που μπορούν να εξαχθούν και όχι να πάρεις τελικό αποτέλεσμα σε 1μμ.
Χαχα! Όχι δεν είμαι Ο Γιατρός ( Τσακαλος ) αλλά τυχγανει να είμαι γιατρος και εγώ . ούτε και τον ξέρω τον άνθρωπο προσωπικά . Θα ήταν χρήσιμο να έπαιρνε μέρος στην κουβέντα πάντως θα μας έλυνε απορίες .Σιγουρα θα τον επισκεφτώ για την περίπτωση μου απλά λογικά μετά το καλοκαίρι διότι δεν βρίσκομαι Θεσσαλονίκη αλλά ανεβαίνω συχνά , θα σας ενημερωσω αν μάθω κάτι χρήσιμο .Εγώ θεωρώ ότι μάλλον το εν λόγω account είναι ο γιατρός ή κάποιος γύρω από αυτόν. Όπως και να έχει είναι καλοδεχούμενα τα επιχειρήματα γιατί η ουσία είναι η συζήτηση και η αντιπαράθεση γύρω από το θέμα.
1) Προφανώς και εξαρτάται από το μέγεθο του punch αλλά όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, υπάρχει physical limitation που έχει σχέση με το πάχος της τρίχας και τα πολύτριχα. Προφανώς δεν μπορείς να βγάζεις 3τριχα με punch 0.7mm (ειδικά σε μη λεπτές τρίχες αλλιώς αυξάνεις το transection και κανένας σοβαρός γιατρός δεν θα το έκανε. Επίσης το πάχος της τρίχας είναι πολύ σημαντικό ως προς το μέγεθος του punch σε σχέση και με τα πολύτριχα. Ο Erdogan που χρησιμοποιεί λεπτά punch κατα κόρον, κάνει splitting και έχει τεράστιο αριθμό 1 και 2τριχων.
2) Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, εμείς εδώ συζητάμε για τις τρύπες αυτές καθαυτές και δεν κρίνουμε αν οι 2500 ή oi 7500 δίνουν το καλύτερο value for punch.
3) Σωστό είναι ότι χειρουργεί σε παρθένα περιοχή, αλλά αυτό δεν αναιρεί ούτε δικαιολογεί τον αριθμό. Εξάλλου όταν συζητάμε για τέτοιους αριθμούς σχεδόν πάντα μιλάμε για την 1η μμ.
4) Το αν ο ασθενής πρέπει να περιμένει 2,3 χρόνια για να δει ανάλογο αποτέλεσμα δεν μπορεί να συσχετίζεται με την ορθότητα ή μη μιας ιατρικής πράξης. Από τη μια επέμβαση στην άλλη χρειάζεται ένα διάστημα 6 μηνών για healing της δότριας. Άρα στην ουσία οι 2 επεμβάσεις σε σχέση με την 1 έχουν διαφορά 6 μηνών.
Το πως θα μοιάζει η δότρια (ειδικά σε ένα ικανό μήκος) δεν είναι το ζητούμενο ούτε κρίνει την επιτυχία. Το ζητούμενο είναι αν τα 1x7500 είναι ίδια με το 3x2500. H εμπειρία έχει δείξει ότι δεν είναι. To 1x7500 είναι μικρότερο από το 3x2500. Από πλευράς μάρκετινγκ όμως και εντυπωσιασμού είναι καλύτερο γιατί όταν βάζεις 7500g με την μια ακόμα και αν έχεις επιβίωση 80% και φυτρώσουν 6000g το αποτέλεσμα όντως θα είναι εντυπωσιακό και μαρκετίστικο. Οι άσχετοι θα το αποθεώσουν και θα το θεωρήσουν μια χαρά. Δεν είναι όμως το optimum για τον ασθενή. Όσον αφορά τον Zarev όλοι ξέρουμε ότι είναι μια ειδική περίπτωση με πολύ μικρή διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργεί. Όπως έχω πει και σε άλλα ποστ έχω ιδίαν εμπειρία αλλά προτιμώ να μην επεκταθώ. Όποτε το επιχείρημα "το κάνει ο Zarev εδώ και χρόνια και προφανώς δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και είμαι σίγουρος ότι αν προσπαθήσουν θα δούμε οικτρά αποτελέσματα, αλλά φαίνεται πως ο Dr. Tsakalos ξέρει τι κάνει" είναι καφενειακού επιπέδου. Αν ο Dr. Tsakalos ξέρει τι κάνει, ας παρουσιάσει σε ένα ιατρικό συνέδριο με διαφάνεια τα αποτελεσματα του για να δεχθεί το peer review και να πάρει τα εύσημα.
Ειναι υποσυζητηση. Για την ωρα μου αρεσει μιας και απο εκει που ειχα να δω μαλλια σε ολη την Α ζωνη χρονια τωρα βλεπω! Αλλα το συζητησαμε αρκετη ωρα το υψος και καταλήξαμε εκει ωστε να εχει μια καλη πυκνωση το πανω και στο μελλον ειπαμε αν θελουμε να κατεβασουμε κανενα δαχτυλο την line ειναι ευκολο.Καλη επυτιχια!!!
Μηπως θα επρεπε να κατεβητε λιγο την hairline? πως βλεπεις το υψος?
Ο Zarev, αν δεν απατώμαι, ειναι απο τους πλέον ακριβούς. Αρα, δεν έχεις budget, μπορείς να δωσεις όσα χρειαστεί, και έχεις επιλέξει να πας στον Τσακαλο; Δεν λεω πως δεν είναι καλός, δεν ξερω αν ειναι καλος, αλλα μου κανει τρομερή εντύπωση η επιλογή ή η σκέψη, έστω.Θα είναι κιαλλοι ίσως που μου διαφεύγουν .
Πάντως οι πληροφορίες για τον Zarev θα ήταν χρήσιμες , εγώ τον έχω στις επιλογές μου ( τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα )
Τώρα από όλα όσα έγραψα εσυ αυτό το συμπέρασμα έβγαλες ? Είπα ότι θα πάω για ενημέρωση , δεν είπα ότι θα το κάνω εκεί σίγουρα . Ο Λορεντζο πως προκύπτει ? Δεν κάνει μεγάλα session και δεν είναι στις επιλογές μου .Ο Zarev, αν δεν απατώμαι, ειναι απο τους πλέον ακριβούς. Αρα, δεν έχεις budget, μπορείς να δωσεις όσα χρειαστεί, και έχεις επιλέξει να πας στον Τσακαλο; Δεν λεω πως δεν είναι καλός, δεν ξερω αν ειναι καλος, αλλα μου κανει τρομερή εντύπωση η επιλογή ή η σκέψη, έστω.
Μπορείς πχ να πας στον Lorenzo, τον οποίον παραδέχονται όλοι, ο οποίος έχει άπειρο υλικό σε φωτογραφίες ΚΑΙ βιντεο, δια του οποίου μπορεις να δεις την δουλειά του, και εσύ σκέπτεσαι να πας σε εναν νέο γιατρό που ανεβάζει αποτελέσματα με το σταγονόμετρο και ο οποίος, αντικειμενικώς, εχει ασυγκρίτως πιο περιορισμένη εμπειρία, ενώ, όπως λες , τα λεφτα δεν ειναι προβλημα για εσενα; μπήκα στα σοσιαλ του να δω αποτελέσματα και ο αριθμός ειναι πρακτικώς 0. Στο site εχει 30 αποτελέσματα και 30 φωτογραφίες... ουτε καν 2 φωτογραφιες ανα περιστατικο. Α, και "μαρτυρίες διασήμων"... Στο Google εχει μερικές δεκάδες κριτικές.
Στην ζυγαριά ενός ανθρώπου χωρις μπάτζετ, μπήκαν ο Λορεντζο, ο Πιτελα, ο Ζαρεφ κτλ και τελικα κέρδισε ο Τσακαλος;
Κατέστη απολύτως σαφές τι παίζει εδω. Ειχα μια μικρή αμφιβολία αλλα μου την διέλυσες.Τώρα από όλα όσα έγραψα εσυ αυτό το συμπέρασμα έβγαλες ? Είπα ότι θα πάω για ενημέρωση , δεν είπα ότι θα το κάνω εκεί σίγουρα . Ο Λορεντζο πως προκύπτει ? Δεν κάνει μεγάλα session και δεν είναι στις επιλογές μου .
Επίσης εδώ ο άνθρωπος έβαλε κάποιες φωτογραφίες και περιμένει να δει κανένα σχόλιο για την επέμβαση του . Τι θα κάνω εγώ , δεν τον ενδιαφέρει . Αλλά για να λύσω την απορία σου , λόγω δουλειάς δεν μπορώ να λείψω πολλές μέρες , ούτε να κάνω 4,5 επεμβάσεις και κάθε λίγο να κλείνω το ιατρείο για 15-20 μέρες άρα θέλω μια μεγάλη επέμβαση. Οι άλλοι δύο είναι Βραζιλία , οπότε εκ των πραγμάτων με τα ταξίδια και την κούραση αυξάνεται ο χρόνος που θα μείνω εκτός .
Ο Ζαρεφ είναι κοντά ( Βουλγαρία ) αλλά έχει δύο χρόνια αναμονής, εγώ για προσωπικούς λόγους ( χώρισα πρόσφατα - το γράφω μιας και είναι ανώνυμο το φορουμ και εσύ αρκετά κουτσομπόλης ) θέλω να το κάνω μέχρι τέλος του χρόνου .
Αρα όπως βλέπεις γιαυτο θα κάνω και ραντεβού με τον Τσακαλο , που αν καταφέρει και μου κάνει ότι στον sunbald , μου γλίτωσε και 90κ , θα βρω που να τα ξοδεψω . Ικανοποιημένος ?
Ο sunbald πως σου φαίνεται ?
Εγώ να ευχηθώ να πάνε όλα εξαιρετικά , φαίνεται να επουλώνει τέλεια . Τα προηγούμενα μηνύματα μου είχαν να κάνουν και με την επέμβαση του , το τελευταίο όχι . Με συγχωρείς δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να γεμίζω το post σου .
Τον Valerios που του είπε ότι "το έχει" πως το βλέπεις; Ενδεικτικό παράδειγμα. Ελά μην κοροιδευόμαστε τα κουκιά είναι μετρημένα, νούμερα 7,8,9 χιλιάδες σε NW5 και 6 από πλευράς πυκνότητας και έκτασης δότριας (το πιο σημαντικό) είναι 1/30.Χαχα! Όχι δεν είμαι Ο Γιατρός ( Τσακαλος ) αλλά τυχγανει να είμαι γιατρος και εγώ . ούτε και τον ξέρω τον άνθρωπο προσωπικά . Θα ήταν χρήσιμο να έπαιρνε μέρος στην κουβέντα πάντως θα μας έλυνε απορίες .Σιγουρα θα τον επισκεφτώ για την περίπτωση μου απλά λογικά μετά το καλοκαίρι διότι δεν βρίσκομαι Θεσσαλονίκη αλλά ανεβαίνω συχνά , θα σας ενημερωσω αν μάθω κάτι χρήσιμο .
1) φαντάζομαι διαλέγει περιστατικά , δεν θα μπορεί να βγάλει 7,8,9 χιλιάδες σε όλους . Αναλογα με το πάχος της τρίχας του , πυκνότητα δότριας κτλ διαλέγει και punch . Ας μας δωσει και ο Sunbald στοιχεία για τα πολυτριχα που βγήκαν . Συνήθως τα δίνουν αναλυτικά .
Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς.2) καταλαβαίνω πως το λες αλλά σίγουρα κάποιος που βγάζει 7500 δεν άνοιξε 9000 τρύπες για να τα βγάλει . Σίγουρα είναι precise .
Δεν είπα κάτι για την φύτρωση σε σχέση με την εξαγωγή μεγάλου αριθμού g. Δεν το συσχέτισα με αυτό αλλά με το γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός (aka κάλυψη) μπορεί να κάνει μια κακή φύτρωση να φαίνεται καλή στο μάτι.3) γιατί ο μεγάλος αριθμός να επηρεάσει την φύτρωση ? Αν βγήκαν σωστά και όπως πρέπει , δεν βλέπω πως θα επηρεάσει η μεγάλη εξαγωγή την φύτρωση . Συμφωνώ ότι αν ο περιβαλλόμενος ιστός είναι περισσότερος , μπορεί το graft να προστατεύεται καλύτερα , αλλά φαντάζομαι υπάρχουν τρόποι και πρωτόκολλα για να φυτρώνουν τα grafts δεν είναι ανάγκη να μας ανοίγουν τρύπες μπουριά που συνεπάγονται ίνωση , σημάδια κτλ κτλ .
Κάνεις λάθος, ούτε πιο δύσκολη είναι ούτε η ίνωση περισσότερη, ούτε θα αυξηθεί το transection. Υπάρχει μεγάλη κλινική εμπειρία σε αυτό, έχουν γίνει αρκετές παρουσιάσεις σε workshops τα οποία έχω παρακολουθήσει. Και εγώ θα ήθελα να τελειώσω με την μια αλλά ευτυχώς δεν το έκανα. Αφού είσαι γιατρός καλό είναι να εμπιστευτείς το common sense της επιστήμης και όχι τα extremes. Αυτά τα κάνουν συνήθως οι άσχετοι. Αλήθεια, έχεις ειδικότητα? και αν ναι τι?Σίγουρα η επούλωση στις μεγάλες εξαγωγές ειναι πιο δύσκολη αλλά βλέπω πως πάει εξαιρετικά στον συγκεκριμένο ασθενή .
Εγω δεν θα ήθελα να δουλέψει πάνω μου 6 μήνες μετά , θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο , η ίνωση θα είναι περισσότερη , θα αυξηθεί το transection - ιδανικά θα ήθελα σε έναν χειρουργικό χρόνο , με την μια δηλαδή να τελειώσω .
Επειδή έχω μια καλή διεθνή εμπειρία, έχω παρακολουθήσει αρκετά FUE workshops και έχω άποψη για διάφορους, θα ήθελα να σε παρακαλέσω αφού είσαι και γιατρός (άρα πιο υποψιασμένος) να είσαι πιο προσεκτικός σε αυτά που διαβάζεις και ειδικά σε αυτά που βλέπεις να ποστάρονται. Εδώ στο φόρουμ έχουμε μακρά εμπειρία του πως γίνεται το άσπρο μαύρο ή το πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Τι θέλω να πω. Δεν αμφιβάλω ότι αν κάποιος κάνει ένα session με 7-8Κ g θα αποτύχει σε όλες τις περιπτώσεις. Είναι βέβαιο ότι κάποια περιστατικά θα του βγουν, κάποια άλλα όμως (αρκετά) θα είναι προβληματικά. Τα πρώτα θα τα παρουσιάσει και κάποιοι θα τα αναπαράγουν (όπως κάνεις εσύ), τα άλλα θα θαφτούν. Το έχω δει με τα μάτια μου. Έχω δει επίσης περιστατικά που έχουν παρουσαστεί σαν καλά εως πολύ καλά ενώ από κοντα και με ανάλυση φύτρωσης (με τριχοσκόπιο) ήταν εξόχως προβληματικά και παραπλανητικά.Δεν είναι μόνο ο Zarev που το κάνει , το κάνει και ο pitella και ακόμα πιο εκτεταμένα . Και βγάζει και από πρόσωπο με τόσο μικρό punch που δεν μένουν σημάδια . Αυτού τα μοσχεύματα πως φυτρώνουν , μαγιά κάνει ?
Το κάνει και ο Gabriel Fachini .
Θα είναι κιαλλοι ίσως που μου διαφεύγουν .
Πάντως οι πληροφορίες για τον Zarev θα ήταν χρήσιμες , εγώ τον έχω στις επιλογές μου ( τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα ) αν ξέρεις κάτι cvial θα βοηθούσε να το μοιραστείς . Τι φοβάσαι ότι θα θιχτεί ? Για τον Έλληνα συνάδελφο ειπώθηκαν διάφορα χωρίς να στέκουν , δεν βλέπω καμία ξεσκισμένη δότρια εγώ , ούτε κάτι ιατρικά μη σωστό .
Δεν λεω πως έγιναν κακοπροαίρετα τα σχόλια , αλλά το έχουμε οι Έλληνες αυτό , οτιδήποτε ξενόφερτο το θεοποιούμε και τους δικούς μας τους υποβιβάζουμε .
Μπορεί και μακάρι να δουμε και τον κ. Τσάκαλο να αναλύει σε συνέδρια στο μέλλον πως κάνει GIGA session , άλλωστε οι Έλληνες γιατροί έχουν διαπρέψει παγκοσμίως πολλές φορές .
Ps με συγχωρείτε με έπιασε λίγο το πατριωτικό μου και η συναδελφική αλληλεγγύη.
Βγάλε τους Βραζιλιάνους από την λίστα. Είναι γνωστές απάτες στον ιατρικό κύκλο των μμ. Ο Zarev όχι. Γιατι μιλάς για 4,5 επεμβάσεις? Μπορείς να το κάνεις σε 2 από 3500g την φορά, αν όντως χρειάζεσαι 7000g. Είναι τεράστια η διαφορά στο ρίσκο. Εξάλλου η πιθανότητα να χρειαστείς ένα touchup, άρα να κάνεις και δεύτερη, ακόμα και αν πετύχουν τα 7000g είναι πολύ μεγάλη, με τις 2 το καλύπτεις και αυτό., λόγω δουλειάς δεν μπορώ να λείψω πολλές μέρες , ούτε να κάνω 4,5 επεμβάσεις και κάθε λίγο να κλείνω το ιατρείο για 15-20 μέρες άρα θέλω μια μεγάλη επέμβαση. Οι άλλοι δύο είναι Βραζιλία , οπότε εκ των πραγμάτων με τα ταξίδια και την κούραση αυξάνεται ο χρόνος που θα μείνω εκτός .
Ο Valerios φαίνεται να μην έχει καλή δότρια , καμία σχέση με τον sunbald . Ίσως και οι φωτό που ανέβασε εδώ να την δείχνουν και χειρότερη . Θα δούμε λογικά έκανε ήδη. Ελπίζω να ανεβάσει .Τον Valerios που του είπε ότι "το έχει" πως το βλέπεις; Ενδεικτικό παράδειγμα. Ελά μην κοροιδευόμαστε τα κουκιά είναι μετρημένα, νούμερα 7,8,9 χιλιάδες σε NW5 και 6 από πλευράς πυκνότητας και έκτασης δότριας (το πιο σημαντικό) είναι 1/30.
Εννοώ ότι όταν κάποιος καταφέρνει να βγάλει , 7500g από μια δότρια , σίγουρα κάθε punch καταλήγει σε g , δεν έχει total transection .Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς
Ναι αλλά αν έχει καλή φύτρωση, θα είναι φανταστικό το αποτέλεσμα.Δεν είπα κάτι για την φύτρωση σε σχέση με την εξαγωγή μεγάλου αριθμού g. Δεν το συσχέτισα με αυτό αλλά με το γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός (aka κάλυψη) μπορεί να κάνει μια κακή φύτρωση να φαίνεται καλή στο μάτι.
Γενικός χειρουργός είμαι . Κοιτα και στον δικό μου κλάδο είναι πολλοί συνάδελφοι που λένε πως δεν γίνεται το ένα δεν γίνεται το άλλο . Δεν τολμούν να πουν γίνεται αλλά δεν το κάνω εγώ , πήγαινε αλλού . Δεν ξέρω ακόμα σε ποιον θα εμπιστευτώ την δική μου επέμβαση , στον zarev έκλεινα αλλά χρονικά είναι μακριά και οικονομικά αν και με παίρνει θα προτιμούσα να δώσω λιγότερα . Δεν μου είπες για αυτόν !!! Με ενδιαφέρει . Αν θες βέβαια.Αφού είσαι γιατρός καλό είναι να εμπιστευτείς το common sense της επιστήμης και όχι τα extremes. Αυτά τα κάνουν συνήθως οι άσχετοι. Αλήθεια, έχεις ειδικότητα? και αν ναι τι?
Ε ναι αλλά όταν κάποιος νέος άνθρωπος , που έχει και εμπειρία γιατί βλέπω 10 χρόνια ασχολείται - αν για δέκα χρόνια το κάνει κάθε μέρα έχει κάνει πάνω από 2000 επεμβάσεις . Στην χειρουργική σε εμάς 2000 επεμβάσεις σε έναν τύπο χειρουργείου κάποιοι δεν φτάνουν σε όλη την καριέρα τους . Και αυτοί που τις έχουν θεωρούνται πολλοί έμπειροι .Συμφωνώ ότι πολλοί Έλληνες γιατροί έχουν διαπρέψει, όχι όμως στον κλάδο των μμ ο οποίος πάσχει από τις παραπάνω παθογένειες.
δεν διαφωνώ ότι συμβαίνει . Γιατί να προδικάσουμε το αποτέλεσμα του sunbald παραταύτα .Το έχω δει με τα μάτια μου. Έχω δει επίσης περιστατικά που έχουν παρουσαστεί σαν καλά εως πολύ καλά ενώ από κοντα και με ανάλυση φύτρωσης (με τριχοσκόπιο) ήταν εξόχως προβληματικά και παραπλανητικά