Γεια σας παιδιά,
Είναι το πρώτο μου ποστ σε αυτό το φόρουμ, αν και το παρακολουθώ τακτικά.
Είμαι 33 χρονών και ως μόνιμη θεραπεία τα τελευταία 7 χρόνια, χρησιμοποιώ μινοξιδίλη 2 φορές τη μέρα, καθώς από τα 26 μου διαπίστωσα ότι τα μαλλιά μου σ' όλο το πάνω μέρος της κεφαλής είχαν αρχίσει να αδυνατίζουν. Η μινοξιδίλη έκανε θαυμάσια δουλειά μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου, οπότε άρχισα να βλέπω ραγδαία τριχόπτωση και κατά τόπους μεγάλη αραίωση, που σημαίνει ότι η δράση της είχε πλέον ατονήσει.
Πριν από 1 μήνα λοιπόν άρχισα να βάζω CG210 παράλληλα με μινοξιδίλη (φοβάμαι να διακόψω τη μινοξιδίλη για τους γνωστούς λόγους, κι έπειτα, όπως λένε οι ειδικοί, δεν αποτελεί πρόβλημα η παράλληλη χρήση μινοξιδίλης και CG210).
Τον ένα μήνα που βάζω CG210 λοιπόν, έχω δει πολύ καλά αποτελέσματα. Η τριχόπτωση έχει περιοριστεί σε απίστευτο βαθμό, και, ίσως είναι ιδέα μου, αλλά τα μαλλιά μου δείχνουν πιο πυκνά στα σημεία που είχα αραίωση.
Αν τους επόμενους μήνες δω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ίσως να κάνω το αποφασιστικό βήμα και να διακόψω τη μινοξιδίλη (δοκιμαστικά τουλάχιστον στην αρχή).
Θα ήθελα τέλος να ρωτήσω το εξής, κι όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει: 4 ψεκασμοί την ημέρα (2 με μινοξιδίλη και 2 με CG210) καθιστούν αναγκαίο το καθημερινό λούσιμο, ώστε η δράση των επόμενων ψεκασμών να γίνεται σε "καθαρό" κεφάλι και να είναι πιο αποτελεσματική ή δεν παίζει ρόλο; Επίσης, έχετε να προτείνετε κανένα σαμπουάν για καθημερινή χρήση, που όμως και να καθαρίζει τα μαλλιά από τα υπολείμματα των ξεραμένων υγρών των ψεκασμών όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά;