Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! 
Όσα έγραψα στο update είναι όλα όσα παρατηρώ και συγκρίνω με προηγούμενους μήνες. Επίσης να πω οτι δεν είχα κάποιο τεράστιο πρόβλημα, ούτε ήμουν μεγάλο nowrwood, ήθελα να πετύχω κάτι συγκεκριμένο και αυτό όλο. Αν είχα σοβαρό πρόβλημα σίγουρα δεν θα ήμουν τόσο αχάριστος για να κάθομαι και να λέω ότι θέλω περισσότερα πράγματα με ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Φωτογραφίες σας υπόσχομαι θα ανεβάσω το σαββατοκύριακο. Οι διαφορες μπορεί να μην είναι τόσο παρατηρήσιμες και κάποιοι να μην τις καταλάβουν, εγώ ξέρω όμως τι έχει συμβεί, εδώ είχα σταμπάρει συγκεκριμένο σημείο στην hairline που μετά την μεταμόσχευση είχε τρίχες και από το 2μηνο και μετά δεν ξαναβγήκαν ποτέ.
petrospap είπε:
μαθε να κουρευεσαι μονος σου...και γω μονος μου κουρευομαι πλεον δεν ειναι δυσκολο
Ήδη ψάχνομαι για κουρευτικές μηχανές φιλε.
tropheus είπε:
Boukla καταλαβαίνω απόλυτα τους προβληματισμούς σου. Το κατσάρωμα των μεταμοσχευμένων τριχών εμφανίστηκε και σε εμένα και στις 3 μεταμοσχεύσεις μου ΑΛΛΑ σε αντίθεση με των όλα μου έλεγαν οι γιατροί ότι θα ισιώσουν σε λίγους μήνες τελικά ίσιωσαν όταν είχα αρχίσει να απογοητεύομαι μετά από 2 χρόνια!!! Τώρα έχω κάποιες λίγες ακόμα κατσαρές τριχούλες από την 3η μμ αλλά λογικά θα φτιάξουν και αυτές σε κανένα 6μηνο.
Για το θέμα της πυκνότητας τώρα.
Εγώ τα φωνάζω αλλά ποιος με ακούει;;; Και δεν αναφέρομαι σε εσένα Boukla.
Αν θέλεις καλύτερα ποσοστά φύτρωσης και μεγαλύτερες πυκνότητες δεν πας σε 1 μεταμόσχευση της τάξης των 2000 και 3000 grafts. Δε θα φυτρώσουν όλα !!!! Και από ότι βλέπουμε ακόμα και να φυτρώσουν στην αρχή μετά θα χαθεί και κάποιο ποσοστό τους. Και σε εμένα συνέβει αυτό σε κάποιο βαθμό.
Και μην ακούω για φλεγμονές πάλι!!!
Πρέπει κάποια στιγμή όλοι εμείς που έχουμε πλέον μια εμπειρία να φροντίσουμε ώστε κανένας άλλος πλέον να μην πέσει θύμα όσων πατάνε πάνω στον πόνο μας για να πλουτίζουν!!!
Boukla ποιες ειναι πλέον οι σκέψεις σου;
Άρα φιλε μου θέλει
πολύ υπομονή ακόμα το πράγμα!
Για την πυκνότητα τι να πω, δεν θυμάμαι να είχε αναφερθεί ποτε στο forum πως είναι προτιμότερο να πάμε με λίγα grafts για να μην έχουμε απώλειες. Αν το γνώριζα θα είχα αναθεωρήσει πολλά.
Θυμάμαι πάντως πριν την κάνω μέτραγα το μπροστινό μου μέρος και δεν έβγαιναν πάνω από 45-50 τρίχες το cm. Πίστευα πως με τα 70ρια που μου είπαν ότι μπήκαν θα είχε γίνει τούμπανο το μαλλί. Όχι μαλλί 18 χρόνου αλλα να καλύψει τέλεια την ΗΔΗ ΑΡΑΙΩΜΕΝΗ πυκνότητα.
Οι σκέψεις μου πλέον φιλε είναι να κάνω ακόμα μια (λίγα grafts, κάτω από 1000) να καλύψω τα κενάκια που θέλω. Είχα πρόβλημα στους κροτάφους αυτούς ήθελα να φτιάξω, αυτό δεν έγινε, κατέβηκαν μονο κατά μισό cm. Ουσιαστικά έχω την παλιά hairline απλά είναι πιο δυνατή. Ακόμα και με άσχημη πυκνότητα θα τα σηκώνω όλα πάνω αλλα θα τα φτιάχνω όπως θέλω και δεν θα φαίνεται τίποτα.
danceworld_2001 είπε:
Γιάννη καλησπέρα, ελπίζω να σε βρίσκω καλά. Δεν σου κρύβω οτι απογοητεύτηκα με όσα διάβασα στο νήμα σου. Έτσι όπως τα περιγράφεις δεν ξέρω αν πρέπει να αντιληφθώ πως υπάρχει φθορά στο μαλλί, δηλαδή προσωρινή ή μόνιμη απώλεια μεταμοσχευμένων τριχών, προσωρινή ποιοτική διαφοροποίηση των χαρακτηριστικών λόγω πχ της δυναμικής της τριχόπτωσης, των φάσεων που περνάει το μαλλί μας κτλ, ή αλλαγή των προσδοκιών σου και αυτό που λέμε, τα συνήθισα και δεν μου αρέσουν και τόσο. Βάλε καταρχάς καλύτερες φωτογραφίες ώστε να μας βοηθήσεις και εμάς και ξακαθάρισε το τοπίο.
Για το θέμα κατσαρών, σε καταλαβαίνω απόλυτα, σε όλους συμβαίνει, και μην περιμένεις να βελτιωθεί σε λιγότερο απο χρόνο, όπως είδες ο τροφέας είπε πως έφτιαξαν αλλά σε βάθος διετίας. Αν θυμάμαι καλά εσύ έχεις ολόισιο και απαλό μαλλί, κάτι που σημαίνει πως η αντίθεση ειναι μεγάλη στο κεφάλι σου όταν όλα ειναι ίσια και στρωτά και έυπλαστα και τα άλλα μπροστά κατσαρά.
Για το θέμα πυκνότητα τώρα... τι να πω... το ξέρουμε όλοι μας απο τα φόρουμ αν διαβάσεις πολύ πως καμία μεταμόσχευση δεν μπορεί να σου προσφέρει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θες. Στις φωτογραφίες δείχνεις υπέροχος πραγματικά, βέβαια αυτές τις περισσότερες φορές ψεύδονται λίγο. Αν έχεις απωλέσει μαμά μαλλιά σίγουρα η εικόνα θα αλλάξει προς το χειρότερο, το ίδιο και αν έχεις απωλέσει μεταμοσχευμένα, θα κάνουν όμως τον κύκλο τους και θα πυκνώσουν ξανά, αρκεί να βγούν, γιατί αν δεν βγούν τότε καήκες. Ξέρεις άλλωστε και απο παλαιά πόσο αλλάζει η εικόνα μας μέσα στον χρόνο με τις εποχιακές τριχοπτώσεις, τις διάφορες θεραπείες που καμία φορα μεταβάλουμε, και την ωρίμανση μας ηλικιακά και την δυναμική της τριχόπτωσης του καθενός. Θα πρέπει λοιπόν να το παρατηρήσεις σε μεγάλο βάθος χρόνου, τόσο εσύ που δεν παίρνεις και ισχυρή θεραπεία πχ φίνα, αλλά και όλοι εμείς που επίσης κάναμε μμ για να δούμε τελικά πόσο σταθερά ειναι στο χρόνο τα νέα μας μαλλιά και έστω χονδρικά να εκτιμήσουμε τα ποσοστά επιβίωσης, μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα. Πραγματικά αν τα μμ μαλλιά πέφτουν και αλλάζει τόσο άμεσα η εικόνα (μόνιμη πτώση εννοώ) τότε απλά δεν αξίζει η όλη διαδικασία.
Οσο για το styling που λες, δυστυχώς αυτό το κακό έχει η μεταμόσχευση. Πρέπει να τα φτιάχνεις με συγκεκριμένες συνθήκες, οχι πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά, και σε συγκεκριμένα στυλ κτλ κτλ. Για αυτό δεν μας φταίει κανείς αλλά οι περιορισμοί των τεχνικών. Για την επιβίωση όμως και την μη ορθή προειδοποίηση για το τι προσδοκίες πρέπει να έχουμε, φταίνε οι γιατροί.
Για την ιστορία να σου δώσω και εγώ το δικό μου feedback με κλεισμένο 7μηνο ακριβώς σαν σήμερα. Στην περίπτωση μου καταρχας ήμουν μεγαλύτερο nw με περισσότερη απώλεια μαλλιων. Διαφορετικές οι προσδοκίες μου απο εσένα (χαμηλότερες) και σε πυκνότητα και σε σχεδιασμό hairline που ήταν στρατηγικός και συντηρητικός. Επίσης λαμβάνω ισχυρότατη και άκρως αποτελεσματική για εμένα θεραπεία (1/3 φιναστερίδης + regain 5%). Θεωρώ η θεραπεία μου έχει δώσει τεράστιο ώφελος γιατι στην δόση 1/3 ήταν αυτό που ήθελε για πάγωμα της τριχόπτωσης, ενώ η προσθήκη regain απο 2/14 μετά απο 8 μήνες διακοπής (κακώς) έδωσε τα μέγιστα στην επανάκτηση μαμά μαλλιών κυρίως στις ζώνες Β και Γ και στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών όλου του τριχωτού της κεφαλής. Ταυτόχρονα, έχω κάπως σπαστό μαλλί σαν άχυρο, απόλυτως συμβατό με το νέο μαλλί που βγήκε και δύσκολα εντοπίσημο σαν διαφορές παρότι κατσαρό και σε εμένα. Δεν στυλιζάρω ποτέ τα μαλλιά, με το χέρι τα φτιάχνω και έχω απλοικό πάντα και συντηρητικό κούρεμα. Πολύ κοντά δεν τα αφήνω, ούτε μακριά όμως, βλέπω πως το ιδανικό ειναι στα 3-4 cm μάκρος πάνω και 2η σκάλα κούρεμα πλάι και χτένισμα προς τα πάνω και πίσω. Δεν έχω πειραματιστεί με άλλα χτενίσματα δεν μου πάνε και το μαλλι μου ειναι σαν άχυρο δεν στρώνει και δεν βάζω ποτέ πιστολάκι ή ζελέ, ποτέ στην ζωή μου. Είχα εκτιμώ καλά ποσοστά φύτρωσης και σε συνδυασμό με την αγωγή και την ποιότητα και υφή της τρίχας μου και το χρώμα μαλλιού και κρανιού, το αποτελέσμα μου εμένα με ικανοποιεί απόλυτα σε πυκνότητα και περνάει και τα πιο γερά τεστ όπως παραλία με βρέξιμο, ηλιος κτλ. Σαν τα μαμά μαλλιά 20 ετών δεν ειναι αλλά ειναι κάτι παραπάνω απο αξιοπρεπή. Τουλάχιστον αυτό εγώ βλέπω και αυτά τα σχόλια εισπράτω. Μακάρι μόνο να ειναι μόνιμα τα νεα μαλλιά, και να μην χάσω γρήγορα τα παλιά.
Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου, φωτογραφίες αν θες και τι σκέφτεσαι να κάνεις. Για τα υπόλοιπα σχόλια του τροφέα περι μικρών session, βιωσιμότητας, πυκνοτήτων, προσδοκιών και περιορισμών κτλ κτλ θα συμφωνήσω. Όμως θα ξαναπώ, αν ήταν για να βάλω μαλλι να περιμένω 5 χρόνια να πράξω έτσι, προτιμώ να μην ξάνω τίποτα. Σίγουρα για μένα πάντως δεν θα κάνω άλλη μμ με όσα είδα εδώ μέσα και ειδικά crown που βλέπω οτι σπάνια πετυχαίνει.
Περιμένω αναλυτικότερες σου αναφορές
Καλά είμαι ρε θηρίο. Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να γράψεις όλο αυτό το μήνυμα για μένα.

Πριν ξεκινήσω το σεντονάκι να σου ευχηθώ ότι καλύτερο στην νέα σελίδα της ζωής σου (δεν γνωρίζω ποτε με το καλο είναι αλλα θυμάμαι για καλοκαιράκι).
Θα συμφωνήσω σε όσα λες, το θέμα των κατσαρών όπως είπε και ο φίλος Tροφέας θέλει πολύ χρόνο, απλά ξέρεις έκανα ένα update και είπα την υπάρχουσα κατάσταση. Αρκετά ενθαρρυντικό πάντως ότι θα θα φτιάξει και ας είναι σε τόσο καιρό.

Κάποια διαφοροποίηση μέχρι στιγμής δεν παρατηρώ στις μη μεταμοσχευμένες, ρε φιλε ένα παράξενο έχω εδώ και 2-2.5 μήνες που η τριχόπτωση είναι εξαιρετικά πολύ μα πολύ λίγη!!!! Λες και περνω φιναστερίδη! Λες να ευθύνεται ξανά η πρωτεινη? Και περνω και κρεατινη μαζί (που υποτίθεται δημιουργεί τριχόπτωση)!
Για το sytling φιλε είμαι 100% σίγουρος ότι με κάποια grafts θα καλύψω αυτό που θέλω (πιο κλειστούς κροτάφους) και πλέον ακόμα και με σηκωμένα θα είναι τέλεια! Αυτή τη στιγμή όταν τα κάνω πάνω εξαφανίζεται το πρόβλημα της πυκνότητας αλλα μου σπάνε τα νεύρα οι κρόταφοι! Εκεί είναι το θέμα.
Φαντάσου ότι σχεδόν δεν πειράχτηκαν καθόλου οι κροτάφου στην μεταμόσχευση, έχω μια πιο δυνατή hairline και αυτό όλο.
Το styling στο πάνω και πίσω μέρος είναι τέλειο, αλλα μπροστά στους κροτάφους με στεναχωρεί!
Ότι έχει πέσει πάντως η πυκνότητα και δεν είναι ίδια με εκείνη πχ του 7 μήνου είμαι σίγουρος. Ίσως αλλάξει στο μέλλον τι να πω θα δείξει, πάντως μεταμοσχευμένες ακόμα πέφτουν, πολύ λίγες πλέον!
Όσον αφορά την θεραπεία αν έκανα χρήση φιναστερίδης δεν θα έκανα καθόλου μεταμόσχευση, το αποτέλεσμα που είχα με την φιναστερίδη δεν το πιάνει ουτε στο 20% η μεταμόσχευση, και είχα και πιο κλειστούς κροτάφους. Με φιναστερίδη ο κουρέας απορούσε και με ρώταγε επίμονα τι είχα κάνει στο μαλλί. Εδώ και 9 μήνες μετά την μεταμόσχευση δεν με ρώτησε ποτε τίποτα, ούτε παρατήρησε κάτι.
Καλά εσύ φιλε άσε είσαι τούμπανο, έβαλες ένα αρχοντικό αριθμό grafts και κανεις ήδη μια super θεραπεία!
Το αποτέλεσμα σου είναι παρα πολύ καλο και η διαφορα με πριν επίσης παρα πολύ μεγάλη!
Μακάρι ρε φιλε να σου κρατήσουν για πάντα τα μεταμοσχευμένα και σε σένα και στα υπόλοιπα παιδιά, έτσι και χτυπα ξύλο αυτή η θεωρία αποδειχτεί απάτη άντε μετά να βρείς το δίκιο σου.
Τι σκέφτομαι πλέον το είπα και πιο πάνω, θέλω να κλείσω αυτά κενακια για να έχω επιτέλους τους κροτάφους που θέλω (όχι norwood 0). Φαντάσου πως αυτό το μισό cm που γέμισαν + την κάλυψη που έγινε πιο πίσω είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή απλά λυπει αυτό το κομματάκι για να κλείσει. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει γιατί χρειάζεται χρήμα και χρόνο για το ποτε θα μπορέσω πάλι.
gkast είπε:
Συμφωνώ με το κατεβατό του dance:monster:
Εύγε boukla....
Σε ευχαριστώ να είσαι καλά φιλε μου.
Stripar είπε:
Εύγε και απο εμένα @boukla που λές την αλήθεια & δέν συνγκαλίβεις καταστάσεις!!!...
Σε ευχαριστώ φιλε μου να είσαι καλά.

Πιστεύω τα περισσότερα μέλη εδώ μέσα δεν καλύπτουν πράγματα, υπάρχουν βεβαια κάποιες εξαιρέσεις αλλα τους παίρνουμε χαμπάρι πολύ εύκολα.
hairmaniac είπε:
δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν εμεινες ικανοποιημενος..αντικειμενικα ειναι υπεροχο το μαλλι σου και δεν φαινεται ουτε οτι ειχες θεμα ουτε οτι εκανες μμ. αν θες ενα μαλλι με ασηληπτη ποσοτητα βαλε προσθετο ..

αυτη τη στιγμη ειναι νορμαλ το μαλλι σου.
εγω θα το ξαναπω..τα ατομα που εχουν αα,εχουν υποστει τοσο σοκ-ειδικα σε νεαρη ηλικια- που δεν ειναι ευχαριστημενα με τπτ..ακομα και αν αυτο αντικειμενικα ειναι μια χαρα,οπως εσυ δλδ.
Να εισαι καλά ρε φιλε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Έχω ένα ωραίο μαλλί ναι και γνωρίζω πως δεν έχω πρόβλημα. Θα ήμουν αχάριστος αν ήταν κάτι πολύ πιο μεγάλο-σοβαρό και δεν ήμουν ευχαριστημένος. Απλά ήθελα ένα συγκεκριμένο πράγμα το οποιο δεν επετεύχθη, αυτό όλο. Πίσω από τους κροτάφους και όλο πάνω το μαλλί είναι κομπλέ, σηκωμένα πίσω και φαίνεται ένα ωραίο και πλούσιο πράγμα, αλλα οι κρόταφοι μου δε είναι αυτοί που θέλω! Αν κλείσουν ακόμα λίγο θα είμαι super.
meandros είπε:
αφου δεν εχει ανεβασει φωτογραφιες με την κατασταση που περιγραφει τωρα,πως ξερουμε οτι ειναι μια χαρα.δεν νομιζω παντως να τα λεει απο το "σοκ' της αα....
Ίσως να μην είναι παρατηρήσιμες οι διαφορες το ξαναλέω, εγώ ξέρω ποίες είναι στην hairline. Τα πράγματα δεν είναι άσχημα απλά έχουν πέσει λίγο, και όπως ξαναείπα η πυκνότητα έχει αλλάξει και το καταλαβαίνω όταν βάζω το χέρι μέσα και τα πάω όλα πίσω. Δεν είναι το ίδιο με παλιά.