Aπό minoxidil 5% και 0.005 latanoprost σε Botafex 5%

Wanderer

Active Member
αρα να εμπιστευτω τον ιατρο που μου ειπε οτι μπορω αμεσα χωρις καποια σταδιακη διακοπη να προχωρησω από minoxidil 5%-latanoprost 0.005 (που αγοραζα επι 2.5 χρονια απο το ιατρειο του με 50 ευρω) σε botafex minoxidil 5% φαρμακειου που κανει καπου στα 15 νομιζω?;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Rev1608

Member
αρα να εμπιστευτω τον ιατρο που μου ειπε οτι μπορω αμεσα χωρις καποια σταδιακη διακοπη να προχωρησω από minoxidil 5%-latanoprost 0.005 (που αγοραζα επι 2.5 χρονια απο το ιατρειο του με 50 ευρω) σε botafex minoxidil 5% φαρμακειου που κανει καπου στα 15 νομιζω?;
εμενα παντως η μποταφεξ μου εκανε πολυ εντονο σμηγμα στο κεφαλι. Με την alopexy τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα.

Quarantine

Active Member
Ρε φίλε 50 ευρώ το αγόραζες γιατί είχε μέσα την λατανοπροστη που είναι πανάκριβη ουσία,και σε φαρμακείο να πας να στην φτιάξουν με μινοξιδιλη το ίδιο πανάκριβη θα είναι,εσύ στην ουσία θα πας από μινοξιδιλη ξανά σε μινοξιδιλη δεν θα αλλάξει κάτι.
Αν χειροτερέψει η κατάσταση σου αυτό θα οφείλεται στην λατανοπροστη αποκλειστικά διότι σταμάτησες να την χρησιμοποιείς.Το θέμα είναι αν σου έδωσε κάτι η Λατανοπροστη η αν όχι?
Πάλι καλά είναι 50 ευρώ, εμένα σε φαρμακείο της φαγκρον με είχαν πει 120 ευρώ.

veg

Active Member
Καλησπέρα, ναι για 5 θα έλεγα, έχω ακούσει πως πρέπει πρώτα να γινουν καρδιολογικές εξετάσεις, ισχύει ?

η μινοξυδιλη σε χαπι ειναι απο τα παλαιοτερα φαρμακα για την μειωση της πιεσης , οποτε αν η πιεση σου ειναι χαμηλη εκ φυσεως μπορει να υπαρξει προβλημα να αισθανθεις οτι σου εχει πεσει η πιεση παραπανω . Η αν παιρνεις καποιο φαρμακο αντι-υπερτασικο πρεπει να μιλησεις με τον καρδιολογο να σου πει γνωμη .

Συνηθως (δεν ειμαι γιατρος οτι εχω ακουσει λεω ) , ξεκινανε με μικροτερη δοση να δουν οτι ολα ειναι οκ και μετα την ανεβαζουν στα 5 mg οπως γραφετε παραπανω . Γενικα το ξεκινας , και αν τις πρωτες μερες δεν εχεις καποια παρενεργεια , που τι μπορει να ειναι , καμια ταχυκαρδια , καποια πτωση πιεσης κατι τετοιο τοτε δεν το συνεχιζεις . Αν δεν εχεις τιποτα , τοτε εισαι οκ .

Οι καρδιολογικες εξετασεις ,για μενα ειναι καλες και χωρις την περιπτωση μινοξυδιλης , τις κανεις για τσεκ απ , και με την ευκαιρια συζητας και με τον καρδιολογο της περιπτωση και σου δινει πιο επιστημονικη γνωμη .

bobby

Well-Known Member
Η ρύθμιση της πίεσης είναι πολύ σοβαρό κομμάτι. Εγώ που κάποια στιγμή η δόση του φαρμάκου αποδείχθηκε μεγάλη είχα ζαλάδες και δυσφορία. Όταν την μείωσα στο μισο (μετά από ιατρική συμβουλή) ήρθα στα ίσα μου. Αντίστοιχο πράγμα συμβαινει με την oral mino. Θέλει προσοχή το θέμα.

Wanderer

Active Member
συμφωνα με αλλο ιατρο η λατανοπροστη δεν κανει τιποτα, ειδικα το 0.005 που ειχε σε 100ml διαλυμμα.

και στο φαρμακειο που αγορασα το borafex μου ειπαν δεν θα εχω προβλημα με την αποτομη διακοπη της latanoprost.

Quarantine

Active Member
συμφωνα με αλλο ιατρο η λατανοπροστη δεν κανει τιποτα, ειδικα το 0.005 που ειχε σε 100ml διαλυμμα.

και στο φαρμακειο που αγορασα το borafex μου ειπαν δεν θα εχω προβλημα με την αποτομη διακοπη της latanoprost.
Έχεις φάει κόλλημα με το μποταφεξ για κάποιο λόγο ενώ σε είπαμε όλοι πως είναι η χειρότερη μινοξ.Σε είπα πάρε αξελαν θα με θυμηθείς, απορροφάται κατευθείαν σαν το ριγκειν,το μπότα είναι λαδιλα.

Μπλουζα