108 grafts/cm

danceworld_2001

Well-Known Member
Φιλε μου θα μπορουσες να τοποθετηθεις για τις περιπτωσεις δυο παιδιών εδώ, bouklas και krhtikos που είχαν απώλεια μεταμοσχευμένων μαλλιών ακριβώς 9 μήνες μετά την μμ? Ίσως υπάρχει και τρίτος, ο giwrgos athina.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

έχω παρακολουθήσει διαγωνίως το διάλογο αλλά είναι αδύνατον να τοποθετηθώ με ακρίβεια γιατί πρέπει να τους δω από κοντά, να ξέρω το ιστορικό τους κτλ κτλ. Γενικά είναι πολλοί οι λόγοι για να αποτύχει μια μ.τ. και μόλις ανέφερα έναν τέτοιο σοβαρό λόγο.

tropheus

Well-Known Member
danceworld_2001 είπε:
Τα λογια του dermatologist βλεπω να ειναι κοντα στην δικη μου θεωρια περι απωλειας μεταμοσχευμενων μαλλιων σε κρητικο και μπουκλα.

Τον κρητικό τον είδαν από κοντά έμπειροι γιατροί σπό την D*I αλλά και μίλησε και με άλλους μεγάλους γιατρούς και κανένας δε του διατύπωσε την άποψη ότι τα έχασε για το λόγο που λες dance και βέβαια όχι για αυτό που λέει ο ίδιος ο Γεω**υ.
Είναι προφανές ότι ο λόγος που τα έχασαν πιθανώς και τα 3 παιδιά αφού πρώτα φύτρωσαν δεν είναι εξαιτίας κάποιας λάθος τεχνικής γιατί θα το είχε διατυπώσει έστω και ένας γιατρός στον κρητικό.
Ο Γεω**υ κάνει και πολλές μμ στην Ισπανία και από όσα βλέπω στο Ισπανικό φόρουμ δεν αναφέρονται παρόμοια περιστατικά...

Έχει να κάνει με λάθη που έγιναν στην Κύπρο (πιθανώς υγειονομικά). Δεν μπορώ να βρω άλλη λογική εξήγηση...
Εκτός και αν ο Γεω**υ είναι τόσο κακός γιατρός (γιατί κακός επιχειρηματίας είναι 100%) που δεν το πιστεύω.

Reve

Active Member
Παιδιά το PRP δεν βοηθάει ώστε να αναπτυχθεί καινούργιο αιματολογικό δίκτυο? Μπορεί να είναι και τέρμα άσχετο δε ξέρω..

danceworld_2001

Well-Known Member
Κακος γιατρος ουτε εγω πιστευω πως ειναι, για το αλλο ισως εχεις δικιο. Πολυ πιθανον αυτο που λες να ειναι, απλα δεν μπορω να βρω αλλες αναφορες για να πεις εγινε ξανα. Εφοσον υπηρξε φυτρωση κομπλε, φλεγμονη δεν υπαρχει, η πληρης και πραγματικη εξηγηση με 100% επιστημονικη τεκμηριωση παραμενει ακομη μυστηριο που πρεπει ομως να επιλυθει.

Επισης φιλε dermatologist, εχεις δει η διαβασει ποτε παρομοια περιστατικα με τα παιδια αυτα; Αν ναι τι ειχε συμβει;

danceworld δεν έχω μεγάλη εμπειρία που δεν ξεπερνά τα 3 χρόνια και έχω πάρα πολλά να μάθω, στου κασιδη το κεφάλι :) . Ωστόσο έχω δει αρκετές αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις, απο μολύνσεις και νεκρώσεις ως λάθος φορά τοποθέτησης των τριχοθυλακίων, απώλεια μοσχευμάτων, απαισιες αισθητικές λύσεις, τρομερές ουλές (για FUT) κτλ Η δε ψυχολογική διάθεση των παθόντων ήταν στο ναδίρ.
Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη τέχνη και οι λόγοι για να αποτύχει είναι πάρα πολλοί. Όπως είπα και πριν, οι νέοι χειρούργοι μαθαίνουν (αναγκαστικά) πάνω στα κεφάλια των ασθενών, πάντα με επίβλεψη, (υποθέτω). Οπότε πρέπει να υπολογιστεί και αυτό στους παράγοντες λάθους.

Δεν συμπεριλαμβάνω την ανορθόδοξη τακτική που εφαρμόζουν κάποιοι χειρούργοι να χρησιμοποιούν μοσχέυματα πέραν από την ασφαλή ζώνη μαλλιών (norwood 7). Τα μοσχεύματα αυτά είναι καταδικασμένα να πέσουν μετά από κάποιο χρονικό αφού είναι γενετικά προγραμματισμένο να γίνει αυτό.

Δημητρης38

Active Member
dermatologist εγω εκανα μ/μ πριν πολλα χρονια και ενω ειχα ικανοποιητικη πυκνοτητα μαμα μαλλιων.
Μετα απο 10 χρονια οταν ξεκινησα να χανω επιθετικα τα μαλλια μου και να σχηματιζεται η φαλακρα εχασα και ενα πολυ μεγαλο ποσοστο μοσχευματων που βρισκονταν αναμεσα σε αυτα. Μηπως το θεμα ειναι οργανικο και δεν εχει σχεση με ιατρικες μεθοδους που εφαρμοζονται στην ωρα του χειρουργειου ?

Και ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι μαθαινουμε ολη την αληθεια απο τις κλινικες που ειδικευονται στις συγκεκριμενες χειρουργικες επεμβασεις ?

Panos1982

Well-Known Member
Εκανα μια μετρηση τριχων δυστηχως δε μπορεσα θυλακων ( οχι εγω το ατομο που μετρουσε βασικα, μπερδευοταν οταν πηγαινε να μετρησει θυλακες, στις τριχες ηταν πιο ευκολο) οποτε σημαδεψα μια περιοχη κ σχηματησα ενα τετραγωνο 1cm² που εχει μονο μεταμοσχευμενες τριχες στο δελτα των κροταφων κ η πυκνοτητα που εχω σε αριθμο τριχων ειναι 62-68, ο αριθμος δεν ειναι συγκεκριμενος για τον λογο οτι αν μετρησουμε τις τριχες εντος του τετραγωνου που σχηματιστηκε ειναι 62 αλλα αν βαλουμε κ τις τριχες που πατανε επανω στις γραμμες του τετραγωνου γινονται 68.
Θυλακες δεν μετρηθηκαν.... αλλα θεωρω οτι ειναι ~50 ισως κ πιο πολλοι....
Αν αλλοι εχουν κανει καποια μετρηση στο δικο τους κεφαλι ας την ανεβασουν να δουμε τι παιζει με τους αριθμους...

Δημητρης38 είπε:
dermatologist εγω εκανα μ/μ πριν πολλα χρονια και ενω ειχα ικανοποιητικη πυκνοτητα μαμα μαλλιων.
Μετα απο 10 χρονια οταν ξεκινησα να χανω επιθετικα τα μαλλια μου και να σχηματιζεται η φαλακρα εχασα και ενα πολυ μεγαλο ποσοστο μοσχευματων που βρισκονταν αναμεσα σε αυτα. Μηπως το θεμα ειναι οργανικο και δεν εχει σχεση με ιατρικες μεθοδους που εφαρμοζονται στην ωρα του χειρουργειου ?

Και ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι μαθαινουμε ολη την αληθεια απο τις κλινικες που ειδικευονται στις συγκεκριμενες χειρουργικες επεμβασεις ?

Πως γνωρίζεις ότι αυτά που σου έπεσαν ήταν μοσχεύματα και όχι μαλλιά που έπεσαν λόγω γενετικής προδιάθεσης για ΑΓΑ, αν τα μοσχεύματα εμφυτεύτηκαν αναμεσά τους, όπως λες; Πολύ πιο πιθανό θεωρώ το ενδεχόμενο να έχασες τα μαλλιά που ούτως ή άλλως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.
Μετά από κάποια χρόνια μπορεί να χαθούν μοσχεύματα ΜΟΝΟ όμως όταν προέρχονται από την μη ασφαλή ζώνη (norwood 7) και αυτό οφείλεται στην ασυνειδησία του χειρούργου που προσπαθεί να τοποθετήσει περισσότερα μοσχεύματα (άρα και περισσότερα $) πολλά από τα οποία όμως είναι μη μόνιμα.

Για την δεύτερη ερώτηση δυστυχώς δεν έχω απάντηση ούτε υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο κανόνων που να δεσμεύει νομικά τον χειρούργο από όσο γνωρίζω.

Panos1982 είπε:
Εκανα μια μετρηση τριχων δυστηχως δε μπορεσα θυλακων ( οχι εγω το ατομο που μετρουσε βασικα, μπερδευοταν οταν πηγαινε να μετρησει θυλακες, στις τριχες ηταν πιο ευκολο) οποτε σημαδεψα μια περιοχη κ σχηματησα ενα τετραγωνο 1cm² που εχει μονο μεταμοσχευμενες τριχες στο δελτα των κροταφων κ η πυκνοτητα που εχω σε αριθμο τριχων ειναι 62-68, ο αριθμος δεν ειναι συγκεκριμενος για τον λογο οτι αν μετρησουμε τις τριχες εντος του τετραγωνου που σχηματιστηκε ειναι 62 αλλα αν βαλουμε κ τις τριχες που πατανε επανω στις γραμμες του τετραγωνου γινονται 68.
Αν αλλοι εχουν κανει καποια μετρηση στο δικο τους κεφαλι ας την ανεβασουν να δουμε τι παιζει με τους αριθμους...

Αν το άτομο που λές, έχει μετρήσει σωστα, τότε για 68-70 τρίχες αντιστοιχούν περίπου 35 τριχοθυλάκια ανα cm2 δηλ μια μέτρια πυκνότητα.
Υπολόγισε ότι αντιστοιχούν περίπου δύο τρίχες ανα τριχοθυλάκιο που προέρχεται από την ασφαλή ζώνη του κεφαλιού.

Δημητρης38

Active Member
dermatologist είπε:
Δημητρης38 είπε:

Πως γνωρίζεις ότι αυτά που σου έπεσαν ήταν μοσχεύματα και όχι μαλλιά που έπεσαν λόγω γενετικής προδιάθεσης για ΑΓΑ, αν τα μοσχεύματα εμφυτεύτηκαν αναμεσά τους, όπως λες; Πολύ πιο πιθανό θεωρώ το ενδεχόμενο να έχασες τα μαλλιά που ούτως ή άλλως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.
Μετά από κάποια χρόνια μπορεί να χαθούν μοσχεύματα ΜΟΝΟ όμως όταν προέρχονται από την μη ασφαλή ζώνη (norwood 7) και αυτό οφείλεται στην ασυνειδησία του χειρούργου που προσπαθεί να τοποθετήσει περισσότερα μοσχεύματα (άρα και περισσότερα $) πολλά από τα οποία όμως είναι μη μόνιμα.

Για την δεύτερη ερώτηση δυστυχώς δεν έχω απάντηση ούτε υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο κανόνων που να δεσμεύει νομικά τον χειρούργο από όσο γνωρίζω.

Panos1982 είπε:

Αν το άτομο που λές, έχει μετρήσει σωστα, τότε για 68-70 τρίχες αντιστοιχούν περίπου 35 τριχοθυλάκια ανα cm2 δηλ μια μέτρια πυκνότητα.
Υπολόγισε ότι αντιστοιχούν περίπου δύο τρίχες ανα τριχοθυλάκιο που προέρχεται από την ασφαλή ζώνη του κεφαλιού.

Θα σου πω πως το γνωριζω οτι μου πεσανε τα μοσχευματα.

1ον) Γιατι το σημειο που εγινε η επεμβαση και τοποθετηθηκαν τα μοσχευματα ...γυαλισε και ειναι εντελως φαλακρο.

2ον) Γιατι οι τριχες των μοσχευματων ηταν διαφορετικες απο τα μαλλια που ηδη πρυπηρχαν οποτε ηταν ευκολο για εμενα τοσα χρονια να τα γνωριζω, να τα καταλαβαινω και να θυμαμαι που ηταν.

3ον) Γιατι φαινονται οι ουλες απο την επεμβαση της τοποθετησης των μοσχευματων στο δερμα. Το ελεγξε και ο δερματολογος μου και μου ειπε οτι οντως στα σημεια αυτα εγινε επεμβαση.

4ον) Οι γραμμες των στριπ φαινονται ακομα και ειναι σε safe area.

Θεωρησε το 100% βεβαιο και αληθες αυτο που σου γραφω οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο μοσχευματων απο τα 10 χρονια που εκανα τις επεμβασεις και μετα... εξαφανιστηκε.

Υπαρχουν περιπτωσεις αναλογες με την δικη μου?
Μπορεις να δωσεις μια λογικη - επιστημονικη εξηγηση στο τι μπορει να εχει συμβει? Αναλογιζομενος παντα αυτο που υποστηριζουν οι κλινικες οτι τα μαλλια της μεταμοσχευσης δεν πεφτουν ποτε !!!!!

μου φαίνεται κάπως περίεργο να πέσουν -και- τα μοσχεύματα (αν έχω καταλάβει καλά) αλλά συμβαίνει ενίοτε, αν και σπάνια. Σε λίγες περιπτώσεις αν και έχουν μεταφυτευτεί από την ασφαλή ζώνη και έχουν φυτρώσει κανονικά, συμβαίνει να χαθούν αλλά τότε εντοπίζουμε αραίωση και στην ασφαλή ζώνη. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο οτι είχες DUPA, diffuse unpatterned alopecia η οποία όμως δεν διαγνώστηκε από τον χειρούργο ή απλώς στό ότι είχες την γενετική ατυχία να χάσεις μαλλιά και απο την ασφαλή, λεγόμενη ζώνη.
Στην τελευταία περίπτωση πράγματι χάνεται ένα μέρος από τα μοσχεύματα αλλά όχι όλα.

Απώλεια μοσχευμάτων κάποιες φορές παρατηρείται και σε άτομα άνω των 65-70 ετών, (ο πανδαμάτωρ Χρόνος :) ), το γράφω αυτό γιατί δεν γνωρίζω την ηλικία σου

Συμβουλεύτηκες την κλινική που έκανες μεταμόσχευση τριχοθυλακίων;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Δημητρης38

Active Member
dermatologist είπε:
μου φαίνεται κάπως περίεργο να πέσουν -και- τα μοσχεύματα (αν έχω καταλάβει καλά) αλλά συμβαίνει ενίοτε, αν και σπάνια. Σε λίγες περιπτώσεις αν και έχουν μεταφυτευτεί από την ασφαλή ζώνη και έχουν φυτρώσει κανονικά, συμβαίνει να χαθούν αλλά τότε εντοπίζουμε αραίωση και στην ασφαλή ζώνη. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο οτι είχες DUPA, diffuse unpatterned alopecia η οποία όμως δεν διαγνώστηκε από τον χειρούργο ή απλώς στό ότι είχες την γενετική ατυχία να χάσεις μαλλιά και απο την ασφαλή, λεγόμενη ζώνη.
Στην τελευταία περίπτωση πράγματι χάνεται ένα μέρος από τα μοσχεύματα αλλά όχι όλα.

Απώλεια μοσχευμάτων κάποιες φορές παρατηρείται και σε άτομα άνω των 65-70 ετών, (ο πανδαμάτωρ Χρόνος :) ), το γράφω αυτό γιατί δεν γνωρίζω την ηλικία σου

Συμβουλεύτηκες την κλινική που έκανες μεταμόσχευση τριχοθυλακίων;

Η Κλινικη μου ειπε αυτο που μου εγραψες και εσυ.
Οτι εχασα μαλλια που προυπηρχαν της επεμβασης και νομιζω οτι ειναι τα μεταμοσχευμενα. Τους εξηγησα οτι εχει γυαλισει δεν υπαρχει τιποτα.. και μου ειπανε να περασω μια βολτα να με δουνε κτλ κτλ.

Η Δοτρια ζωνη μου ειναι πολυ καλη.
Εχε υποψην την περιπτωση μου γιατι ειμαι απο τους πρωτους που εκανα μ/μ (πριν 15 περιπου χρονια).
Στο Μελλον ισως συναντησεις και αλλες περιπτωσεις σαν την δικη μου(δεν σου το ευχομαι καθολου).

Ειμαι πολυ νεοτερος απο την ηλικια που αναγραφεις :-/
Ευχαριστω για το ενδιαφερον !!!

Αυτό που σου λέω εγω (και η κλινική σου) συμβαίνει στο 90 + % των περιπτώσεων που γίνεται εμφύτευση ανάμεσα σε υπάρχοντα τριχοθυλάκια, δηλαδή πύκνωση. Από πριν γνωρίζει ο χειρούργος ότι τα τριχοθυλάκια αυτά θα υποστούν αποπτωση κάποια στιγμή και φυσικά το λαμβάνει υπ' όψιν για το masterplan που προτείνει στον υποψήφιο ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνεται ότι μπορεί να εμφανίσει αργότερα αραίωση στα *φυσικά" μαλλιά του και με βάση το τριχοριζόγραμμα και άλλες τεχνικές να υπολογιστεί χονδρικά και η διάρκεια ζωής τους.
Χωρίς όμως επίσκεψη και εξέταση δεν μπορεί να βγεί ασφαλές συμπέρασμα για το τί έχει γίνει. Οπότε κατ' αρχάς καλώς σου απάντησε η κλινική σου.

Για πόσα χρόνια διατήρησες τα μοσχεύματα και αν θυμάσαι τί κλίμακα Norwood ήσουν όταν έκανες τη μεταμόσχευση; Έγινε σε μια συνεδρία ή σε περισσότερες;

Δημητρης38

Active Member
dermatologist είπε:
Αυτό που σου λέω εγω (και η κλινική σου) συμβαίνει στο 90 + % των περιπτώσεων που γίνεται εμφύτευση ανάμεσα σε υπάρχοντα τριχοθυλάκια, δηλαδή πύκνωση. Από πριν γνωρίζει ο χειρούργος ότι τα τριχοθυλάκια αυτά θα υποστούν αποπτωση κάποια στιγμή και φυσικά το λαμβάνει υπ' όψιν για το masterplan που προτείνει στον υποψήφιο ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνεται ότι μπορεί να εμφανίσει αργότερα αραίωση στα *φυσικά" μαλλιά του και με βάση το τριχοριζόγραμμα και άλλες τεχνικές να υπολογιστεί χονδρικά και η διάρκεια ζωής τους.
Χωρίς όμως επίσκεψη και εξέταση δεν μπορεί να βγεί ασφαλές συμπέρασμα για το τί έχει γίνει. Οπότε κατ' αρχάς καλώς σου απάντησε η κλινική σου.

Για πόσα χρόνια διατήρησες τα μοσχεύματα και αν θυμάσαι τί κλίμακα Norwood ήσουν όταν έκανες τη μεταμόσχευση; Έγινε σε μια συνεδρία ή σε περισσότερες;

Δεν ειχα κανενα προβλημα αραιωσης.
Εκανα πυκνωση σε ολο το κεφαλι με την προυποθεση οπως μου ειχε πει ο γιατρος που με ειδε τοτε..να μην δω ποτε στην ζωη μου φαλακρο το κεφαλι μου. Στην ουσια και με απλα λογια δεν ειχα προβλημα τριχοπτωσης αλλα Ψυχολογικο και βλακειας που πηρα την συγκεκριμενη αποφαση διαισθανομενος λογω κληρονομικοτητας οτι καποια στιγμη θα δω τα μαλλια μου να εξαφανιζονται.

Σε περισσοτερες απο μια συνεδριες εγινε και τα ειχα για 10 χρονια.... μετα απο 10 χρονια και ενω αραιωνε επιθετικα το κεφαλι μου αρχισα να χανω και μοσχευματα... με αποτελεσμα στα επομενα 5 χρονια (15 χρονια μετα την επεμβαση) να μην βρισκω ενα πολυ μεγαλο ποσοστο και απο αυτα που ειχα φυτεψει.

Αξιοπερίεργο τό ότι δεν είχες αραίωση από ΑΓΑ και όμως πήγες να κάνεις μεταμόσχευση τρ/κίων. Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ μου. Δεν είχες καν υποχώρηση της hairline? Πόσων χρόνων ήσουν όταν πήρες αυτή την απόφαση;

Επίσης περίεργο το ότι διαισθάνθηκες ότι θα χάσεις τα μαλλιά σου. (οπότε λειτούργησες προληπτικά; )

Η τωρινή σου κατάσταση έχει σχέση με ΑΓΑ; Kατηγοριοποιείται πουθενά στην κλίμακα Norwood ή είναι πιο διάχυτη;

Δημητρης38

Active Member
Δες το θρεντ "Repair Μεταμοσχευση" ... ο συγκεκριμενος εχει κανει ηδη 2 (αν θυμαμαι καλα) και ετοιμαζεται για 3η.
Ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα θα γνωρισεις πολλους σαν εμενα αν δραστηροποιηθεις επαγγελματικα στον χωρο των μ/μ.

Δεν ειχα υποχωρηση της Hairline οχι.
Αν θυμαμαι καλα πρεπει να ημουν στα 20 χρονων.
Το διαισθανθηκα και επαληθευτηκα...ολοι στην οικογενεια μου ειναι φαλακροι γνωριζα οτι δεν ειχα καμια ελπιδα.

Γλομπος ειμαι με λιγες τριχουλες μεταμοσχευσης που πετανε σαν βελονιτσες... πρεπει να εισαι παρατηρητικος για να τις εντοπισεις.

Ειναι που μου υποσχεθηκαν οτι δεν θα μεινω ποτε φαλακρος και με βαλανε σε 3 ημερες απο την συναντηση μας σε Χειρουργειο ... καταλαβες?

2 εκ δραχμες τοτε... 2.000 μοσχευματα... Ντειβιντ Κοπερφιλντ.... Χαθηκαν !!!

Δεν είναι ασυνήθιστο να ζητούν τη συμβουλή των κλινικών μεταμόσχευσης νέοι που φοβούνται ότι θα χάσουν τα μαλλιά τους ή βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ΑΓΑ, έχω δεί 2-3 τέτοιες περιπτώσεις. Τα μεγάλα Norwood πολύ συχνά ξεκινούν από το τέλος της εφηβείας με σταδιακά αυξανόμενη επιθετικότητα αλλά σταθεροποιούνται συνήθως στα 30-κάτι.

Ωστόσο οι υπεύθυνες κλινικές ΔΕΝ πραγματοποιούν μεταμοσχεύσεις τριχοθυλακίων σε εικοσάρηδες. Γενικά οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κατ' αρχάς άνω των 25 χρόνων ώστε να έχει φανεί σε κάποιο βαθμό η πορεία της ΑΓΑ και να είναι πιο κοντά στις μελλοντικές ανάγκες το master plan για την μ.τ. λαμβάνοντας υπ' όψιν και ότι δεν πρέπει να εξαντληθεί πρόωρα η δότρια.

Υποψιάζομαι ότι βιάστηκες πολύ. Η επέμβαση προφανώς πέτυχε τον βραχυπρόθεσμο στόχο της αφού επέζησαν τα μοσχεύματα για κάποια χρόνια αλλά η έλλειψη σωστού master plan φαίνεται τώρα. Στη θέση σου θα πήγαινα άμεσα στην κλινική που με χειρούργησαν για να ζητήσω εξηγήσεις.

giwrgos athina

Active Member
Dermatologist και μενα μου κανανε μεταμοσχευση ενω ημουν 20 χρονων αλλα ειχα φτασει μεγαλο norwood 4ν αγκιξα και 5..Μετα απο 2 χρονια ξανακανω στα 23 μου στην κυπρο...Και μεχρι τς 25 θα εχω ξανακανει αλλη μια...Μπηκα σε αυτο το τρυπακι γιατι πιστεψα οτι εχει ολοκληρωθει κατα 80%σε μενα...

giwrgos athina, υποθέτω ότι το συμπέρασμα για το κατα πόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ολοκλήρωσης της ΑΓΑ το έβγαλε ο χειρούργος σου μετά από επισταμένη έρευνα και όχι εσύ.
Από αυτό τον πλανήτη είμαι, ξέρω ότι πολλές κλινικές τραβάνε από το μανίκι τους υποψήφιους για τα $, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.
Γενικά ένας εικοσάρης με norwood 4 ή 5 είναι πολύ πιθανόν ότι θα καταλήξει στην κλίμακα 6 ή 7 σε λίγα χρόνια. Σε αυτή την περίοδο της ηλικίας ήδη με μεγάλο norwood η επιθετικότητα της ΑΓΑ είναι μεγάλη και οι ελπίδες για σταθεροποίηση είναι πολύ λίγες. Υποθέτω ότι αυτό θα έχει προγνωστεί στο master plan σου.
Οι μεταμοσχεύσεις τριχοθυλακίων μπορούν να αποδώσουν αισθητικώς καλό αποτέλεσμα ως το όριο του Norwood 5A. Στις κλίμακες 6 & 7 τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Υπάρχουν βέβαια και πολύ λίγες εξαιρέσεις εδώ και εκεί αλλα είναι "λαχείο".
Επίσης βρίσκω εντελώς παράλογο να έχει εξαντλήσει κάποιος την δότρια ζώνη του ως τα 25.

giwrgos athina

Active Member
Dermatologist οντως ναι το συμπερασμα το εβγαλε ο χειρουργος..Μου ειπε βεβαια οτι στο μελλον θα καταιβει και λιγα λογια το crown μου και οτι παω για norwood 6.Ημουν ηδη ομως norwood 5 οποτε δεν εβρισκα λογο να περιμενω και αλλα χρονια να δω πως θα εξελιχθει..Ιστορικο norwood 7δεν θυμαμαι να εχουμε καποιον στην οικογενεια μονο ο παππους μου απο την μερια του πατερα μου οπως επισεις και ο αδερφος του παππου μου ηταν καθαρη 6αρηδες και πιστευω οτι σε αυτους εμοιασα...Παρολο αυτα για να μπαλωσω καπως το προβλημα σκοπευω στο μελλον να παρω grafts απο μουσι,στηθος ,εφηβαιο..Δυστηχως δεν φτανει η δοτρια με τιποτα το γνωριζω αυτο...Δεν εχω μετανιωσει μεχρι στιγμης που εκανα της μεταμοσχευσης γιατι χωρις αυτες θα ημουν πολυ χειροτερα..

Μπλουζα