danceworld_2001
Well-Known Member
Φιλε μου θα μπορουσες να τοποθετηθεις για τις περιπτωσεις δυο παιδιών εδώ, bouklas και krhtikos που είχαν απώλεια μεταμοσχευμένων μαλλιών ακριβώς 9 μήνες μετά την μμ? Ίσως υπάρχει και τρίτος, ο giwrgos athina.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
danceworld_2001 είπε:Τα λογια του dermatologist βλεπω να ειναι κοντα στην δικη μου θεωρια περι απωλειας μεταμοσχευμενων μαλλιων σε κρητικο και μπουκλα.
Δημητρης38 είπε:dermatologist εγω εκανα μ/μ πριν πολλα χρονια και ενω ειχα ικανοποιητικη πυκνοτητα μαμα μαλλιων.
Μετα απο 10 χρονια οταν ξεκινησα να χανω επιθετικα τα μαλλια μου και να σχηματιζεται η φαλακρα εχασα και ενα πολυ μεγαλο ποσοστο μοσχευματων που βρισκονταν αναμεσα σε αυτα. Μηπως το θεμα ειναι οργανικο και δεν εχει σχεση με ιατρικες μεθοδους που εφαρμοζονται στην ωρα του χειρουργειου ?
Και ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι μαθαινουμε ολη την αληθεια απο τις κλινικες που ειδικευονται στις συγκεκριμενες χειρουργικες επεμβασεις ?
Panos1982 είπε:Εκανα μια μετρηση τριχων δυστηχως δε μπορεσα θυλακων ( οχι εγω το ατομο που μετρουσε βασικα, μπερδευοταν οταν πηγαινε να μετρησει θυλακες, στις τριχες ηταν πιο ευκολο) οποτε σημαδεψα μια περιοχη κ σχηματησα ενα τετραγωνο 1cm² που εχει μονο μεταμοσχευμενες τριχες στο δελτα των κροταφων κ η πυκνοτητα που εχω σε αριθμο τριχων ειναι 62-68, ο αριθμος δεν ειναι συγκεκριμενος για τον λογο οτι αν μετρησουμε τις τριχες εντος του τετραγωνου που σχηματιστηκε ειναι 62 αλλα αν βαλουμε κ τις τριχες που πατανε επανω στις γραμμες του τετραγωνου γινονται 68.
Θυλακες δεν μετρηθηκαν.... αλλα θεωρω οτι ειναι ~50 ισως κ πιο πολλοι....
Αν αλλοι εχουν κανει καποια μετρηση στο δικο τους κεφαλι ας την ανεβασουν να δουμε τι παιζει με τους αριθμους...
dermatologist είπε:Δημητρης38 είπε:dermatologist εγω εκανα μ/μ πριν πολλα χρονια και ενω ειχα ικανοποιητικη πυκνοτητα μαμα μαλλιων.
Μετα απο 10 χρονια οταν ξεκινησα να χανω επιθετικα τα μαλλια μου και να σχηματιζεται η φαλακρα εχασα και ενα πολυ μεγαλο ποσοστο μοσχευματων που βρισκονταν αναμεσα σε αυτα. Μηπως το θεμα ειναι οργανικο και δεν εχει σχεση με ιατρικες μεθοδους που εφαρμοζονται στην ωρα του χειρουργειου ?
Και ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι μαθαινουμε ολη την αληθεια απο τις κλινικες που ειδικευονται στις συγκεκριμενες χειρουργικες επεμβασεις ?
Πως γνωρίζεις ότι αυτά που σου έπεσαν ήταν μοσχεύματα και όχι μαλλιά που έπεσαν λόγω γενετικής προδιάθεσης για ΑΓΑ, αν τα μοσχεύματα εμφυτεύτηκαν αναμεσά τους, όπως λες; Πολύ πιο πιθανό θεωρώ το ενδεχόμενο να έχασες τα μαλλιά που ούτως ή άλλως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.
Μετά από κάποια χρόνια μπορεί να χαθούν μοσχεύματα ΜΟΝΟ όμως όταν προέρχονται από την μη ασφαλή ζώνη (norwood 7) και αυτό οφείλεται στην ασυνειδησία του χειρούργου που προσπαθεί να τοποθετήσει περισσότερα μοσχεύματα (άρα και περισσότερα $) πολλά από τα οποία όμως είναι μη μόνιμα.
Για την δεύτερη ερώτηση δυστυχώς δεν έχω απάντηση ούτε υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο κανόνων που να δεσμεύει νομικά τον χειρούργο από όσο γνωρίζω.
Panos1982 είπε:Εκανα μια μετρηση τριχων δυστηχως δε μπορεσα θυλακων ( οχι εγω το ατομο που μετρουσε βασικα, μπερδευοταν οταν πηγαινε να μετρησει θυλακες, στις τριχες ηταν πιο ευκολο) οποτε σημαδεψα μια περιοχη κ σχηματησα ενα τετραγωνο 1cm² που εχει μονο μεταμοσχευμενες τριχες στο δελτα των κροταφων κ η πυκνοτητα που εχω σε αριθμο τριχων ειναι 62-68, ο αριθμος δεν ειναι συγκεκριμενος για τον λογο οτι αν μετρησουμε τις τριχες εντος του τετραγωνου που σχηματιστηκε ειναι 62 αλλα αν βαλουμε κ τις τριχες που πατανε επανω στις γραμμες του τετραγωνου γινονται 68.
Θυλακες δεν μετρηθηκαν.... αλλα θεωρω οτι ειναι ~50 ισως κ πιο πολλοι....
Αν αλλοι εχουν κανει καποια μετρηση στο δικο τους κεφαλι ας την ανεβασουν να δουμε τι παιζει με τους αριθμους...
Αν το άτομο που λές, έχει μετρήσει σωστα, τότε για 68-70 τρίχες αντιστοιχούν περίπου 35 τριχοθυλάκια ανα cm2 δηλ μια μέτρια πυκνότητα.
Υπολόγισε ότι αντιστοιχούν περίπου δύο τρίχες ανα τριχοθυλάκιο που προέρχεται από την ασφαλή ζώνη του κεφαλιού.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
dermatologist είπε:μου φαίνεται κάπως περίεργο να πέσουν -και- τα μοσχεύματα (αν έχω καταλάβει καλά) αλλά συμβαίνει ενίοτε, αν και σπάνια. Σε λίγες περιπτώσεις αν και έχουν μεταφυτευτεί από την ασφαλή ζώνη και έχουν φυτρώσει κανονικά, συμβαίνει να χαθούν αλλά τότε εντοπίζουμε αραίωση και στην ασφαλή ζώνη. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο οτι είχες DUPA, diffuse unpatterned alopecia η οποία όμως δεν διαγνώστηκε από τον χειρούργο ή απλώς στό ότι είχες την γενετική ατυχία να χάσεις μαλλιά και απο την ασφαλή, λεγόμενη ζώνη.
Στην τελευταία περίπτωση πράγματι χάνεται ένα μέρος από τα μοσχεύματα αλλά όχι όλα.
Απώλεια μοσχευμάτων κάποιες φορές παρατηρείται και σε άτομα άνω των 65-70 ετών, (ο πανδαμάτωρ Χρόνος), το γράφω αυτό γιατί δεν γνωρίζω την ηλικία σου
Συμβουλεύτηκες την κλινική που έκανες μεταμόσχευση τριχοθυλακίων;
dermatologist είπε:Αυτό που σου λέω εγω (και η κλινική σου) συμβαίνει στο 90 + % των περιπτώσεων που γίνεται εμφύτευση ανάμεσα σε υπάρχοντα τριχοθυλάκια, δηλαδή πύκνωση. Από πριν γνωρίζει ο χειρούργος ότι τα τριχοθυλάκια αυτά θα υποστούν αποπτωση κάποια στιγμή και φυσικά το λαμβάνει υπ' όψιν για το masterplan που προτείνει στον υποψήφιο ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνεται ότι μπορεί να εμφανίσει αργότερα αραίωση στα *φυσικά" μαλλιά του και με βάση το τριχοριζόγραμμα και άλλες τεχνικές να υπολογιστεί χονδρικά και η διάρκεια ζωής τους.
Χωρίς όμως επίσκεψη και εξέταση δεν μπορεί να βγεί ασφαλές συμπέρασμα για το τί έχει γίνει. Οπότε κατ' αρχάς καλώς σου απάντησε η κλινική σου.
Για πόσα χρόνια διατήρησες τα μοσχεύματα και αν θυμάσαι τί κλίμακα Norwood ήσουν όταν έκανες τη μεταμόσχευση; Έγινε σε μια συνεδρία ή σε περισσότερες;