τριχοπτωση απο εντονη στεναχωρια

weznem

Well-Known Member
maraki 28 είπε:
Τι είναι αυτό pithika ; weznem ρίξε με κι άλλο!! :p δεν ξέρω, τι μπορώ όμως να κάνω για να προλάβω το υπόλοιπο στα φρύδια και τις βλεφαρίδες; :(

φανταζομαι κορτιζονες ενεσιμες η σε αλοιφη σου ειχαν δωσει?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pithikas

Well-Known Member
ειναι μια ουσια η οποια χρησιμοποιειται για την επανεκφυση βλεφαριδων και δοκιμαζεται με σκοπο να βγει και για τα μαλλια (νομιζω και φρυδια) αλλα δεν ξερω αν και ποτε κυκλοφορησει googlare λαταναπροστ θα βρεις πολυ υλικο (η ομορφια δεν ειναι στις τριχες ειναι στην ψυχη :))

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
maraki 28 είπε:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Έξι μήνες μετά και σκέφτηκα πως πρέπει να γράψω τα αποτελέσματα μου.Τα μαλλιά έπεσαν όλα.Ξεκίνησα ομοιοπαθητική,την οποία σταμάτησα αμέσως γιατί κουράστηκα ψυχολογικά με τους γιατρούς και τα χάπια.Πλέον φοράω μαντήλι.Βρήκα κάποιον γιατρό ειδικό για τα αυτοάνοσα, έκανα κάποιες εξετάσεις για να δούμε τι συστατικά λείπουν από το οργανισμό μου και μου έδωσε αγωγή με βιταμίνες και διατροφή.Το θέμα όμως τώρα δεν είναι τα μαλλιά, αλλά τα φρύδια.Παρατήρησα κάποια κενά(δεν είναι ιδέα μου).Έχει κάποιος να με συμβουλεύσει κάτι παραπάνω; Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και πάλι έναν άνθρωπο που γνώρισα εδώ στο φόρουμ και με βοήθησε όσο δε με έχουν στηρίξει φίλοι και συγγενείς!

Χρόνια πολλά maraki, λίγο άτυχη με τις τρίχες...
Προφανώς και δεν πρόκειται πλέον για Α.Α, οπότε το 99% των όσων αναφέρουμε στο φόρουμ θα περάσουν και δεν θ αγγίξουν καν.

Γενικά σε αυτοάνοσα νοσήματα, ή πρέπει να πέσεις σε πολύ γάτα γιατρό για να βρεί τι φταίει, ή σε πολύ κ@λόφαρδο...
Από θεωρίες μπόλικες πάντως.
Για να είμαι ειλικρινής, βιταμινούλες και διατροφούλα, όσο καλή και να είναι, δεν φαίνεται να έχει και πολύ τύχη.
Τέσπα, αν θες, εφόσον το ψάχνεις μέσα από γιατρούς, (στη συγκεκριμένη πάθηση καλά κάνεις) ρώτα αν κανένας από αυτούς έχει υπόψη του ή αν κάνει θεραπείες που αφορούν την λεγόμενη φωτοχημειοθεραπεία.(PUVA)
Χρησιμοποιούν ταυτόχρονα και ψωραλένιο για να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

Αν έχεις χάσει όλα σου τα μαλλιά και όχι απλά σε διάφορα σημεία όπως στην areata, ενδεχομένως να πρόκειται για alopecia totalis και παρόλο που η μέθοδος puva, γίνεται κυρίως για ψωρίαση, φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την πάθηση, εφόσον όμως πρόκειται για ανισορροπία του ενδοκρινολογικού συστήματος του ιδίου του δέρματος, μιας και βοηθάσει στην αναστολή της σύνθεσης του DNA.
Δηλαδή, μέσα στις πολλές και διάφορες δυστυχώς αυτοάνοσες παθήσεις, περιλαμβάνεται και το δέρμα.

Δεν γνωρίζω περισσότερα, ούτε το έχω ψάξει ιδιαίτερα, αλλά το είχα πετύχει σε κάποια αναζήτησή μου και απλά στο αναφέρω μήπως πάρεις καμία γνώμη από κάποιον ειδικό.
Είναι σχετικά φθηνή θεραπεία, αλλά αν δουλέψει θα πρέπει να επαναλαμβάνεται.

Εδώ πάντως ως μέθοδος έδειξε επανέκφυση.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3107953/

Γενικότερα εδώ
http://content.lib.utah.edu/utils/getfile/collection/cyprus/id/1198/filename/1332.pdf

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
maraki, αν έχεις σιγουρευτεί μέσω εξετάσεων ότι πρόκειται για αυτοάνοση - γυροειδής αλωπεκία και έχεις τη δυνατότητα για ταξιδάκι, εντός Ελλάδας βέβαια, (και όχι μαζί φυσικά, μην παρεξηγηθώ) στείλε μου pm.

maraki 28

New Member
Πάααααανε και οι βλεφαρίδες.. ;( Υπάρχει τουλάχιστον κανένας άλλος ή μόνο εγώ είμαι η άτυχη;Να μου πει πως το καλύπτει..Πάντα είχα ωραίο μαλλί,πυκνά φρύδια και πλούσιες βλεφαρίδες..Οπότε τώρα το πρόσωπο μου φαίνεται άδειο και είναι πολύ έντονη η διαφορά.. ;(

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
maraki, το είδα σήμερα και θυμήθηκα την περιπτωσή σου. Αφορα πάθηση alopecia universalis, όπου χάνεις τρίχες από παντού...

http://boston.cbslocal.com/2014/06/19/hairless-man-grows-full-head-of-hair-in-yale-arthritis-drug-trial/

Απ ότι διάβασα, το συγκεκριμένο φάρμακο (είναι για την Ρευματοειδής αρθρίτιδα) πήρε ήδη έγκριση από FDA (όχι για τα μαλλιά φυσικά) και θα κυκλοφορήσει από την Pfizer με ονομασία XELJANZ.

Απ ότι λέει η έρευνα, δεν είχε καμία παρενέργεια.

Απλά το αναφέρω να το έχεις στα υπόψη...

maraki 28

New Member
Gomi σε ευχαριστώ πολύ και μόνο που με θυμάσαι!Θα το συζητήσω με τη δερματολόγο μου,θα το ψάξω κι εγώ και ελπίζω να σας γράψω ότι είχα κάποια θετική εξέλιξη!

gomi λες να κανει τιποτα στην περιπτωση της αα, αν δοκιμασθει απο μη εχοντες ρευματοειδη αρθριτιδα λες να εχει παρενεργειες?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
stavros_1983 είπε:
gomi λες να κανει τιποτα στην περιπτωση της αα, αν δοκιμασθει απο μη εχοντες ρευματοειδη αρθριτιδα λες να εχει παρενεργειες?

Και η Α.Α. έχει μέχρι ένα βαθμό δράση του ανοσοποιητικού. Χωρίς αυτό εξάλλου, δεν θα υπήρχε φλεγμονή και χωρίς φλεγμονή δεν θα υπήρχε αυξημένη pgd2.
Νομίζω ναι, θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά όραλ, επειδή θα εξασθενήσει το ανοσοποιητικό, ρισκάρεις από μολύνσεις μέχρι καρκίνο. (Δεν είναι το μόνο που θα μπορούσε να βοηθήσει βέβαια στην Α.Α. και συνδέεται με καρκίνο. Πολλά άλλα φάρμακα στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για ίδια δράση.)

Το μόνο εμπόδιο και ίσως η διαφορά της Α.Α. από άλλου είδους αλωπεκίες, ΙΣΩΣ να είναι η ίνωση, η οποία δεν ξέρω αν υποχωρεί μειώνοντας τη δράση του ανοσοποιητικού. Γι αυτό και όσο πιο μικρό το διάστημα που έχουν φύγει τα μαλλιά, τόσο περισσότερες πιθανότητες επανέκφυσης υπάρχουν.

Το καλό πάντως σε αυτή την έρευνα είναι ότι φάνηκε πως παρόλο την έντονη δράση του ανοσοποιητικού στο θύλακα, αυτός όταν η επίθεση αυτή υποχώρησε, ξαναλειτούργησε κανονικά.
Οπότε ίσως είναι λάθος να μιλάμε για θύλακες που πεθαίνουν. Προφανώς πρόκειται για αδράνεια και είναι η πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος που μιλάμε για ολική επαναφορά μαλλιών - τριχών σε περίπτωση alopecia universalis.

Αν τυχόν κανείς ενδιαφερθεί να το ψάξει αυτό το φάρμακο παραπέρα και κάνοντας κάποιες μελέτες στο τι θα μπορούσε να κάνει τοπικά, ίσως να είχε ενδιαφέρον.
Για να το πάρει κάποιος οραλ επειδή έχει Α.Α. είναι πολύ επικίνδυνο και τραβηγμένο.
Ο ασθενής στην έρευνα είχε χάσει όλες τις τρίχες του απ όλο το σώμα, άρα η δράση του ανοσοποιητικού ήταν διάχυτη. Εμείς έχουμε δράση μόνο σε ένα σημείο....στη nw6...

maraki 28 είπε:
Gomi σε ευχαριστώ πολύ και μόνο που με θυμάσαι!Θα το συζητήσω με τη δερματολόγο μου,θα το ψάξω κι εγώ και ελπίζω να σας γράψω ότι είχα κάποια θετική εξέλιξη!

Να σαι καλά. Δεν νομίζω η δερματολόγος να έχει γνώση του φαρμάκου, αλλά δεν χάνεις κάτι να της το αναφέρεις.

GiannisTak

Active Member
Η οφίαση είναι βαριά περίπτωση γυροειδούς αλωπεκίας και έχει κακή πρόγνωση. Είναι πολύ ανθεκτική στις θεραπείες και εξελίσσεται αρκετά συχνά σε universalis. Ακόμα και οι πιο εξειδικευμένοι επιστήμονες δεν ξέρουν τον λόγο και γι' αυτό τα στοιχεία προέρχονται από επιδημιολογικές μελέτες.

Μπλουζα