Απ: μισό ποσκάρ ημερισίωs
Φίλε Πάνο, δεν θέλω καταρχάς να κατηγορήσω το χαπάκι proscar για ότι μου συνέβη. Αν φταίει αυτό, ουσιαστικά φταίω εγώ που έκανα κατάχρηση. Το φάρμακο κάνει φοβερή δουλειά, όμως στην περίπτωση μου έχω ενδείξεις (όχι αποδείξεις ότι προκάλεσε παρενέργειες). Οι συλλογισμοί μου είναι οι ακόλουθοι:
Κανένας στην οικογένεια μου δεν έχει ιστορικό προστάτη και συναφών παθήσεων, και στους δυο γονείς και σε διάφορα επίπεδα του δέντρου.
Έπαιρνα ένα χάπι για τον προστάτη, σε μικρές μεν δόσεις αλλά για 4 χρόνια, και για 1 διάστημα 1μιση έτους σε μεγαλύτερες δόσεις από την συνιστώμενη. Δεν είναι περίεργο που έπαθα συμπτώματα προστατίτιδας 2 μήνες μετά την διακοπή του;
Μετά από ενδελεχείς εξετάσεις που έκανα, δεν διαπιστώθηκε μικρόβιο, σε καμία περίπτωση δεν ήταν ουρολοίμωξη ή βακτηριακή προστατίτιδα που μπορεί να κόλλησα στο sex ή κάπου αλλού.
Κορυφαίος καθηγητής ουρολογίας μου με εξέτασε εικάζει σε θεωρητικό επίπεδο μιας και αποδείξεις δεν υπάρχουν, ότι η παρατεταμένη χρήση του φαρμάκου και σε μεγαλύτερες δόσεις μάλιστα, οδήγησε τον προστάτη μου στο να μικρύνει. Αν το καλοσκεφτείτε, το proscar αυτό κάνει, σμίκρυνση του προστάτη σε άτομα που έχουν καλοήθη υπερπλασία του προστάτη για να τους ανακουφίσει από ουρολογικά προβλήματα που έχουν λόγω του διογκωμένου προστάτη (συχνοουρίες, καυσουρίες κτλ κτλ) . Αυτό έκανε ίσως και σε εμένα, μιας και όταν σταμάτησα την χρήση του, μετά από 2 μήνες είχα τα συμπτώματα αυτά και ακόμη περισσότερα. Μίκρυνε ένας κανονικός προστάτης, και στην προσπάθεια του να επανέλθει στο φυσιολογικό μέγεθος, προκάλεσε στην ουρήθρα όλες αυτές τις ενοχλήσεις.
Το proscar το παίρνω και πάλι μιας και η DHT οργιάζει, δεν το καταδικάζω, απλά προσέχω στην δοσολογία και πλέον θα τρέμω να μην το σταματήσω και έχω τα ίδια. Απλά σας περιγράφω την ιστορία μου, και με βάσει κοινής λογικής, συμπτωματολογίας, ενδείξεων, εξετάσεων και των απόψεων κορυφαίου καθηγητή ουρολογίας και προστατίτιδας, σας ενημερώνω ότι σε εμένα το proscar είχε παρενέργειες που σίγουρα επαυξήθηκαν λόγω υπέρβασης δοσολογίας. Ήδη το ¼ δεν θεωρείται λίγο, φανταστείτε το 1/3 επί 1μιση χρόνο.
Εν κατακλείδι, πιστεύω πως σε μεγαλύτερες δόσεις πέραν του ¼ ίσως προκαλέσει παρενέργειες, πόσο μάλλον σε δόση ½. Δεν είναι δυνατόν κατ εμέ να παθαίνω προστατίτιδα φάντασμα χωρίς βακτήριο και να επηρεάζεται ο προστάτης μου και να μην βλέπω σαν ύποπτο και πιθανό ένοχο το proscar που εμπλέκεται άμεσα με τέτοια θέματα.
Panos1982 είπε:
[quote author=danceworld_2001 link=topic=1733.msg31198#msg31198 date=1271024552]
διάβασε παρακάτω την δική μου ιστορία τι έπαθα μετά απο χρήση proscar ασταμάτητα στην συνιστώμενη δοσολογία 1/4 για 2μιση χρόνια και μετά επι 1μιση χρόνο σε δόσεις 1/3 και θα καταλάβεις τι κάνεις...
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,1694.0.html
τι θες να πεις??? πιστευεις οτι για ολα αυτα που επαθες δλδ φταιει το οτι επερνες 1/3 αντι για 1/4 ???
[/quote]