βασικές απορίες για μεταμόσχευση!!

axel

New Member
tropheus είπε:
Τα πράγματα είναι απλά :
Οι εταιρείες - κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών θέλουν να προβάλλεται προς τα έξω το όνομα της εταιρείας και όχι το όνομα κάποιου συγκεκριμένου γιατρού.
Αυτό γίνεται γιατί φοβούνται πως αν ακουστεί προς τα έξω το όνομα κάποιου γιατρού για τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχει, ο εν λόγω γιατρός μπορεί να το εκμεταλευτεί φεύγοντας από την κλινική και ανοίγοντας μια δικιά του δουλειά με ότι συνέπειες για την εταιρεία μπορεί να έχει αυτό ... Οπότε φυλάνε τα νώτα τους όσο μπορούνε ...

Πολύ σωστός!!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Συμφωνώ με τον φίλο Tροφέα. Για αυτό έχω πει οτι μπορεί η κλινική να έχει το όνομα... αλλά ο γιατρός έχει την χάρη. Και μπορεί να έχετε 3 γιατρούς κάτω απο το ίδιο "brand name" , οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία, και παρόλα αυτά να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται πολύ ιδιαίτερη κριτική σκέψη και αρτίστικ φιλοσοφία για κάθε μεταμόσχευση.

Τώρα, όσον αφορά το πως θα διαπιστώσεις την εξέλιξη της τριχόπτωσης σου φίλου axel , αρχικά δες όλα τα αρσενικά απο την μεριά του μπαμπά, και έπειτα απο την μεριά της μαμάς. Υπάρχει κάποιο norwood στους περισσότερους; Αν ναι τότε πιθανόν να το κληρονόμησες και εσυ.. Αν κάθε συγγενής σου έχει διαφορετική απώλεια μαλλιών ή και καθόλου τότε θα πρέπει να επισκεφτείς κάποια κλινική για να σου κάνουν τις σχετικές μετρήσεις με την χρήση μικροκάμερας (πυκνομέτρηση) και τριχοριζόγραμμα. Για λόγους ασφαλείας, και καλύτερης αντίληψης επισκέψου παραπάνω απο μια κλινικές ή γιατρούς. Έτσι θα έχεις διαφορετικές απόψεις και θα κρίνεις ιδίας όμμασι ποιά είναι η πιο... αντικειμενική.

axel

New Member
Gio είπε:
θα πρέπει να επισκεφτείς κάποια κλινική για να σου κάνουν τις σχετικές μετρήσεις με την χρήση μικροκάμερας (πυκνομέτρηση) και τριχοριζόγραμμα. Για λόγους ασφαλείας, και καλύτερης αντίληψης επισκέψου παραπάνω απο μια κλινικές ή γιατρούς. Έτσι θα έχεις διαφορετικές απόψεις και θα κρίνεις ιδίας όμμασι ποιά είναι η πιο... αντικειμενική.

οκ ευχαριστώ, θα το ψάξω όσο μπορώ.

athenian

Well-Known Member
το τριχοριζογραμμα καλο ειναι να γινει αλλα δεν μπορει να σου δωσει ακριβως την εξελιξη που μπορει να εχεις.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
εγω δεν μιλησα με κανεναν γιατρο πριν την επεμβαση μου στην H*c .
Ουτε καν ηξερα ποιος θα με κανει την επεμβαση.
Μετα την επεμβαση μου ο γιατρος με ειχε πει οτι εχω απορια να τον τηλεφωνησω οσο ημουν κυπρο.
Ποτε δεν τον πηρα.
Οτι ειχα απορια μιλουσα με τον Κ.Φι..ρη.
Οχι οτι δεν εχεις δικιο που θελεις να μιλησεις τον γιατρο αλλα και ο Κ.Φι..ρης κατεχει.
Οταν πηγαινα καθημερινα πρωι απογευμα για λουσιματα στην κλινικη μην νομιζεις οτι με εβλεπαν και οι γιατροι οποτε μην ξενερωνεις και τοσο γιατι και εγω νομιζα θα με εβλεπαν καθε μερα στις 7 μερες που ημουν κυπρο.

krhtikos21

Member
παιδιά οι κλινικές φυλάνε πολύ τους γιατρούς για να μην κάνουνε δικό τους δίκτυο πελατών και πούνε αντίο... αυτό άμα δείτε στην ιστορία των κλινικών μεταμόσχευσης γίνεται συνέχεια. γ αυτό και υπάρχει αυτό το απρόσωπο.

εγώ θεωρώ μεγάλο πράγμα να έχεις προσωπική σχέση με τον ίδιο τον γιατρό όπως είχα εγώ γτ και αγχώνεσαι λιγότερο και ξέρεις τι θα περιμένεις από τον ίδιο.τώρα να κλείσω στο χάσον και να με κάνει άλλος που θα τον δω εκείνη τι στιγμή πρώτη φορά πολύ άσχημο.....

John_HDC

εγω πιστεψα στο φορουμ τοτε γιατι ημουν ετοιμος να παω θεσνικη στην κλινικη B.......
εψαξα στο φορουμ το ακυρωσα μιλησα και με τον μαχο στο τηλεφ.με βοηθησε πολυ αν και παλι ημουν καχυποπτος γιατι δυσκολα πιστευω καποιον στο θεμα μεταμοσχευση.
Στη b..g... στην θεσνικη πηγα 4 φορες νομιζω και προσπαθουσαν να με πεισουν με εφεραν και ατομο αλλα και παλι δεν με επεισαν.
Δεν μπορουσα αλλο να κανω υπομονη επρεπε να παρω το ρισκο να παω καπου,και εξωτερικο δεν ειχα ιδεα.
Ειδα οτι η κυπρος ειναι ακριβη αλλα σκεφτηκα οτι για να ειναι οτι κατι παιζει και θα ειναι σοβαρη εταιρια και για να δινεις τοσα αρα δεν σηκωνει να σου κανουν μλκια.
Σχεδον δεν ειχα καθολου μαλλι και βελτιωσα πολυ την εικονα μου,θα ηθελα λιγο καλυτερο αποτελεσμα στην μεση του κεφαλιου μου δηλαδη πιο πολυ πυκνωση και θα ημουν 100% ευχαριστημενος.
Αλλα πιστευω οτι ειχε να μου δωσει η κλινικη προσπαθησε να με δωσει το μεγιστο αποτελεσμα χωρις να με κοροιδεψει.
Μακαρι να με δει και καποιο εμπειρο ματι απο κοντα να πει και αυτος την γνωμη του αν οντως για 3400 grafts πηρα το αποτελεσμα που επρεπε να παρω.

athenian

Well-Known Member
Φιλε τζον απο τις φωτογραφιες φαινεται να εχεις γινει τουμπανο.Ισως ειναι η πιο πετυχημενη μμ στο φορουμ.

John_HDC

παντως σκεφτομαι να τα κοψω πολυ κοντα στα 12 χιλιοστα ολα.Εκει θα φανει η διαφορα και η πυκνωση και ολα καλυτερα πιστευω.εκει θα συγκρινω το πριν και το μετα γιατι με μεγαλο μαλλι ισως και να καλυπτοντε πιο πολυ τα κενα αραιωσεις πραμα που συμβαινει και στο κοντο αν τα χτενιζεις κατα μπροστα.

athenian

Well-Known Member
στα 12 χιλιοστα δυσκολα θα μπορεις να τα κανεις πισω,αν και το μαλλι σου καθεται ορθιο ευκολα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

John_HDC

ναι σιγουρα,απλα θα καταλαβω καλυτερα εγω το που ημουν και που εφτασα

γιαυτο και θελω να με δει ενα ατομο που ξερει απο το φορουμ να με πει την γνωμη του.Μερικες φορες εμεις αλλιως βπεπουμε τον ευατο μας στο καθρεφτη.Και αν ρωτησεις φιλους σε λενε μια χαρα εισαι.

Flosk

Well-Known Member
axel είπε:
φίλε Gio συμφώνω απόλυτα...αλλά με συγχωρείς, μια κλινική όπως και κάθε οργανισμός δεν είναι φίλε κάτι απρόσωπο, αποτελείται από άτομα τα οποία ορίζουν
τη πολιτική και τη το τρόπο λειτουργίας της

άρα όταν ένα στέλεχος μιας κλινικής και μάλιστα διευθυντικό, όπως ο εν λόγω, μου λέει ότι το γιατρό που θα μου κάνει μια επέμβαση χρυσοπληρωμένη και μεγάλης σημασίας, θα τον δω μόνο 10 λεπτά πριν το χειρουργείο, δεν είναι καλό αυτό και για την ίδια τη κλινική! Δεν είναι σκοπός μου να κακολογήσω
τη κλινική έτσι? άλλωστε μπορεί να έχουν να δείξουν σούπερ ντούπερ αποτελέσματα, απλώς η συγκεκριμένη
αρχική αντιμετώπιση δε μου κάθεται καλά εμένα, αυτό.

Πάντως, αν ξέρεις εσύ ή κάποιο άλλο μέλος της κοινότητας κάποιο τρόπο να
γίνει διάγνωση της εξέλιξης της τριχόπτωσης είναι πολύ σημαντικό πραγματικά...
Αυτό που είπα και πριν... τι να το κάνεις να βάλεις 3000 τρίχες και να χάσεις σε 2,3,4 χρόνια 5000 τρίχες, τι θα έχεις καταφέρει?
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο κέντρο ή οτιδήποτε που να κάνει τέτοιες αναλύσεις- εξετάσεις
Παιδια ο διευθυντης διαχειρησης ασθενων της H*C ειναι πολυ καταρτισμενος και ο λογος που διαχειριζεται αυτος τους ασθενεις ειναι προφανως λογω του φορτου εργασιας του γιατρου.Αν ενας γιατρος δουλευει 10 ωρες την ημερα με τοσο λεπτες κινησεις και σηκωνει και τα τηλεφωνα για να κανει και αυτην την δουλεια χαθηκαμε..
Ειναι προς τιμην του κου Γεω***ου που μιλαει ο ιδιος με τους ασθενεις αλλα υποθετω πως δεν εχει ακομα τουλαχιστον την ιδια δουλεια με την H*C.Ισως αν ειχε και αυτος 30-40 % παραπανω φορτο να εβαζε καποιον αλλο στην διαχειρηση των ασθενων.
Επισης να πω πως αυτο με τα 100 ευρω και τα 10 λεπτα μου ακουστηκε πραγματικα πολυ ασχημο και αν οντως το ειπε ο κος Φιο**ης ειναι κατι που δεν ταιριαζει καθολου στον χαρακτηρα και την προσεγγιση που ειχε με μενα 2 χρονια τωρα και πεφτω απο τα συννεφα!Ειλικρινα δεν ξερω γιατι μπορει να το ειπε αυτο..Μηπως τον πιεσες πολυ για να μιλησεις με το γιατρο και εχασε την ψυχραιμια του?Και παλι δεν δικαιολογειται βεβαια αλλα ανθρωποι ειμαστε και ενδεχομενως να παρασυρθηκε,τι να πω..

Edit από Chs: Διακριτικά σε επωνυμίες κλινικών και Ιατρών.

axel

New Member
Flosk είπε:
axel είπε:
φίλε Gio συμφώνω απόλυτα...αλλά με συγχωρείς, μια κλινική όπως και κάθε οργανισμός δεν είναι φίλε κάτι απρόσωπο, αποτελείται από άτομα τα οποία ορίζουν
τη πολιτική και τη το τρόπο λειτουργίας της

άρα όταν ένα στέλεχος μιας κλινικής και μάλιστα διευθυντικό, όπως ο εν λόγω, μου λέει ότι το γιατρό που θα μου κάνει μια επέμβαση χρυσοπληρωμένη και μεγάλης σημασίας, θα τον δω μόνο 10 λεπτά πριν το χειρουργείο, δεν είναι καλό αυτό και για την ίδια τη κλινική! Δεν είναι σκοπός μου να κακολογήσω
τη κλινική έτσι? άλλωστε μπορεί να έχουν να δείξουν σούπερ ντούπερ αποτελέσματα, απλώς η συγκεκριμένη
αρχική αντιμετώπιση δε μου κάθεται καλά εμένα, αυτό.

Πάντως, αν ξέρεις εσύ ή κάποιο άλλο μέλος της κοινότητας κάποιο τρόπο να
γίνει διάγνωση της εξέλιξης της τριχόπτωσης είναι πολύ σημαντικό πραγματικά...
Αυτό που είπα και πριν... τι να το κάνεις να βάλεις 3000 τρίχες και να χάσεις σε 2,3,4 χρόνια 5000 τρίχες, τι θα έχεις καταφέρει?
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο κέντρο ή οτιδήποτε που να κάνει τέτοιες αναλύσεις- εξετάσεις
Παιδια ο διευθυντης διαχειρησης ασθενων της H*C ειναι πολυ καταρτισμενος και ο λογος που διαχειριζεται αυτος τους ασθενεις ειναι προφανως λογω του φορτου εργασιας του γιατρου.Αν ενας γιατρος δουλευει 10 ωρες την ημερα με τοσο λεπτες κινησεις και σηκωνει και τα τηλεφωνα για να κανει και αυτην την δουλεια χαθηκαμε..
Ειναι προς τιμην του κου Γεω***ου που μιλαει ο ιδιος με τους ασθενεις αλλα υποθετω πως δεν εχει ακομα τουλαχιστον την ιδια δουλεια με την H*C.Ισως αν ειχε και αυτος 30-40 % παραπανω φορτο να εβαζε καποιον αλλο στην διαχειρηση των ασθενων.
Επισης να πω πως αυτο με τα 100 ευρω και τα 10 λεπτα μου ακουστηκε πραγματικα πολυ ασχημο και αν οντως το ειπε ο κος Φιο**ης ειναι κατι που δεν ταιριαζει καθολου στον χαρακτηρα και την προσεγγιση που ειχε με μενα 2 χρονια τωρα και πεφτω απο τα συννεφα!Ειλικρινα δεν ξερω γιατι μπορει να το ειπε αυτο..Μηπως τον πιεσες πολυ για να μιλησεις με το γιατρο και εχασε την ψυχραιμια του?Και παλι δεν δικαιολογειται βεβαια αλλα ανθρωποι ειμαστε και ενδεχομενως να παρασυρθηκε,τι να πω..

Edit από Chs: Διακριτικά σε επωνυμίες κλινικών και Ιατρών.

ναι φίλε έτσι έγινε.
Του είπα ακριβώς: Είναι δυνατόν το γιατρό που θα μου κάνει μμ
να τον δω 10' πριν το χειρουργείο και εκεί μου απάντησε ότι οι γιατροί δουλεύουν μόνο στο χειρουργείο και είναι μόνο γι' αυτό και αν τον βγάλω από το χειρουργείο θα μου έπαιρνε 100 ευρώ για μια ώρα...νταξ. το'πε
πάνω στη προσπάθεια του να με πείσει να τον εμπιστευθώ!

Πάντως παιδιά, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, ο αδιάψευστος μάρτυρας για κάθε γιατρό ή κάθε κλινική είναι τα αποτελέσματα που έχουν να δείξουν και κυρίως να οι εντυπώσεις από τα αποτελέσματα που έχουν όσα παιδιά πήγαν εκεί!
Και όπως είπε και άλλος φίλος, δε γίνεται να σε
ξεβρακώνουν και να μη κάνουν καλή δουλειά, μου φαίνεται αδιανόητο, θα τους έπαιρναν με τις
λεμονοκουπες!

n094

Active Member
Διάβασα με προσοχή όσα αναφέρατε και συμφωνώ σε όλα. Οπότε το μόνο που έχω να προσθέσω για τον φίλο axel είναι μια απάντηση σχετικά με το αν οι μμ τρίχες θα πέσουν βάσει γενετικής προδιάθεσης ή όπως το αναφέρει ο axel "...αν στο DNA είναι εγγεγραμμένο να τα χάσω όλα...". Οι μεταμοσχευμένες τρίχες λαμβάνονται (συνήθως έως πάντα) από τη λεγόμενη "ασφαλή ζώνη" δηλαδή τη ζώνη πίσω και πλάγια, στην οποία βάσει της κλίμακας Norwood που μπορεί να φτάσεις θεωρείται ότι δίνει μοσχεύματα που "γενετικά δεν θα επηρεαστούν από την ΑΑ". Άρα η απάντηση στην ερώτησή σου είναι: ΟΧΙ, αν τα μοσχεύματα παρθούν από την ασφαλή ζώνη της δότριας δεν θα πέσουν (τουλάχιστον δεν θα πέσουν εξαιτίας της ΑΑ).

axel

New Member
n094 είπε:
ΟΧΙ, αν τα μοσχεύματα παρθούν από την ασφαλή ζώνη της δότριας δεν θα πέσουν (τουλάχιστον δεν θα πέσουν εξαιτίας της ΑΑ).

Όχι φίλε δε ρωτάω αυτό!
Αυτό που ρωτάω βασικά είναι το εξής: Πες ότι δεν κάνω καμία ενέργεια για αποκατάσταση έτσι; Μέχρι που θα φτάσει στη περίπτωση μου η τριχόπτωση, θα μου σταματήσει άραγε εδώ που είναι τώρα; Ναι καλά χάρηκα...Θα χάσω ξέρω εγώ άλλες 2, 3 χιλιάδες και μετά τέρμα; Θα καραφλιάσω ίσως τελείως;
Επίσης, ποιος θα είναι ο ρυθμός πτώσης...θα λακίσουν 2 χιλ μέσα στα επόμενα 2 χρόνια ή σε 10 χρόνια;

Νομίζω ότι αυτά είναι τα πιο σημαντικά ερωτήματα που μπορεί να βάλει κάποιος για να δει αν αξίζει να κάνει μμ...

να σου πω και κάτι...ο κύριος Φ****ης της H*C, όταν τον ρώτησα τα παραπάνω δεν είχε απάντηση... και προς τιμή του!!

axel

New Member
αυτό πιστεύω και εγώ, ίσως μόνο εμπειρικά...ας πούμε ένας φίλος που βρέθηκε σε ένα γιατρό στο νοσοκομείο John's Hopkins για επιδιόρθωση ουλής του είχε πει... dude θα συνεχίσεις να χάνεις μαλλί, αυτό είναι σίγουρο!

athenian

Well-Known Member
Δεν μπορείς να ξέρεις. Κοιτάς πατέρα και παππούδες και μαντευεις. Έχεις πιο πολλές πιθανότητες να ακολουθήσεις το norwood του οποίου έχεις πάρει τον τύπο μαλλιών πχ σπαστό ίσιο κτλ. αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.

Μπλουζα