βασικές απορίες για μεταμόσχευση!!

axel

New Member
Καλησπέρα στη κοινότητα και καλώς σας βρίσκω!!

Είμαι και εγώ στη φάση του ψαξίματος του όλου πράγματος που λέγεται αποκατάσταση.. σήμερα είχα μια συνομιλία με μία πολύ γνωστή επιχείρηση - μπίζνα κανονική - από τη Κύπρο (H*C για αυτούς που ξέρουν) και βέβαια το κόστος με προσγείωσε λίγο απότομα: strip = 6500, fue = 9700..!!!

Έχω όμως ρε παιδιά κάποιες απορίες που δεν μου έχουν λυθεί και είναι οι εξής:
1) Μια καλή δότρια περιοχή πόσα τριχοθυλάκια περιέχει προσεγγιστικά; 50, 100, 200;

2) Υπάρχει κάποιος τρόπος να εκτιμηθεί η δυναμική της τριχόπτωσης;
Υπάρχει τρόπος να μάθω την εξέλιξη της τριχόπτωσης σε 5 χρόνια από τώρα, σε 10 και πάει λέγοντας...και που θα σταματήσει τελοςπάντων;

Νομίζω το 2ο ειδικά είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάποιον που ψήνεται για αποκατάσταση...τι να το κάνω να βάλω 2000 - 3000 τρίχες αν στο DNA είναι εγγεγραμμένο να τα χάσω όλα, έτσι δεν είναι;
Οι απαντήσεις σας θα'ναι πολύ χρήσιμες!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Γειά σου φίλε Axel, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω προσεγγιστικά ωστόσο έχω να κάνω μια επισήμανση, μπίζνα κανονική δεν είναι η H*C, έχει προσφέρει πάρα πολλά καλά αποτελέσματα για να την χαρακτηρίζεις έτσι. Ακριβή ναι, μπίζνα όχι.

Τώρα όσον αφορά τις ερωτήσεις σου :
1) Μια καλή δότρια μπορεί να φτάσει και τα 90 τριχοθυλάκια ανα τετραγωνικό εκατοστό, ωστόσο αυτό συναντάται κυρίως σε ανθρώπους ανατολικής προέλευσης. Ο Ευρωπαίος έχει κατά μέσο όρο 60 με 70.

2) Υπάρχει τρόπος κατά προσέγγιση πάντα, να κατανοήσεις το που θα φτάσει η τριχόπτωση σου, έχοντας υπόψιν την γεννητική προδιάθεση όσο και απο μετρήσεις που θα γίνουν στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Σε αυτό το θέμα, θα σου απαντήσει ο Γιατρός (και οχι η κλινική) που θα σε αναλάβει..
 

athenian

Well-Known Member
Εγώ πάντως από την h*c είδα ειλικρινή αντιμετώπιση. Ίσως είναι έτσι σε όλους ίσως επειδή τους είπα τι δουλειά κάνω, δεν ξέρω. Πάντως το να είναι μπιζνα δεν είναι κακό αρκεί να κάνουν σωστή δουλειά.
 

krhtikos21

Member
κοίτα να πάνε να χτυπάνε οικονομικά ένα 30 άρη 40αρη επιχειρηματία ή έυπορο τεσπα λογικό είναι γτ έιναι κτ τ κοσμητικό κ ίσως και δευτερεύων στην ζωή τ. πιστεύω σε έναν φοιτητή κάνουνε καλύτερες τιμές για ευνόητους λόγους
 

axel

New Member
φίλε Gio, καταρχάς σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Το χαρακτηρισμό "μπίζνα" δεν τον ανέφερα υποτιμητικά..σίγουρα για
να ζητάνε τόσα χρήματα οι άνθρωποι δεν είναι μπακάληδες, και αν τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν ακόμα καλύτερα..απλώς έχουν την οργάνωση μιας επιχείρησης που λειτουργεί με όρους αγοράς και με άξονα το κέρδος! Μπορεί να με ρωτήσεις "θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;" Πιθανότατα όχι!

Στο 2) που απαντάς τι εννοείς; κλινική και γιατρός δεν ταυτίζονται?
 

axel

New Member
ξέρεις τι μου είπαν krhtikos από τη Κύπρο?

ρωτάω ...πότε θα μιλήσω με το γιατρό που θα κάνω την επέμβαση αν υποθιέσουμε ότι το αποφασίζω;
απάντηση: 10 λεπτά πριν την επέμβαση!?!?!
για όλα τα άλλα υπάρχει ο executive manager - "διαχειριστής ασθενών" που αναλαβάνει την ενημέρωση και όλα τα άλλα εκτός της μμ...
 

krhtikos21

Member
κοίτα fue κάνει ο μά**ς αυτόν θα ζητήσεις

στριπ μίλα με john john και φλοσκ να σ πουν



Edit από Chs: Διακριτικά σε όνομα Ιατρού.
 

athenian

Well-Known Member
Καλά μην νομίζεις ότι έχουν και 10 γιατρούς. Είναι αρνητικό όμως το ότι προσπαθούν να έχει αποκλειστικά την διαχείριση των πελατών κάποιος που δεν είναι γιατρός. Όπως και να έχει η σιγουριά και η ασφάλεια που νιώθεις όταν μιλάς με έναν γιατρό είναι μεγαλύτερη.
 

Gio

New Member
Φίλε Axel, όπως έχω πει στο παρελθόν (και μάλιστα έχω κατηγορηθεί για αυτό) σημαντικότερο ρόλο παίζει ο γιατρός που θα σε αναλάβει παρά η κλινική. Και εξηγούμαι : Πράγματι όπως είπαν και οι προηγούμενοι συναγωνιστές σε μια κλινική υπάρχουν παραπάνω απο ένας γιατροί συνεπώς δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα σε αναλάβει εκ των προτέρων εκτός και αν τον ζητήσεις εσυ ο ίδιος.
Ο ρόλος της κλινικής είναι αφενός να παρέχει την πολιτική και αφετέρου τα εργαλεία και το υπόλοιπο προσωπικό. Όλά αυτά αποτελούν μέρος ενός πρωτοκόλλου που έχουν σχέση φυσικά με την γενική αντιμετώπιση των ασθενών.
 

axel

New Member
Ακριβώς αυτό του είπα και εγώ...μα πως θα μου απαντήσεις εσύ που είσαι στέλεχος επιχείρησης, έστω εκπαιδευμένο, για θέματα δερματολογίας, τριχολογίας κτλ
και πάλι η απάντησή του ήταν "μα δεν θα σου πει κάτι διαφορετικό από μένα ο γιατρός που θα σε δει, οι γιατροί ασχολούνται μόνο με τις επεμβάσεις στο χειρουργείο, άμα του φας μια ώρα εκτός χειρουργείου θα τη πληρώσεις 100 ευρώ"
κατάλαβες τώρα τι εννοούσα με τον όρο "μπίζνα"??
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
Αν σου είπε κάτι τέτοιο... πραγματικά το θεωρώ απαράδεκτο. Όχι για την κλινική συνολικά αλλά για το στέλεχος της που σου το είπε αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, την εξέταση, την διάγνωση, και τελικώς την επέμβαση την κάνει ο γιατρός και κανένας άλλος. Οι διευθυντές, managers, στελέχη κ.τ.λ είναι σε θέση να προτείνουν και να συμβουλεύσουν, όχι να διαγνώσουν.
 

axel

New Member
φίλε Gio συμφώνω απόλυτα...αλλά με συγχωρείς, μια κλινική όπως και κάθε οργανισμός δεν είναι φίλε κάτι απρόσωπο, αποτελείται από άτομα τα οποία ορίζουν
τη πολιτική και τη το τρόπο λειτουργίας της

άρα όταν ένα στέλεχος μιας κλινικής και μάλιστα διευθυντικό, όπως ο εν λόγω, μου λέει ότι το γιατρό που θα μου κάνει μια επέμβαση χρυσοπληρωμένη και μεγάλης σημασίας, θα τον δω μόνο 10 λεπτά πριν το χειρουργείο, δεν είναι καλό αυτό και για την ίδια τη κλινική! Δεν είναι σκοπός μου να κακολογήσω
τη κλινική έτσι? άλλωστε μπορεί να έχουν να δείξουν σούπερ ντούπερ αποτελέσματα, απλώς η συγκεκριμένη
αρχική αντιμετώπιση δε μου κάθεται καλά εμένα, αυτό.

Πάντως, αν ξέρεις εσύ ή κάποιο άλλο μέλος της κοινότητας κάποιο τρόπο να
γίνει διάγνωση της εξέλιξης της τριχόπτωσης είναι πολύ σημαντικό πραγματικά...
Αυτό που είπα και πριν... τι να το κάνεις να βάλεις 3000 τρίχες και να χάσεις σε 2,3,4 χρόνια 5000 τρίχες, τι θα έχεις καταφέρει?
Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο κέντρο ή οτιδήποτε που να κάνει τέτοιες αναλύσεις- εξετάσεις
 

athenian

Well-Known Member
Αν στο είπε αυτό για τον γιατρό είναι φάουλ. Εγώ θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με γιατρό της κλινικής να δω αν θα μου δώσουν κάποιον.
 

tropheus

Well-Known Member
axel είπε:
... όταν ένα στέλεχος μιας κλινικής και μάλιστα διευθυντικό, όπως ο εν λόγω, μου λέει ότι το γιατρό που θα μου κάνει μια επέμβαση χρυσοπληρωμένη και μεγάλης σημασίας, θα τον δω μόνο 10 λεπτά πριν το χειρουργείο, δεν είναι καλό αυτό και για την ίδια τη κλινική!
...

Είσαι πολύ σωστός φίλε axel ...
 

athenian

Well-Known Member
Ξενέρωσα λίγο με h*c τώρα με την απάντηση που έδωσαν στον φίλο. Είχα φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσω εκεί την μεταμόσχευση.
 

axel

New Member
thanks φίλε tropheus, χαίρομαι που έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης!

athenian ψάξ' το μλκ, μη τα σκάσεις σε κανέναν παλιοπου#$% αν δεν έχεις πειστεί για αυτά που σου λένε!
 

athenian

Well-Known Member
Εμένα μου είπε ότι θα μιλήσω με τους γιατρούς πριν την επέμβαση να ρωτήσω ότι θέλω. Μήπως στο είπε αστειευομενος?
 

axel

New Member
όχι ρε τρελέ, τι αστειευόμενος, ήταν ξεκάθαρος..."οι γιατροί είναι για να χειρουργούν
ότι θες ρώτα εμένα!"

Αυτό επιβάλει το μάρκετινγκ φίλε...ο καθένας στο τομέα του, ο γιατρός στο χειρουργείο και το στέλεχος με τα κατάλληλα προσόντα στη διαχείριση ασθενών!

Πάντως πάνω απ'όλα πιστεύω μετράνε τα αποτελέσματα στη πράξη!!
 

tropheus

Well-Known Member
Τα πράγματα είναι απλά :
Οι εταιρείες - κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών θέλουν να προβάλλεται προς τα έξω το όνομα της εταιρείας και όχι το όνομα κάποιου συγκεκριμένου γιατρού.
Αυτό γίνεται γιατί φοβούνται πως αν ακουστεί προς τα έξω το όνομα κάποιου γιατρού για τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχει, ο εν λόγω γιατρός μπορεί να το εκμεταλευτεί φεύγοντας από την κλινική και ανοίγοντας μια δικιά του δουλειά με ότι συνέπειες για την εταιρεία μπορεί να έχει αυτό ... Οπότε φυλάνε τα νώτα τους όσο μπορούνε ...
 
Μπλουζα