Απ: "Φιναστεριδη" και ποσοστο % παρενεργειων.....Ψηφοφορ

[/quote]
Έκανα σαφές ότι πρόκειται για δική μου υπόθεση... που βασίζεται στο ότι η άνοιξη είναι η εποχή της αναπαραγωγής. Από μια μικρή έρευνα βρήκα ότι η παραπάνω θεωρία έχει μια βάση, συγκεκριμένα λέγεται "spring fever syndrome", και περιγράφει τις αλλαγές που επιφέρει η εποχή στο ορμονικό σύστημα. Η έκθεση στον ήλιο προάγει την έκκριση σεροτονίνης, αλλά και όλων των αναπαραγωγικών ορμονών: τεστοστερόνη, ενδορφίνες, οιστρογόνα.
Αυτό που λες το έχω πάθει κι εγώ σε κάποια περίοδο της ζωής μου -πριν καν ξεκινήσω τη φίνα- και είχα πάει μάλιστα και σε γιατρό ο οποίος με διαβεβαίωσε πως είναι καθαρά ψυχολογικό καθώς στην ηλικία μου και με το ιστορικό μου δεν παίζει να έχω κάποιο πρόβλημα. Αλλά σου μιλάω για βαριά κατάσταση: να έχω δίπλα μου το γλυκό και να μην μπορώ να σηκώσω τη σπάτουλα ;P
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην το σκέφτεσαι -είναι βέβαιο πως θα η όρεξη θα σου έρθει όπως ήρθε και σε εμένα: εκεί που δεν το περιμένεις.
παιζει ρολο η εποχη για τις ορμονες κ αυτα?το εχεις ακουσει καπου η απλα εσυ ο σκεφτηκες?γιατι τωρα το τελευταιο μηνα εχει πεσει η ορεξη μ για σεξ κ η ποιοτητα της στυσης...οχι τιποτα σοβαρο (πχ κανω σεξ σχεδον καθε μερα παλι αλλα δεν το απολαμβανω οσο πριν κ η στυση σιγουρα εχει χειροτερεψει)αλλα εμφανης διαφορα κ απο την κοπελα μ....κ το θεμα ειναι οτι τα τελευταια 2 χρονια κατα περιοδους το παθαινω αυτο κ λεω μηπως εχει σχεση η περιοδος...ψυχολογικα ειμαι στα ιδια ενω δεν χρησιμοποιω στη θεραπεια μ dht BLOCK ουτε τοπικο...ρε γαμωτο παρουσιασα παρενεργειες της φινας χωρις καν να την παρω..kakashi είπε:παιδες σορι για τοfft:
[quote author=Blindfold link=topic=2808.msg51054#msg51054 date=1302602380]
πράγμα που με υποψιάζει ότι ενδεχομένως έχει να κάνει με την εποχή και την αλλαγή των ορμονών (αν και δεν έχω κάποιο επιστημονικό τεκμήριο για να το στηρίξω, είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για αυτή την ευχάριστη αλλαγή).
[/quote]
Έκανα σαφές ότι πρόκειται για δική μου υπόθεση... που βασίζεται στο ότι η άνοιξη είναι η εποχή της αναπαραγωγής. Από μια μικρή έρευνα βρήκα ότι η παραπάνω θεωρία έχει μια βάση, συγκεκριμένα λέγεται "spring fever syndrome", και περιγράφει τις αλλαγές που επιφέρει η εποχή στο ορμονικό σύστημα. Η έκθεση στον ήλιο προάγει την έκκριση σεροτονίνης, αλλά και όλων των αναπαραγωγικών ορμονών: τεστοστερόνη, ενδορφίνες, οιστρογόνα.
Αυτό που λες το έχω πάθει κι εγώ σε κάποια περίοδο της ζωής μου -πριν καν ξεκινήσω τη φίνα- και είχα πάει μάλιστα και σε γιατρό ο οποίος με διαβεβαίωσε πως είναι καθαρά ψυχολογικό καθώς στην ηλικία μου και με το ιστορικό μου δεν παίζει να έχω κάποιο πρόβλημα. Αλλά σου μιλάω για βαριά κατάσταση: να έχω δίπλα μου το γλυκό και να μην μπορώ να σηκώσω τη σπάτουλα ;P
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην το σκέφτεσαι -είναι βέβαιο πως θα η όρεξη θα σου έρθει όπως ήρθε και σε εμένα: εκεί που δεν το περιμένεις.