Υποψήφιος για μεταμόσχευση !

paulo

Active Member
καλησπερα σας !

Εδώ και 6 μήνες παρακολουθώ το forum και ειναι πολύ χρήσιμο ,θα ήθελα απο τα έμπειρα μέλη γνώμες γιατι είμαι άσχετος με τις μεταμοσχεύσεις παρόλο το διάβασμα που εχω ρίξει στο forum.
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες..
Μπορεί να βοηθήσει κάποιος και να μου πει απο I phone πως μπορω να ανεβάσω φωτογραφίες ;;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Tasmania

Active Member
Καλωσορισες Paulo. Δεν ειμαι παλιο μελος αλλα θα σου πω τα σταδια λογικης για να καταληξεις στην αποφαση σου :

1. Οικονομικο μπατζετ ( Ελλαδα ή εξωτερικό)
2. Προσδοκιες στο αποτελεσμα (δλδ εχεις αυξημενες απαιτησεις στο θεμα πυκνοτητας κλπ, γενικα ποιο σχεδιασμο θες να κανεις, ποιες περιοχες θες να καλυψεις)
3. Consultations (ειτε face to face σε καποιες κλινικες αν μπορεις για να παρεις διαφορες προσεγγιστικες αποψεις, ειτε με αποστολη σε email φωτο σου στις κλινικες για αδρη εκτιμηση- προτίμα την 1η επιλογη)
4. Διαβασμα στο φορουμ ή και σε ξενα φορουμ οσα περισσοτερο περιστατικα μπορεις βλεποντας φωτο και σχολια με τις λεπτομερειες της μ/μ (ειδικα να δεις προσεγγισεις σε περιστατικα με παρομοιο ή ιδιο προβλημα με το δικο σου)

Καλη επιτυχια στην αποφαση σου και να μας κρατας ενημερους

paulo

Active Member
Ευχαριστώ Tasmania .

Κοντεύω τα 40 και οι κρόταφοι μου ανοίγουν εδώ και 10 χρόνια αλλα τα τελευταία 2 χρόνια η αραίωση ήταν πολύ μεγάλη στο μπροστινό μέρος .
1.Θα ήθελα να την κανω στο εξωτερικο αλλα σε λογικές τιμές .
2.θελω να καλυψω τους κροτάφους και κεντρο όπου εχω αυτο το κενό και να πάρω όσο καλύτερη πυκνότητα μπορω .
3.Τα consultations ειναι το πρώτο που θα κανω .
4 Εχω διάβασει εδώ και του εξωτερικού και μου εχει σχηματιστεί η γνώμη οτι η μεταμοσχεση μαλιων ειναι δύσκολη και υπάρχουν πολλές πιθανότητες αποτυχίας .Μπερδευομαι με τις πολλές λεπτομέρειες στο forum αλλα παρέχουν πολλή βοήθεια στο να είμαστε κάπως ενημερωμένοι .

Cloud

Member
2.θελω να καλυψω τους κροτάφους και κεντρο όπου εχω αυτο το κενό και να πάρω όσο καλύτερη πυκνότητα μπορω .

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προσέξεις πολύ στην επιλογή του γιατρού που θα σε αναλάβει γιατί (1) θα δουλέψεις σε περιοχή όπου υπάρχει μαλλί και (2) έχεις τη δυνατότητα να επιδιώξεις αρκετά πυκνή γραμμή μετώπου την οποία δυστυχώς δεν μπορεί να σου προσφέρει κάποια κλινική στην Ελλάδα.

aeratos28

Just aeratos
φιλε αρκετά περίεργη περίπτωση ή αραίωση σου..παρά πολύ πυκνό Τσουλούφι,ακριβώς από πίσω ένα μικρό κομμάτι άδειο,άδειοι και οι κροταφοι και middle πάλι αρκετά full μαλλί όπως και crown φανταζομαι και αυτό γεμάτο..θελεις 2500-2800 grafts για να έχεις πολύ καλή πυκνότητα..και αφού εχεις ενημερωθεί και από ξένα site και καταλαβες οτι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αποτυχίας σημαίνει ότι ειδες αποτυχίες και ελληνικές και international..μην ζητάς από όλους γνώμες φιλε γιατί αν σου απαντήσουν 50 άτομα εδώ ,ίσως να ειναι τουλάχιστον 20-30 διαφορετικές γνώμες..με αποτέλεσμα να σε μπερδέψουν..αν έχεις άνεση οικονομική και μπορείς να πας σε καλό γιατρό στο εξωτερικό κάντο.αλλά όπως ειδες κίνδυνοι υπάρχουν παντού..

aeratos28

Just aeratos
φιλε αρκετά περίεργη περίπτωση ή αραίωση σου..παρά πολύ πυκνό Τσουλούφι,ακριβώς από πίσω ένα μικρό κομμάτι άδειο,άδειοι και οι κροταφοι και middle πάλι αρκετά full μαλλί όπως και crown φανταζομαι και αυτό γεμάτο..θελεις 2500-2800 grafts για να έχεις πολύ καλή πυκνότητα..και αφού εχεις ενημερωθεί και από ξένα site και καταλαβες οτι υπάρχουν πολλές πιθανότητες αποτυχίας σημαίνει ότι ειδες αποτυχίες και ελληνικές και international..μην ζητάς από όλους γνώμες φιλε γιατί αν σου απαντήσουν 50 άτομα εδώ ,ίσως να ειναι τουλάχιστον 20-30 διαφορετικές γνώμες..με αποτέλεσμα να σε μπερδέψουν..αν έχεις άνεση οικονομική και μπορείς να πας σε καλό γιατρό στο εξωτερικό κάντο.αλλά όπως ειδες κίνδυνοι υπάρχουν παντού..

paulo

Active Member
Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδια .
Αερατε το Τσουλούφι ήταν ποιο πυκνό αλλα τώρα άρχισε να αραιώνει περισσότερο το τελευταία χρόνο και λέω να περιμένω μέχρι τον επόμενο Ιανουριο για κανω την μεταμοσχεση γιατι τότε μπορω λόγο δουλειάς και να δω πως θα προχωρήσει η αραιωση.
Ο προβληματισμός μου ειναι αν αρχίσω και χάνω μαλλιά και ποιο πίσω(middle) με τα χρόνια και το crown εχει μια παρά πολύ μικρή αραιωση που πολύ δύσκολα το βλέπεις λόγω κορυφής
Δεν χρησιμοποιώ φάρμακα ούτε θα χρησιμοποιήσω στο μέλλον εκτος αν ειναι απαραιτητα για την πορεία των μαλλιών με την μεταμόσχευση και οπως διαβάσω εδώ τουλάχιστον 6 μήνες .
Βασικά για εξωτερικο προσανατολιζομαι για Κύπρο αλλα δεν αποφάσισα ακόμη ,έβλεπα και Erdogan αλλα δεν εμπιστεύομαι τους Τούρκους παρά πολύ και ανάλογος τις τιμές που θα κάνουν γιατι αν η διαφορα ειναι μικρή με τους πολύ γνωστούς θα κανω έρευνα και εκεί .

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Καλημερα και καλως ηρθες στη τρελοπαρεα μας.

1.Εχεις πολυ καλη ηλικια για να προχωρησεις σε μεταμοσχευση.

2.Αθηνα και Θεσσαλονικη Ερχονται συχνα οι 2 κυπριακες για consulations.Μπορεις να ενημερωνεσε απο δω μεσα αλλα και απο την μια κυπριακη που το ανακοινωνει στη σελιδα.
Οι κλινικες που ειναι ελλαδα πιστευω να τις ξερεις πανε παρε και εκει μια ιδεα.

3.Τις πολλες λεπτομερειες που διαβαζεις σου φενεται δυσκολο μεχρι να μπεις στο νοημα.Κατσε δες τις παρουσιασεις μεταμοσχευσεων μια μια απο διαφορες κλινικες και θα καταλαβεις πολλα.

4.Σε θεωρω καλο υποψηφιο για μεταμοσχευση λογο ηλικιας αλλα και προβληματος που μπορει να λυθει εφοσον κανεις και την αναλογη επιλογη και πιστευω να μην ξανα ασχοληθεις στο μελλον.

5.Χρειαζεσαι περιπου 3000 grafts το λιγοτερο και 7500 ευρω περιπου για τις κυπριακες κλινικες εφοσον θες κατι απο εξωτερικο και δεν θες να ξεφυγεις παρα πολυ.
Για τουρκια και γω δε γουσταρω τους τουρκους αλλα δεν σημαινει οτι δεν θα κανουν καλη δουλεια.
Ιδεαλως περνεις το ρισκο τον ελληνικων κλινικων.

6.Δεν χρειαζεται να ξεκινησεις κανενα φαρμακο κατα την γνωμη μου.

7.Βγαλε καθαροτερες φωτογραφιες και θελω να βγαλεις φωτο με κατεβασμενο το τσουλουφακι για να δουμε καλυτερα απο πισω τι γινεται και καμια φωτο με βρεγμενο μαλλι κατα πανω κατα κατω κτλ.

Tasmania

Active Member
Συμφωνω με Αερατο στην ποσοτικη εκτιμηση 2500-2800 γραφτς. Το οικογενειακο προφιλ στο θεμα α/α τι λεει @paulo (πατερας,παππους) ? Γενικα να ξερεις οι ιατροι προτεινουν μινοξιδιλ ή/και φιναστεριδινη ειδικα για τους πρωτους 6 μηνες, κάποιοι μεχρι και για 12μηνο μετα τη μ/μ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

paulo

Active Member
Ευχαριστώ John_john1.

Χαίρομαι που είμαι στο forum και μοιράζομαι το προβλημα μου με τα αλλα παιδια εδώ!
Θα ετοιμάσω κάποιες φωτογραφίες στις επόμενες μέρες .
Θα πάω να δω τι θα μου πουν πρώτα οι κυπριακές σαν πρώτη εμπειρία αλλα θα ήθελα να δω ζωντανά αποτελέσματα αν μπορέσουν να μου δείξουν.
Ενα θέμα που με απασχολει ειναι η μελλοντική απώλεια μαλλιών προς τα πίσω ..

paulo

Active Member
Tasmania ,

O πατέρας μου 63 χωρίς να εχει χάσει μαλλιά και ο παππούς μου απο αυτήν την μεριά αλλα απο της μητέρας μου δεν τον γνώρισα τον παππού μου πέθανε πολύ παλια μόνο τον παππού της μητέρας μου γνώρισα ο οποίος ήταν 80 και ,φαλακρός ήταν απο οτι θυμάμαι .
Για το πρώτο χρόνο η 6 μηνό το ξέρω αλλα για μετα είμαι αρνητικός ,όχι και να φαρμακονομαστε για τα μαλλιά !ετσι το βλέπω ..

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
εισαι 40 ετων πιστευω οποια και μελλοντικη απωλεια να εχεις θα ειναι μηδαμινη και δεν θα φενεται καν.
Ποτε δεν ξερεις παλι ομως.
Εχεις πολλα μαλλια απο πισω που εαν βαλεις και μπροστα ακομη κ πισω να αραιωσεις θα καλυπτετε καλα το προβλημα.

paulo

Active Member
εισαι 40 ετων πιστευω οποια και μελλοντικη απωλεια να εχεις θα ειναι μηδαμινη και δεν θα φενεται καν.
Ποτε δεν ξερεις παλι ομως.
Εχεις πολλα μαλλια απο πισω που εαν βαλεις και μπροστα ακομη κ πισω να αραιωσεις θα καλυπτετε καλα το προβλημα.

Έτσι πιστεύω και γω οτι θα χαθούν λίγα και αν γίνει το αντίθετο θα κανω 2η ...
Το 40 γιατι ειναι θετικό ; Εχω ποιο δυνατά μοσχεύματα και ποιο πυκνά ;
Ήθελα να ρωτήσω οτι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά αντέχουν για πάντα ; υπάρχει ζωντανό παράδειγμα ,έχετε δει ;

Tasmania

Active Member
Εγω θα σου προτεινα να αρχισεις απο τωρα με μινοξιδιλ (αφρο) & καποιο καλο σαμπουαν για να ισορροπησεις την οποια τριχοπτωση εχεις στο middle zone ή/και crown.... 1-2 εβδομαδες πριν την επεμβαση σταματας αναγκαστικα τη μινοξ και συνεχιζεις μετα απο 3-4 εβδ. απο τη μ/μ... Εισαι οπως ειπε ο John σε καλη ηλικια, το προβλημα σου δεν ειναι πολυ μεγαλο (δεν μπορει καποιος να πει οτι ειναι ευκολο γιατι θα παρεμβει σε περιοχη που εχεις ηδη μαλλια αλλα ουτε και δυσκολη υπο την εννοια οτι δεν ειναι διασκορπισμενα τα μαλλια μπροστα ,αλλα μαζεμενα στο τσουλουφι)... Μην κανεις τρελλο κατεβασμα της hairline , αλλα ενα ρεαλιστικο οβαλ σχημα ακολουθώντας την προσθια υφισταμενη hairline σου . Κανε τις επαφες σου με τις κλινικες (συνηθως εχουν εκει καποιο περιστατικο που εχουν κανει για να το δουνε οι ενδιαφερομενοι απο κοντα πως ειναι, τι να περιμενουν κλπ), παρε μια εκτιμηση και τιμη (πιεσε και για καλυτερη τιμη μιας και οι καιροι ειναι οντως δυσκολοι) και ποσταρε τις εντυπωσεις σου και τι θα σε πουνε ...

paulo

Active Member
Ευχαριστώ Tasmania ,

Ποιος αφρός περιέχει την μινοξ ; Εχει παρενέργειες ; Αν το σταματήσω αργότερα θα χάσω απότομα μαλλιά ;
Όσο για την hairline μπορω να δω στο μέτωπο μου απο ενα ίχνος που ήταν τα μαλλιά μου πριν ,δεν θα τα πάω μέχρι εκεί ;

Tasmania

Active Member
Rogaine (ή Regaine) foam ή Kirkland foam (πιο φθηνη ως λυση)... 5% μινοξιδιλ. Αμα το σταματησεις θα χασεις οτι εξτρα σου εδωσε και αν εχεις επιθετικη τριχοπτωση θα συνεχισει. Κατα την εφαρμογη της το πρωτο διαστημα χανεις μαλλια (αυτο ειναι παραδοξως σημαδι οτι θα σου κανει δουλεια αργοτερα). Διαβασε στο φορουμ ή και google search engine απο sites τι προσφερει κλπ... αν και δεν ειμαι καθολου καλoς στο σχεδιο ενα περιπου αυτο που εχω σαν εικονα οτι θα σε πηγαινε ειναι αυτο που εκανα σε μια φωτο σου :

Συνημμένα

• image (1).jpeg
    image (1).jpeg
    113.6 KB · Προβολές: 70

paulo

Active Member
Rogaine (ή Regaine) foam ή Kirkland foam (πιο φθηνη ως λυση)... 5% μινοξιδιλ. Αμα το σταματησεις θα χασεις οτι εξτρα σου εδωσε και αν εχεις επιθετικη τριχοπτωση θα συνεχισει. Κατα την εφαρμογη της το πρωτο διαστημα χανεις μαλλια (αυτο ειναι παραδοξως σημαδι οτι θα σου κανει δουλεια αργοτερα). Διαβασε στο φορουμ ή και google search engine απο sites τι προσφερει κλπ... αν και δεν ειμαι καθολου καλoς στο σχεδιο ενα περιπου αυτο που εχω σαν εικονα οτι θα σε πηγαινε ειναι αυτο που εκανα σε μια φωτο σου :

Καλή η φωτό!

Δεν απέχει πολύ απο το ίχνος που είχα ,πρέπει να ειναι το ίδιο ..
Σε πετυχημένη μεταμόσχευση η κατεύθυνση των τριχών ειναι ίδια με την μαμά ; διάβασα οτι στον χρόνο επάνω αποκτά την φυσικότητα της όσο αναφορά την κατεύθυνση

Tasmania

Active Member
κανονικα πρεπει να μην καταλαβαινει κανεις αν εχεις κανει μ/μ ή οχι ...τουλαχιστον οχι απο ψειρες σαν εμας εδω στο φορουμ... μετα το 12 μηνο στρωνει η ποιοτητα της τριχας οχι η κατευθυνση της...

Μπλουζα