Υγιεινο φιξαρισμα μαλλιων

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

cool11

Well-Known Member
Εχω την ατυχια να εχω πολυ 'μαλακες' τριχες. Δηλαδη οχι σκληρα μαλλια.
Αυτο εχει ως αποτελεσμα να ειναι συνεχως 'ερμαια' του αερα, και συνεχως να ειμαι αναμαλιασμενος, πραγμα που νομιζω οτι χαλα ολη την αισθητικη μου και γενικοτερα την εικονα που θα ηθελα να προβαλω προς τα εξω.

Υπαρχει λυση για 'υγιεινο' και οχι 'καταστροφικο'(βλεπε τριχοπτωση) φιξαρισμα μαλλιων?
Επειδη οσοι ειμαστε εδω μες στο φορουμ, εχουμε προβλημα τριχοπτωσης, εξαρχης απορριπτουμε λυσεις τζελ,αφρου κλπ
Τι αλλο ομως θα μπορουσε να βοηθησει, ωστε μαλλια μαλακά, να μπορεσουν λιγο να σκληρυνουν και να μην 'αγονται και φερονται' δεξια και αριστερα?
Διαπιστωσα οτι το fungoral τα σκληραινει λιγο, αλλα δεν ειναι λυση στο προβλημα.
Περιμενω τις αποψεις και τις προτασεις σας.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

magic810

New Member
Απ: Υγιεινο φιξαρισμα μαλλιων

Σε μικρη δοση gel αλοης προσθεσε μερικες σταγονες λεμονιου....
Το απολυτο gel... ;)

Pathetic_Losser

New Member

Εχω παρατηρησει οτι αν μετα το λουσιμο ξεβγαλω τα μαλλια με κρυο νερο (οσο πιο κρυο αντεχω ;D ) τοτε τα μαλλια γινονται πιο αγρια. Δοκιμασε το, ισως πιασει

cmos516

Member

cool11 είπε:
Εχω την ατυχια να εχω πολυ 'μαλακες' τριχες. Δηλαδη οχι σκληρα μαλλια.
Αυτο εχει ως αποτελεσμα να ειναι συνεχως 'ερμαια' του αερα, και συνεχως να ειμαι αναμαλιασμενος, πραγμα που νομιζω οτι χαλα ολη την αισθητικη μου και γενικοτερα την εικονα που θα ηθελα να προβαλω προς τα εξω.

Υπαρχει λυση για 'υγιεινο' και οχι 'καταστροφικο'(βλεπε τριχοπτωση) φιξαρισμα μαλλιων?
Επειδη οσοι ειμαστε εδω μες στο φορουμ, εχουμε προβλημα τριχοπτωσης, εξαρχης απορριπτουμε λυσεις τζελ,αφρου κλπ
Τι αλλο ομως θα μπορουσε να βοηθησει, ωστε μαλλια μαλακά, να μπορεσουν λιγο να σκληρυνουν και να μην 'αγονται και φερονται' δεξια και αριστερα?
Διαπιστωσα οτι το fungoral τα σκληραινει λιγο, αλλα δεν ειναι λυση στο προβλημα.
Περιμενω τις αποψεις και τις προτασεις σας.
Μιας και εχω το ιδιο προβλημα με σενα .αναγκαζομαι καθε φορα που θελω να βγω εξω ,να βαζω προιοντα hair styling (τα οποια κιολας επιφιλασσομε αν τελικα δημιουργουν τριχοπτωση ή οχι )

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι: αναμεσα σε gel-αφρο- πηλο - κερι -κρεμες κτλ. υπαρχει καποια διαφορα ως προς το πιο κανει λιγοτερο κακο στα μαλλια ή ολα τα ιδια ειναι?
Δηλαδη για παραδειγμα ο πηλος ειναι πιο "υγιεινος"απο το gel.(το λεω αυτο διοτι δεν μπορω να απαλαγω απο το gel)
Kατα καιρους κανοντας διαφορες δοκιμες σε διαφορα προιοντα και κυριως επωνυμα (και ακριβουτσικα)για κατι ισως πιο ανωδυνο για το μαλλι και για ενα στεγνο λουκ και οχι σαν βρεγμενο που δημιουργει το gel,
εχω καταληξη σε πρωτο και με διαφορα το gel στα κλασικα "μπολακια",και απο κρατημα ,και δεν λαδωνει τα μαλλλα,και φευγει ευκολα,και ειναι και παμφθηνο.

tropheus

Well-Known Member

cmos516 είπε:
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι: αναμεσα σε gel-αφρο- πηλο - κερι -κρεμες κτλ. υπαρχει καποια διαφορα ως προς το πιο κανει λιγοτερο κακο στα μαλλια ή ολα τα ιδια ειναι?

Τα προϊόντα styling δεν κάνουν κακό στα μαλλιά...
Ευτυχώς γιατί αν έκαναν θα είχα καραφλιάσει από τα 20. Θυμάμαι εκείνο τον καιρό είχα κάνει πλούσια τη Loreal (ζελέ, λακ κτλ) γιατί υιοθετούσα styling αλά Cure :D

The-Cure-the-80s-875577_602_398.jpg

cool11

Well-Known Member

Δηλαδη γιατι το τζελ αλοης ειναι πιο 'ακινδυνο΄ για τα μαλλια μας σε σχεση με τα αλλα τζελ?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

γιατί
-είναι φυσικό
-είναι αντιφλεγμονώδες
-δεν λαδώνει
-απορροφάται απόλυτα
-έχει αναπλαστικές ιδιότητες κ.α ;D

cool11

Well-Known Member

οκ, Σπυρο με καλυψες.
Σε τι τιμες παιζουν τα τζελ αλοης? Αν ξερετε και τιποτε δοκιμασμενο πειτε το.

ANAR

Well-Known Member

Γνωμη μου ειναι να εχουμε τα μαλλια μας φυσικά και να μην κανουμε τα λάθη του παρελθόντος με ενα καρο χημικά πανω στο κεφαλι

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cmos516

Member

Η αληθεια ειναι πως ακομη και αν ολα αυτα τα προιοντα δεν δημιουργουν τριχοπτωση καλο ειναι να αποφευγονται πιστευω οσο μπορει κανεις.
Γιατι με βαση αυτο το site http://www.biodizionario.it/ και βαζοντας στο search του τα διαφορα χημικα που γραφουν απο πισω οτι περιεχουν τα προιοντα styling (απο gel μεχρι λακ).
Θα δει κανεις οτι ειναι φουλ για φουλ τοξικα προιντα...

,πανε οι εποχες που για να παω μεχρι το περιπτερο (και πριν καν στεγνωσει το μαλλι απο το λουσιμο ),πλακωνα το τζελ αβερτα!
Υ.Γ.Παντως tropheus οντως και εγω με 10 χρονια συνεχομενη χρηση σκληρων gel
και ακομη εχω μαλλι μπαμπακι!!!επομενος μαλλον δεν προκαλουν τριχωπτωση απλα
πιστευω οτι ζημια κανουν την κανουν στην ποιοτητα της τριχας.

ANAR

Well-Known Member

cmos516 είπε:
Η αληθεια ειναι πως ακομη και αν ολα αυτα τα προιοντα δεν δημιουργουν τριχοπτωση καλο ειναι να αποφευγονται πιστευω οσο μπορει κανεις.
Γιατι με βαση αυτο το site http://www.biodizionario.it/ και βαζοντας στο search του τα διαφορα χημικα που γραφουν απο πισω οτι περιεχουν τα προιοντα styling (απο gel μεχρι λακ).
Θα δει κανεις οτι ειναι φουλ για φουλ τοξικα προιντα...

,πανε οι εποχες που για να παω μεχρι το περιπτερο (και πριν καν στεγνωσει το μαλλι απο το λουσιμο ),πλακωνα το τζελ αβερτα!
Υ.Γ.Παντως tropheus οντως και εγω με 10 χρονια συνεχομενη χρηση σκληρων gel
και ακομη εχω μαλλι μπαμπακι!!!επομενος μαλλον δεν προκαλουν τριχωπτωση απλα
πιστευω οτι ζημια κανουν την κανουν στην ποιοτητα της τριχας.

Ουτε που θελω να θυμάμαι τι βλακειες εβαζα στο κεφαλι μου πιτσιρικας

Pathetic_Losser

New Member

Ενας φιλος μου στα μακρινα χρονια του γυμνασιου ηθελε ντε κ καλα να εχει τα μαλλια του "βιδες". Το τι ζελεδικο εριχνε δε λεγεται. Ειχε κανει κ μια πατεντα κ εβαζε ΣΑΠΟΥΝΙ αντι για ζελε για 1 διαστημα (ελεγε οτι ηταν καλυτερο).
Τι να πεις... ;D ;D ;D

ANAR

Well-Known Member

pathetic_loser είπε:
Ενας φιλος μου στα μακρινα χρονια του γυμνασιου ηθελε ντε κ καλα να εχει τα μαλλια του "βιδες". Το τι ζελεδικο εριχνε δε λεγεται. Ειχε κανει κ μια πατεντα κ εβαζε ΣΑΠΟΥΝΙ αντι για ζελε για 1 διαστημα (ελεγε οτι ηταν καλυτερο).
Τι να πεις... ;D ;D ;D

Σαπουνι;;;;;; ??? ???

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

Jakard

New Member

cool11 είπε:
Δηλαδη γιατι το τζελ αλοης ειναι πιο 'ακινδυνο΄ για τα μαλλια μας σε σχεση με τα αλλα τζελ?

Mην βλεπω μπουρδες πλζ. Τα ζελε και τα κερια δεν εχουν κανενα ρολο στην τριχωπτωση ουτε τα πισταολακια ουτε τπτ . Αν θες να κανεις καλο μαλλι πρεπει να εχεις τα εξεις. Μαλλια , πυλο επαγγελματικο της λορεαλ η την κρεμα αναλογα το λοοκ 20 ευρω , λακ της wella την επαγγελματικη τιν κιτρινη ειναι πολυ δυνατο εγω που ισιωνω τα σγουρα μαλλια μου μου τα κραταει , μια μασια και ενα πιστολακη , και πανω απο ολα να ξερεις να τα χρησιμοποιεις :D

cmos516

Member

Jakard είπε:
Mην βλεπω μπουρδες πλζ. Τα ζελε και τα κερια δεν εχουν κανενα ρολο στην τριχωπτωση ουτε τα πισταολακια ουτε τπτ . Αν θες να κανεις καλο μαλλι πρεπει να εχεις τα εξεις. Μαλλια , πυλο επαγγελματικο της λορεαλ η την κρεμα αναλογα το λοοκ 20 ευρω , λακ της wella την επαγγελματικη τιν κιτρινη ειναι πολυ δυνατο εγω που ισιωνω τα σγουρα μαλλια μου μου τα κραταει , μια μασια και ενα πιστολακη , και πανω απο ολα να ξερεις να τα χρησιμοποιεις :D

Που μπορω να βρω αυτον τον πυλο που λες(τον επαγγελματικο)?

Βασικα ειχα παει απο το super market και ειχα παρει μια φορα πυλο της loreal (δεν ξερω αν απο τα super market μπορει να βρεις τον "επαγγελματικο"που λες) ,αλλα παιδια τετοια φολα δεν εχω ξαναδει,τετοιο πραγμα αχρηστο ,ελεος.
Καταρχην δεν "στεγνωνε"εμενε νωπο ,οπως ηταν για ολη την ωρα,(δεν ξερω αν ισχυει γενικα με στους πυλους,εχω μαθει με το gel που μετα 5 λεπτα "στεγνωνει"),αλλα το βασικο ηταν οτι σου λαδωνε τοσο πολυ το μαλλι,λες και δεν ειχες βαλει hair styling προιον στα μαλλια σου, αλλα γρασσο μηχανης.(κυριολεξια)!!Οποτε επιανα το μαλλι λαδωναν τα δαχτυλα μου,δεν το αντεξα ουτε 1 ωρα στο κεφαλι μου και πηγα και λουστικα.
Για να φανταστεις μετα απο αυτο μου φανηκε το κλασσικο gel που βαζω κορυφαιο!!

Απο κρατημα καλο θα ελεγα ,και λουκ κουλουτσικο στεγνο,αλλα τετοια λαδιλα μακρια

Jakard

New Member

cmos516 είπε:
[quote author=Jakard link=topic=1368.msg23351#msg23351 date=1263312218]

Που μπορω να βρω αυτον τον πυλο που λες(τον επαγγελματικο)?

Βασικα ειχα παει απο το super market και ειχα παρει μια φορα πυλο της loreal (δεν ξερω αν απο τα super market μπορει να βρεις τον "επαγγελματικο"που λες) ,αλλα παιδια τετοια φολα δεν εχω ξαναδει,τετοιο πραγμα αχρηστο ,ελεος.
Καταρχην δεν "στεγνωνε"εμενε νωπο ,οπως ηταν για ολη την ωρα,(δεν ξερω αν ισχυει γενικα με στους πυλους,εχω μαθει με το gel που μετα 5 λεπτα "στεγνωνει"),αλλα το βασικο ηταν οτι σου λαδωνε τοσο πολυ το μαλλι,λες και δεν ειχες βαλει hair styling προιον στα μαλλια σου, αλλα γρασσο μηχανης.(κυριολεξια)!!Οποτε επιανα το μαλλι λαδωναν τα δαχτυλα μου,δεν το αντεξα ουτε 1 ωρα στο κεφαλι μου και πηγα και λουστικα.
Για να φανταστεις μετα απο αυτο μου φανηκε το κλασσικο gel που βαζω κορυφαιο!!

Απο κρατημα καλο θα ελεγα ,και λουκ κουλουτσικο στεγνο,αλλα τετοια λαδιλα μακρια
[/quote]

Λοιπον ο πυλος και η κρεμα δεν λαδωνουν γτ ειναι επαγγελματικα.Στα σουπερ μαρκετ δεν γινεται να βρεις τπτ απο αυτα που σου λεω , οτι σου λεω κοστιζει 16 ευρω το ενα . Τα πουλανε μονο σε κομωτηρια και μαλιστα να ειναι και λιγο μεγαλα . Η επαγγελματικη γραμμη της loreal λεγεται Techni Art Πυλος και κρεμα μαλλιων. Υπαρχει και ζελε αλλα δεν στο προτεινω δεν κανεις ωραια hairstyles με ζελε ξεπερασμενος. Μετα θα παρεις μια λακ οπωσδιποτε ακομα και ισια μαλλια να εχεις και δεν τα ισιωνεις παρτην για να βαζεις λιγη να μενει το μαλλι σου . Θα παρεις λακ της wellaflex την εππαγγελματικη γραμμη παλι απο κομωτηριο μονο . Η κιτρινη ειναι σκληρη και η μπλε soft. Σημασια πανω απο ολα ομως εχει να ξερεις πως να παιξεις με αυτα.Επισης το κυριοτερο ειναι να εχεις καλο μαλλι :). Οσο πιο πολυ μαλλι εχεις τοσο καλυτερο styling θα κανεις.

cmos516

Member

Δηλαδη μονο απο κομμωτηριο μπορω να τα βρω :-[δηλαδη τι? θα πρεπει να παρω σβαρνα ολα τα κομμωτηρια και να ρωταω για το αν εχουν τον επαγγελματικο πυλο της Loreal :'(.(τουλαχιστων εκει που κουρευομαι εγω δεν το χει)
Εκτος απο κομμωτιριο που αλλου?
Στην ΕΠΙΚΑΛ που αν γνωριζεις εχει ειδη για να αγοραζουν οι επαγγελματιες για τα κομμωτηρια τους παιζει?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα