Τριχοπτωση αποριες

kapa

Μέλος του προσωπικού
lalakis είπε:
Άσχετο .ποιος μπορεί να μ πει πως μπορω να διημιουργησω ενα θέμα π θέλω;;;

πατας εκει που λεει forum.
επιλεγεις κατηγορια.και πατας στην αναλογη.
μετα πανω δεξια θα δεις NEW THREAD
πατας εκει.
γραφεις τον τιτλο στην σειρα που θα εχει πανω.
και κατω γραφεις το μηνυμα σου

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Sandy

Active Member
Gomi άμα μπορείς θέλω την γνώμη σου σχετικά με την τελευταία δερματολόγο για την θεραπεια!!
Ευχαριστώ!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προσωπικά μου αρέσει η προσέγγιση της τελευταίας δερματολόγου. Στο μόνο που διαφωνώ είναι πως ναι μεν σε 2 μήνες η μίνοξ δεν θα προκαλέσει εξάρτηση, αλλά δεν ξέρω και κατά πόσο θα προλάβει να δράσει. Δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις να ακολουθήσεις τις συμβουλές της.
Από κει και πέρα, πρέπει οπωσδήποτε να ρυθμίσεις τον θυρεοειδή σου και να ελέγξεις κάπως τα αντισώματα. (ίσως με σελήνιο)
Ο θυρεοειδής δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα και η συνθετική μορφή συμπληρωμάτων που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, στο 50% των ασθενών, είναι αναποτελεσματικά. Δοκιμάζεις αυτά που σου είπε, πας και σε έναν καλό ενδοκρινολόγο και πιστεύω θα δεις αποτελέσματα.

Sandy

Active Member
Gomi καλησπέρα τα νέα μ άσχημα θα έλεγα απο τότε που αρχισα τ4 παιρνω την κάτω βόλτα στο νοσοκομειο πήγα γτ με έπιασαν ζαλάδες δυσπνοιες ταχύπαλμιες κ ο λαιμός μ το σταμάτησα το χάπι κ το πήρα μέρα παρα μέρα αλλά πάλι συνεχίζεται κ το σταμάτησα μια κ καλή εδω κ 3 μερες!
Διάβασα σε ξένα φορουμ για το armour κ ψάχνω ενα ενδοκρινολογο να το συζητηςω μαζι του αλλά δεν βρίσκω έχεις εσυ κανέναν υπόψιν;;;
Δεν το σηκώνει ο οργανισμός μ την τ4 έπαιρνα τον 50 μέρα παρα μέρα! Περασα εφιαλτικές μερες δεν κοιμήθηκα για 3 μερες δεν θέλω να το ξαναπέρασω!
Κ η τριχοπτωση εκεί ακόμα κρατεί δυστηχως !

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
sandy, σε 2 ενδοκρινολόγους που ρώτησα για σκευάσματα τύπου armour, δεν ήταν διατεθειμένοι να ασχοληθούν ιδιαίτερα. Οπότε δεν μπορώ αν σου προτείνω κάποιον. Μάλλον θα πρέπει να αναζητήσεις μόνη σου. Επίσης νομίζω ότι Ελλάδα δύσκολα θα βρεις. Εδώ είμαστε του συνθετικού...

Πάντως τα συμπτώματα που αναφέρεις, έχω διαβάσει ότι σε αρκετούς λύθηκαν με συμπλήρωμα πλήρους φάσματος όπως το armour.

Μπορείς να βρεις και στυλ τέτοιου τύπου http://www.iherb.com/Nutri-Meds-Porcine-Thyroid-Health-130-mg-90-Capsules/45339#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=raw%20thyroid&rc=19&sr=null&ic=5

αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να πορεύεσαι κατά κρίση σε θέματα θυρεοειδή.

Sandy

Active Member
Gomi καλησπέρα προσπάθησα να σ στείλω προσωπικό μήνυμα αλλα μάλλον μπερδεύτηκα κ δεν τα κατάφερα γι αυτο σου γράφω εδω!!!
Σκέφτομαι να ξεκινήσω μεσοθεραπεια για την τριχοπτωση εχω ακούσει καλα λόγια ειναι βιταμινες κ οιψχνοστοιχεια !!!!
Εχω κ ελλειψη ψευδαργυρου νομιζω οτι θα κάνουν καλό!!!εσυ τι γνώμη έχεις για την μεσοθεραπεια αν η τριχοπτωση δεν οφείλεται στην ΑΑ ???
Μου είπαν κ για prp αλλα αρνήθηκα!!!
Αν κάποια κοπέλα το εχει δοκιμάσει ας με ενημερώσει !!
Ευχαριστω εκ των προτέρων !!!

Sandy....ενας πολυ καλος ενδοκρινολογος στην Αθηνα ειναι ο Σπυρος Παυλου.....μην αφηνεις τον θυρεοειδη....ειναι ο σημαντικοτερος αδενας του ανθρωπου....σου δημιουργει προβληματα πολλα...απο καρδια μεχρι καταθλιψη.....κανε εξετασεις και ψαξτο καλα...!!!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλημέρα sandy. Στη θεωρία το prp είναι ανώτερο, μιας και ο θύλακας αναπτύσσεται περισσότερο μέσω των αυξητικών παραγόντων παρά με βιταμίνες κλπ. Και τα 2 βέβαια είναι απαραίτητα, αλλά όταν μιλάμε για επανέκφυση, οι αυξητικοί παράγοντες έχουν τον πρώτο λόγο. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν κυρίως με την ποιότητα της τρίχας κατά τη διάρκεια ανάπτυξης. Αν η τρίχα δεν έχει μπει σε διαδικασία ανάπτυξης, βιταμίνες μέταλλα και οτιδήποτε εκτός αυξητικών παραγόντων, δεν θα κάνει τίποτα.
Το γιατί δεν δουλεύει το prp είναι άλλο θέμα.
Πόσο είναι το κόστος για τη μεσοθεραπεία?

Sandy

Active Member
Άρη τον θυροειδη τον παρακολουθώ εχω χασιμοτο αλλα ειμαι χωρις χαπάκι!
Η ενδοκρινολογος μου είπε με αυτές τις τιμες δεν χρειάζομαι χαπάκι μου έδωσε μόνο βιταμινη d που παιρνω μέρα παρα μέρα!
Gomi η μεσοθεραπεια ειναι γύρω στα 150 ευρώ η επίσκεψη ειναι τσιμπημενη!!!
Εχω ελλειψη ψευδαργυρου όπως φάνηκαν κ στις αιματολογικές κ θεώρησα να κάνω μεσοθεραπεια που περιέχει κ ψευδαργυρο κ άλλες βιταμηνες !
Δεν χάνω κάτι νομιζω να δοκιμάσω !δεν εχει παρενεργειες ετσι δεν ειναι;;;;
Κάτι αλλο η μεσοθεραπεια περιέχει κ μηνοξυδιλη άκουσα ,αν ναι σκέφτομαι να του πω να την αφαιρέσει απο το μίγμα δεν θα ήθελα να μπλέξω με μηνοξυδηλη εσυ τι λες;;;;
Ευχαριστω καλό μεσημέρι

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για την μίνοξ δεν μπορώ να σου πω βάλτη ή βγάλτη, είναι καθαρά δικό σου θέμα αν για τους δικούς σου λόγους δεν θες να την δοκιμάσεις. Πάντως αν σε κάποιους δούλεψε η μεσοθεραπεία ίσως και να είναι εξαιτίας της μινοξιδίλης. Τα υπόλοιπα είναι συμπληρωματικά.
Εφόσον είσαι χαμηλά σε ψευδάργυρο, να παίρνεις και συμπλήρωμα οραλ γιατί βοηθάει πολύ στην ισορροπία των ορμονών.
Δεν ξέρω, αν ήσουν φίλη μου, θα σου έλεγα να μην την κάνεις, εκτός αν σου περισσεύουν, αλλά από την άλλη δεν υπάρχουν δυστυχώς και πολλά πράγματα να δοκιμάσεις και η προσπάθεια όπως και να χει, είμαι πάντα υπέρ του να γίνεται.

MELA

Member
Sandy αν βγαλεις ακρη με το armour πες μου κι εμενα γιατρο. Εγω εχω ραντεβου σε καμια δεκαρια μερες με τη δικη μου ενδοκρινολογο και θα τη ρωτησω

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Sandy

Active Member
Mela καλησπέρα !!!
Σιγα μην βγάλω άκρη με ενδοκρινολογους!!αμα βρεις εσυ πες μου !
Πως τα πας εσυ με την θεραπεια σ;;;
Εμένα η τριχοπτωση ελλατωθηκε απο 150 στις 70-80 μέρα παρα μέρα που τα λούζω τις υπόλοιπες μερες καμία δεκαριά χωρις θεραπεια μόνο με βιταμινες (βιταμινη e,D3,pilfood ,zinc)αλλα είδη η πυκνότητα του μαλλιού μ εχει ελλατωθει δραματικα,αραιωση σημαντική για να ανηςυχω δεν βλέπω ακόμα !!!
Gomi έκανα την μεσοθεραπεια κ περιμενω να δω αποτελέσματα χωρις μηνοξυδιλη!!!
Μου έδωσε να ψεκάζω κ cg210 τρεις φορές την εβδομάδα εσυ τι λες;;;
Άκουσα οτι αναστέλλει/ελλατωνει την τριχοπτωση αλλα εμποδίζει κ την αναγένη φάση της τρίχας κάτι το οποίο δεν μου φαίνεται κ καλό,δεν ξέρω μήπως ομως για τριχοπτωση εκτος ΑΑ δουλέψει καλυτερα!!
(Μου είπε οτι να μην ανησυχώ για ΑΑ διότι οι φυτρες μ ειναι χοντρές !!)

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Mela καλησπέρα !!!
Gomi έκανα την μεσοθεραπεια κ περιμενω να δω αποτελέσματα χωρις μηνοξυδιλη!!!
Μου έδωσε να ψεκάζω κ cg210 τρεις φορές την εβδομάδα εσυ τι λες;;;
Άκουσα οτι αναστέλλει/ελλατωνει την τριχοπτωση αλλα εμποδίζει κ την αναγένη φάση της τρίχας κάτι το οποίο δεν μου φαίνεται κ καλό,δεν ξέρω μήπως ομως για τριχοπτωση εκτος ΑΑ δουλέψει καλυτερα!!
(Μου είπε οτι να μην ανησυχώ για ΑΑ διότι οι φυτρες μ ειναι χοντρές !!)

Μπράβο Sandy. Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα.

Για το cg που ρωτάς, διάβασε την αποψή μου στο αντίστοιχο θέμα, post 290

http://www.hairlossgr.com/threads/cg-210.5176/page-15

Σε αρκετούς φίλους, - δυστυχώς - αυτό συνέβη με μαθηματική ακρίβεια. Δηλαδή στην αρχή είδαν θετικά πράγματα και μετά κατέληξε χειρότερα. Βέβαια σε άλλους πήγε καλύτερα.

Αν είναι σίγουρο ότι δεν έχεις Α.Α. πιστεύω δεν έχεις να φοβάσαι κάτι από το cg. Αντιθέτως, αν οι in vitro μελέτες τους είναι αληθής, το ότι αυξάνει την αγγειογένεση είναι πολύ θετικό στο θέμα επανέκφυσης.

Τέλος, ανάλογα με το πόση εμπιστοσύνη έχεις στο γιατρό που πήγες, η γνώμη του μετράει περισσότερο από την δική μας εφόσον είναι μια μέθοδος που εφαρμόζει.
Προσωπικά θα έκανα ότι μου είπε.

MELA

Member
Εγω παιδια ενω πηγαινα super δλδ 40 τριχες μερα παρα μερα στο λουσιμο -με τα ups and downs μου βεβαια- Εδω και λιγες μερες εχω υπερβολικη λιπαροτητα και σημερα εχασα 70 τριχες που ειναι ΟΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ.Αυτο μηπως μπορει να μου το εξηγησει καποιος. Να υπενθημισω οτι εχω διαγνωστει με δυστροφικο τριχοριζογραμμα 55% στο Συγγρο. Βαζω μειγμα μινοξ - κορτ δυο φορες την εβδομαδα και neoptide ducray - τρεις φορες. Περσυ οκτωβρη εχανα μπορει και 200 καθημερινα. Τωρα αν και πολυ λιγοτερες με ανησυχει το γεγονος οτι ειναι μικρες. Η δερματολογος στο Συγγρο δεν μου το εξηγησε..... Μηπως καποιος εχει καμια ιδεα;;;

Τελευταία επεξεργασία:

MELA

Member
Μαλλον χανω το regrowth μου. Ειχα πολυ αγχος στη δουλεια τις τελευταιες τρεις βδομαδες και μαλλον χανω τις δυστροφικες που ξαναβγηκαν με τη θεραπεια.... Και ελεγα οτι πηγαινα καλα. Ελπιζω να μη χειροτερεψει και ξαναζησω τα περσινα

Sandy

Active Member
Mela χαίρομαι που ελλατωθηκε η τριχοπτωση σ αυτο σημαίνει οτι πας πολυ καλυτερα!!!
Τωρα για τις φυτρουλες που σου πέφτουν κ σε μένα το ίδιο καμία 15αρια παντα εχω ,δεν ξερω τι σημαίνει αυτο αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει!!
Κ μάλλον ειναι αυτο που είπες στο τελευταιο μήνυμα προσπάθησε να μην αγχώνεσαι !!!

poseidonas77

Well-Known Member
ναι μπορει καποιος να δωσει μια απαντηση?το ιδιο βλεπω και εγω στο βουρτσισμα
καμια 10αρια μικρες πολυ μικρες τριχες..στο λουσιμο πολυ σπανια...

MELA

Member
Εχω την εντυπωση οτι τα μαλλια που εχασα - που ηταν πολλα ισως το ενα πεμπτο- ενα μερος τους ξαναβγαινει - οχι ολα. Καποια απο αυτα εχουν χτυπηθει απο τον παραγοντα που τις εκανε να πεσουν και τα χει παιξει ο θυλακας γι αυτο δε ζει η τριχα πανω απο εξι μηνες. Το θεμα ειναι ποσες ειναι, ποσο θα συνεχισουν να βγαινουν και αν υπαρχει περιπτωση να επανελθουν. Δεν ξερω για σας αλλα επειδη εχω ενα shedding τις τελευταιες ημερες με ποιανει αγχος και αυτο δεν ειναι καλο

MELA

Member
Η γιατρος στο Συγγρο Χ...η που πηγα χτες, μου ειπε εγω δε βλεπω σοβαρη τριχοπτωση αλλα βασισμενη στα λεγομενα σου θα σου αυξησω το μειγμα μινοξ- κορτ απο δυο φορες σε καθημερινο για εναμιση μηνα

Eva

New Member
Πήγα σε δεύτερη δερματολόγο η οποία μου έκανα τριχοσκοπηση κ μου είπε ότι δεν ειναι σε καμία περίπτωση ΑΑ εξέτασε την τρίχα κ είπε ότι βγαίνουν κανονικές κ όχι αδυναμες/αδύνατες ! Έκανα τις εξετάσεις που μου είπε κ εχω πρόβλημα στον θυροειδη οι οποίες ειναι οι ακόλουθες:
TSH 5,09 με τιμές αναφοράς 0,30-4,20
Ft3. 2,96. με τιμές αναφοράς 2,0-4,0
Ft4. 1,23. Με τιμές αναφοράς 0,80- 1,76
TG. 2,5. με τιμές αναφοράς. 0-50
Anti-TPO. 371. με τομές αναφοράς <50
Κορτηζολη 17,22 με τιμες αναφοράς 4,3-23
Φεριτινη 79,1. Με όριο 140
Βιταμινη b12 405. Με όριο 900
Φυλλικό οξυ.10,5. Με όριο 20

Όπως διαπίστωσε το πρόβλημα προέρχεται απο θυροειδη κ η διάγνωση ειναι τελογενης τριχοπτωση!

Η θεραπεια που μου έδωσε η συγκεκριμένη γιατρός ειναι :
Μηνοξυδιλη 5% axelan
Frezyderm mono dose αμπούλες να βάζω το 1/6
Κ κάποιες βιταμίνες ωμεγα3-6 καρνιτινη κτλ
Η ερώτηση που τις έκανα ήταν μήπως εθιστει το μαλλί μ στην μηνοξυδηλη κ είπε για τους 2 μήνες χρήσεις δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα αυτο συμβαίνει μόνο σε αυτούς που έχουν ΑΑ κ ότι ειναι πολύ μικρό το διάστημα 2 μηνών για να γίνει κάτι τέτοιο!
Πρεπει μου είπε να κάνουμε κάτι στην τριχοπτωση σ μέχρι να δράσει το χάπι κατα του θυροειδη μετα την κόβεις !
Εσείς τι λέτε ;;;;; Να ξεκινήσω ;;;η να πάρω μόνο τις αμπούλες;;

Μπλουζα