Το ένζυμο dht

Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ,
Θα ήθελα να αρχίσω παραθέτοντας την ιστορία μου. Είμαι 21 χρονών μακρυμάλλης με αρχικό στάδιο αλλωπεκίας η οποία εμφανίζεται στους κροτάφους. Γενικά εχω μεγάλη ανασφάλεια καθώς όταν κάνω πίσω τα μαλλια μου για να τα δέσω, το μέτωπό μου μου φανταζει τελείως αντιαισθητικό.

Σαν ανασφαλείς νέος και γω επιχείρησα μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ για την ανδρική αλλωπεκία και τρόπους αντιπετώπισής της.

Αυτό λοιπόν που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν μια θεωρία η οποία πραγμάτευε το γεγονός ότι η ανδρική τριχόπτωση οφείλεται σε ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε καταστροφέα των θυλακίων στο κεφάλι, το ένζυμο dht(μπορεί να έχω κάνει κάποιο λάθος η κατι να μου διαφεύγει). Έτσι λοιπόν αφιέρωσα το χρόνο μου να βρω φυσικές λύσεις και διατροφές οι οποίες θα μείωναν την ποσότητα αυτού του ενζύμου στο σώμα μου.

Κάποιες από τις λύσεις που βρήκα ήταν απλές και φθηνές όπως το πράσιμο τσαι τα αμύγδαλα και οι κολοκυθόσποροι.
Επίσης βρήκα και πιο βιομηχανικές λύσεις όπως ένα χάπι εν ονόματι propecia το οποίο από οτι κατάλαβα έχει ορμονικές επηρροές στο σώμα επειδή ένα συμπτωμα ειναι η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αλλα έχει άμεσα αποτελέσματα (απο ότι διαβασα απκ αξιολογήσεις).

Τωρα αυτα που εχω δοκιμαζει εγω, ειναι το δαφνελεο, κολλαγονο ενα σαμπουαν της frezyderm και το regaine. (τα δυο τελευταια συστημενα απο δερματολόγο) Απο ολα ισως αυτο που ειχε αισθητα αποτελεσματα ειναι το κολλαγόνο αλλα δεν ξερω αν ηταν απλα μια ψευδαισθηση-πλασιμπο οι νεες φυτρες που ειδα.

Ο λόγος ο οποίος με ώθησε να γράψω αυτο το thread ειναι το οτι ψαχνω καποιον ενημερωμενο να μου πιστοποιησει η να διαψευσει αυτες τις θεωριες και της λυσεις για την αντιμετωπιση της τριχοπτωσης. Θα ηθελα να ακουσω προσωπικες εμπειριες και γνωμες ειδικών καθως τις εμπιστευομαι πιο ακραδαντα σε αντιθεση με sites δηθεν ειδικων που απλα θελουν να πουλησουν. (Αυτος ειναι ο λογος που χρησιμοποιησα φορουμ εναντι μιας τετοιας σελιδας).

Ευχαριστω προκαταβολικά!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άπειρα θέματα στο φόρουμ με όλα αυτά και δεν μπαίνει κανενας στον κόπο να τα διαβάσει.
Το φανταστηκα οτι υπαρχουν. Τωρα μπηκα στον κοπο να ψαξω αλλα παραδεχομαι οτι ηθελα την ευκολη λυση δηλαδη αμεση απαντηση:oops:. Εχεις να μου προτεινεις καποιο thread που θα με κατατοπισει συγκεκριμενα με το ενζυμο?

sadel

Active Member
Βασικα κανενας δεν ξερει ποιο ειναι ακριβως το αιτιο. Ολοι ομως ξερουν χιλια γιατροσοφια που ενδεχομενως να σε βοηθησουν. Το προβλημα ειναι οτι δοκιμαζοντας ολα αυτα τα γιατροσοφια δεν μπορεις να ξερεις αν καποιο κανει οντως δουλεια ή αν απλως η τριχοπτωση κανει ενα διαλειμμα ή αν ηταν γραφτο να σταματισει εκει η φαλακρα. Πολλα γιατροσοφια επισης ενδεχομενως να επιδεινωνουν την κατασταση. Ουτε και αυτο ομως μπορεις να το ξερεις με σιγουρια.

sadel

Active Member
Για να δεις ποσο μπερδεμενος ειναι ο κοσμος. Οι περισσοτεροι ισχυριζονται οτι φταιει η dht ορμονη. Η οποια μεταφερεται με το αιμα στους θυλακες. Παιρνουν ομως μινοξιδιλη ή κανουν μασαζ με ρολερ, τα οποια αυξανουν την αιματωση στο κεφαλι.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Για να δεις ποσο μπερδεμενος ειναι ο κοσμος. Οι περισσοτεροι ισχυριζονται οτι φταιει η dht ορμονη. Η οποια μεταφερεται με το αιμα στους θυλακες. Παιρνουν ομως μινοξιδιλη ή κανουν μασαζ με ρολερ, τα οποια αυξανουν την αιματωση στο κεφαλι.
το ένα δεν αναιρεί το άλλο, ο μόνος τρόπος που ξέρει ο οργανισμός να αντιδρά σε πρόβλημα είναι να στέλνει περισσότερο αίμα. οι υποδοχείς της DHT στους θύλακες είναι συγκεκριμένοι, είτε με λιγότερο είτε με περισσότερο αίμα θα κλειδώσουν με το ένζυμο.

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Το θεμα ειναι πως μπορω να δω την ποσοτητα του dht? Απευθυνομαι σε ορμονολογο η ακομα και μια απλη εξεταση αιματος ειναι επαρκης?
Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να δεις την ποσότητα της DHT, αυτό που μετράει είναι το πόσο ευαίσθητοι είναι οι θύλακες σε αυτήν.

zaxosdogkanos

Active Member
φιλε soralteno να σε ρωτησω
το fungoral-nizoral απο αυτη την αποψη δεν βοηθαει περισσοτερο απο την φινα?
εννοω καθαριζει τον θυλακα απο την dht

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sadel

Active Member
το ένα δεν αναιρεί το άλλο, ο μόνος τρόπος που ξέρει ο οργανισμός να αντιδρά σε πρόβλημα είναι να στέλνει περισσότερο αίμα. οι υποδοχείς της DHT στους θύλακες είναι συγκεκριμένοι, είτε με λιγότερο είτε με περισσότερο αίμα θα κλειδώσουν με το ένζυμο.

Με περισσοτερο αιμα ομως θα κλειδωσουν μια ωρα αρχιτερα, αν η αιτια ειναι η DHT, λογικα. Για αυτο λεω οτι κανεις δεν ξερει ακριβως ποια ειναι η αιτια. Απο οτι φαινεται οι αιτιες ειναι πολλες και διαφερουν απο ατομο σε ατομο. Κληρονομικο, περιβαλλον, στρες, καποια ανεπαρκεια, καποιο περισσευμα, καποια μεταλλαξη ή καποιο αυτοανοσο. Οι γιατροι ομως γραφουν σε ολους τα ιδια γιατροσοφια χωρις να γραψουν στους ασθενεις να κανουν εξετασεις. Τα μαλλια παντως πρεπει να ειναι το πιο ευαισθητο οργανο αφου δειχνει κατευθειαν οτι κατι δεν παει καλα στον ανθρωπο.

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Οποτε αυτο τι ειδους εξεταση απαιτει?
δεν γνωρίζω να υπάρχει εξέταση για ευασισθησία στην DHT. Μπορείς όμως να κλείσεις ενα ραντεβου με τους δερματολόγους (στο Συγγρος αν είσαι Αθήνα) και ζητήσεις τριχοριζόγραμμα, για αρχή.

sadel

Active Member
δεν γνωρίζω να υπάρχει εξέταση για ευασισθησία στην DHT. Μπορείς όμως να κλείσεις ενα ραντεβου με τους δερματολόγους (στο Συγγρος αν είσαι Αθήνα) και ζητήσεις τριχοριζόγραμμα, για αρχή.

ποσο κοστιζει το τριχοριζογραμμα και τι αποτελεσματα δινει; τι εξεταζουν στην τριχα;

Soralteno

Μέλος του προσωπικού

Συνημμένα

• trixorizogramma-fotorizogramma.pdf
    513.6 KB · Προβολές: 626
Το θεμα ειναι πως μπορω να δω την ποσοτητα του dht? Απευθυνομαι σε ορμονολογο η ακομα και μια απλη εξεταση αιματος ειναι επαρκης?
Καλοηρθες φιλε,
Για να αντιμετωπησεις την τριχοπτωση, πρεπει πρωτα να γνωρισεις τι ειδους τριχωπτωση εχεις.
Δυο ειδη ορμονικης τριχωπτωσης υπαρχουν
1.Λογω αυξημενων Ανδρογονων(dht)
2. Λογω αυξημενων Οιστρογωνων

Οποτε καλα σκεφτηκες να μετρησεις τα επιπεδα του dht
(To dht δεν ειναι ενζυμο, αλλο το παραγωγο της Τετοστερονης που παραγεται απο τη δραση του ενζυμου reductase I ή II)
Απο το αποτελεσμα της μετρησης της dht, μπορεις να καταλάβεις αν εχεις τριχωπτωση λογω υπερλειτουργειας του ενζυμου reductase I ή ΙΙ.
Ποιο συγκεκριμένα αν η τιμη βγει του dht κοντα στο 2 (δηλ πολυ ανεβασμενη) τοτε εχεις θεμα με reductase II,
Αλλιώς αν βγει καπου στο 0,8 τοτε εχεις θεμα με reductase I.
Φυσικα υπαρχουν διαφορετικες θεραπειες για καθε περιπτωση.

Ασ πουμε το regain βοηθα μονο στη περιπτωση reductase II, κ συνδιαζεται με Φιναστεριδη(blocker του ενζυμου, που περιοριζει την παραγωγη dht)

sadel

Active Member
Αν διαβασεις τωρα αυτο το αρθρο, λεει οτι μπορει και να μην φταιει η αυξημενη τεστοστερονη. Μπορει η τεστοστερονη σου να ειναι φυσιολογικη αλλα να εχεις παρει τα λαθος γονιδια απο τους γονεις σου.

sadel

Active Member
Διαβασα και το αρθρο απο το bbc που δινει ακομα καποιες πληροφοριες. Λεει οτι επιστημονες μελετησαν περιοχες που ηταν φαλακρες και μη και διαπιστωσαν οτι βλαστικα κυτταρα υπηρχαν στους θυλακες και των δυο περιοχων. Η διαφορα ειναι πως τα βλαστικα κυτταρα της φαλακρης περιοχης δεν πηγαινουν στο επομενο σταδιο που ειναι δηλαδη να αναπτυχθουν σε προγονικα κυτταρα (progenitor cells).

"Meanwhile, scientists are still trying to understand the mechanism by which the hair stops growing. In 2010, researchers examined sections of scalp with and without hair and found that stem cells were still present in the follicles in both areas, but in bald regions they weren’t progressing onto the next stage where they would normally develop into so-called progenitor cells. This study raises hopes that one day hair could be grown on bald parts of the heads, if scientists can find a way of triggering growth or blocking whatever is preventing it, and researchers are currently investigating particular proteins that might provide that trigger."

Ενδεχομενως τα παιδια που τραυματιζουν το δερμα με τα ρολλερ να κανουν μια τεχνητη αφυπνιση αυτων των βλαστοκυτταρων.

Τελευταία επεξεργασία:
60€ βλέπω οτι έκανε παλιά
τα υπόλοιπα στο επισυναπτόμενο
Το τριχοριζογραμμα σου δειχνει τημ κατάσταση της τριχας, αν ειναι αρωστη ή υγειης.
Αλλα το να σου δείξει αν η τριχωπτωση ειναι λογω υψηλων Ανδρογωνων ή υψηλων Οιστρογωνων, δεν μπορει να σου το δείξει.

Και φυσικα αυτο μας ενδοιαφερει, να ξερουμε αν η dht εχει "χτυπησει κοκκινο"

Ειται αν η Οιστρονη εχει "χτυπησει κοκκινο"

Γιατι η θεραπεια της Τριχωπτωσης που προερχεται απο Ορμονικη δυσλειτουργίες γίνεται με ουσιες που συνηθως μειωνουν τα υπερβολικά επιπεδα Ανδρογωνων ή Οιστογωνων

Οποτε ας μας πει λοιπον καποιος πως απτο τριχοριζογραμμα θα απαντηθει το ερωτημα αν ενας τριχοασθενης θα πρεπει να παρει Φινα ή αν θα παρει Pgblockers κτλπ.

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Το τριχοριζογραμμα σου δειχνει τημ κατάσταση της τριχας, αν ειναι αρωστη ή υγειης.
Αλλα το να σου δείξει αν η τριχωπτωση ειναι λογω υψηλων Ανδρογωνων ή υψηλων Οιστρογωνων, δεν μπορει να σου το δείξει.

Και φυσικα αυτο μας ενδοιαφερει, να ξερουμε αν η dht εχει "χτυπησει κοκκινο"

Ειται αν η Οιστρονη εχει "χτυπησει κοκκινο"

Γιατι η θεραπεια της Τριχωπτωσης που προερχεται απο Ορμονικη δυσλειτουργίες γίνεται με ουσιες που συνηθως μειωνουν τα υπερβολικά επιπεδα Ανδρογωνων ή Οιστογωνων

Οποτε ας μας πει λοιπον καποιος πως απτο τριχοριζογραμμα θα απαντηθει το ερωτημα αν ενας τριχοασθενης θα πρεπει να παρει Φινα ή αν θα παρει Pgblockers κτλπ.
Το τριχοροζογραμμα θα δείξει αν υπάρχει οντως πρόβλημα ή αν έχουμε λάθος αίσθηση. Ή τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε μια πληθώρα παραγόντων, πέρα του ότι κάποιοι είναι πιο κοινοί. Λοιπές εξετάσεις υψηλής dht χαμηλών οιστρογόνων κ.α. εγώ τις κρίνω περιττές.

Μπλουζα