Καλησπέρα! Πριν 6 μήνες περίπου έκανε τριχοριζογραμμα και διαγνωστικά με 38.46 αναγενεις, 15.38 τελογενεις και 46.15 δυστροφικες. Δεν γνώριζα τι είναι οι δυστροφικες τριχες και μέχρι σήμερα εξακολουθώ να μην έχω σαφή εικόνα για το τι είναι αυτές οι δυστροφικες τριχες. Η τριχόπτωση μου ξεκίνησε πριν 3 χρόνια από τότε που σταμάτησα να κάνω χρήση ντεκαπαζ στα μαλλιά μου. Πριν αρχίζω να κάνω ντεκαπαζ τα μαλλιά μου ήταν πολύ πλούσια! Όμως και μετά που άρχισαν να πέφτουν δεν παρατήρηση δραματική αραίωση μόνο έπεφταν. Μέσα σε αυτό το διάστημα των 3 χρονών έκανα κάποιες θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα όπου τους τελευταίους μήνες αποφάσισα να κάνω τριχοριζογραμμα και να κάνω μια τελευταία θεραπεία. Η θεραπεία που κάνω εδώ και σχεδόν 5 μήνες πάει πολύ καλά, έχω βγάλει υπερβολικά πολλές φύτρες και έχει Ελαττωθει κάπως η τριχόπτωση (συνεχίζουν να πέφτουν όχι όμως πολυ). Η θεραπεία που κάνω είναι regaine 2%, ένα διάλειμμα με λίγο κορτιζόνη και βιταμίνες και πάει πάρα πολύ καλά. Η γιατρός μου είπε να την κάνω για 5 μήνες και τώρα είμαι στα τελειωματα. Μου είπε επίσης ότι δεν έχω ΑΑ ( γενικά στην οικογένεια δεν έχουμε ιστορικό ΑΑ). Έχω διαβάσει όμως ότι αν σταματήσεις τη χρήση της μινοξιδιλης όλη η επανέκφυση θα πέσει και αυτό είναι που με προβλημάτιζει τώρα τόσους μήνες προσπάθειας για το τίποτα; Γενικά οι δυστροφικες τριχες γιατρευονται ή θα πρέπει να το πάρω απόφαση ότι θα χάσω τα μαλλιά μου στο μελλον;
(συγνώμη για το τόσο μακροσκελές κειμενο)