Συρρίκνωση πέους απο φιναστεριδη. Πως ειναι δυνατον?

jersey

Well-Known Member
Στο φόρουμ είμαι ακριβώς 10 χρόνια και τα δέκα ενεργός κάθε μέρα όλα τα έχω διαβάσει...με την κλινική συνεργάζομαι εδώ και 3 χρόνια και να μην γινόταν αυτό πάλι το ίδιο θα ήταν για εμένα. Το βλέπω και σας χόμπι σαν δυο φορές μεταμοσχευμενος μάρεσει να μπαίνω και να χαλαρώνω γιατί τόσα χρόνια δημιουργησαμε μια μικρή κοινωνία μεταξύ μας....
Επίσης άλλοι είναι πιο ενεργοί και φανατικοί από εμένα και χωρίς να πληρώνονται γιατί τους αρέσει να ασχολούνται...τον Τάσο τον ξέρω προσωπικά επίσης....

Την κλινική δεν την ενδιαφέρει καν αν είμαι μέσα τόσες ώρες που είμαι...από μόνος μου το κάνω και επίσης δεν είναι η κανονική μου δουλειά έχω και άλλη δουλειά.
Ναι έχεις δίκιο. Πολλοί το βλέπουν σαν χόμπι ή μπαίνουν να συνομιλήσουν και να χαλαρώσουν...Απλά τυχαίνουν διάφορα στη ζωή μας είτε επαγγελματικά είτε απλά κάποιοι πιστεύουν ότι με το να το παρακολουθούν συνέχεια, δεν μπορούν να ξεχάσουν το πρόβλημα της αραίωσής τους και έτσι το ελαττώνουν σιγά σιγά....
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Ισχύει, έξι μήνες με φίνα είμαι και τον πρώτο τρίμηνο πονούσε.το γόνατο και έλεγα φταίει η φίνα. Άστα, τώρα ηρεμεί το κεφάλι μου. Το μεγαλύτερο λάθος ειναι να παίρνεις φίνα και να διαβάζεις το φόρουμ.
Το φόρουμ για αυτόν που πρωτοδιαβάζει είναι πανάκεια, εν συνεχεία σε σκαλώνει σε τέτοιο βαθμό που είναι μαρτυρικό
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Ναι έχεις δίκιο. Πολλοί το βλέπουν σαν χόμπι ή μπαίνουν να συνομιλήσουν και να χαλαρώσουν...Απλά τυχαίνουν διάφορα στη ζωή μας είτε επαγγελματικά είτε απλά κάποιοι πιστεύουν ότι με το να το παρακολουθούν συνέχεια, δεν μπορούν να ξεχάσουν το πρόβλημα της αραίωσής τους και έτσι το ελαττώνουν σιγά σιγά....

Ο Τάσος33 έχει δώσει αρκετές φορές σκληρή κριτική στην κλινική είναι αυστηρός κριτής...οπότε τώρα που τα λέμε Τάσο κάτσε εκεί που είσαι...:D:)
 

jersey

Well-Known Member
Ο Τάσος33 έχει δώσει αρκετές φορές σκληρή κριτική στην κλινική είναι αυστηρός κριτής...οπότε τώρα που τα λέμε Τάσο κάτσε εκεί που είσαι...:D:)
Πιο παλιά φαντάζομαι. Τώρα δεν βλέπω να σας ασκεί κανείς σκληρή κριτική :p
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Πιο παλιά φαντάζομαι. Τώρα δεν βλέπω να σας ασκεί κανείς σκληρή κριτική :p

Χμμμ μην το λες αν ψάξεις καλά...Αν του αρέσει κάτι θα το πει αν κάτι δεν του κολαει στο ματι δεν μασάει να ρίξει την μπηχτη του... Δεχόμαστε μάλλον δέχομαι την λογική κριτική στα αποτελέσματα μας...
 

kwsths

Member
Οχι και γυναικομαστια ρε Κωστα χαχαχα , ολες τι παρενεργειες εσυ θα τις πηρες ;; Και ειδικα τετοιες παρενεργειες αποτελουν οχι απλα μικρο ποσοστο... αλλα πολυ μικρο.

Γενικοτερα η γυναικομαστια βασιζεται πανω στην μετατροπη της Testo, σε οιστρογονα. Για να συμβει σε καποιον δεν αρκει μονο η φινα αλλα και καποιου ειδους γεννετικη προδιαθεση.
Η συρρικνωση πεους που εχεις διαβασει αφορα περιστατικα με μειωμενη στυση, που προφανως ειναι το επακολουθο.

Η DHT παιζει καποιο ρολο στη στυση. Λειτουργει καπως σαν βιαγκρα αφου εχει παρομοιες ιδιοτητες, αλλα σιγουρα δεν αφορα το 100% ενος αποτελεσματος. Μια κακη στυση αποτελει κατα κορον προβλημα του κυκλοφορικου.

Θα μπορουσες να κανεις το δευτερο ως προς τη φινα δηλαδη ανα εβδομαδα να παιρνεις 3 mg χωριζοντας το σε 1 mg ανα 2 ημερες π.χ.
Αυτο εγγειται στο γεγονος οτι η φιναστεριδη αν και εχει μικρη ημισεια ζωη στο αιμα, που εμας δε μας απασχολει, στους ιστους του τριχωτου εχει πρατηρηθει οτι μενει αρκετα παραπανω(υπαρχουν αναφορες για 30 ημερες).
Προσωπικα εξ αρχης τη σημερον ημερα θα εμπαινα σε ενα τετοιο σχημα για οσο το δυνατον ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ
μικροτερες δοσεις φαρμακου στον οργανισμο σε βαθος χρονου, αφου απο οτι φαινεται και αυτο το σχημα εχει καλα αποτελεσματα.

Βεβαια!!! οποιος λεει οτι πριν ειχε και τωρα δεν εχει επιστημονικα δεν αποδεικνυεται(παρενεργειες)... Αφου να σκεφτεις οι πιθανοτητες καποιος να εχει παρενεργειες απο τη στιγμη που ειχε με το χαπι, ειναι αρκετα μεγαλες ακομα και αν μεταπιδησει σε τοπικη φινα.

Για εμενα αυτα που αναφερεις, χωρις σε καμια περιπτωση να τα υποτιμω, θεωρω πως οφειλονται στα τελευταια 12 κιλα που εβαλες οπως επισης και στην καραντινα.
12 κιλα λιπους σε τοσο μικρο διαστημα ειναι πολλα!!!
Δεν ειναι κακο να δοκιμασεις το 3 φορες την εβδομαδα παρολα αυτα, καθε αλλο θα ελεγα.



Προσωπικα στο συγκεκριμενο θεμα δεν βλεπω προβλημα :D
Ισα Ισα απο τη στιγμη που λες οτι ειδες ονειρο σεξουαλικο, σημαινει οτι η Λιμπιντο ειναι μια χαρα. Αν δεν εβλεπες σεξουαλικα ονειρα θα χαμε το θεμα Κωστα.
Δεν νομιζω να σαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που βλεπει ενα σεξουαλικο ονειρο και δεν εχει στυση. Προσωπικα στο υπνο να εχω στυση εχω απο τοτε που ξεκινησε αυναν.. ξερεις, περαν του σεξ. Τοτε δηλαδη που χτυπαγαν οι ονειροξεις.
Σε ευχαριστω πολυ Κωστα. Βυζακια πεταξα εντονα για σουτιενακι ειμαι αλλα δεν το θεωρω γυναικομαστια της φινας οπως προειπα ειμαι σιγουρος οτι οφειλεται στα 12 κιλα λιπους που πηρα αποτομα και οτι δεν κανω βαρη πια λογω λοκνταουν. Ξεκινησα ηδη διατροφη και γυμναστικη αλλα χωρις γυμναστηριο και σωστες προπονησεις με βαρη που εκανα παλια θα αργησω να δω αποτελεσματα. Θα δοκιμασω επισης γιατρο το θεμα ειναι τι γιατρο ουρολογο ενδοκρινολογο η ανδρολογο? Και για εξετασεις ποιες μου προτεινετε? Και ισως μειωση της δοσης. Ευχαριστω.
 

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Είμαι σχεδόν από 70 έως 77 το πολύ κιλά πάντα...όταν φτάσω 77 λίγο βυζί κάνω και εγώ αλλά δεν γυμνάζομαι...πήγαινε και για περπάτημα λίγο για να κυκλοφορήσει το αίμα.
 

kwsths

Member
Το φυσιολογικό είναι να έχεις πρωινές στύσεις και η έλλειψη τους σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά και έχεις μειωμένη ροή αίματος στο πέος με αποτέλεσμα να μην σου σηκώνεται το πρωί. Για παράδειγμα στους διαβητικούς, όπου η έλλειψη πρωινών στύσεων σχετίζεται με στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας του λίγου αίματος που φτάνει στο πέος και της κακής κατάστασης των νεύρων. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μικρή αντίδραση στα μηνύματα που στέλνονται από τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία προκαλούν τις νυχτερινές στύσεις. Θα σε συμβούλευα να δεις έναν ανδρολόγο όμως που μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα. Όσον αφορά την μείωση της δόσης, μπορείς να παίρνεις 0.5 mg καθημερινά, αλλιώς αν δεν δεις διαφορά μπορείς να παίρνεις 1 mg καθε δευτερα-τετάρτη-παρασκευή-κυριακή (δηλ. 4 μέρες παίρνεις 3 δεν παίρνεις).
Συμφωνω εδω γιατι πριν 6 μηνες ΕΙΧΑ πρωινες στυσεις η ακυρες στυσεις. Τωρα αυτες κοπηκαν και ειναι καπως νεκρη η περιοχη και ισως η συρρικνωση να οφειλεται στην μη καλη κυκλοφορια του αιματος. Παρολαυτα με τη βοηθεια σωστου βιντεου εχω στυση και λιμπιντο.
Σε ευχαριστω για την προταση σου. Θα δοκιμασω 4 τη βδομαδα λες ειναι καλυτερο απο μισο καθε μερα
 

kwsths

Member
Μια στιγμη . Εκτος απο φιναστεριδη ,παιρνεις και μινοξ , butavate ( πολυ κακη ιδεα ) , προγεστερονη ( πολυ κακη ιδεα ) , τρετινοινη ( επισης μπορει να βγαλει ψυχολογικα και νευρολογικα προβληματα) , βιταμινες και εισαι υπερβαρος; Μηπως υπαρχει και καποιο interaction μεταξυ ολων αυτων που παιρνεις ; Εδω μονο για την προγεστερονη διαβαζω


As such, any products containing natural or synthetic progesterone can cause the following side effects:
  • weight gain.
  • blurry vision.
  • fatigue.
  • headaches.
  • breast tenderness.
  • bloating.
  • mood swings.
  • irritation at the application site.
Σε εχουν κανει ανω κατω πιθανον ολα αυτα που παιρνεις . Η φινα ισως ηταν η σταγονα που ξεχυλισε το ποτηρι . Κοψε τα ολα . Δωσε χρονο στο σωμα σου να παρει μια ανασα . Ξεκινα απο σημερα να τρως σωστα με μετρο , απο αυριο ξεκινα σωματικη ασκηση εστω 10 λεπτα τη μερα .
Συγγνωμη φιλε αυτα τα επαιρνα παλια και ξεχασα να αλλαξω το ποστ. Τωρα λαμβανω Φινα, μινοξ και συμπληρωματα ψευδαργυρο, Ε, Ωμεγα, Β12 Ασκηση κανω καθε μερα και τρωω ολη μου τη ζωη σωστα. Δεν καπνιζω και τρεφομαι με φρουτα λαχανικα καλο προσεγμενο φαγητο διατροφης. Για αυτο και η απορια πως πηρα 12 κιλα λιπους ετσι. Αντε τα 5 να τα ριξεις στη καραντινα..
 

kwsths

Member
Είμαι σχεδόν από 70 έως 77 το πολύ κιλά πάντα...όταν φτάσω 77 λίγο βυζί κάνω και εγώ αλλά δεν γυμνάζομαι...πήγαινε και για περπάτημα λίγο για να κυκλοφορήσει το αίμα.
Καλησπερα πηγαινω καθε μερα για τρεξιμο και τρεφομαι πολυ σωστα καθοτι γνωριζω απο διατροφες και γυμναστηρια. Δεν καπνιζω δεν πινω. Το βυζι οπως ειπα σιγουρα προηλθε απο το αποτομο λιπος το κλεισιμο γυμναστηριων και οχι απο γυναικομαστ. Το απλο περπατημα δεν ριχνει το βυζι. Χρειαζομαι προπονησεις σωστες και μυικη αναπτυξη κατι που δεν υφισταται τελευταια..
 

kwsths

Member
Τον μετρήσες με μεζούρα η με το μάτι λες ότι μίκρυνε
Παιδια επαιξε μεζουρα και χαρακας. Το εκατοστο ειναι γεγονος. Και δεν ειμαστε να χανουμε εκατοστα. Δεν εχω περισσευμα να δωκω στον γειτονα..Για την γειτονισα μπορει.. Αν και οπως εξελισσεται η φαση για κανεναν πλεον..:(
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kwsths

Member
Παιδια ευχαριστω για ολα τα σχολια. Συνοψιζω λοιπον. Περα απο ολες τις παραπανω παρενεργειες ειναι γεγονος φακτ οτι υπαρχει συρρικνωση. Εγινε τεστ και μετρημα. Μπορουμε να το ριξουμε αρχικα στα αποτομα 12 κιλα λιπους που πηρα απο την αρχη της φινας αλλα να τονισω οτι δεν ειμαι χοντρος. Ξερω απο διατροφες δεν τρωω βλακειες γιατι παλια γυμναζομουν συνεχεια. ΔΕΝ καπνιζω αν παει να το ριξει καποιος εκει που σιγουρα θα υπαρξει καποιος. Δεν πινω και τρεφομαι με πολλα λαχανικα φρουτα ξηροκαρπια οσπρια κτλ. Λαμβανω συμπηρωμα Ωμεγα 3 ψευδαργυρο β12, Ε και D. Aθλουμαι καθε μερα απαλα με χαλαρο τρεξιμο κοιλιακους καμψεις οχι βαρη (λογω λοκντσουν) που σιγουρα θα βοηθουσαν στην αυξηση της τεστοστερονης.

-Γεγονος ειναι οτι ειχα στυσεις πρωινες και στυσεις αυθορμητες στη διαρκεια της μερας πριν 6 μηνες και δεν εχω τωρα.
Υπαρχουν συχνα πονοι εκει στο οργανο κατω σουβλιες ερχονται και φευγουν και νιωθω τη περιοχη ψιλονεκρη. Παρολαυτα με βοηθεια σωστου υλικου υπαρχει στυση. Με γυναικα δεν εχω παει 3 μηνες. Οποτε δεν μπορω να συγκρινω με τωρα. Τοτε ηταν ολα οκ. Αλλα ειμαι σχετικα νεος στην φινα τα ζορια της στυσης ερχονται πιο μετα. Λιμπιντος υπαρχει καλη.

Το θεμα ειναι η συρρικνωση πεους. Σιγουρα υπαρχει μια συσχετιση στη συρρικνωση με την αιματωση της περιοχης. Απλα προσπαθω να καταλαβω πως προερχεται και αν ειναι μονιμο. Υπαρχουν πολλα δημοσιευματα σε ξενα φορουμ για αυτο αλλα ρωτησα εδω μηπως καποιος εχει κατι παρομοιο.. Μπορει καποιος να μου παραθεσει ενα λινκ με βασικες εξετασεις για τεστοστερονη προστατη κτλ? Εχει υπαρξει το θεμα στο φορουμ αλλα δεν μπορω να το βρω . Σε ποιον γιατρο να απευθυνθω καλυτερα Ανδρολογο ενδοκρινολογο η ουρολογο?
Αν δεν βγει ακρη απο αυτα και ουτε απ τα κιλα που χασω θα το μειωσω-κοψω.
 

Kostas97

Well-Known Member
Παιδια ευχαριστω για ολα τα σχολια. Συνοψιζω λοιπον. Περα απο ολες τις παραπανω παρενεργειες ειναι γεγονος φακτ οτι υπαρχει συρρικνωση. Εγινε τεστ και μετρημα. Μπορουμε να το ριξουμε αρχικα στα αποτομα 12 κιλα λιπους που πηρα απο την αρχη της φινας αλλα να τονισω οτι δεν ειμαι χοντρος. Ξερω απο διατροφες δεν τρωω βλακειες γιατι παλια γυμναζομουν συνεχεια. ΔΕΝ καπνιζω αν παει να το ριξει καποιος εκει που σιγουρα θα υπαρξει καποιος. Δεν πινω και τρεφομαι με πολλα λαχανικα φρουτα ξηροκαρπια οσπρια κτλ. Λαμβανω συμπηρωμα Ωμεγα 3 ψευδαργυρο β12, Ε και D. Aθλουμαι καθε μερα απαλα με χαλαρο τρεξιμο κοιλιακους καμψεις οχι βαρη (λογω λοκντσουν) που σιγουρα θα βοηθουσαν στην αυξηση της τεστοστερονης.

-Γεγονος ειναι οτι ειχα στυσεις πρωινες και στυσεις αυθορμητες στη διαρκεια της μερας πριν 6 μηνες και δεν εχω τωρα.
Υπαρχουν συχνα πονοι εκει στο οργανο κατω σουβλιες ερχονται και φευγουν και νιωθω τη περιοχη ψιλονεκρη. Παρολαυτα με βοηθεια σωστου υλικου υπαρχει στυση. Με γυναικα δεν εχω παει 3 μηνες. Οποτε δεν μπορω να συγκρινω με τωρα. Τοτε ηταν ολα οκ. Αλλα ειμαι σχετικα νεος στην φινα τα ζορια της στυσης ερχονται πιο μετα. Λιμπιντος υπαρχει καλη.

Το θεμα ειναι η συρρικνωση πεους. Σιγουρα υπαρχει μια συσχετιση στη συρρικνωση με την αιματωση της περιοχης. Απλα προσπαθω να καταλαβω πως προερχεται και αν ειναι μονιμο. Υπαρχουν πολλα δημοσιευματα σε ξενα φορουμ για αυτο αλλα ρωτησα εδω μηπως καποιος εχει κατι παρομοιο.. Μπορει καποιος να μου παραθεσει ενα λινκ με βασικες εξετασεις για τεστοστερονη προστατη κτλ? Εχει υπαρξει το θεμα στο φορουμ αλλα δεν μπορω να το βρω . Σε ποιον γιατρο να απευθυνθω καλυτερα Ανδρολογο ενδοκρινολογο η ουρολογο?
Αν δεν βγει ακρη απο αυτα και ουτε απ τα κιλα που χασω θα το μειωσω-κοψω.
Το μοναδικο ζητημα με τον γιατρο ειναι οτι θα πρεπει να πας σε καποιον που δε θα σου τα αποδοσει ολα στο ευκολο θυμα.
Ετσι θα μπορουσες π.χ. να πας σε εναδ Ανδρολογο/Ενδοκρινολογο και να εκφρασεις την αγωνια σου χωρις να κανεις καποια αναφορα αρχικα στη φινα(εκτος αν ειναι γνωστης).

Οι γιατροι στην Ελλαδα συνηθως ειναι λιγο πισω σε αυτα. Ακομα και σημερα, αφου εισαι του γυμναστηριου γνωριζεις, οτι γιατροι θεωρουν τις πρωτεινες "αναβολικα" :p . Κατι παρομοιο ειναι και με τη φιναστεριδη.

Ισως αξιζε περισσοτερο αν εισαι απο Αθηνα να πας π.χ. στο Αναστασακη. Εκεινος θα σε κατευθυνει σε καποιον για εξετασεις που θα κατεχει το αντικειμενο με τις ιδιατεροτητες του..

Δεν υπαρχει κανενας λογος να αχωνεσαι, στο λεω γιατι αυτο θα σε οδηγησει α χεις συνεχεια το μυαλο σου εκει. Επισης καλα και τα φορουμ αλλα επειδη δεν ξερεις ο καθενας που γραφει τι ρολο βαραει και τι ψυχολογια κουβαλαει, καλο να τα ακους αλλα μην τα παιρνεις ολα τοις μετρητοις.

Ξεκινα ακολουθωντας ενα πλανο 3 ημερων 1 mg και βλεποντας κανεις. Στο τελος μπορει να το παντρευτεις κιολας και να ξεχασεις το καθημερινο.

Εαν υπαρχει εστω και καποια συσχετιση με τη φινα θα μπορουσε να ναι μονο λογω υπερδοσολογιας. Αλλιως τα συμπτωματα θα τα εμφανιζες πολυ πολυ νωριτερα. Σχεδον αμεσως.
 

kharmacoma

Well-Known Member
Παιδιά και εγώ είμαι πολύ αγχώδεις όταν έχω κρίσιμη δουλειά το πρωί πχ μπορεί να σηκωθώ και 7 φορές στον ύπνο μου για κατούρημα γενικά αυτό είναι ένα θέμα. Όταν είμαι ξύπνιος ελέγχεται μια χαρά αλλά υποσυνείδητα μάλλον είμαι μεγάλος αμπαλος

Γενικά ο κακός ύπνος από ότι ξέρω επηρεάζει αρνητικά τη τεστοστερόνη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

oikodomos

Member
Οι αυτόματες πρωινές στύσεις έχουν το σημαντικό ρόλο της οξυγόνωσης των ιστών του πέους, μια διαδικασία απαραίτητη για την υγεία και την καλή λειτουργία των γεννητικών οργάνων. Είναι το μήνυμα του οργανισμού σας ότι όλα λειτουργούν ρολόι!
Το φυσιολογικό είναι να έχεις πρωινές στύσεις και η έλλειψη τους σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά και έχεις μειωμένη ροή αίματος στο πέος με αποτέλεσμα να μην έχεις αυτόματη στύση το πρωί. Για παράδειγμα στους διαβητικούς, όπου η έλλειψη πρωινών στύσεων σχετίζεται με στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας του λίγου αίματος που φτάνει στο πέος και της κακής κατάστασης των νεύρων. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μικρή αντίδραση στα μηνύματα που στέλνονται από τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία προκαλούν τις νυχτερινές στύσεις.

Ρε φιλε εγω που σηκωνομαι 6 ωρα να παω για δουλεια πως γινεται να εχω πρωινη στυση? Ειναι και θεμα διαθεσης και συνθηκων.
 

Georgie

Well-Known Member
Υπαρχει και η περίπτωση να μη καταλαβαίνεις τη στύση σου
Οταν συμβαίνει πριν ξυπνήσεις .
Αρκετά συχνό
 

giwrgos athina

Active Member
Κωστή καλησπέρα και περαστικά.Εγω στην θέση θα πήγαινα σε έναν ουρολόγο ανδρολογo και θα του ζητά να κάνω εξετάσεις.Πιστευω θα έπρεπε να κοιταξεις ορμονες όπως fsh ,lh , ελεύθερη τεστο και ολική τεστο,dht , προλακτίνη. Αν θες να δεις και τον προστάτη σου μπορείς να κάνεις έναν υπέρηχο προστάτη ίσως και όρχεων μαζί με το psa στο αίμα και αν θες να δεις και την γονιμότητα σου ένα σπερμοδιαγραμμα.Επισης αν αποφασίσεις να συνεχίσεις την φίνα καλό είναι μια στο τόσο να τις κάνεις αυτές τις εξετάσεις και να συγκρίνεις τα αποτελέσματα με παλαιότερες εξετάσεις που είχες κάνει ήδη για να Σάι σίγουρος πως είσαι. Αν έχεις ασφάλεια γράφονται στην ασφάλεια σου η εξετάσεις από τον γιατρό σου..Εύχομαι και πάλι περαστικα.
 

Ronaldo

Well-Known Member
Γενικά ο κακός ύπνος από ότι ξέρω επηρεάζει αρνητικά τη τεστοστερόνη.
Για όσους γυμνάζονται και δεν κάνουν καλό ύπνο ή ξυπνάνε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια υπάρχει και το συμπλήρωμα ZMA, που βοηθάει να κάνεις καλό και βαθύ ύπνο και να βοηθήσεις την φυσική αύξηση τεστοστερόνης και στην απελευθέρωση των ορμονών κατά την διάρκεια του ύπνου.
 
Μπλουζα