Σκέψεις για μμ. Γνώμες

Flag17

Well-Known Member
Όχι άλλα πρώτου ξεκινήσεις φιναστεριδη καλό είναι να κάνεις μια γενική ορμονολογικη εξετάσεις για τα ανδρογόνα σου να έχεις αρχικές τιμές. Πρώτη και βασικότερη τιμή είναι η PSA του προστάτη. Η φίνα θα την κόψει στο μισό, η ντουταστεριδη στο 1 τέταρτο.

Μινοξιδιλη χαπι μόνο κατόπιν ραντεβού σε καρδιολογο και πάντα ξεκινάς με μικρή δόση. Είτε 1.25 είτε 2.5. Επανεξέταση σε 3 6 και 12 μήνες
1.25 μινοξιδιλη δεν έχει νόημα. Αν δεν έχεις καρδιολογικο θέμα ξεκινάς είτε 2.5 είτε 5 με την μια.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Rev1608

Member
1.25 μινοξιδιλη δεν έχει νόημα. Αν δεν έχεις καρδιολογικο θέμα ξεκινάς είτε 2.5 είτε 5 με την μια.
Πάντα έχει νόημα ακόμα και σε μικρές δόσεις για να δει αν είναι ανεκτό απ' το σύστημα του. Μπορεί να ξεκινήσει για 2 βδομάδες έναν μήνα δόση 1.25 και τοπική μια φορά την μέρα. Έπειτα 2.5

Όλα έχουν να κάνουν με τα επίπεδη του ενζύμου θειοτρανσφερασης στο συκώτι του. Αν είναι ψηλά ακόμα και με 1.25 θα δουλέψει ΕΛΑΦΡΩΣ. Αν δει ότι δεν τον πειράζει ανεβαίνει εννοείται. Κι εγώ είμαι της άποψης πως ιδανικές δόσεις είναι 2.5+

Ωστόσο δεν είναι κακο να βουτήξει τα δάχτυλα του στο νερό πριν μπει για μακροβουτι

ΧρίστοςΜ

New Member
Όχι το κάθε φάρμακο δρα με διαφορετικό τρόπο και πρέπει να τσεκάρεις αλλά πράγματα. Αν έχεις κάποιο θέμα με ταχυκαρδίες κλπ δεν θα πρέπει να πάρεις μινοξιδιλη oral αν είσαι νορμάλ δεν θα έχεις θέμα. Για φιναστεριδη μπορείς να κάνεις εξετάσεις και να τις δει ανδρολογος
Γενικά έχω καλό καρδιογράφημα που είχα κάνει πρόσφατα απλώς έχω πιο συχνές έκτακτες συστολές (αυτά τα τινάγματα, ίσως λόγω τσιγάρου και πρόπτωσης μητροειδους βαλβίδας), ίσως μου ανεβάσει τη συχνότητα σε τέτοιες αν και μου έχουν πει ότι είναι ακίνδυνες. Θα κάνω αν είναι και ορμονολογικες εξετάσεις να μαι σίγουρος για όλα.

Marios1982

Well-Known Member
Lover αν λέμε ίδιο χνουδι αυτό δεν ξαναγίνεται τρίχα σε καμία περίπτωση. Ο φίλος εδώ έκραξε πρώτης όψεως μοιάζει ακατάλληλος για οτιδήποτε. Φίλε Χρήστο αν θέλεις να κάνεις μεταμόσχευση θα κάνεις τα παρακάτω βήματα 1 ξεκινάς αγωγή φιναστεριδη-μινοξιδιλη oral και τα . 1mg φινα 5mg μινοξιδιλη (Πήγαινε και σε ένα γιατρό αν θέλεις να σου γράψει και εξετάσεις πριν τα ξεκινήσεις)
2. Αν εχεις οποιαδήποτε παρενέργεια με την φιναστεριδη προσαρμόζεις την δόση από 1mg ας πούμε πας στο 0.5mg
3. Ένα χρόνο μετά την αγωγή κάνεις επαναξιολογηση και πας σε μια κλινική που να κάνει μετρήσεις να δεις τι έχεις διαθέσιμο.
4. Βλέπεις με το διαθέσιμο απόθεμα τι μπορείς να πάρεις και αν αυτό σε καλύπτει
5. Αν σε καλύπτει ξεκινάς την αναζήτηση για μια καλή κλινικη να στο δώσει
Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Χωρίς φίνα δεν έχεις σοβαρή ελπίδα. Είσαι 34 με επιθετική τριχόπτωση. Ξεκίνα με φίνα και μετά από 6-8 μήνες ξεκίνα τα cons. Τώρα μην κάνεις τίποτα απλά θα σε παραμυθιάσουν να μπεις για μμ. Με λίγα λόγια θα σε αποπροσανατολίσουν.

ΧρίστοςΜ

New Member
Χωρίς φίνα δεν έχεις σοβαρή ελπίδα. Είσαι 34 με επιθετική τριχόπτωση. Ξεκίνα με φίνα και μετά από 6-8 μήνες ξεκίνα τα cons. Τώρα μην κάνεις τίποτα απλά θα σε παραμυθιάσουν να μπεις για μμ. Με λίγα λόγια θα σε αποπροσανατολίσουν.
Μετά θα παίρνω φίνα εφ όρου ζωής?

LoverBoy

Well-Known Member
Μετά θα παίρνω φίνα εφ όρου ζωής?
Θα παίρνεις φίνα για όσο θέλεις να έχεις μαλλιά!Αν κάποια στιγμή σταματήσεις μετά απο ένα χρονικό διάστημα θα επιστρέψεις στην κατάσταση που ήσουν και που θα έιχες φτάσει!Είναι θεραπεία όπως λαμβάνεις για κάποιο άλλο πρόβλημα!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ManCyprus87

Well-Known Member
Αν δεν έχει ιδιαίτερη επίπτωση στον οργανισμό η χρόνια λήψη δεν έχω πρόβλημα να την παίρνω κανονικά.
Και μη ξεχνάς ότι μπορείς να κάνεις και break από τη φίνα κατά διαστήματα, και να μη χάνεις ούτε και έδαφος. Δε χρειάζεται 365 μέρες ανελλιπώς το χρόνο.
Π.χ. εγώ κάνω 2 breaks το χρόνο των 30ημερών.
Αυτό φυσικά μετά που θα σταθεροποιηθείς και που θα δυναμώσεις τα υφιστάμενα μαλλιά σου - πειραματισμούς όχι τώρα για εσένα.

JimKan1

Well-Known Member
Και μη ξεχνάς ότι μπορείς να κάνεις και break από τη φίνα κατά διαστήματα, και να μη χάνεις ούτε και έδαφος. Δε χρειάζεται 365 μέρες ανελλιπώς το χρόνο.
Αυτό φυσικά μετά που θα σταθεροποιηθείς και που θα δυναμώσεις τα υφιστάμενα μαλλιά σου - πειραματισμούς όχι τώρα για εσένα.
βλεπεις διαφορες στην λιμπιντο οταν σταματας;

ΧρίστοςΜ

New Member
Άρα ουσιαστικά, η φιναστεριδη και η αγωγή γενικότερα μαζί με μινοξιδιλη, εκτός του ότι βοηθά τις υπάρχουσες τρίχες να παραμείνουν, ενισχύει την δοτρια ώστε να φαίνεται πιο πυκνή για να μην κάνει ιδιαίτερη αίσθηση η απουσία των τριχοθυλακιων που θα αφαιρεθούν? Ή φυτρώνουν κιαλλες τρίχες? Επίσης, ακόμα και αν αφαιρεθούν αρκετά τριχοθυλάκια από την δοτρια, εάν τα έχω πολύ κοντό θα φαίνονται αυτά τα πολλά κενά? Συνήθως πίσω και πλαι τα κουρευω πολυ κοντά, δηλαδή φαίνεται δέρμα.

Chris34

Well-Known Member
Μπόλικες τρίχες στο σβέρκο και ελάχιστες στο κεφάλι. Ατυχία.
Άραγε αυτές οι τρίχες μπορούν να χρησιμοποιηθούν; Δεν είναι και λίγες και νομίζω μοιάζουν με τις τρίχες του κεφαλιού

alex7

Well-Known Member
Αφού λες ότι έχεις έκτακτες στην καρδιά (ακόμη και αν είναι ακίνδυνες) ξέχνα την μινοξιδιλη ακόμα και την τοπική .Καλα για oral ούτε λόγος να γίνεται !

ΧρίστοςΜ

New Member
Αφού λες ότι έχεις έκτακτες στην καρδιά (ακόμη και αν είναι ακίνδυνες) ξέχνα την μινοξιδιλη ακόμα και την τοπική .Καλα για oral ούτε λόγος να γίνεται !
Τις έκτακτες τις παθαίνω όταν κάνω πολύ τσιγάρο ή όταν έχω άγχος. Δεν έχει διαγνωσθεί από γιατρό κάτι. Σε καρδιογράφημα δεν έχει φανεί τίποτα. Κανονικά χολτερ θέλει αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Το παθαίνω σε συγκεκριμένες φάσεις έχω παρατηρήσει.

Vdupa

Well-Known Member
Και η δική μου εμπειρία ήταν αναλογη. Επιβεβαιώνω ότι δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή στο μαλλι όταν την έκοψα για 1.5 σχεδόν μήνα (τώρα ξεκινώ πάλι) . Από δω και πέρα θα το ξανακάνω μια φορά τον χρόνο ή και ανά εξάμηνο.

Μπλουζα