Πως να σταματήσω τα hair concealers πριν τη μεταμόσχευση

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Μάλιστα,ωραία για να ξέρουμε για το συγκεκριμένο σκεύασμα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Tommy h

Member
Alani έτσι όπως τα λες λογικά δεν έκανες κάποια θεραπεία (rogaine) εάν μετά το λούσιμο έβαζες τοπικ,σωστα?
 

Nikcpepe

Member
Καλησπερα παιδιά,

Θελω λιγο να θίξω ένα πολυ σημαντικό ζήτημα που με απασχολεί καθημερινα και μ έχει δημιουργήσει και ένα είδος θλίψης - μελαγχολίας.
Η ιστορία μου λοιπον είναι η εξής. Είμαι 28 χρονών και αντιμετωπίζω πρόβλημα τριχόπτωσης — αραίωσης απ τα 21 μου. Στην αρχή το πρόβλημα ήταν μικρό. Ξεκίνησε απ μπροστά όπου σταδιακά άρχισε να υποχωρεί η hairline. Σε εκείνη την ηλικία λοιπόν.. Στα 22 περίπου.. Ξεκίνησα τη χρήση των hair concealers (toppik κλπ). Τα πρώτα χρόνια τα αποτελέσματα ηταν άριστα . Ειχα και πάλι πίσω τα μαλλιά μου (έτσι θεωρούσα) και είχα πολυ καλυτερη ψυχολογία . Τα χρόνια περνούσαν και η χρήση του toppik συνεχιζοταν... Συνεχιζόταν όμως και το πρόβλημα τηε αραίωσης και ακολουθωντας τη λογική του στρουθοκαμηλισμου προσπαθούσα να μην το αντιλαμβάνομαι αυτό... Συνέχιζα το toppik οποτε στο μυαλό μου η αραίωση ήταν οπως και πριν. Η αλήθεια όμως είναι πως χειροτερευε οπως φυσιολογικά συμβαίνει σε όλους εξαιτίας της φύσεως της κληρονομικού τύπου τριχόπτωσή μας. Ο περίγυρος μου δεν το γνωριζε. Στους γονείς μου και στην κοπέλα μου το είπα πριν 2 χρονια. Πλέον είμαι στα 7 χρόνια χρήσης των hair concealers . Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.... Να τονίσω πως βάζω toppik μόνο μπροστά αν και υπάρχει θέμα και πίσω όχι όμως τόσο έντονο. Το αποτέλεσμα μπροστά .. Στο hairline δεν μου αρέσει πλέον και τα βλέμματα από τον κόσμο —περίγυρο είναι πολύ περισσότερα απ παλιά. Εξαιτίας και της δουλειάς μου (ειμαι εκπαιδευτικος) το τελευταίο διάστημα.. Αισθάνομαι πως όλοι με κοιτουν εκεί . Στα μαλλιά... Μου έχει δημιουργήσει ψυχολογικό θεμα όλο αυτό ... Πλέον έχω μειωσει κατά πολυ τις εξόδους μου... Εχω σταματήσει τις οποίες δραστηριότητες που συμμετείχα..εχω κλειστεί στον εαυτό μου και δεν εχω όρεξη για τιποτα. Εχω πάρει ήδη την απόφαση να σταματήσω τη χρήση των hair concealers αφού πλέον το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.. Προς το παρόν όμως.. μέχρι να τελειώσει η σχολικη χρόνια.. (21 Ιουνίου) Δεν μπορώ να σταματήσω τη χρήση του toppik εξαιτίας της τεράστιας αισθητικής αποκλισης . Έχω εν μερει ελλατωσει την ποσότητα που βάζω .. Η όλη ιστορια όμως μου έχει δημιουργήσει ψυχολογικό θέμα.
Επειδή θέλω να κάνω την μετάβαση οσο το δυνατόν πιο ομαλά, πήρα την αποφαση να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών στον erdogan στις 13 Αυγούστου. Έχω κλείσει ημερομηνίες...
Αν θα μπορουσα να δώσω μια συμβουλή σε κάποιον που θέλει να σταματήσει το toppik οπως εγω ... Είναι να κανονίσει να κανει μια μεταμόσχευση μαλλιών ώστε η μετάβαση να είναι πιο ομαλή.
Αυτό που θα ήθελα λίγο να σας ρωτήσω.. Είναι με ποιον τροπο να το θεχω το ζήτημα αυτό σε γνωστούς /φίλους συγγενείς?
Απο εκεί που με ξερουν με μαλλιά... Ξαφνικά θα εμφανιστώ με ένα κεφαλι ξυρισμένο που μόλις υποβλήθηκε σε επέμβαση.
Σκέφτομαι ενα μηνα πριν... Να ξεκινήσω να λέω στους άλλους ότι αραιωσα ξαφνικά .. Ωστε να μπορέσω ένα μέρει να δικαιολογήσω και τη μεταμόσχευση και την αλλαγή.
Περιμένω λιγο τις απόψεις σας /συμβουλές σας πάνω στο τοσο ευαίσθητο αυτο ζητημα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
Με εκτίμηση
Φιλε ετσι ακειβως ειμαι και εγω αστα.... Ψυχολογία μηδέν.... Όλα θα τελειώσουν σιγά σιγά με μμ εχω κανονίσει και εγω 30μαρτιου
 

Αthens2021

Active Member
Χρησιμοποιω προιοντα τυπου toppik και dermatch τα τελευταια 20 χρονια καθημερινα.. απο το hair rebirth (το πρωτο προιον τυπου τοππικ που εμφανιστηκε στην ελλαδα) μεχρι το αυθεντικο toppik, το nanothick, volumon, caboki, κ 3-4 αλλα. Το sevich (και μαλιστα την απομιμηση απο κινα) σχεδον καθε μερα τα τελευταια 5-6 χρονια λογου κοστους αλλα γυρισα στο αυθεντικο toppik λογω ποιοτητας ινων. Με τοση χρηση θα επρεπε να εχουν "καει" ολα. Θεωρω ως κυριως αρνητικο το οτι με προχειρη η λαθος ερφαμογη γινεται αντιληπτο κ επισης δεν αντιλαμβανεσαι την εξελιξη της τριχοπτωσης κ επαναπαυεσαι. Συμφωνω με τον φιλο ομως οτι μπορει το κεφαλι ν μην καθαριζει πληρως κ να μην μπορουν να απορροφηθουν οι δραστικες ουσιες των τοπικων οπως regaine κτλ..αλλα κ παλι ειναι θεμα χρησης (μετρημενης ποσοτητας, καθαρισμου κτλ) Επειδη ομως καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη , μπορει στο φιλο να δημιουργηθηκε καποια αλλεργια απο τα προιοντα αυτα που εχουν συνθετικα υλικα κ χρωματα. Ετσι κι αλλιως κ εξω απο το σακουλακι του sevich γραφει " if irritation occurs...etc."
 

Nikcpepe

Member
Μια ερώτηση μετά την μεταμόσχευση σε ποσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιηθεί ξανά το τοπικ;
Σκοπός μου είναι να το βγάλω από πανω μου σταδιακά όταν είναι έτοιμα τα Μεταμοσχευεμενα.... Γνωρίζει κανείς;
 

nik1994

Active Member
Μια ερώτηση μετά την μεταμόσχευση σε ποσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιηθεί ξανά το τοπικ;
Σκοπός μου είναι να το βγάλω από πανω μου σταδιακά όταν είναι έτοιμα τα Μεταμοσχευεμενα.... Γνωρίζει κανείς;
Mετα τον 1 μηνα μπορεις να χρησιμοποιησεις ξανα toppik στο κεφαλι σου
 

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Μια ερώτηση μετά την μεταμόσχευση σε ποσο καιρό μπορώ να χρησιμοποιηθεί ξανά το τοπικ;
Σκοπός μου είναι να το βγάλω από πανω μου σταδιακά όταν είναι έτοιμα τα Μεταμοσχευεμενα.... Γνωρίζει κανείς;
15 μερες μετα την ΜΕΤ και με την προυπόθεση ότι όλα εχουν γινει σωστα και έχει καθαρισει πληρως η λήπτρια μπορει ςνα βαλεις μικροΐνες.
Για το πρωτο διάστημα προτιμησε το kmax.
Ειναι απόλυτα αδρανες χωρις κανενα χημικό ώστε να μην έχεις καμια υπόνοια. keratin + Silica.

Προσωπικα τους επαναφερω στο Toppik (αν το προτιμουν) μετα τους 2 μηνες.
 

nick90

Well-Known Member
Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή το Kmax, αλλά μου φάνηκε κακή η ποιότητα του. Κλάσεις ανώτερο το αυθεντικό Toppik.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Θα συμφωνησω και εγω εδω. Εχω δει διαφορα υπερ του αυθεντικο toppik
Οι γνωμες διιστανται αλλα ειναι άσχετο με το θέμα μας.
Το kmax ειναι πιο ενδεδειγμένο για τον πρωτο καιρο και μονο για ιατρικούς λόγους.
 

v_anast

Member
Περιγραφεις τον λογο που δεν θα εβαζα ποτε τοπικ.

Φαινεται οτι σε νοιαζει πολυ η αποψη των αλλων. Εχω ενα φιλο που εκανε μεταμοσχευση στην τουρκια και απλα το διατυμπανιζε χωρις προβλημα. Μαλιστα πηγε εκδρομη εκει με το γκομενακι που του αρεσε για να κανει την μμ . Μου εδειξε και φωτογραφια να την κραταει αγκαλια με πρησμενο κεφαλι.:p

Τωρα ετσι οπως εισαι, θα συμφωνησω με τον hairloss cursed. To ξυριζεις απο τωρα, η κανεις ενα buzz cut (αν εχει μεινει τπτ πανω). Θα βολεψει και την μεταμοσχευση.

Αρχικά +1 για το φίλο που συνδύασε διασκέδαση (κοινώς έριξε το κάστρο) με την επέμβασή του. Μεταξύ σοβαρού και αστείου τώρα, αν δεν κάνω λάθος δεν ενδείκνυται αυτή η δραστηριότητα (όπως και η άθληση πχ) για περίπου 1 μήνα (μπορεί να είναι και λάθος η εντύπωση που έχω).
 
Μπλουζα