Πρόβλημα ή απατεώνας γιατρός?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

hristina

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

sofia είπε:
Σ'ευχαριστώ πολύ Χριστίνα.Διάβασα και τις λεπτομέρειες που έγραψες στο θέμα με την ΣΔ και εγώ στην θέση σου θα ανέτρεχα στον 1,5 χρόνο πίσω να δω τι παίχτηκε τότε.Γιατί εφόσον λες ότι όλα ξεκίνησαν εδώ και 1,5 χρόνο κάτι θα άλλαξε τότε,δεν μπορεί.Αλήθεια τι ηλικία έχεις;

Την ξεκίνησα την μινοξιδίλη και μέχρι στιγμής δεν έχω ούτε καν φαγούρα.Μήπως δεν κάνω κάτι καλά,γιατί έχω και μακρύ μαλλί και είναι πιο δύσκολο να μεινει στο δέρμα ή είναι νωρίς ακόμα;Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι θαμπώνει πολύ τα μαλλιά και χρειάζομαι κάθε μέρα λούσιμο αλλά από την στιγμή που μπήκα στον χορό και γω θα χορέψω.

ειμαι 36 χρονων! παντα ειχα πολλα και πλουσια μαλλια, το παρατσουκλι μου "αφανα".. οι τριχες μου που επεφταν ηταν παντα χοντρες και δυνατες.. τωρα αυτες που βλεπω πανω στη βουρτσα ειναι σα γατοτριχες! εκπληκτικο!
εχω πολυκυστικες ωοθηκες, επαιρνα χρονια το gynofen (10+), τα εκοψα λιγο πριν φτασω τα 30, περυσι "φουντωσε" η ακμη, ειπα να παρω αντιβιωση και μου φαινεται την πατησα ετσι με τη ΣΔ ¨-(.. φτιαχνεις το να χαλαει τ αλλο μου φαινεται... :(

δε χαιρεσαι που δεν εχεις φαγουρα?.. δεν ξερω αν η φαγουρα δειχνει οτι θα εχει και αποτελεσμα.. :chinscratch παντως ειναι πολυυυυυυυ νωρις ακομη!
εμενα θυμαμαι σα να μου "λαδωνε" το μαλλι και λουζομουν σχεδον καθε μερα..

παντως επειδη κι εγω εχω μακρυ μαλλι ετσι την πατησα .. νομιζα δηλαδη οτι δεν παει η ποσοτητα εκει που πρεπει να παει και ολο και εβαζα και λιγακι παραπανω.. δηλαδη ολο και μου ξεφευγε ενα ¨φσιτ" παραπανω επειδη ελεγα "εδω πηγε? δεν πηγε!".. προσεχε μη βαλεις παραπανω, ειναι φαρμακο.. μασαζ με τα χερακια σου και θα παει εκει που πρεπει να παει..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sofia

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

Ένα έχω καταλάβει πάντως και από την δική σου ιστορία και από την δική μου.Ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του ανάλογα με τις γνώσεις του και ανάλογα με το αν έχει συμφέρον ή οχι.Γι'αυτό καλύτερα να μην βασιζόμαστε μόνο στο τι μας λένε αλλά να ψάχνουμε και μόνες μας να βρούμε πράγματα που θα βοηθήσουν στην θεραπεία.Μια ματιά να ρίξεις εδώ μέσα βρίσκεις πράγματα που οι γιατροί ούτε που τα ξέρουν.
hristina είπε:
ουπς.. ξεχασα κατι σημαντικο! τον ρωτησα ποιο το μελλον των δυστροφικων τριχων (δηλαδη οταν λεπταινει η τριχα) και μου ειπε οτι γινονται τελογενης (δηλ. πεφτουν) :(
ναι κι εγω δυστυχως θα ελεγα οτι το μελλον ειναι επιδεινωση τελικα.. βεβαια μετα μου ειπε οτι δε θα υπαρχει επιδεινωση, θα σωθουν τα μαλλακια μου, αλλα δεν ξερω αν τα μαλλια λεπταινουν και στο τελος πεφτουν αυτο δεν ειναι το χειροτερο σεναριο
Εγώ τον τελευταίο μήνα που άρχισα να παρατηρώ τις τρίχες που μου φεύγουν μετά το λούσιμο(ποιος να το λεγε ότι θα έφτανα μέχρι εκεί) βλέπω μαζί με τις γερές και κάποιες πολύ λεπτές και μικρές πράγμα που μου δείχνει ότι δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω.Βέβαια μην φανταστείς 4-5 να είναι αυτές αλλά και ακόμα και αυτό δείχνει ότι ένα προβληματάκι υπάρχει.

Νομίζω ότι θέλει αισιοδοξία το όλο θέμα.Όπως καταλαβαίνω είμαστε σε αρχικό στάδιο και οι θύλακες εφόσον βγάζουν έστω και λεπτές τρίχες είναι ακόμα ζωντανοί.Επομένως μία σωστή αγωγή χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά.
Όσο για το τριχοριζόγραμμα όπως μου είπε και ο τελευταίος γιατρός που πήγα δεν έχει σημασία.Απλά σου δείχνει σε τι κατάσταση είσαι(αν σου δείχνει).Η αγωγή που θα ακολουθήσεις είναι η ουσία και τα αποτελέσματα της θα τα δεις στο κεφάλι σου και όχι σε ένα τριχοριζόγραμμα.Αυτά είναι μόνο αριθμοί.
 

hristina

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

sofia είπε:
Εγώ τον τελευταίο μήνα που άρχισα να παρατηρώ τις τρίχες που μου φεύγουν μετά το λούσιμο(ποιος να το λεγε ότι θα έφτανα μέχρι εκεί) βλέπω μαζί με τις γερές και κάποιες πολύ λεπτές και μικρές πράγμα που μου δείχνει ότι δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω.Βέβαια μην φανταστείς 4-5 να είναι αυτές αλλά και ακόμα και αυτό δείχνει ότι ένα προβληματάκι υπάρχει.
ναι αυτες τις λεπτες λεω γατοτριχες ;D.. μονο που εμενα ειναι τωρα πια ειναι πολυ παραπανω απο 4-5 :(
κι εγω τις μετραω! ;D χτες που λουστηκα τις εβγαλα 110!
παντως αυτο που λες ειναι μεγαλη αληθεια.. αυτος που εχει το προβλημα καταληγει να εχει περισσοτερες γνωσεις απο το γιατρο!
ενα αλλο που εχω καταλαβει ειναι οτι οι περισσοτεροι γιατροι προτιμουν να μη λενε τα πραγματα με τ ονομα τους.. οταν η τριχα λεπταινει και σου λενε οτι ειναι καταδικασμενη να πεσει, αυτο λεγεται επιδεινωση.. πως θα μπορουσε να λεγεται, βελτιωση? ??? τωρα αν θελουν να μας χαιδεψουν τ αυτια να μη φρικαρουμε και εντελως, οκ δεκτο, αλλα μεγαλα παιδια ειμαστε το πιασαμε το νοημα..
εγω εχω αγχωθει λιγο, μηπως φαω αλλους 2 μηνες πολεμωντας ΜΟΝΟ τη ΣΔ, ενω η τριχοπτωση να οφειλεται κι αλλου... ορμονες ας πουμε.. ποιος μου λεει ας πουμε οτι αν σταματησει η ΣΔ θα μου σταματησει και η τριχοπτωση? τοσο καιρο ειχα εναποθεσει τις ελπιδες μου στο σιδηρο (αυτο μου λεγανε οτι φταει) κι εχασα τοσο καιρο.. ελπιζω να μη χασω κι αλλο... βεβαια θα μου πεις ειναι μονο 2 μηνες.. ουφ.. :chinscratch
και μενα για το τριχοριζογραμμα μου πε να μη δινω και πολυ σημασια οτι αυτος βασιζεται πιο πολυ στην κλινικη εικονα... και σηκωθηκε κι αρχισε να μου τραβαει τα μαλλια να δει τι θα του μεινει στο χερι.. :)
 

sofia

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

Άρχισε να σου τραβάει τα μαλλιά; :D :D Ναι μωρέ τι είναι δύο μήνες αν είναι να απαλλαγείς από αυτό το βάσσανο.

Θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο.Πότε συνήθως αρχίζει να παρατηρείται τριχόπτωση από την μινοξιδίλη;Γιατί εγώ όπως γράφω και πιο πάνω έχανα σταθερά 20-30 τρίχες στο λούσιμο τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα που άρχισα το μέτρημα( :D).Εχθές και σήμερα που λούστηκα έφυγαν 60,δηλαδή οι διπλάσιες (και όχι μόνο 4-5 πολύ λεπτές τρίχες αλλά αρκετές παραπάνω),και μινοξιδίλη ξεκίνησα από την παρασκευή οπότε λέω ότι αποκλέιεται τόσο σύντομα να έδρασε η μινοξιδίλη.Εχθές είπα εντάξει μια μέρα είναι οπότε έτυχε αλλά σήμερα πάλι το ίδιο.Όποια κοπέλα ή αγόρι μπορεί ας μου απαντήσει για να καταλάβω και γω από τι είναι.
 

Spacestation

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

sofia θα σου απαντήσω εξ εμπειρίας.Νομίζω τα παιδιά στ υπόλοιπο φόρουμ ξερουν πολύ περισσότερα.Εγώ ξεκίνησα θεραπεία εδώ και 8 μήνες(είμαι 19 η τριχόπτωση είχε αρχίσει όταν ήμουν 1η λυκείου) στου συγγρού αφού είχα επιχειρήσει με ιδιωτικούς δερματολόγους και δεν είχα δει τίποτα.Οταν ξεκίνησα τη θεραπεία με minoxidil ηταν σχετικά ασχημα τα πράγματα.Από κει και πέρα για ένα διάστημα 4-6 μηνών συνέχιζαν να είναι άσχημα τα πράγματα και τους επόμενους δύο μήνες η ποσότητα του μαλλιού που έφευγε στο λούσιμο και στο χτένισμα ήταν πέρα απο φυσιολογική(και προφανώς εγώ είχα υπερενθουσιαστει ,όχι για πολυ όμως :-[)τον τελευταίο ενάμισι μήνα είμαι χειρότερα και απ'όταν ξεκίνησα.Δεν ξέρω τι φταίει ρώτησα τη γιατρό μου στου συγγρού-που θεωρείται κορυφαία μεν,αλλά είναι υπερβολικά λιγομίλητη δε- και μου λέει δεν βλέπω κάτι,πολλές φορές μπορεί να συμβεί και αυτό.Δλδ απ'ότι κατάλαβα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας μπορεί να περάσει κανείς διάφορες φάσεις,μία που πάει καλά και μία που χειροτερεύει.Δεν ξέρω βέβαια πού οδηγεί αυτό...αλλά το μόνο που μας μένει είναι να προσπαθούμε,σωστά?

Πάντως ρε κορίτσια άρχιζα να διαβάζω το φόρουμ και τις συζητήσεις σας από την πρώτη στιγμή που ανακάλυψα τι έχω και μπορώ να πω ότι ψυχολογικά με ανακουφίσατε πολύ!Ο τρόπος που υποστηρίζετε η μία την άλλη είναι κατι που πιστεύω για την περίπτωσή μας είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.τουλάχιστον για μένα είναι πολύ δύσκολο να συζητάω με φίλες μου το πρόβλημά μου γτ φαίνεται μηδαμινό μιάς και δεν το έχουν και όλη την κατανόηση την βρήκα εδώ μέσα :)Συγγνώμη αν παρέκκλινα αλλά ήθελα να σας ευχαριστήσω!

Σοφία δεν ξέρω αν σε βοήθησα,γιατι να σου πώ την αλήθεια καλή χρυσή η γιατρός στ συγγρού αλλά της τα βγάζω με το τσιγκέλι και απλά την εμπιστεύομαι γτ είναι η μόνη που ως τώρα μου διέγνωσε λεπτομερώς τι έχω και μ πρότεινε θεραπεία.
Μπορεί να είναι απλά μια φάση που περνάς μέσα στη θεραπέια σου,μπορεί να είναι και κάπως ψυχολογικό το θέμα αν έχεις αγχωθεί με αυτό το ζήτημα..
Κουράγιο και υπομονή!!!!
 

jfk

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

Σοφία καλημέρα! Η τριχόπτωση από την μινοξιδίλη ξεκινά περίπου από την 3-4η εβδομάδα και μπορεί να κρατήσει και ένα μήνα (από τη δική μου εμπειρία). Μην πάθεις σοκ από την τριχόπτωση αυτή και μην σταματήσεις με τίποτα την αγωγή. Υπομονή πάνω από όλα!!!
 

sofia

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ.Άργησα να δω τα posts σας λόγω εξεταστικής.Είμαι στην 5η βδομάδα χρήσης τις μινοξιδίλης και έχει μειωθεί κατά πολύ η τριχόπτωση που είχα.Σίγουρα μου πέφτουν παραπάνω από 20-30 τρίχες που μου έπεφταν πριν αλλά είναι πολύ λιγότερες από την κατάσταση που περιέγραψα στα προηγούμενα posts μου.Όσο για αποτελέσματα νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.Δεν έχω δει κάτι ακόμα αλλά δεν έχει υπάρξει και επιδείνωση.Σ'αυτό το διάστημα πήγα και σε ενδοκρινολόγο και μου είπε να κάνω υπέρηχο θυροειδούς γιατί είμαι στα όρια και ξανά την προλακτίνη την οποία και θα ρυθμίσω με ένα χάπι που θα μου δώσει αλλά όλα αυτά από Σεπτέμβρη....τώρα έχει διακοπούλες!Επίσης ξαναπήγα στον δερματολόγο,μου είπε ότι με βλέπει μια χαρά και όταν τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να μην δω αποτελέσματα μου είπε ότι ήδη έχω.Απορώ που τα είδε τόσο νωρίς.Τέλος πάντων ο καιρός θα δείξει.Όπως λες και συ jfk υπομονή θέλει.Ας προσπαθίσουμε να απολαύσουμε το καλοκαιράκι και να ξεφύγουμε λίγο από τα άγχη και όλα θα πάνε καλά!

spacestation συμφωνώ απόλυτα.Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα με το να προσπαθούμε,να ελπίζουμε και πάνω απ'όλα να ψάχνουμε μόνες μας.Αλήθεια τι θεραπεία ακολουθείς;
 

ANNA

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

σοφία, μηπώς το επίθετο του γιατρού αρχίζει απο Μ...........? και γω σε αυτόν πήγαινα. τριχοριζόγραμα δεν μου είχε κάνει, ούτε εξετάσεις μου είχε δώσει. μου άλλαζε συνέχεια λοσιόν. είναι λίγο γεια σου ο συγκεκριμένος αλλά κατα τ'άλλα καλός είναι. τον αδερφό μου τον είχε βοηθήσει. εμένα κ την μάνα μου πάλι όχι. σιγά μην λούζομαι 1φορά την εβδομάδα, να μου πέσει μια ώρα αρχίτερα το μαλλί.!! κ η ζελατίνη από το ζελέ πόσο να βοηθήσει πια?? κ η μπύρα κάνει καλό, να γίνουμε αλκοολικοί??
τον αντιπάθησα με τη μια!
είπα να πάρω βιταμινούλες για πρόληψη (perfectil), ελπίζω να δω αποτέλεσμα..
καλό καλοκαίρι σε όλους!
 

sofia

New Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

Γεια σου ΑΝΝΑ.Ναι από Μ..... ξεκινάει το επώνυμο του.Η αλήθεια είναι ότι δεν τον συμπαθείς και εύκολα τον συγκεκριμένο αλλά δεν έχει καμία σημασία αυτό....Αφού βρίσκει κορόιδα σαν και μας που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τόσα λεφτά(γιατί τουλάχιστον εγώ δεν έχω πάει σε πιο ακριβό δερματολόγο) γιατί να μην πεί τις αρλούμπες του;Σίγουρα σε κάποιους θα πιάσει!Και το κακό είναι ότι δεν είναι μόνο αυτός αλλά τέλος πάντων.
Όσο για την ζελατίνη αυτός μου χε πει ότι βοηθάει στην ποιότητα της τρίχας μόνο.Έτυχε μάλιστα πρόσφατα να ακούσω και σε μια εκπομπή στην τηλεόραση ότι η ζελατίνη κάνει καλό στα μαλλιά.Αλλά εντάξει από μόνη της φυσικά δεν νομίζω ότι θα κάνει και τίποτα.Απλά αν ακολουθείς μία θεραπέια και τρως και 3,4 ζελέ την εβδομάδα ίσως να είναι ένα +.Υποθετικά μιλάω,δεν το χω δοκιμάσει και δεν ξέρω.
Για την μπύρα που λες μου έχει πει μία γνωστή μου ότι ένας γιατρός στο συγγρού της είπε ότι για τα μαλλιά το καλύτερο είναι μαγιά μπύρας.Όχι να πίνεις μπύρα αλλά να παίρνεις π.χ κάψουλες που περιέχουν μαγιά μπύρας ή να κάνεις μάσκες με μαγιά και τέτοια.Ούτε αυτό το έχω δοκιμάσει αλλά νομίζω ότι όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν λίγο και κυρίως την ποιότητα της τρίχας.
 

lab_rat

Member
Απ: Πρόβλημα ή απ@τεών@ς γιατρός?

Μαλλον επισκευτηκα κ εγω τον συγκεκριμενο γιατρο!
Πηγα πριν λιγο καιρο οπου μου πηρε τριχες για το ριζοδιαγραμμα και θα ξαναπαω την αλλη βδομαδα για τη διαγνωση. Για να δουμε τι θα δωσει σε εμενα ;D .
Σε εσας που πηγατε στον ιδιο, στα συστατικα για τις λοσιον δε σας εγραψε δοσολογιες για το καθε τι?? :chinscratch
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα